Opet valja price o ujedinjavanju sa Srbijom - jedva cekam sad kad Dzafa skoci pa kaze nedamo
NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
- славянин
#26 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Kakva patetika, ja samo nadam se da im je ovo alat za odrzavanje na vlasti a ne da stvarno tako misle i razmisljaju jer ce upasti u skepticku jamu
posebno ovaj konj Dodik.
Opet valja price o ujedinjavanju sa Srbijom - jedva cekam sad kad Dzafa skoci pa kaze nedamo
, graditi brzo ekonomiju u Federaciji i industrijske kapacitete (rijesiti ovaj problem sa Hrvatima koji je stvoren zbog glupog komsica i otimacine za glupu stolicu) Ako se u Federaciji stvari ne organizuju kako treba i ne sloze bojim se da ce ovaj mrmut krenuti (kao sto sada laje) u realno ostvarivanje ili pokusaj otcjepljenja. Nazalost izgubljena je pro-Bosanska komponenta (ili je nedovoljno jaka) ostali smo sa Bosnjaci komponentom - sta ce od toga ispasti vidit cemo....
- bogoljub
#27 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
FACE TV: GOSPODINE SCHILNG,ZAŠTO NISTE SMIJENILI DODIKA KADA JE KRENUO PRIČU O REFERENDUMU?
KRISTIJAN SVARC SCHILING: ukratko:NISU AMERIKANCI DALI!...
36:00 minuta
https://www.youtube.com/watch?v=ifUOgXu_Gt8
KRISTIJAN SVARC SCHILING: ukratko:NISU AMERIKANCI DALI!...
36:00 minuta
https://www.youtube.com/watch?v=ifUOgXu_Gt8
-
Seyfo
#28 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Bogoljube,Schwarz-Schillinga smo gledali ali dzaba,to je svima jasno: bio igrac Amerike,oteo se i sad ih ne jebe 2% pa je igrac Rusije. BTW....Srbija nije u 90im ratovala na svom teritoriju (sa izuzetkom Kosova i ovih par NATO bombi),znaci sacuvala infrastrukturu,naslijedila autoputeve,izgradjene gradove ,narocito Beograd i ko zna jos kakvu zaostavstinu iz Juge, veca drzava pa ima uslove za strane investicije, Turska ulaze, fabrike se otvaraju .... S druge strane Bosna sva porusena i unistena,infrastruktura razvaljena,metar autoputa nije naslijedila iz Juge, Dejtonski ustav koji je napravljen da ne funcionise,entiteti i kantoni kao drzave,mala drzava sa malo ljudi a i to izdijeljeno i niko ne zeli nista da ulaze, i povrh svega niko nikog ne jebe i ne postuje...znaci startne pozicije mnogo gore nego u Srbiji. Ali i pored svega,prosjecna plata u BiH preko 400 EUR a u Srbiji 330 EUR.
-
DonieBrasco
#29 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Treba ih pustiti da se dignu na oruzije i krenu u uzimanje RS-a, Rusija ce im dati vjetar u leđa, ali ja vam garantujem da bi kapitulirali za dva sata sa bi im tek tada NATO uradio.
Last edited by DonieBrasco on 24/03/2019 23:06, edited 1 time in total.
- bogoljub
#30 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Seyfo druže, dejtonski sporazum nisu pravili svemirci, nego Amerikanci, isto tako Dodik se nije oteo nego i dan danas igra onako kako mu je kazano.Seyfo wrote:Bogoljube,Schwarz-Schillinga smo gledali ali dzaba,to je svima jasno: bio igrac Amerike,oteo se i sad ih ne jebe 2% pa je igrac Rusije. BTW....Srbija nije u 90im ratovala na svom teritoriju (sa izuzetkom Kosova i ovih par NATO bombi),znaci sacuvala infrastrukturu,naslijedila autoputeve,izgradjene gradove ,narocito Beograd i ko zna jos kakvu zaostavstinu iz Juge, veca drzava pa ima uslove za strane investicije, Turska ulaze, fabrike se otvaraju .... S druge strane Bosna sva porusena i unistena,infrastruktura razvaljena,metar autoputa nije naslijedila iz Juge, Dejtonski ustav koji je napravljen da ne funcionise,entiteti i kantoni kao drzave,mala drzava sa malo ljudi a i to izdijeljeno i niko ne zeli nista da ulaze, i povrh svega niko nikog ne jebe i ne postuje...znaci startne pozicije mnogo gore nego u Srbiji. Ali i pored svega,prosjecna plata u BiH preko 400 EUR a u Srbiji 330 EUR.
Nato je udarao Srbe, ali ih je i zaštitio jednog augustovskog jutra kada je 5. korpus bio ispred Banjaluke.
Dodik može govoriti neću u Nato, ali, ako neće Dodik Natou- hoće NATO Dodiku.
- burgundy
#31 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Ovo im nebi bilo lose za turisticku kampanju.Fought with NATO alliance and lost.Small and proud country ,Serbia.
- славянин
#32 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Rekao sam ja da su Ameri budale - trebali su se samo 92 drzati po strani zbog takvih kao ti - nego budale pomognu pa ih jos pljuju.bogoljub wrote:Seyfo druže, dejtonski sporazum nisu pravili svemirci, nego Amerikanci, isto tako Dodik se nije oteo nego i dan danas igra onako kako mu je kazano.Seyfo wrote:Bogoljube,Schwarz-Schillinga smo gledali ali dzaba,to je svima jasno: bio igrac Amerike,oteo se i sad ih ne jebe 2% pa je igrac Rusije. BTW....Srbija nije u 90im ratovala na svom teritoriju (sa izuzetkom Kosova i ovih par NATO bombi),znaci sacuvala infrastrukturu,naslijedila autoputeve,izgradjene gradove ,narocito Beograd i ko zna jos kakvu zaostavstinu iz Juge, veca drzava pa ima uslove za strane investicije, Turska ulaze, fabrike se otvaraju .... S druge strane Bosna sva porusena i unistena,infrastruktura razvaljena,metar autoputa nije naslijedila iz Juge, Dejtonski ustav koji je napravljen da ne funcionise,entiteti i kantoni kao drzave,mala drzava sa malo ljudi a i to izdijeljeno i niko ne zeli nista da ulaze, i povrh svega niko nikog ne jebe i ne postuje...znaci startne pozicije mnogo gore nego u Srbiji. Ali i pored svega,prosjecna plata u BiH preko 400 EUR a u Srbiji 330 EUR.
Nato je udarao Srbe, ali ih je i zaštitio jednog augustovskog jutra kada je 5. korpus bio ispred Banjaluke.
- bogoljub
#33 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Stani, stani malo, ko koga pljuje?славянин wrote:Rekao sam ja da su Ameri budale - trebali su se samo 92 drzati po strani zbog takvih kao ti - nego budale pomognu pa ih jos pljuju.bogoljub wrote:Seyfo druže, dejtonski sporazum nisu pravili svemirci, nego Amerikanci, isto tako Dodik se nije oteo nego i dan danas igra onako kako mu je kazano.Seyfo wrote:Bogoljube,Schwarz-Schillinga smo gledali ali dzaba,to je svima jasno: bio igrac Amerike,oteo se i sad ih ne jebe 2% pa je igrac Rusije. BTW....Srbija nije u 90im ratovala na svom teritoriju (sa izuzetkom Kosova i ovih par NATO bombi),znaci sacuvala infrastrukturu,naslijedila autoputeve,izgradjene gradove ,narocito Beograd i ko zna jos kakvu zaostavstinu iz Juge, veca drzava pa ima uslove za strane investicije, Turska ulaze, fabrike se otvaraju .... S druge strane Bosna sva porusena i unistena,infrastruktura razvaljena,metar autoputa nije naslijedila iz Juge, Dejtonski ustav koji je napravljen da ne funcionise,entiteti i kantoni kao drzave,mala drzava sa malo ljudi a i to izdijeljeno i niko ne zeli nista da ulaze, i povrh svega niko nikog ne jebe i ne postuje...znaci startne pozicije mnogo gore nego u Srbiji. Ali i pored svega,prosjecna plata u BiH preko 400 EUR a u Srbiji 330 EUR.
Ovo je Forum rasprava gdje važe neka pravila rasprave, činjenice i fakti koje se trebaju iznositi kao argumentacija.
Amerikanci se i nisu uključili 92. da su se uključili tada bilo bi OK, ali nisu. Nisu se uključili +uveli embargo koji je samo pogađao žrtve, to se zna.
Bombarduju Srbe u BiH, ali isto tako prijete bombardovanjem i Armije BiH ako krene osloboditi dalje BiH.
Pravi Deyton i mirovni sporazum, zaustavlja rat, ali bombarduje MIloševića.
APSURD U BiH Kada je Dodik počeo pričati o ocjepljenju, Švarc Shiling ga je htio smijenitiali AMERIKANCI NISU DALI! ž
Ko koga pljuje, to su činjenice koje zaprepaštavaju zdrav razum.
- Haris.ba
#34 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Te godine kada je bilo bombardovanje dosao je u naselje momak nasih godina (godina raje iz naselja koja je jos vise ganjala loptu nego ostale stvari) iz Srbije. Zaboravio sam kako se zvao. Igor nek bude. Kazao je da je dosao malo na raspust kod rodjaka.
Govorio je ekavicom, mislim da je bio iz Beograda. Nismo ko djeca odmah skontali da je pobjegao od bombardovanja.
A sjetio sam ga se jer mu niko od djece koja su provela citav rat u Sarajevu nije nista rekao sto je dosao. Nismo ni pokazivali da nam je drago sto se bombarduje njegov grad. Iako nam nije bilo zao, ipak niko nije nista komentarisao.
Nekako nam je bilo logicno. I mi bi pobjegli od granata da smo imali kuda.
Sjetio sam ga se veceras slusajuci Vucicev govor u Nisu. Reko, mozda ga i on slusa. Mozda je i on tamo u publici.
Sjetio sam ga se. I zamislio. Sta bi on meni rekao da sam ja u Beograd pobjegao od granata.
Govorio je ekavicom, mislim da je bio iz Beograda. Nismo ko djeca odmah skontali da je pobjegao od bombardovanja.
A sjetio sam ga se jer mu niko od djece koja su provela citav rat u Sarajevu nije nista rekao sto je dosao. Nismo ni pokazivali da nam je drago sto se bombarduje njegov grad. Iako nam nije bilo zao, ipak niko nije nista komentarisao.
Sjetio sam ga se veceras slusajuci Vucicev govor u Nisu. Reko, mozda ga i on slusa. Mozda je i on tamo u publici.
Sjetio sam ga se. I zamislio. Sta bi on meni rekao da sam ja u Beograd pobjegao od granata.
-
dezurni_ucenik
#35 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Cestitam sretan NATO dan

- bogoljub
#36 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Rekao bi ti ''Što vas bombarduju ovi dobri ljudi s Pala''?Haris.ba wrote:Te godine kada je bilo bombardovanje dosao je u naselje momak nasih godina (godina raje iz naselja koja je jos vise ganjala loptu nego ostale stvari) iz Srbije. Zaboravio sam kako se zvao. Igor nek bude. Kazao je da je dosao malo na raspust kod rodjaka.
https://www.youtube.com/watch?v=EWi2U--qDF8
- славянин
#37 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
A kako se doslo do toga da Ar BiH ima kapacitet da krene u ofanzivu na BL ? (Iako su Ameri vec rekli da senide na B.Novi i Prijedor jer nece se moci uzeti BL)
Kako je pokrenuta ofanziva ? Jeli imalo malo uloge sto je HV preko dinare isao na BL ?? Jesu li kakvi zracni udari imalo igrali uloge prije ofanzive ? Jeli oruzije prolazilo iako je UN imao rezoluciju u embargu ?
Jel ti jasno da je pritisak Amerike da se stane izvrsen jer su bili skoro sigurni da sama Ar BiH nece moci uzeti BL a iako uzme 300+ k izbjeglica Srpskih i eto srbije vjerovatno u rat - i sta onda ?? Jos rata ?? Do Bog zna kada i kako se ne zavrsi.
Nisu ameri idioti niti imaju neka impulsivna osjecanja nego situaciju REALNO sagledavaju i procjenjuju.
Kako je pokrenuta ofanziva ? Jeli imalo malo uloge sto je HV preko dinare isao na BL ?? Jesu li kakvi zracni udari imalo igrali uloge prije ofanzive ? Jeli oruzije prolazilo iako je UN imao rezoluciju u embargu ?
Jel ti jasno da je pritisak Amerike da se stane izvrsen jer su bili skoro sigurni da sama Ar BiH nece moci uzeti BL a iako uzme 300+ k izbjeglica Srpskih i eto srbije vjerovatno u rat - i sta onda ?? Jos rata ?? Do Bog zna kada i kako se ne zavrsi.
Nisu ameri idioti niti imaju neka impulsivna osjecanja nego situaciju REALNO sagledavaju i procjenjuju.
- pustopoljina
#38 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Taj dan smo se vozili iz sarajeva za bihac...i rekose...nemojte preko mrkonjica, haj'te na kupres...policija nas preusmjerila.
Vrijeme je bilo lijepo...a pejzaz za zaljubiti se...i nick ovaj imam zbog te rute...sjecam se da mi je bilo krivo sto prvi put idemo tim putem i da mi je bilo krivo sto smo tako poruseni i sto srbiju tek zbog kosova bombardiraju...a sve ove nase rusevine i seobe valjda nisu bile bitne, a pogledaj ljepote...
Za razliku od tih osvetnickih misli...kad sam prvi put isla sa granice preko doboja za sarajevo...proljece i zgarista...crne strasne spaljene kuce izmedju prelijepih bagrema u cvatu...to je bilo strasno...da samo zanijemis od zalosti.
Vrijeme je bilo lijepo...a pejzaz za zaljubiti se...i nick ovaj imam zbog te rute...sjecam se da mi je bilo krivo sto prvi put idemo tim putem i da mi je bilo krivo sto smo tako poruseni i sto srbiju tek zbog kosova bombardiraju...a sve ove nase rusevine i seobe valjda nisu bile bitne, a pogledaj ljepote...
Za razliku od tih osvetnickih misli...kad sam prvi put isla sa granice preko doboja za sarajevo...proljece i zgarista...crne strasne spaljene kuce izmedju prelijepih bagrema u cvatu...to je bilo strasno...da samo zanijemis od zalosti.
- mirsek
#39 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Meni je jasno poslije hajke na Silajdzica da se pravda i postenje ne moze traziti dok US of A ne aminuje, a ocigledno da nisu aminovali.
Ovo blato je zbog njihovih planova, mozda su oni u krajnjem slucaju dobronamjerni za nas, ali mi se ipak cini da gledaju samo svoj interes a nas kako zalomi.
Ovo blato je zbog njihovih planova, mozda su oni u krajnjem slucaju dobronamjerni za nas, ali mi se ipak cini da gledaju samo svoj interes a nas kako zalomi.
- bogoljub
#40 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Kontradiktoran si!славянин wrote:A kako se doslo do toga da Ar BiH ima kapacitet da krene u ofanzivu na BL ? (Iako su Ameri vec rekli da senide na B.Novi i Prijedor jer nece se moci uzeti BL)
Prvo kažeš Amerika je bila sigurna da Armija ne može uzeti Banjaluku, a onda kažeš da iako uzme Eto Srbije u Rat!...
Izvini je li ti to smatraš da Srbija nije ratovala u Hrvatskoj i U BiH?
- bogoljub
#41 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
O tome se i radimirsek wrote:Meni je jasno poslije hajke na Silajdzica da se pravda i postenje ne moze traziti dok US of A ne aminuje, a ocigledno da nisu aminovali.
Oni su dali podršku Miloševiću
Oni su ga i mobardovali
Oni su dali podršku i Armiji ali su i zaprijetili da ne idu dalje!
Oni su spasili Dodika zbog svojih interesa, a taman posla da ih je briga za BiH!
-
Seyfo
#42 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Bogoljube druze,ja se nadam i navijam da ce biti bas ovako kako kazes:nece Dodik NATO-u,hoce NATO Dodiku. Mnogi to kazu. Zivi bili pa vidjeli.
- славянин
#43 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Procitaj sta pise pa onda komentarisi !! “Skoro sigurna” a nakon toga “cak i da se uzme eto Srbije u rat” - i ne nije Srbija proglasila rat jer nebi onda imao 150k vojnika vrs + cetnici + specijalci iz srbije - nego bi imao sve to plus 300 k vojnika iz Srbije + 1000 tenkova,artiljerijskih orudja i slicno.. a da je banja luka pala i da su dobili jos val jedan i to veci val izbjeglica prema srbiji onda bi imali kartu da mogu uci direkt u rat - sto su i rekli a sto je amerika prihvatila da je ozbiljno a ne blef.
- bogoljub
#44 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
100% sam siguran da će biti tako! Nadati se da će se naš interes za mir poklopiti s NATO-om!Seyfo wrote:Bogoljube druze,ja se nadam i navijam da ce biti bas ovako kako kazes:nece Dodik NATO-u,hoce NATO Dodiku. Mnogi to kazu. Zivi bili pa vidjeli.
- Maraschino
#45 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Amerika je zaustavila rat, organizovala Dejton, pocela implementacia ali se otegla. Vecu inicijativu pokusavaju da preuzmu clanice EU. Amerika pokusava zadnje nesto da uradi nudeci Aprilski paket i da BiH prepusti EU. Aprilski nije prosao(i da je prosao) oni se povlace i nas prepustaju Briselu. Znamo kako smo napredovali od tada do danas.mirsek wrote:Meni je jasno poslije hajke na Silajdzica da se pravda i postenje ne moze traziti dok US of A ne aminuje, a ocigledno da nisu aminovali.
Sto se tice NATO bombardovanja, kasno ali opravdano kada se uzmu u obzir sve cinjenice.
-
kurtasevic
#46 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
славянин wrote:Procitaj sta pise pa onda komentarisi !! “Skoro sigurna” a nakon toga “cak i da se uzme eto Srbije u rat” - i ne nije Srbija proglasila rat jer nebi onda imao 150k vojnika vrs + cetnici + specijalci iz srbije - nego bi imao sve to plus 300 k vojnika iz Srbije + 1000 tenkova,artiljerijskih orudja i slicno.. a da je banja luka pala i da su dobili jos val jedan i to veci val izbjeglica prema srbiji onda bi imali kartu da mogu uci direkt u rat - sto su i rekli a sto je amerika prihvatila da je ozbiljno a ne blef.
- mirsek
#47 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
A amerika kaze jedan tenk da predje drinu mi i medjunarodna zakednica srusit cemo sve mostove i bombardovati sve jedinice srbije za koje dobijemo podatke da se nalaze na teritoriju druge drzave jer su to agresori. Jesu li mogli to reci ?славянин wrote:Procitaj sta pise pa onda komentarisi !! “Skoro sigurna” a nakon toga “cak i da se uzme eto Srbije u rat” - i ne nije Srbija proglasila rat jer nebi onda imao 150k vojnika vrs + cetnici + specijalci iz srbije - nego bi imao sve to plus 300 k vojnika iz Srbije + 1000 tenkova,artiljerijskih orudja i slicno.. a da je banja luka pala i da su dobili jos val jedan i to veci val izbjeglica prema srbiji onda bi imali kartu da mogu uci direkt u rat - sto su i rekli a sto je amerika prihvatila da je ozbiljno a ne blef.
- bogoljub
#48 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
NATO BOMBARDOVANJE je bilo zbog Milošević režima koji je vodio sve ratove na balkanu,
Onda je narod svrgnuo Miloševića, i došli su ovi koji GLORIFIKUJU odbranu od NATOa koji je bombardovanjem zaustavio Miloševića.
DEFINITIVNO stvara se novi mit u Srbiji. A međunarodna zajednica im itekako pomaže. Iako je za sve ratove odgovorna Srbija, Za rat u BiHnije osuđena jer je Del ponte pokrila dokumente. Ispade da je Hrvatska više zla nanijela BiH nego Srbija. To je izvor srpske mitomanije! Zato mogu da pišu knjige, prave ovakve tetare, izvrću činjenice i prave se nevini i još glume žrtve. Kada se samo sjetim one Vučićeve prestave u Potočarima i haosa koji su izazvali njihovi ljudi da bi prestavili tobože napad na njega i da bi eto on bio žrtva, on bio nevinašce neko. A DOBRO znamo kako se s puškom u ruci šetao po okolnim brdima opkoljenog Sarajeva!
MIT je rođen!
Onda je narod svrgnuo Miloševića, i došli su ovi koji GLORIFIKUJU odbranu od NATOa koji je bombardovanjem zaustavio Miloševića.
DEFINITIVNO stvara se novi mit u Srbiji. A međunarodna zajednica im itekako pomaže. Iako je za sve ratove odgovorna Srbija, Za rat u BiHnije osuđena jer je Del ponte pokrila dokumente. Ispade da je Hrvatska više zla nanijela BiH nego Srbija. To je izvor srpske mitomanije! Zato mogu da pišu knjige, prave ovakve tetare, izvrću činjenice i prave se nevini i još glume žrtve. Kada se samo sjetim one Vučićeve prestave u Potočarima i haosa koji su izazvali njihovi ljudi da bi prestavili tobože napad na njega i da bi eto on bio žrtva, on bio nevinašce neko. A DOBRO znamo kako se s puškom u ruci šetao po okolnim brdima opkoljenog Sarajeva!
MIT je rođen!
- bogoljub
#49 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
Jesu, ali nije takav bio dogovormirsek wrote:A amerika kaze jedan tenk da predje drinu mi i medjunarodna zakednica srusit cemo sve mostove i bombardovati sve jedinice srbije za koje dobijemo podatke da se nalaze na teritoriju druge drzave jer su to agresori. Jesu li mogli to reci ?славянин wrote:Procitaj sta pise pa onda komentarisi !! “Skoro sigurna” a nakon toga “cak i da se uzme eto Srbije u rat” - i ne nije Srbija proglasila rat jer nebi onda imao 150k vojnika vrs + cetnici + specijalci iz srbije - nego bi imao sve to plus 300 k vojnika iz Srbije + 1000 tenkova,artiljerijskih orudja i slicno.. a da je banja luka pala i da su dobili jos val jedan i to veci val izbjeglica prema srbiji onda bi imali kartu da mogu uci direkt u rat - sto su i rekli a sto je amerika prihvatila da je ozbiljno a ne blef.
- славянин
#50 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije
A zasto da to kazu?? Zasto ?? Jel su linije bile 50/50 i zbog genocida i etnickog ciscenja i jesu Srbi dobili po nosu od Amerike. Zato si po sporazumu dobio Ilijas,Vogoscu,Ilidzu,Semizovac,rajlovac,nisice - brcko disktrikt - pravo na povrat sve imovine.Zasto da oni stanu na nasu stranu da se istjeraju Srbi iz bl i slicno ??? Da ratuju za cisto “nase” ciljeve ??? Pa onda bi gledajuci sa strane situacija bila jasna - protjeruje ko stigne,nema ti sanse za zivotom u istoj drzavi je*i ih nek ratuju u karantin nabij pa vidimo za 10 godina ko ce ziv ostati.mirsek wrote:A amerika kaze jedan tenk da predje drinu mi i medjunarodna zakednica srusit cemo sve mostove i bombardovati sve jedinice srbije za koje dobijemo podatke da se nalaze na teritoriju druge drzave jer su to agresori. Jesu li mogli to reci ?славянин wrote:Procitaj sta pise pa onda komentarisi !! “Skoro sigurna” a nakon toga “cak i da se uzme eto Srbije u rat” - i ne nije Srbija proglasila rat jer nebi onda imao 150k vojnika vrs + cetnici + specijalci iz srbije - nego bi imao sve to plus 300 k vojnika iz Srbije + 1000 tenkova,artiljerijskih orudja i slicno.. a da je banja luka pala i da su dobili jos val jedan i to veci val izbjeglica prema srbiji onda bi imali kartu da mogu uci direkt u rat - sto su i rekli a sto je amerika prihvatila da je ozbiljno a ne blef.