Remove Četnik - Lista za bojkot UPDATED 10.03.2020.

Locked
SmokingMan

#26 Re: Remove Četnik

Post by SmokingMan »

Istrpit ćemo mi još svašta zbog "mira u kući". :roll:
l33t

#27 Re: Remove Četnik

Post by l33t »

ma jedno je imati stav o necemu, a jedno kristi zakon - kazna za nepostivanje genocida i to je to... ima pravne osnove u pravnoj drzavi
probajte u njemackoj reci "heil hitler"
Bloo
Globalna šefica

#28 Re: Remove Četnik

Post by Bloo »

l33t wrote:ma jedno je imati stav o necemu, a jedno kristi zakon - kazna za nepostivanje genocida i to je to... ima pravne osnove u pravnoj drzavi
Misliš kao jedan član Predsjedništva kojeg nećemo imenovati....
AmiĐa_Idriz

#29 Re: Remove Četnik

Post by AmiĐa_Idriz »

But, but, dobre su mu snežne kiflice sad za Vaskrs će ih biti...

:lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30 Re: Remove Četnik

Post by Chmoljo »

insomnia78 wrote: Bice te sramota kad vidis koliki sam post napis’o tamo na “pekarama”. Udaro i entere, met’o znake navoda, sve
jedna lasta ne čini proljeće.
l33t

#31 Re: Remove Četnik

Post by l33t »

Bloo wrote:
l33t wrote:ma jedno je imati stav o necemu, a jedno kristi zakon - kazna za nepostivanje genocida i to je to... ima pravne osnove u pravnoj drzavi
Misliš kao jedan član Predsjedništva kojeg nećemo imenovati....
Poznato, ali ima nesto i iznad njega... Taj zakon ako se ne uspostavi, nema ovdje drzave.
The 51st State

#32 Re: Remove Četnik

Post by The 51st State »

Prpa.ba wrote:Ne kupujem proizvode kompanija koje u vlasnickoj ili upravljackoj strukturi imaju pravoslavne ekstremiste.

Ipak, volio bih da fenomen poslovanja ove pekare iskoristimo i za analizu zasto je uopce doslo do toga da Manja (i npr. hrvatski Mlinar) udju na nase trziste i poluce ovakav uspjeh, iliti, zasto lokalno trziste vec nije polucilo kompanije dovoljno inovativne, kvalitetne i cjenovno prihvatljive da do ove diskusije uopce i ne dodje.

Jer, kampanjom mozemo mi smanjiti promet Manji za 30-40%, mozda i vise, ali razlozi zbog kojih ljudi kupuju njihove proizvode ostaju i dio su opceg stanja trzista. A ta cinjenica nece nigdje pobjeci.
bio je aspek hit prije 15tak godina nisu ni u planu bilia ,manja, mlinar i kurci palci ali covjek presto ulagati u kvalitet i standard proizvoda te je prakticno propo.
a kod ovog da dzaba daje ne zalazim i to je maksimum sto obican gradjanin moze uraditi bez da ima ikakvu negativnu konotaciju.
Haris.ba

#33 Re: Remove Četnik

Post by Haris.ba »

Irska pokušava progurati kroz svoj parlament zakon kojim bi učinila nelegalnim kupovinu proizvoda koje prodaje Izrael sa teritorije Palestine.

Pa se susreće sa mnogim (diplomatskim) prijetnjama. Kažu da postoje američki zakoni koji zabranjuju saradnju američkim firmama da učestvuju u bojkoritanju trgovine Izraela. Pa im Amerika išareti time da se mane ćorava posla. Vidim Izraelci pišu da je to neka odmazda što je Izrael pobjedio Irsku za 11 milijardi investicije Intela.

Uglavnom, sve je meni ovo ok. Svako ima pravo da troši svoje pare gdje hoće. Ali, u čemu je fazon sve ad hoc? Eto, jedini lik u ovoj državi koji ima ovake uvredljive izjave ispade ovaj iz pekare.

Nigdje kod nas nikakve strategije, vizije, planiranja...

P.S.
A najjače mi je kada se za kurban bajram kolju ovce sa ravne Romanije (ko biva povratnici ih čuvaju po Romaniji). Da ne pričam odakle se kupuju kurbani iz RS kroz program koji ima Rijaset (po planu trebalo bi od povratnika).

Al, hajd. Nek se kola slome preko jednog pekara.
Last edited by Haris.ba on 22/03/2019 09:28, edited 1 time in total.
muha_sa

#34 Re: Remove Četnik

Post by muha_sa »

SmokingMan wrote:
Chmoljo wrote:
SmokingMan wrote:Vjerujte mi,nemam pojma gdje se ova pekare nalaze. :D
Otoka, Vogošća i ne znam ima li još gdje.
Prođem poslom kroz otoku 5 x sedmično,ali nisam nikada naletio na nju.A i ne moram,razlog više...
Nije Otoka vec Cengic vila

preko puta ovog kamiona--nekad tu kiosk bio(vidi se na sliKi)

Image
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#35 Re: Remove Četnik

Post by un1ted »

A odakle će kupovati kurbane? Sa Čengić Vile?
Haris.ba

#36 Re: Remove Četnik

Post by Haris.ba »

un1ted wrote:A odakle će kupovati kurbane? Sa Čengić Vile?
Ja ga ne bih zaklao nikada ako bi ga morao kupiti od Draže. Kakva je to logika?

Zato nam i jeste ovako lijepo.
JThomas

#37 Re: Remove Četnik

Post by JThomas »

o čemu mi pričamo harise, kad oni grobove prekopavaju za pare. svake sedmice imaju dženaze na grobljima službeno zatvorenim prije rata.
Haris.ba

#38 Re: Remove Četnik

Post by Haris.ba »

JThomas wrote:o čemu mi pričamo harise, kad oni grobove prekopavaju za pare. svake sedmice imaju dženaze na grobljima službeno zatvorenim prije rata.
Pobjeglo mi o čemu je to sa grobovima, napiši na pp ako hoćeš barem.

A, treba o svemu pričati. Možda bude nekog napretka. To da se prodajemo za pare, je općepoznato. Ali, treba to javno reći.
JThomas

#39 Re: Remove Četnik

Post by JThomas »

bilo je na žurnalu, ali u suštini ti ne treba ni to. groblja zatvorena prije rata. neka su i u režimu nacionalnih spomenika kulture. a svake sedmice se opet kopa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40 Re: Remove Četnik

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote:Irska pokušava progurati kroz svoj parlament zakon kojim bi učinila nelegalnim kupovinu proizvoda koje prodaje Izrael sa teritorije Palestine.

Pa se susreće sa mnogim (diplomatskim) prijetnjama. Kažu da postoje američki zakoni koji zabranjuju saradnju američkim firmama da učestvuju u bojkoritanju trgovine Izraela. Pa im Amerika išareti time da se mane ćorava posla. Vidim Izraelci pišu da je to neka odmazda što je Izrael pobjedio Irsku za 11 milijardi investicije Intela.

Uglavnom, sve je meni ovo ok. Svako ima pravo da troši svoje pare gdje hoće. Ali, u čemu je fazon sve ad hoc? Eto, jedini lik u ovoj državi koji ima ovake uvredljive izjave ispade ovaj iz pekare.

Nigdje kod nas nikakve strategije, vizije, planiranja...

P.S.
A najjače mi je kada se za kurban bajram kolju ovce sa ravne Romanije (ko biva povratnici ih čuvaju po Romaniji). Da ne pričam odakle se kupuju kurbani iz RS kroz program koji ima Rijaset (po planu trebalo bi od povratnika).

Al, hajd. Nek se kola slome preko jednog pekara.
koju bolan strategiju kad su srebrenicu i žrtve kupili da im budu megafoni njihovih sitnošičardžijskih interesa.

briga za povratnike prestaje tamo gdje nema donacija.

briga za narod dokle ga može gurati u skupštinske klupe.

briga za državu dokle može pružiti ljetnu baštu.
JThomas

#41 Re: Remove Četnik

Post by JThomas »

suština je još jednostavnija, a to je da nema tog čina i tog partnerstva koje se ne može "oprati" i legalizovati kroz partnerstvo sa iz i sda...
hadzinicasa

#42 Re: Remove Četnik

Post by hadzinicasa »

JThomas wrote:bilo je na žurnalu, ali u suštini ti ne treba ni to. groblja zatvorena prije rata. neka su i u režimu nacionalnih spomenika kulture. a svake sedmice se opet kopa.
link please?

edit: Nasla.
Last edited by hadzinicasa on 22/03/2019 09:59, edited 1 time in total.
Blixen

#43 Re: Remove Četnik

Post by Blixen »

zrakomlat wrote:https://www.facebook.com/pg/pekara.manj ... e_internal

57 komentara ispod prve objave na stranice, kliknem, ne otvara nista, brisu komentare azurno :D
nek zatvore objekte u Sarajevu i razgule
JThomas

#44 Re: Remove Četnik

Post by JThomas »

http://www.zurnal.info/novost/21596/svi ... z-sarajevo

bio je i prvi dio ali ne mogu da ga nađem...
Not My Idea

#45 Re: Remove Četnik

Post by Not My Idea »

insomnia78 wrote:
Chmoljo wrote:lolek i bolek u zamjeni teza.

jedan ubija jednorečeničnim sarkazmom, drugi ponjavama u kojima te pokušava ubijediti da si rekao nešto što nisi.

što se Manje tiče ovo je stara priča. naravno da izbjegavam kupovati proizvode od istog.

kao što izbjegavam slušati i Boru Đorđevića.

no, jebiga, isto tako ne volim otići ni u Metropolis od gaženja ni kriva ni dužna insana, ali to sam samo ja i moje rezonovanje da mi dušman nije samo onaj ko me gleda kroz nacionalnu vizuru.
Bice te sramota kad vidis koliki sam post napis’o tamo na “pekarama”. Udaro i entere, met’o znake navoda, sve
:lol:
horkesh

#46 Re: Remove Četnik

Post by horkesh »

Blixen wrote:

57 komentara ispod prve objave na stranice, kliknem, ne otvara nista, brisu komentare azurno :D
Ili neka sačekaju par dana dok Bošnjaci zaborave na sve ovo. Pa lik ovo piše već godinama i samo otvara nove objekte po Sarajevu.

Jedva čekam 2020. godinu i izricanje drugostepene presude Mladiću. Kad opet ovaj podrži svog generala, a Bošnjaci se sjete da trebaju da ga bojkotuju :run:
Blixen

#47 Re: Remove Četnik

Post by Blixen »

horkesh wrote:
Blixen wrote:

Ili neka sačekaju par dana dok Bošnjaci zaborave na sve ovo. Pa lik ovo piše već godinama i samo otvara nove objekte po Sarajevu.

Jedva čekam 2020. godinu i izricanje drugostepene presude Mladiću. Kad opet ovaj podrži svog generala, a Bošnjaci se sjete da trebaju da ga bojkotuju :run:
nece vjeruj mi, nisu raja zaboravila granate i sve ostalo
horkesh

#48 Re: Remove Četnik

Post by horkesh »

Blixen wrote:
Tvoja naivnost je dirljiva. Opet ponavljam, lik ovo truni već godinama. Eto, sad se neko sjetio da skrene pažnju.

Gdje je bojkot bio nakon 9. januara?

Image

Još par, samo iz januara ove godine.

Image

Image

Lik priča šta hoće, a raja koja "nije zaboravila granate" autima ide mahsuz do njegovih pekara.
Blixen

#49 Re: Remove Četnik

Post by Blixen »

horkesh wrote:
Blixen wrote:
Tvoja naivnost je dirljiva.

Lik priča šta hoće, a raja koja "nije zaboravila granate" autima ide mahsuz do njegovih pekara.
ti bas vrijedas
ja ne kupujem kod cetnika
pricam sa svojom rajom na ovu temu i svi su istog misljenja
ne poznajem te koji idu maksuz u cetnicke pekare
horkesh

#50 Re: Remove Četnik

Post by horkesh »

Blixen wrote:
horkesh wrote:
Blixen wrote:
Tvoja naivnost je dirljiva.

ti bas vrijedas
ja ne kupujem kod cetnika
pricam sa svojom rajom na ovu temu i svi su istog misljenja
ne poznajem te koji idu maksuz u cetnicke pekare
E pa dobro, ako tvoja raja ne ide u te pekare, onda mora da lik ne ubija posao po Sarajevu, gradu koji "pamti granate", toliko da stalno otvara nove objekte, a o saradnji s patriotskim Bingom neću ni trošiti riječi :-)
Locked