Remove Četnik - Lista za bojkot UPDATED 10.03.2020.
- SmokingMan
#26 Re: Remove Četnik
Istrpit ćemo mi još svašta zbog "mira u kući". 
-
l33t
#27 Re: Remove Četnik
ma jedno je imati stav o necemu, a jedno kristi zakon - kazna za nepostivanje genocida i to je to... ima pravne osnove u pravnoj drzavi
probajte u njemackoj reci "heil hitler"
- Bloo
- Globalna šefica
#28 Re: Remove Četnik
Misliš kao jedan član Predsjedništva kojeg nećemo imenovati....l33t wrote:ma jedno je imati stav o necemu, a jedno kristi zakon - kazna za nepostivanje genocida i to je to... ima pravne osnove u pravnoj drzavi
- AmiĐa_Idriz
#29 Re: Remove Četnik
But, but, dobre su mu snežne kiflice sad za Vaskrs će ih biti...

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#30 Re: Remove Četnik
jedna lasta ne čini proljeće.insomnia78 wrote: Bice te sramota kad vidis koliki sam post napis’o tamo na “pekarama”. Udaro i entere, met’o znake navoda, sve
-
l33t
#31 Re: Remove Četnik
Poznato, ali ima nesto i iznad njega... Taj zakon ako se ne uspostavi, nema ovdje drzave.Bloo wrote:Misliš kao jedan član Predsjedništva kojeg nećemo imenovati....l33t wrote:ma jedno je imati stav o necemu, a jedno kristi zakon - kazna za nepostivanje genocida i to je to... ima pravne osnove u pravnoj drzavi
-
The 51st State
#32 Re: Remove Četnik
bio je aspek hit prije 15tak godina nisu ni u planu bilia ,manja, mlinar i kurci palci ali covjek presto ulagati u kvalitet i standard proizvoda te je prakticno propo.Prpa.ba wrote:Ne kupujem proizvode kompanija koje u vlasnickoj ili upravljackoj strukturi imaju pravoslavne ekstremiste.
Ipak, volio bih da fenomen poslovanja ove pekare iskoristimo i za analizu zasto je uopce doslo do toga da Manja (i npr. hrvatski Mlinar) udju na nase trziste i poluce ovakav uspjeh, iliti, zasto lokalno trziste vec nije polucilo kompanije dovoljno inovativne, kvalitetne i cjenovno prihvatljive da do ove diskusije uopce i ne dodje.
Jer, kampanjom mozemo mi smanjiti promet Manji za 30-40%, mozda i vise, ali razlozi zbog kojih ljudi kupuju njihove proizvode ostaju i dio su opceg stanja trzista. A ta cinjenica nece nigdje pobjeci.
a kod ovog da dzaba daje ne zalazim i to je maksimum sto obican gradjanin moze uraditi bez da ima ikakvu negativnu konotaciju.
- Haris.ba
#33 Re: Remove Četnik
Irska pokušava progurati kroz svoj parlament zakon kojim bi učinila nelegalnim kupovinu proizvoda koje prodaje Izrael sa teritorije Palestine.
Pa se susreće sa mnogim (diplomatskim) prijetnjama. Kažu da postoje američki zakoni koji zabranjuju saradnju američkim firmama da učestvuju u bojkoritanju trgovine Izraela. Pa im Amerika išareti time da se mane ćorava posla. Vidim Izraelci pišu da je to neka odmazda što je Izrael pobjedio Irsku za 11 milijardi investicije Intela.
Uglavnom, sve je meni ovo ok. Svako ima pravo da troši svoje pare gdje hoće. Ali, u čemu je fazon sve ad hoc? Eto, jedini lik u ovoj državi koji ima ovake uvredljive izjave ispade ovaj iz pekare.
Nigdje kod nas nikakve strategije, vizije, planiranja...
P.S.
A najjače mi je kada se za kurban bajram kolju ovce sa ravne Romanije (ko biva povratnici ih čuvaju po Romaniji). Da ne pričam odakle se kupuju kurbani iz RS kroz program koji ima Rijaset (po planu trebalo bi od povratnika).
Al, hajd. Nek se kola slome preko jednog pekara.
Pa se susreće sa mnogim (diplomatskim) prijetnjama. Kažu da postoje američki zakoni koji zabranjuju saradnju američkim firmama da učestvuju u bojkoritanju trgovine Izraela. Pa im Amerika išareti time da se mane ćorava posla. Vidim Izraelci pišu da je to neka odmazda što je Izrael pobjedio Irsku za 11 milijardi investicije Intela.
Uglavnom, sve je meni ovo ok. Svako ima pravo da troši svoje pare gdje hoće. Ali, u čemu je fazon sve ad hoc? Eto, jedini lik u ovoj državi koji ima ovake uvredljive izjave ispade ovaj iz pekare.
P.S.
A najjače mi je kada se za kurban bajram kolju ovce sa ravne Romanije (ko biva povratnici ih čuvaju po Romaniji). Da ne pričam odakle se kupuju kurbani iz RS kroz program koji ima Rijaset (po planu trebalo bi od povratnika).
Last edited by Haris.ba on 22/03/2019 09:28, edited 1 time in total.
- muha_sa
#34 Re: Remove Četnik
Nije Otoka vec Cengic vilaSmokingMan wrote:Prođem poslom kroz otoku 5 x sedmično,ali nisam nikada naletio na nju.A i ne moram,razlog više...Chmoljo wrote:Otoka, Vogošća i ne znam ima li još gdje.SmokingMan wrote:Vjerujte mi,nemam pojma gdje se ova pekare nalaze.
preko puta ovog kamiona--nekad tu kiosk bio(vidi se na sliKi)
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#35 Re: Remove Četnik
A odakle će kupovati kurbane? Sa Čengić Vile?
- Haris.ba
#36 Re: Remove Četnik
Ja ga ne bih zaklao nikada ako bi ga morao kupiti od Draže. Kakva je to logika?un1ted wrote:A odakle će kupovati kurbane? Sa Čengić Vile?
Zato nam i jeste ovako lijepo.
- JThomas
#37 Re: Remove Četnik
o čemu mi pričamo harise, kad oni grobove prekopavaju za pare. svake sedmice imaju dženaze na grobljima službeno zatvorenim prije rata.
- Haris.ba
#38 Re: Remove Četnik
Pobjeglo mi o čemu je to sa grobovima, napiši na pp ako hoćeš barem.JThomas wrote:o čemu mi pričamo harise, kad oni grobove prekopavaju za pare. svake sedmice imaju dženaze na grobljima službeno zatvorenim prije rata.
A, treba o svemu pričati. Možda bude nekog napretka. To da se prodajemo za pare, je općepoznato. Ali, treba to javno reći.
- JThomas
#39 Re: Remove Četnik
bilo je na žurnalu, ali u suštini ti ne treba ni to. groblja zatvorena prije rata. neka su i u režimu nacionalnih spomenika kulture. a svake sedmice se opet kopa.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#40 Re: Remove Četnik
koju bolan strategiju kad su srebrenicu i žrtve kupili da im budu megafoni njihovih sitnošičardžijskih interesa.Haris.ba wrote:Irska pokušava progurati kroz svoj parlament zakon kojim bi učinila nelegalnim kupovinu proizvoda koje prodaje Izrael sa teritorije Palestine.
P.S.
briga za povratnike prestaje tamo gdje nema donacija.
briga za narod dokle ga može gurati u skupštinske klupe.
briga za državu dokle može pružiti ljetnu baštu.
- JThomas
#41 Re: Remove Četnik
suština je još jednostavnija, a to je da nema tog čina i tog partnerstva koje se ne može "oprati" i legalizovati kroz partnerstvo sa iz i sda...
- hadzinicasa
#42 Re: Remove Četnik
link please?JThomas wrote:bilo je na žurnalu, ali u suštini ti ne treba ni to. groblja zatvorena prije rata. neka su i u režimu nacionalnih spomenika kulture. a svake sedmice se opet kopa.
edit: Nasla.
Last edited by hadzinicasa on 22/03/2019 09:59, edited 1 time in total.
- Blixen
#43 Re: Remove Četnik
nek zatvore objekte u Sarajevu i razgulezrakomlat wrote:https://www.facebook.com/pg/pekara.manj ... e_internal
57 komentara ispod prve objave na stranice, kliknem, ne otvara nista, brisu komentare azurno
- JThomas
- Not My Idea
#45 Re: Remove Četnik
insomnia78 wrote:Bice te sramota kad vidis koliki sam post napis’o tamo na “pekarama”. Udaro i entere, met’o znake navoda, sveChmoljo wrote:lolek i bolek u zamjeni teza.
jedan ubija jednorečeničnim sarkazmom, drugi ponjavama u kojima te pokušava ubijediti da si rekao nešto što nisi.
što se Manje tiče ovo je stara priča. naravno da izbjegavam kupovati proizvode od istog.
kao što izbjegavam slušati i Boru Đorđevića.
no, jebiga, isto tako ne volim otići ni u Metropolis od gaženja ni kriva ni dužna insana, ali to sam samo ja i moje rezonovanje da mi dušman nije samo onaj ko me gleda kroz nacionalnu vizuru.
- horkesh
#46 Re: Remove Četnik
Ili neka sačekaju par dana dok Bošnjaci zaborave na sve ovo. Pa lik ovo piše već godinama i samo otvara nove objekte po Sarajevu.Blixen wrote:nek zatvore objekte u Sarajevu i razgulezrakomlat wrote:https://www.facebook.com/pg/pekara.manj ... e_internal
57 komentara ispod prve objave na stranice, kliknem, ne otvara nista, brisu komentare azurno
Jedva čekam 2020. godinu i izricanje drugostepene presude Mladiću. Kad opet ovaj podrži svog generala, a Bošnjaci se sjete da trebaju da ga bojkotuju
- Blixen
#47 Re: Remove Četnik
nece vjeruj mi, nisu raja zaboravila granate i sve ostalohorkesh wrote:Ili neka sačekaju par dana dok Bošnjaci zaborave na sve ovo. Pa lik ovo piše već godinama i samo otvara nove objekte po Sarajevu.Blixen wrote:nek zatvore objekte u Sarajevu i razgulezrakomlat wrote:https://www.facebook.com/pg/pekara.manj ... e_internal
Jedva čekam 2020. godinu i izricanje drugostepene presude Mladiću. Kad opet ovaj podrži svog generala, a Bošnjaci se sjete da trebaju da ga bojkotuju
- horkesh
#48 Re: Remove Četnik
Tvoja naivnost je dirljiva. Opet ponavljam, lik ovo truni već godinama. Eto, sad se neko sjetio da skrene pažnju.Blixen wrote:
nece vjeruj mi, nisu raja zaboravila granate i sve ostalo
Gdje je bojkot bio nakon 9. januara?

Još par, samo iz januara ove godine.

Lik priča šta hoće, a raja koja "nije zaboravila granate" autima ide mahsuz do njegovih pekara.
- Blixen
#49 Re: Remove Četnik
ti bas vrijedashorkesh wrote:Tvoja naivnost je dirljiva.Blixen wrote:
Lik priča šta hoće, a raja koja "nije zaboravila granate" autima ide mahsuz do njegovih pekara.
ja ne kupujem kod cetnika
pricam sa svojom rajom na ovu temu i svi su istog misljenja
ne poznajem te koji idu maksuz u cetnicke pekare
- horkesh
#50 Re: Remove Četnik
E pa dobro, ako tvoja raja ne ide u te pekare, onda mora da lik ne ubija posao po Sarajevu, gradu koji "pamti granate", toliko da stalno otvara nove objekte, a o saradnji s patriotskim Bingom neću ni trošiti riječiBlixen wrote:ti bas vrijedashorkesh wrote:Tvoja naivnost je dirljiva.Blixen wrote:
ja ne kupujem kod cetnika
pricam sa svojom rajom na ovu temu i svi su istog misljenja
ne poznajem te koji idu maksuz u cetnicke pekare