"Knedla" u grlu !!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

skafiskafsnjak

#26 Re: "Knedla" u grlu !!!!

Post by skafiskafsnjak »

dobar osjecaj wrote:
skafiskafsnjak wrote:
dobar osjecaj wrote:Ne znam imaš li sklonost alergijama. Meni je ovih dana stalno takav osjećaj koji opisuješ u grlu. Jučer sam jedva čekala da šmugnem iz parka dok nisam dobila potpuni napad gušenja.
U zivotu alergiju nisam imao ... hahaha . A i da je alergija, ne bi trajalo 10 mjeseci
To sto u zivotu nisi imao alergiju ne znaci da je ne mozes dobiti u bilo kom trenutku zivota. Nisam shvatila da te muci svakodnevno punih deset mjeseci.
Pa dobro, ako nikad nisam imao alergiju u zivotu ...to valjda znaci da nemam sklonost ? na to sa mislio. A naravno da mogu "fasovati" nekada :D
Ma 10 mjeseci, jasta je ... :skoljka:
malo isao doktorima, veze oni nemaju ... hvala Bogu nemam nekih drugih problema ...pa se iskreno nadam da je ovaj sindrom, kako ga vec nazvase, Globus ... haha
Amko80

#27 Re: "Knedla" u grlu !!!!

Post by Amko80 »

Knedla u grlu je vrlo vjerovatno oštećenje jednjaka koje može biti neprimjetno, a osjeća se kao strano tijelo u grlu prilikom gutanja. Može nastati iritacijom jednjaka, gutanjem nesažvakane hrane sa oštrim rubovima (čips i sl), jakim kašljanjem, povraćanjem i sl. Uglavnom prolazi samo od sebe, ali može doći i do daljih simptoma kao što su povećan slanitet pljuvačke (kao odbrambeni mehanizam organizma) i izbacivanje crnog šlajma tj. svarene krvi. Terapija controlocom, lakša dijeta i temeljno žvakanje hrana bi trebalo pomoći.
skafiskafsnjak

#28 Re: "Knedla" u grlu !!!!

Post by skafiskafsnjak »

Amko80 wrote:Knedla u grlu je vrlo vjerovatno oštećenje jednjaka koje može biti neprimjetno, a osjeća se kao strano tijelo u grlu prilikom gutanja. Može nastati iritacijom jednjaka, gutanjem nesažvakane hrane sa oštrim rubovima (čips i sl), jakim kašljanjem, povraćanjem i sl. Uglavnom prolazi samo od sebe, ali može doći i do daljih simptoma kao što su povećan slanitet pljuvačke (kao odbrambeni mehanizam organizma) i izbacivanje crnog šlajma tj. svarene krvi. Terapija controlocom, lakša dijeta i temeljno žvakanje hrana bi trebalo pomoći.
To sa zvakanjem ima logike...jedem brzo, slabo zvacem... Udebljao se jesam, i dijeta ima logike :D
amidzazeher

#29 Re: "Knedla" u grlu !!!!

Post by amidzazeher »

Vjezbas li?
Majku mu, ja kad osjetim da me krene zezati odradim ovu vjezbu 2-3 puta i fakat me popusti!! Ili je placebo ili cu covjeka na veceru voditi, a doktoru cu ..... 8-) :sax:
Gray

#30 Re: "Knedla" u grlu !!!!

Post by Gray »

Ako osjetiš šlajm u grlu i u nosu i još ako ga iskašljavaš može biti i upala sinusa, mene muči več mjesecima, nemam nikakve druge simptome osim što nikako da se riješim šlajma u grlu i nosu
Ranni

#31 Re: "Knedla" u grlu !!!!

Post by Ranni »

99% Psiha...
Post Reply