Sarajevski papci i izdajnici...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Qler

Post by Qler »

reaktor wrote:
Qler wrote:boli me kurac sta je radio i sra tadi! ja sam bio na koncertu i da je karta bila 100KM iso bih, bez razmisljanja! Pa bolji mi je on od svih nasih moralista! Svi ste vi papci! Eto sta je! Sve go seljak koji nije ni cuo za dugme! Mene sad pita jedna djevojka jesam li bio na koceru i pita me ko SAD pjeva u dugmetu! EEee! Ona ne zna da se dugme raspalo prije 16 godina! Haloo!

I sta ja sam izdajica sto sam iso da slusam Bregovica, koji baj d ves OSLICNO svira! A niste vi izdajice koji glasate za ove papke, maticare, lovpove i cetnike da vas NA VSE OCI kradu, lazu, da vam zamazuju oci i svaki dan sve vas/nas vise unazadjuju i kulturno nam jebu mater u lice! Pa meni je brega veci covjek od svih njih, a on nije veliki covjek!

Dajte molim vas ne serite vise! Ja postujem Bregivcev stav da se NIKAKO ne mjesa u Sa i BiH vise nego one lopove koji gledaju samo da se vise "umjesaju" pa da pokradu sve sto mogu!

Ja sam postovo Aliju, jer je mogo da je htio napraviti i on belja pa reci da sve koji nisu muslimani ubiju, al nije. Ali dosta vise njega, njegovo je vrijeme proslo, idemo dalje! Bio je i Tito, puno bolji od njega, pa i on umro i nesto, doci ce drugi! Jebo njih! (ups lahun na Alju)!

Budite realni, ovo je grupa, muzika, svirka, nije politika!

P.S. Che Guevara to je ime i prezime, a ne Cheguevara! Papak!
obrisi pjenu oko usta, and take your pill :-) :-) :D
ma jarane 7 dana citam ove seljako kako palamude oko cega nemaju pojma! Moram malo pjeniti! Sto ne prave skandale dok u aquai defilira citava srbijanska muzicka garda?! Ha jel?! Nego nasli se pametni da seru Bregi i Dugmetu! Dvolicni licemjeri, koji ne znaju sta ce od sebe pa se meni seru u merak!
rei

Post by rei »

:-) :-) :-) :zzzz:
hadis

Post by hadis »

Ja ipak mislim da vi sto osudjujete BIJELO DUGME i tih 60000 ljudi sinoc na KOSEVU vjerovatno nemate POJMA STA TO PREDSTAVLJA TAKAV JE DAN KONCERT i vjerovatno ne znate sta nama znace pjesme kao sto su SELMA, LAZES, LIPE CVATU, ZA ESMU, STA BI DAO DA SI NA MOM MJESTU, RUZICA, DA TE BOGDO NE VOLIM, IZGLEDALA JE MALO CUDNO ... i jos 40-ak NAJVECIH I NEPONOVLJIVIH PJESAMA KOJE SU NAPISANE U TOM ISTOM SARAJEVU!!!!
To su pjesme koje cemo svi mi ROCKERI cijeli svoj zivot rado slusati!!!
A VI KOJI PLJUJETE PO DUGMETU vjerovatno bi radije dali pare da na kosevo dodje NEKA DO TURBO-FOLK "PEVALJKI GRAND PRODUKCIJE"!!!!
Dakle zakljucak je da vi ne volite tu ROCK muziku i zato vas ZULJA SVAKA RECENICA KOJA JE NAPISANA U NOVINAMA O ISTOM TOM DUGMETU!!!

P.S. BREGA NIJE DUGME!Dugme su ALEN, TIFA, BEBEK!DUGME JE SARAJEVO, DUGME SU ONIH 60 HILJADA LJUDI SINOC NA KOSEVU!!!!
Fair Life

Post by Fair Life »

reaktor wrote:a fakat, ko sada pjeva u dugmetu?
8)
_______Image
Image
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Po prvi put u zivotu sam se sinoc postidio ovog grada...

I ranije su ovdje dolazili kojekakvi (turbo-folkeri), ali njih i slusaju seljaci kojima se ne moze bogzna sta ni prigovoriti, to je njihov nivo i to je to...Ali sinoc, sinoc se gradska raja pokazala u pravom svjetlu, svi oni "rokeri" (zalosti majko) koji pjene na narodnjake su se sinoc raspilavili na polu-folkerski zvuk, dizuci ruke u zrak na "lipe cvatu" i "djurdjevdan" i zaleci sto nema pive da zaliju, k'o na kakvom tefericu u Hajnehaju... I tjeseci se negdje duboko u podsvjesti da idu k'o fol radi Tife...Izvlakushu mozes drugom podvaliti, ali ne i samom sebi...

sramotno
rajvosa

#31 Re: Sarajevski papci i izdajnici...

Post by rajvosa »

cheguevara wrote:Pa gdje ste vi Sarajevski papci i izdajnici... vidim bili ste sinoc na koncertu... nek vam je na sramotu... isli ste jednom Goranu Bregovicu koji je izvrijedjao i Vas i vasu drzavu i nase Sarajevo !!!

Svaka cast Sarajevo, veliki pozdrav za sve vas
, a ovog levata... ma ko raka
savjest

Post by savjest »

flora.sa wrote:jedno je reći, dr.je raditi...

uporediti Bregovića sa Karadžićem, je kao uporediti Izetbegovića sa Hitlerom!

odgovor ti je ovdje!
samo malo razmisli.
Cuj, nemam namjeru da te ubjedujem u bilo sto jer ti vec imas svoj jasno definisan stav i vazda ces naci nesto sto ce opravdati tvoju naklonost prema b.d. (bilo to radi Tife ili neceg drugog).

No bregovicu je i sam karadzic jedan od idola:
A tih sedamdesetih godina Sarajevo je imalo jednu atmosferu koja je bila jako zgodna, atmosferu strahovitog mijesanja umjetnika. Mogao si na istom mjestu naci pjesnike iz te generacije koja je vjerovatno najbolja generacija Rajko Nogo, Dusan Trifunovic, Radovan Karadzic..
http://www.balkanmedia.com/magazin/...rtist/1040.html

Ali to me i ne iznenaduje..... znas ti nas ... jebo ti nas......
Edit

Post by Edit »

Mala ispravka netocnog navoda: mozda su sinoc bili na stadionu "izdajnici" po kriterijima vladajuce ideologije, al to sigurno, u vecini, nisu bili papci ;)
Vidjeh puno starih i bivsih Sarajlija... koliko ih ne vidjeh u posljednjih recimo pet godina na sarajevskim ulicama... i bi mi bas neso drago.
flora.sa

Post by flora.sa »

svi ljudi u Sarajevu, MORAJU ISTO DA MISLE!

je li vi to tražite?

e, pa vidiš, mene niko ne može natjerati da jedem grah, ako ga ja ne volim..

ali isto tako, ni tebe da jedeš karfiol, ako ga ti voliš...

je li se vama sve ovako mora crtati?

meni niko ne može zabraniti da idem na koncert B.Dugmeta, ako ga volim...

tebe niko ne može natjerati da ideš na koncert, ako ga ti ne voliš...

kontate?
:D
Prenj

Post by Prenj »

Qler wrote: ma jarane 7 dana citam ove seljako kako palamude oko cega nemaju pojma! Moram malo pjeniti! Sto ne prave skandale dok u aquai defilira citava srbijanska muzicka garda?! Ha jel?! Nego nasli se pametni da seru Bregi i Dugmetu! Dvolicni licemjeri, koji ne znaju sta ce od sebe pa se meni seru u merak!
Ovo je kljucni problem kriticara Dugmeta.

Da imate imalo obraza, ko sto nemate, pred sljedeci koncert u Aqui bi napravili demonstracije barem istog obima.
flora.sa

Post by flora.sa »

savjest wrote:
flora.sa wrote:jedno je reći, dr.je raditi...

uporediti Bregovića sa Karadžićem, je kao uporediti Izetbegovića sa Hitlerom!

odgovor ti je ovdje!
samo malo razmisli.
Cuj, nemam namjeru da te ubjedujem u bilo sto jer ti vec imas svoj jasno definisan stav i vazda ces naci nesto sto ce opravdati tvoju naklonost prema b.d. (bilo to radi Tife ili neceg drugog).
No bregovicu je i sam karadzic jedan od idola:
A tih sedamdesetih godina Sarajevo je imalo jednu atmosferu koja je bila jako zgodna, atmosferu strahovitog mijesanja umjetnika. Mogao si na istom mjestu naci pjesnike iz te generacije koja je vjerovatno najbolja generacija Rajko Nogo, Dusan Trifunovic, Radovan Karadzic..
http://www.balkanmedia.com/magazin/...rtist/1040.html

Ali to me i ne iznenaduje..... znas ti nas ... jebo ti nas......
još ne znaš?
JA NISAM BILA NA KOCERTU!!!!
ali ne zbog toga što je B.rekao....

gdje je napisao da je on NJEGOV idol?

ALIJA JE BIO JEDAN SJAJAN ČOVJEK, ALI NIJE, NITI ĆE IKADA BITI MOJ IDOL...

meni idoli ne trebaju, ja ne vjerujem u idole...
rajvosa

Post by rajvosa »

Edit wrote:Mala ispravka netocnog navoda: mozda su sinoc bili na stadionu "izdajnici" po kriterijima vladajuce ideologije, al to sigurno, u vecini, nisu bili papci ;)
Vidjeh puno starih i bivsih Sarajlija... koliko ih ne vidjeh u posljednjih recimo pet godina na sarajevskim ulicama... i bi mi bas neso drago.

To je odlicno.Sarajevo je zivo, nije crklo nije krepalo nije mu razvucena pamet...
DaysleepeR

#38 Re: odgovor...

Post by DaysleepeR »

Prenj wrote:
cheguevara wrote:Hej slusaj ti nesto, ako ti nisi svejstan sta je taj isti covjek izjavio i sta je radio tokom rata u Srbiji... itd. da sad ne pricam, jer i ti to dobro, dobro znas...

Zelene beretke su se oglasile jer je Alija za njih ipak znacio nesto, a trebao bi i nama bez obzira sto je i on imao neke svoje musice itd. ali mi bi trebali da tog covjeka postujemo... i na kraju krajeva zar se tebi ne bi ogadio covjek koji javno PSUJE NEKOGA KO VISE NIJE NITI MEDJU ZIVIMA!!! I zasto se ne bi oglasio svijet... ja sam ocekivao da cemo se svi oglasiti...

I naravno Ceca i Thopson pjevaju ovdje radi takvih kao sto si ti... nije ni cudo.

Nema veze, Brega je uzeo lovu, sad se smije i misli u sebi jesam li naguzio Sarajlije itd... i ode on na VIDOVDAN da pjeva u Srbiji i da prosipa cetnikluk...
Tebi taj nick bas ne stoji
Pa s obzirom da je Che Guevara bio tvrdi radikal i da je osobno nadgledao streljanja, da se razisao sa Castrom radi svojih tvrdokornih pogleda cak i za Castra, po meni mu nick bas stoji :D
ace ventura

Post by ace ventura »

karadzic je isto tako govorio i da zeli da izbjegne rat, trazio da se dogovore. milosevic isto. hocemo li im suditi po rijecima ili po djelima? a bregovicu? procitao sam intervju za dane. bregovicu je izjava "jebo aliju" stavljena u usta. zasto niko ne kaze da je pecanin to prvi rekao? isto tako jeste li glupi i primitivni pa ne mozete shvatiti kontekst u smislu "jebes njega, ne pricamo o tome..." i potpuno drugo znacenje izjave "jebes tu osobu, on je ovakav-onakav..."
jel' ja sad treba da pljujem po dini merlinu zato sto ga ne smatram nikakvom osobom? bregovic je deklarativno bio neutralan, dok je dino zestoko "pozelenio", a sad je kao demokrata, haj'mo snimiti duet sa zeljkom i sl.
na stranu njegov deklarativni patrotizam, dino se pokazao kao prelivoda, uvijek se okretao kako vjetar puse, pa ste opet svi trcali na njegov koncert.
bez obzira na to sto mi se gadi kao covjek i sto mi se njegove nove pjesme ne svidjaju, ja i dalje slusam njegove stare pjesme i otisao bi na njegov koncert. i ne otvaram okolo teme kako je on ovakav ili onakav. kao muzicar je za mene bio dobar. sada vise nije, ali ne zbog politike, nego zbog muzike koja mi ne prija.
isto tako mi ne prija ni bregina muzika koju sada pravi. tesko mi je podnijeti da je slusam ako moram, ali period bijelog dugmeta je za mene ostao nesto posebno. i covjek nije nacionalista. mozda nije ni patriota, ali takvi bar ne izazivaju ratove i mrznju. dosta je sranja, koliko vas se moze ponositi svim svojim osobinama? ponosite se patriotizmom, a u dusi ste mozda nacionalisti. pogledajte se u ogledalo, a onda sudite drugima.
krkan

Post by krkan »

ispade da su nacionalisti oni koji nisu bili na koncertu :-)

ne znam za ostale al' ja nit sam nacionalista a nit' sam htio otici na koncert

lagao bih da kazem da nikad nisam slusao dugme i ono je zauzimalo jedan dio odrastanja kao i jednu 'podlogu' za 'pametnije' grupe tipa

azre,ekv,haustora ......itd

jednostavno nisam mogao otici zbog brege

jebiga citavo vrijeme bih se osjecao kao da me mlati cundarom po celenci a to sebi nisam mogao dozvoliti
car-x

#41 Re: odgovor...

Post by car-x »

cheguevara wrote:Hej slusaj ti nesto, ako ti nisi svejstan sta je taj isti covjek izjavio i sta je radio tokom rata u Srbiji... itd. da sad ne pricam, jer i ti to dobro, dobro znas...

Zelene beretke su se oglasile jer je Alija za njih ipak znacio nesto, a trebao bi i nama bez obzira sto je i on imao neke svoje musice itd. ali mi bi trebali da tog covjeka postujemo... i na kraju krajeva zar se tebi ne bi ogadio covjek koji javno PSUJE NEKOGA KO VISE NIJE NITI MEDJU ZIVIMA!!! I zasto se ne bi oglasio svijet... ja sam ocekivao da cemo se svi oglasiti...

I naravno Ceca i Thopson pjevaju ovdje radi takvih kao sto si ti... nije ni cudo.

Nema veze, Brega je uzeo lovu, sad se smije i misli u sebi jesam li naguzio Sarajlije itd... i ode on na VIDOVDAN da pjeva u Srbiji i da prosipa cetnikluk...
boze sacuvaj.. nema rokera u bosni koji bi se radovo i otiso na cecin i a la cecin koncert.. ali ima milion papaka koji ipak odu.. za mene je to sto put veca katastrofa, nego sto ode 65.000 ljudi na koncert BIJELOG DUGMETA..

a brega je gostovo u sarajevu prije par godina, pa se ja ne sjecam da si i ti, i zelene beretke i bilo ko protestovali protiv toga..

ali vam smeta urbana muzika.. smeta vam rock'n'roll.. smeta vam, da gluho ne bilo, djeca piju po koncertima, da puhaju travu, i da budu urbani kako to prilici.. to je trn u oku..

da su se na kosevu sinoc okretali janjci.. igralo kolo.. i pjevalo u glas, oj sandzaku mjesto moje malo, ili nocas sam sanjao plavog slona, to tebi garant ne bi smetalo..

ni tebi, a ni ostalim moralistima-turbo-folkerima
flora.sa

Post by flora.sa »

Savjest-i,
šta misliš ti o deenu?

jedan mladi Bošnjak koji se upoznao sa Arkanovom udovicom (svi znamo ko je bio Arkan), iz razloga što su djeca dotične pevaljke željela da upoznaju članove grupe 7UP...

jesi li se ti, je li se iko od vas, ikada za ovih 4-5 godina pobunio protiv toga?

:x :x :x

nikad niko!!!
savjest

Post by savjest »

flora.sa wrote: još ne znaš?

To da li si ti bila ili ne n akoncertu me, vjeruj mi ne interesuje, samo govorim onako globalno.

Idoli svakako nisu potrebni... no nije rijec o tome. I nije ovdje prica o rahmetli izetbegovicu vec o cjelokupnom ponasanju gnjide zvana bregovic. To isto ponasanje radi kojeg se on ne bi trebao ni pojavljivati u BIH... no kao sto rekoh :"znas ti nas, jebo ti nas".... U BIH svakodnevno defiliju razne srbijanske tarabe tako da me ni ovo nije iznenadilo.
Fair Life

Post by Fair Life »

ace ventura wrote:(...)
pogledajte se u ogledalo, a onda sudite drugima.
Image
flora.sa

Post by flora.sa »

savjest wrote:

To da li si ti bila ili ne n akoncertu me, vjeruj mi ne interesuje, samo govorim onako globalno.

Idoli svakako nisu potrebni... no nije rijec o tome. I nije ovdje prica o rahmetli izetbegovicu vec o cjelokupnom ponasanju gnjide zvana bregovic. To isto ponasanje radi kojeg se on ne bi trebao ni pojavljivati u BIH... no kao sto rekoh :"znas ti nas, jebo ti nas".... U BIH svakodnevno defiliju razne srbijanske tarabe tako da me ni ovo nije iznenadilo.
je li deen gnjida?

i
nosara

Post by nosara »

Niko da mi odgovori ko pokrade donacije?

Ko je palamudio "mirno spavajte, nema rata, za rat treba dvoje"?

Garant Goran.

Ili mozda "sjajan covjek"...?
Prenj

Post by Prenj »

savjest wrote:

Ti ne seri, sinoc kad je Hananah pustila balon o tuci na stadionu, odmah si se obradovao sa odvratnim komentarom
"A hoce neki na tzv. kocert i to zajedno u drustvu sa "IRENOM" sa ovoga foruma....

To nikako nije moglo na dobro izac'"

Fuj :x :x :x :x

I ti mijenjaj nick pod hitno!
flora.sa

Post by flora.sa »

i mene prosto zaboli, ko je bio na koncertu, a ko nije!!!

ja se zalažem samo za slobodu mišljenja...
ko je htio otići, otišao je..
ko nije otišao, nije...
to je to!!
savjest

Post by savjest »

flora.sa wrote:Savjest-i,
šta misliš ti o deenu?

jedan mladi Bošnjak koji se upoznao sa Arkanovom udovicom (svi znamo ko je bio Arkan), iz razloga što su djeca dotične pevaljke željela da upoznaju članove grupe 7UP...

jesi li se ti, je li se iko od vas, ikada za ovih 4-5 godina pobunio protiv toga?

:x :x :x

nikad niko!!!
Nije mi po obicaju da se pravdam jer ne vidim srvhu toga ali da si procitala bar ove moje komentare vezane za ovu "aferu" shvatila bi moje misljenje o svemu tome.

Iskreno receno tu "nasu" muziku uopste ne slusam... i jedan od glavnih razloga je ta prevtljivost tih hajd' nazovimo ih pjevaca.

Deen (kojeg onako kroz maglu prepoznajem) je koliko je meni poznato "tatin sin" i tipican primjerak nemoralne osobe.
Halid Invalid

#50 Re: Sarajevski papci i izdajnici...

Post by Halid Invalid »

cheguevara wrote:Pa gdje ste vi Sarajevski papci i izdajnici... vidim bili ste sinoc na koncertu... nek vam je na sramotu... isli ste jednom Goranu Bregovicu koji je izvrijedjao i Vas i vasu drzavu i nase Sarajevo !!!

ma ja bih 15 dana radio u kanalu , samo da odem na koncert a

to sto ti mislis objesi macku o rep...

i da znas da nisi papak vec papak na kvadrat....
Post Reply