Zdravko Colic na Kosevu??
Moderator: _BataZiv_0809
- bushido
#26 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
@Better Man,dobre fotke al' falilo milimetara
.
- čupka
#27 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
vemus wrote:Poprilicno popunjeno ali znato manje od recimo Merlina ili Dugmeta...sofist wrote:Ni ja ne vjerujem da je bilo 50 ili 60 hiljada, mada je bilo prilicno popunjeno. Čola k'o Čola, vazda isti iako mislim da je pun plastike. Ali je živahan kao neki dječak. Lijepo ga vidjeti u ovom sivilu sumornih faca. Puno lijepih žena svih uzrasta. Koncert solidan. Sve pohvale plesačicama na bini.Najsmjesnije mi je bilo vidjeti nafurane mtel-ove "VIP-ovce" ogradjene na terenu od obicnim smrtnika. Iza one ograde su izgledali bas tako, samo bez onog predznaka VIP.
Sa Dugmetom ne moze niko da se poredi, a sto se tice Merlina..djaba karte pa dosao i ko ga voli i ko ne voli.
- BSn
#28 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
čupka wrote:vemus wrote:Poprilicno popunjeno ali znato manje od recimo Merlina ili Dugmeta...sofist wrote:Ni ja ne vjerujem da je bilo 50 ili 60 hiljada, mada je bilo prilicno popunjeno. Čola k'o Čola, vazda isti iako mislim da je pun plastike. Ali je živahan kao neki dječak. Lijepo ga vidjeti u ovom sivilu sumornih faca. Puno lijepih žena svih uzrasta. Koncert solidan. Sve pohvale plesačicama na bini.Najsmjesnije mi je bilo vidjeti nafurane mtel-ove "VIP-ovce" ogradjene na terenu od obicnim smrtnika. Iza one ograde su izgledali bas tako, samo bez onog predznaka VIP.
Sa Dugmetom ne moze niko da se poredi, a sto se tice Merlina..djaba karte pa dosao i ko ga voli i ko ne voli.
dugme je rastjeralo dio raje ozvucenjem k'o s koride (bar' tako kazu oni koji su isli na dugmice, moje usi ih nikad nisu mogle podnjeti). zadnji merlinov koncerAt (karta 10 km - znaci isto k'o kod cole) je neuporediv s ovim sinocnjim, jer je kod cole dobar dio zjapio sto kod carobnjaka nije bio slucaj.
- čupka
#29 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
BSn wrote:
dugme je rastjeralo dio raje ozvucenjem k'o s koride (bar' tako kazu oni koji su isli na dugmice, moje usi ih nikad nisu mogle podnjeti). zadnji merlinov koncerAt (karta 10 km - znaci isto k'o kod cole) je neuporediv s ovim sinocnjim, jer je kod cole dobar dio zjapio sto kod carobnjaka nije bio slucaj.
Posto nisi bio na koncertu Dugmeta nema potrebe da pises nesto sto nije istina.
-
iceman2010
#30 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Mozda je bilo u Ferhadiji za Miskinovu nisam siguraBetter Man wrote:Zar se nema kupit u Miskinovoj kod bivise Svjetlosti? Barem je danas bilo kad sam prolazio na pauzi.Anell wrote:Treba mi karta za SJEVERNU trbinu!!!
Ima li ko za prodati????
HITNO
samo orginalna karta dolazi u obzir
- BSn
#31 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
čupka wrote:BSn wrote:
Posto nisi bio na koncertu Dugmeta nema potrebe da pises nesto sto nije istina.
jok, eto sve je tako kako ti kazes. ja fino napisah da je raja bjezala zbog ozvucenja i to jeste istina.
meni ni u dzep ni iz dzepa.
-
iceman2010
#32 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Ma cola zivi od stare slave. Ove nove pjesme mu dodju ko dara bubamara ili seka aleksic. Cuj: "moj dragane za điđimiđi" Fuj. Ali ima se ime od prije rata pa snimi bilo sta raja ce da slusa. Nek je cola pa makar pjevao i "rade crvi u krvi i ritam te mrvi, a ti mi se tu pravis fina"Better Man wrote:Neko je spomenuo da je sjever rasprodan, a bio je poluprazan i jedna cetvrtina terena je bila prazna, ostalo je bilo puno. pred kraj koncerta raja je pocela ranije da izlazi (valjda nisu kontali da ce izaci na bis) i ako su na tv pustali snimke kad je bio vatromet, pa onj ko nije bio misli da je malo ljudi bilo. Za juce je bilo dodatno ostampano 3500 karata, a mozda je bilo onih koji su mislili da ce pasti kisa pa nisu dosli, a imali su kartu. Cola je jos jednom potvrdio da su mu stare pjesme iz 70-ih neprevazidjene i da nikad nece moci snimiti ni blizu tako upecatljive i jake pjesme, kao sto su bile mu te iz 70-ih godina. Neko spominje da je pun plastike, ali ja ne mislim da je bilo sta operirao na sebi. Jednostavno, covjek je vodio uredan zivot, nikad nije pusio, bavi se sportom rekreativno i zato i dan dans izgleda odlicno za svoje godine.
Stare pjesme su neprevazidjene, slazem se. Od novih mozda imaju dvije da valjaju. Dobra mu je ona "ti nikad neces biti kao moja mati" i mozda jos jedna.
- krompir i riza
#33 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
apsolutno se slazem.. novi album je totalno smece, Brega mu ga uvalio da valja..al bar ga stara slava izvlaci.. 
-
vemus
#34 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
10 i 20 KM je bio Merlin..BSn wrote:čupka wrote:vemus wrote:
Poprilicno popunjeno ali znato manje od recimo Merlina ili Dugmeta...
- Better Man
#35 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Glede novih pjesama, tj. pjesama koje je snimio poslije rata, najbolje pjesme mu je napisao Balasevic (Sacuvaj me boze njene ljubavi, Svadbarskim sokakom). Zlocin Kazna je strana pjesma, ali je Balasevic sjano preradio i napisao tekst. I moze se izdvojiti Bajagina Moja draga.iceman2010 wrote:Ma cola zivi od stare slave. Ove nove pjesme mu dodju ko dara bubamara ili seka aleksic. Cuj: "moj dragane za điđimiđi" Fuj. Ali ima se ime od prije rata pa snimi bilo sta raja ce da slusa. Nek je cola pa makar pjevao i "rade crvi u krvi i ritam te mrvi, a ti mi se tu pravis fina"Better Man wrote:Neko je spomenuo da je sjever rasprodan, a bio je poluprazan i jedna cetvrtina terena je bila prazna, ostalo je bilo puno. pred kraj koncerta raja je pocela ranije da izlazi (valjda nisu kontali da ce izaci na bis) i ako su na tv pustali snimke kad je bio vatromet, pa onj ko nije bio misli da je malo ljudi bilo. Za juce je bilo dodatno ostampano 3500 karata, a mozda je bilo onih koji su mislili da ce pasti kisa pa nisu dosli, a imali su kartu. Cola je jos jednom potvrdio da su mu stare pjesme iz 70-ih neprevazidjene i da nikad nece moci snimiti ni blizu tako upecatljive i jake pjesme, kao sto su bile mu te iz 70-ih godina. Neko spominje da je pun plastike, ali ja ne mislim da je bilo sta operirao na sebi. Jednostavno, covjek je vodio uredan zivot, nikad nije pusio, bavi se sportom rekreativno i zato i dan dans izgleda odlicno za svoje godine.![]()
Stare pjesme su neprevazidjene, slazem se. Od novih mozda imaju dvije da valjaju. Dobra mu je ona "ti nikad neces biti kao moja mati" i mozda jos jedna.
-
vemus
#36 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Prvi koncert dzaba, drugi 5 i 10 km, treci, zadnji dakle 10 i 20 KM.....čupka wrote:vemus wrote:Poprilicno popunjeno ali znato manje od recimo Merlina ili Dugmeta...sofist wrote:Ni ja ne vjerujem da je bilo 50 ili 60 hiljada, mada je bilo prilicno popunjeno. Čola k'o Čola, vazda isti iako mislim da je pun plastike. Ali je živahan kao neki dječak. Lijepo ga vidjeti u ovom sivilu sumornih faca. Puno lijepih žena svih uzrasta. Koncert solidan. Sve pohvale plesačicama na bini.Najsmjesnije mi je bilo vidjeti nafurane mtel-ove "VIP-ovce" ogradjene na terenu od obicnim smrtnika. Iza one ograde su izgledali bas tako, samo bez onog predznaka VIP.
da je Cola tako uradio a ne dijelio ulaznice uz deterdzent i sampon imao bi 15 hiljada ljudi....
- Better Man
#37 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Brega je na novom albumu ucestvovao samo u jednoj pjesmi i to Manijaci koju je otpjevao sa Colom i podjelio dio autorstva.krompir i riza wrote:apsolutno se slazem.. novi album je totalno smece, Brega mu ga uvalio da valja..al bar ga stara slava izvlaci..
- Better Man
#38 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Ni drugi ni treci Merlinov koncert nisu bili ni blizu posjeceni kao prvi besplatni. Najbolje je da organizator izadje sa zvanicnim brojem prodatih karata za Colu. Nije mi jasni kako momak ovdje na forumu trazi kartu za sjever ako ko ima da mu proda, jer istih nije bilo vise kupiti, a sjever poluprazan. i kako komentaristete cinjenicu da je na dan koncerta pusteno dodatnih 3500 karata u prodaju. Imam osjecaj da je bilo onih koji su kupili kartu, a nisu bili na koncertu.vemus wrote:
Prvi koncert dzaba, drugi 5 i 10 km, treci, zadnji dakle 10 i 20 KM.....
da je Cola tako uradio a ne dijelio ulaznice uz deterdzent i sampon imao bi 15 hiljada ljudi....
- chengaba
#39 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
I hype odlično prodaje ulaznice. 
-
vemus
#40 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
15 000 kupio mtel, 10 000 sampon, deterdzent dual i dijelio...Better Man wrote:Ni drugi ni treci Merlinov koncert nisu bili ni blizu posjeceni kao prvi besplatni. Najbolje je da organizator izadje sa zvanicnim brojem prodatih karata za Colu. Nije mi jasni kako momak ovdje na forumu trazi kartu za sjever ako ko ima da mu proda, jer istih nije bilo vise kupiti, a sjever poluprazan. i kako komentaristete cinjenicu da je na dan koncerta pusteno dodatnih 3500 karata u prodaju. Imam osjecaj da je bilo onih koji su kupili kartu, a nisu bili na koncertu.vemus wrote:
-
sarlo
#41 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Ni prije rata nisam isao na koncerte Zdravka Č....nije bio žanr koji sam slusao. Ali je imao dobrih pjesama.Better Man wrote:avis fina"![]()
Od novih mozda imaju dvije da valjaju. Dobra mu je ona "ti nikad neces biti kao moja mati" i mozda jos jedna.Mislim "Kao moja mati" i pjesmu je sigurno napisao Dino merlin/quote]
I moze se izdvojiti Bajagina Moja draga.
Samo da prokomentarisem ove nove.
- Cholina_Lokica
#42 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
joj sto ja volim ove sto nisu bili na koncertima, ali znaju kako je bilo fuj, i da nije bilo raje 
-
ado-šampion
#43 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Kakav crni zdrav život, frajer je pred rat izgledao k'o starac... Daj meni taj zdrav život nakon kojeg ću s 60 bolje izgledat nego s 45.Better Man wrote: Neko spominje da je pun plastike, ali ja ne mislim da je bilo sta operirao na sebi. Jednostavno, covjek je vodio uredan zivot, nikad nije pusio, bavi se sportom rekreativno i zato i dan dans izgleda odlicno za svoje godine.
- Better Man
#44 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Ado, Ado-šampione ne vidiš ti meni baš najbolje. Čola je pred rat furao zalizanu frizuru, pa je djelovao malo ozbiljnije i možda starije, ali nije nikako izgledao kao starac. Moraš shvatiti da neki ljudi imaju dobru genetiku i uz malo vođenja brige o sebi mogu i sa 59 i više godina da izgledaju dobro. Poznajem jednu ženu koja ima 63 godine, kad bi ste je vidjeli ne biste vjerovali da žena ima toliko. rekli bi ste da ima 40 i nešto godina.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#45 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Ovo je istina.Better Man wrote:Imam osjecaj da je bilo onih koji su kupili kartu, a nisu bili na koncertu.
- swirl
#46 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
dva puta je dva puta, al' Chola je Chola 
- jedna tamo
#47 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
meni vala nije bilo nešto, otišla u grad....
ozvučenje je bilo grozno...ja sam bila na terenu i isto iz pozadine kao da neko pjeva, a kad sam izašla van stadiona bolje se čulo, nikako mi nije jasno
ozvučenje je bilo grozno...ja sam bila na terenu i isto iz pozadine kao da neko pjeva, a kad sam izašla van stadiona bolje se čulo, nikako mi nije jasno
- Adriatic
#48 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Čola je gigant, ma šta ko mislio o njemu.
I najgora pjesma, kad je on otpjeva postaje hit.
Naravno da posljednjih par albuma nisu na njegovom nivou ali je i s takvim albumima deset koraka ispred ostalih.
Čovjek ima toliko dobrih pjesama, da može bez problema odraditi tri koncerta odjednom.
Puno će vremena proći dok se opet pojavi neko sličan njemu.
Naravno da posljednjih par albuma nisu na njegovom nivou ali je i s takvim albumima deset koraka ispred ostalih.
Čovjek ima toliko dobrih pjesama, da može bez problema odraditi tri koncerta odjednom.
-
gurabija78
#49 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
Adriatic wrote:Čola je gigant, ma šta ko mislio o njemu.
-
nino90
#50 Re: Zdravko Colic na Kosevu??
davno je sad bilo ali se sjecamBetter Man wrote:Ni drugi ni treci Merlinov koncert nisu bili ni blizu posjeceni kao prvi besplatni. Najbolje je da organizator izadje sa zvanicnim brojem prodatih karata za Colu. Nije mi jasni kako momak ovdje na forumu trazi kartu za sjever ako ko ima da mu proda, jer istih nije bilo vise kupiti, a sjever poluprazan. i kako komentaristete cinjenicu da je na dan koncerta pusteno dodatnih 3500 karata u prodaju. Imam osjecaj da je bilo onih koji su kupili kartu, a nisu bili na koncertu.vemus wrote:
kako je bina bila okrenuta prema jugu ovima na sjeveru je bilo "prilicno" daleko tako da su mnogi otisli na teren