SDA nudi Miletu redukovani MAP!??

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
GandalfSivi

#26 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by GandalfSivi »

bunk wrote:Dzaba krecis,godisnji izvjestaj se salje ili nema VM.
Ja ti opet kazem, nadam se da si u pravu, a ja nisam, ali kao i vecina SDA likova koji ovdje nalete, vjerovatno ces nestati sa foruma ili opet naci neki izgovor (tipa "samo da je SDP htio u koaliciju)...

Dokaz prvi, u dogovorenom dokumentu nema MAP/NATO-a, sta kazes na to?
bunk

#27 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by bunk »

Ne znam kako da ti dokazem.
Siguran sam da nema VM bez slanja godisnjeg izvjestaja.
Sve osim aktivacije MAP-a je nebitno.
Maraschino

#28 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by Maraschino »

Pustite tariguz od ovog papira. To je samo da se zamazu oci narodu.
U stvarnosti oni ce nastaviti kao i do sada, svak po svome. Nema tu naroda ni drzave, samo vlastiti interes i prodavanje magle narodu za slijedece izbore.
GandalfSivi

#29 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by GandalfSivi »

bunk wrote:Ne znam kako da ti dokazem.
Pitam tebe ne da mi dokazes, nego da mi kazes sta mislis o tome sto se MAP/NATO ne spominje u dokumentu.
Dokazivati se nista ne moze do momenta uspostavljanja Vijeca ministara. Onda smo ili poslali dokument, ili nismo.
Control panel

#30 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by Control panel »

Fotelja je vrijednija i od drzave.
sinuhe

#31 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by sinuhe »

Tog se MAP-a neko sjetio nedavno, oko izbora, na insistiranje Amerikanaca. Jasno da Srbe to ne zanima pa samo SDA i moze popustiti.
bunk

#32 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by bunk »

GandalfSivi wrote:
bunk wrote:Ne znam kako da ti dokazem.
Pitam tebe ne da mi dokazes, nego da mi kazes sta mislis o tome sto se MAP/NATO ne spominje u dokumentu.
Dokazivati se nista ne moze do momenta uspostavljanja Vijeca ministara. Onda smo ili poslali dokument, ili nismo.
Cinjenica je da sa dnevnog reda to skidaju kadrovi sds i pdp i opstruiraju.Ovi iz srpskog dijela nove vlasti zasad ne mogu na to uticati.
U svakom slucaju ne sumnjam ni sekunde u namjere Z.Komsica i S.Dzaferovica bez cijeg amina nema VM.
Kikibombona

#33 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by Kikibombona »

Da li ce SDA odustati od MAP-a radi preuzimanja vlasti u Sarajevu?

Sta ce uraditi pomocni igraci SDA, Komsic i Radoncic?

SDP: Izdaja je formirati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bez MAP-a

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-izd ... /190512086

SDA sekta je u teskoj poziciji. Bez formiranja vlasti na drzavnom nivou ne moze rusiti vlast u SA kantonu. To je jasno i Dodiku zato ne popusta sa MAP-om, svjestan je da SDA zuri sa formiranjem vlasti.

Tezak izbor za SDA, SA kanton vs MAP. Ne zna se koja je opcija za njih gora.

1. Ako formiraju vlast bez MAP-a bice optuzeni za izdaju
2. Ako potraje vlast u SA kantonu trajno gube Sarajevo
nemampojma0

#34 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by nemampojma0 »

Ja bih da sve blokiramo, pa kad krene raspad drzave ove forumase u udarne brigade il u diverzante. Najvise se qrce oni sto su najmanje spremni da brane drzavu.
Bem ti internet kad svaka susa mudruje i soli pamet, a nije sposobna da vodi mjesnu zajednicu.
madner

#35 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by madner »

Ma to, treba znati crvenu liniju ispod koje se mora popustiti. :D
славянин

#36 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by славянин »

madner wrote:Ma to, treba znati crvenu liniju ispod koje se mora popustiti. :D
Kikibombona

#37 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Ja bih da sve blokiramo, pa kad krene raspad drzave ove forumase u udarne brigade il u diverzante. Najvise se qrce oni sto su najmanje spremni da brane drzavu.
Bem ti internet kad svaka susa mudruje i soli pamet, a nije sposobna da vodi mjesnu zajednicu.
Kakav raspad drzave i rat? :?

Ovdje se radi o tome da je SDA spremna sve prodati samo da se domogne sarajevskog kantona.

Sta ce na to reci Komsic koji je britkim jezikom ponavljao da je MAP crvena linija i da ce Dodik morati progutati zabu?

DF i SBB ne zele napustiti vladu SA kantona dok ne dobiju fotelje na nivou BiH i F. SDA je pod velikim pritiskom i teskom odlukom. Sta je vaznije, MAP ili SA kanton? Uhhh...
cvrčak_na_hedonizmu

#38 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Ja bih da sve blokiramo, pa kad krene raspad drzave ove forumase u udarne brigade il u diverzante. Najvise se qrce oni sto su najmanje spremni da brane drzavu.
Kakav raspad drzave i rat? :?

Ovdje se radi o tome da je SDA spremna sve prodati samo da se domogne sarajevskog kantona.

Sta ce na to reci Komsic koji je britkim jezikom ponavljao da je MAP crvena linija i da ce Dodik morati progutati zabu?

DF i SBB ne zele napustiti vladu SA kantona dok ne dobiju fotelje na nivou BiH i F. SDA je pod velikim pritiskom i teskom odlukom. Sta je vaznije, MAP ili SA kanton? Uhhh...
Jebo pricu, 4 milijarde su 4 milijarde, vidis kako im sijaju oci, budzetska sisa je cudo :D
JThomas

#39 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by JThomas »

zna se šta je njima važnije, samo teško upakovati.
Kikibombona

#40 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by Kikibombona »

JThomas wrote:zna se šta je njima važnije, samo teško upakovati.
- Dodo zna da je SDA u frci radi SA kantona

- Komsic i Radoncic ne zele napustiti SA kanton dok im SDA ne isporuci fotelje sa visih nivoa

Svi cekaju da SDA pojede govno i napravi tezak izbor. SA kanton ili drzava, milijarda ili nacionalni interesi, pitanje je sad.
bunk

#41 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by bunk »

Kakva gomila gluposti. Kao neko trash talk takmicenje 3 razreda osnovne skole.
nemampojma0

#42 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by nemampojma0 »

Dok je meni vas, forumskih jurisnika, ne treba nam ni NATO :D
Bolan malo se kontrolisite, mrznja vas nosi, jed izbija iz vas. A malo se pravite, sto cmoljo reko, teletina, jer vidite kakav je raspored snaga i koliko je vazno pitanje NATO-a i svak zivi zna da to odlucuje sudbinu drzave, te da se takvo pitanje ne zavrsava "preko koljena".
A hajd samo na sekundu zamislite kako bi ovo pitanje s Dodikom zavrsili Pedja i Neka, al stvarno.
Kikibombona

#43 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Dok je meni vas, forumskih jurisnika, ne treba nam ni NATO :D
Bolan malo se kontrolisite, mrznja vas nosi, jed izbija iz vas. A malo se pravite, sto cmoljo reko, teletina, jer vidite kakav je raspored snaga i koliko je vazno pitanje NATO-a i svak zivi zna da to odlucuje sudbinu drzave, te da se takvo pitanje ne zavrsava "preko koljena".
A hajd samo na sekundu zamislite kako bi ovo pitanje s Dodikom zavrsili Pedja i Neka, al stvarno.
Nemamo sta zamisljati.

Pred nama je period koji ce pokazati sta je vaznije SA kanton/milijarda ili MAP/nacionalni interesi.

Vidjet cemo kako ce se prema tome odnijeti SDA i dva pomocna igraca, SBB i DF.

SDA je porucila da nece biti vlasti bez MAP-a.
Komsic je porucio da je MAP crvena linija i da ce Dodik progutati zabu.

...

SDA je pod ogromnim pritiskom. DF i SBB nece napustiti vladu u sarajevskom kantonu dok im Bakir ne servira fotelje na nivou BiH i F. Da bi to uradio mora jos jednom, po ko zna koji put, prodati nacionalne interese.
bunk

#44 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by bunk »

Kiki,kakva je to pila naopako?
Sda i df od pocetka trube da nema VM bez slanja izvjestaja.
Neki su bili spremni da se dogovaraju oko cega se moze dogovoriti a oko cega ne to neka ceka.
A sad odjednom posta i sdp i ns i svima MAP bitan ko sveti gral.
Da se ponovim.
Platio bih na pay per view da pogledam politicku emisiju gdje bi misljenja ukrstili dodik te celnici sdp i ns.
Da mu objasne kako oni vide nasu Drzavu .
Naslov teme :lol: :lol:
Prpa.ba

#45 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by Prpa.ba »

A to je kao bila emisija gdje su Bakirce i Dodik ukrstili misljenja? Bakir ne smije na debatu ni sa probosanskim kandidatima. :lol:

Doduse, ove antibosanske vodi po restoranima. :-D
bunk

#46 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by bunk »

Prpa.ba wrote:A to je kao bila emisija gdje su Bakirce i Dodik ukrstili misljenja? Bakir ne smije na debatu ni sa probosanskim kandidatima. :lol:

Nije problem i to bih platio.
A jarane bila je kopca ili tako nesto sa liderima sda i sdp iza nove godine ako se sjecam dobro..
Ali emisija sa ns,sdp i snsd u studiju,to bi blla poslastica
:lol:
starisalko

#47 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by starisalko »

Prpa.ba wrote:A to je kao bila emisija gdje su Bakirce i Dodik ukrstili misljenja? Bakir ne smije na debatu ni sa probosanskim kandidatima. :lol:

Zato probosanske vodi na vikendicu
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote:
:lol: :lol:
Thorgerson

#49 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by Thorgerson »

Naslov teme je glup i netacan.

Dakle, mi smo vec u MAP-u. Nema tu odustajanja, daljeg ulazenja.

A ovi godisnji nacionalni programi su tehnicke stvari, naravno bitne, koje se trebaju odrađivati do punog članstva. Citava pompa je bespotrebno dignuta, a najvecim dijelom zbog politicke trgovine. A niko da narodu kaze (vecinski sprskom) da smo mi u MAP-u.

Taj proces može trajati kraće ili duže vremena (Makedonija dobila MAP 99 godine, ali njih je direktno blokirala članica NATO pakta - Grčka zbog spora. Nas u NATO-u nema ko blokirati, nit ima razloga za to). Ali proces je pokrenut.

Bitno je da smo mi dobili MAP. I bitno je da je NATO zainteresovan. Kako su nam vec sad progledali kroz prste zbog vojne imovine, ne vidim zasto ne bi ucinili jos nekih ustupaka, ako za to bude potrebe, a ucinit ce ih.

Jbg. Ne možeš pričati o nekakvoj neutralnosti, a ici svako malo kod Putina. Pa nisu ni ovi glupi.

Evo general je to malo bolje objasnio. E sad, moze Dodik blebetat okolo sta hoce, ovo su cinjenice.
Na pitanje da li sve ovo ima veze s pokušajem blokade nastojanja naše zemlje da budemo dio sistema NATO-a, general Mašović je kazao ono što se ne može tako precizno čuti u našoj javnosti.

Ovo sada po prvi put ću reći. Ono što je vrlo bitno jeste činjenica da se od 5. decembra 2018. godine Bosna i Hercegovina već nalazi u MAP-u. Bosna i Hercegovina je već u MAP-u! Bilo kakve priče da se to neće dozvoliti, da nema mogućnosti aktiviranja MAP-a, ponavljam, BiH ima MAP, BiH je već u MAP-u! ANP (Godišnji nacionalni program) je proces samo tehnički proces aktivosti kroz put MAP i daljnjih nastavka aktivnosti prema dobijanju punopravnog članstva u NATO-u. To su stvari koji su jasno propisane. Nažalost, nekoga će rastužiti činjenica da smo mi od 5. decembra 2018. u MAP, neko će se obradovati, ali, evo, najbitnija stvar je da ljudi znaju stvarno stanje i istinu, bez dodatni političkih komentarisanja”, zaključio je general Mašović.
Kikibombona

#50 Re: SDA odustaje od MAP-a?

Post by Kikibombona »

Thorgerson wrote:Naslov teme je glup i netacan.

Dakle, mi smo vec u MAP-u. Nema tu odustajanja, daljeg ulazenja.

A ovi godisnji nacionalni programi su tehnicke stvari, naravno bitne, koje se trebaju odrađivati do punog članstva. Citava pompa je bespotrebno dignuta, a najvecim dijelom zbog politicke trgovine. A niko da narodu kaze (vecinski sprskom) da smo mi u MAP-u.

Taj proces može trajati kraće ili duže vremena (Makedonija dobila MAP 99 godine, ali njih je direktno blokirala članica NATO pakta - Grčka zbog spora. Nas u NATO-u nema ko blokirati, nit ima razloga za to). Ali proces je pokrenut.

Bitno je da smo mi dobili MAP. I bitno je da je NATO zainteresovan. Kako su nam vec sad progledali kroz prste zbog vojne imovine, ne vidim zasto ne bi ucinili jos nekih ustupaka, ako za to bude potrebe, a ucinit ce ih.

Jbg. Ne možeš pričati o nekakvoj neutralnosti, a ici svako malo kod Putina. Pa nisu ni ovi glupi.

Evo general je to malo bolje objasnio. E sad, moze Dodik blebetat okolo sta hoce, ovo su cinjenice.
Na pitanje da li sve ovo ima veze s pokušajem blokade nastojanja naše zemlje da budemo dio sistema NATO-a, general Mašović je kazao ono što se ne može tako precizno čuti u našoj javnosti.

Ovo sada po prvi put ću reći. Ono što je vrlo bitno jeste činjenica da se od 5. decembra 2018. godine Bosna i Hercegovina već nalazi u MAP-u. Bosna i Hercegovina je već u MAP-u! Bilo kakve priče da se to neće dozvoliti, da nema mogućnosti aktiviranja MAP-a, ponavljam, BiH ima MAP, BiH je već u MAP-u! ANP (Godišnji nacionalni program) je proces samo tehnički proces aktivosti kroz put MAP i daljnjih nastavka aktivnosti prema dobijanju punopravnog članstva u NATO-u. To su stvari koji su jasno propisane. Nažalost, nekoga će rastužiti činjenica da smo mi od 5. decembra 2018. u MAP, neko će se obradovati, ali, evo, najbitnija stvar je da ljudi znaju stvarno stanje i istinu, bez dodatni političkih komentarisanja”, zaključio je general Mašović.
Cini se da SDA vec priprema teren za izdaju.

Nema potrebe da se aktivira MAP kada smo vec u MAP-u. :thumbup: :lol:

Vazno je srusiti vlast u sarajevskom kantonu, jebes MAP i drzavu, to moze cekati.
Locked