Sta je istina oko Merlina?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Stitch__

Post by Stitch__ »

Skoro wrote:Jao kako ste vi smjesni ljudi- eto sada ne valja Dino a dzaba ste ulazili na njegov koncert a valja Brega koji vas dere za karte i da ne spominjem ostalo....
E jesmo i mi narod :-?
pa da je dino lupio 20km za kartu ne bi mu dosla 3 i po covjeka na kosevo :D
kitumijashi

Post by kitumijashi »

Skoro wrote:Jao kako ste vi smjesni ljudi- eto sada ne valja Dino a dzaba ste ulazili na njegov koncert a valja Brega koji vas dere za karte i da ne spominjem ostalo....
ovo su neki vlasi jebali oni sebe .. pogledaj samo sto su se razigrali po forumu chundare malene ..
SCORPIUS

Post by SCORPIUS »

[quote="Stitch__"][quote="Skoro"]Jao kako ste vi smjesni ljudi- eto sada ne valja Dino a dzaba ste ulazili na njegov koncert a valja Brega koji vas dere za karte i da ne spominjem ostalo....
E jesmo i mi narod :-?[/quote]

pa da je dino lupio 20km za kartu ne bi mu dosla 3 i po covjeka na kosevo :D[/quote]

Ne piši gluposti, Dino stalno održava koncerte, neka ovi fuj čobanski rokeri dođu za 4 godine i stave kartu 20 KM sve ljudi što bi im došlo bi bilo - 10 000 ljudi jer bi im najmanje toliko trebalo da pokriju troškove koševa.(Pa dobro koncert nije bio ni pola ko Dinin, svi su čekali da se nešto počne dešavati ali ništa, sve što vrijedi izdvojiti su 4 - 5 zadnih pjesama - narod uglavnom otišao nezadovoljan sa koševa)

Mislim za 20 KM su mogli i vatromet napraviti i pjevati duže sa manje onih sranja najava i filmova, ali ti troškovi trebaju pokriti bregine godšnje izdatke jahte.
Dino je naša prava velićina, koja nikog ne vrijeđa svojim pjesmama,ja ga doživljavam kao patriotu.
nosara

Post by nosara »

Brega je stvarno zatalasao ovaj grad.

Tema je Dino, al' ne lezi vraze, Brega je u pola postova.

Helem neise, dovoljno je reci da je Brega bio uzor za Dinu i ovaj to nije krio.
Iako je Brega neuporedivo veci, i Dino je za nase uslove velicina.

Jedino sto Dino nikad ne moze bit, a Brega je to cijeli zivot, jeste svoj i beskompromisan.

Dino se uvijek uvlacio kome je trebalo...
Prenj

Post by Prenj »

SCORPIUS wrote: Dino je naša prava velićina, koja nikog ne vrijeđa svojim pjesmama,ja ga doživljavam kao patriotu.
Sto je najgore, i Beograd ga dozivljava kao velikog patriotu.
Nakon Vukovara, Dubrovnika, Ravnog, napisati onakvu odu Beogradu pa da je Ceca otpjeva :-? :roll:
Stitch__

Post by Stitch__ »

SCORPIUS wrote:
Stitch__ wrote:
pa da je dino lupio 20km za kartu ne bi mu dosla 3 i po covjeka na kosevo :D
Ne piši gluposti, Dino stalno održava koncerte, neka ovi fuj čobanski rokeri dođu za 4 godine i stave kartu 20 KM sve ljudi što bi im došlo bi bilo - 10 000 ljudi jer bi im najmanje toliko trebalo da pokriju troškove koševa.(Pa dobro koncert nije bio ni pola ko Dinin, svi su čekali da se nešto počne dešavati ali ništa, sve što vrijedi izdvojiti su 4 - 5 zadnih pjesama - narod uglavnom otišao nezadovoljan sa koševa)

Mislim za 20 KM su mogli i vatromet napraviti i pjevati duže sa manje onih sranja najava i filmova, ali ti troškovi trebaju pokriti bregine godšnje izdatke jahte.
Dino je naša prava velićina, koja nikog ne vrijeđa svojim pjesmama,ja ga doživljavam kao patriotu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

ovo je najdebilnija izjava koju sam procitao otkako sam clan foruma :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pivka

#33 Re: Sta je istina oko Merlina?

Post by pivka »

Macka u cizmama wrote:Moze li mi neko sad pouzdano reci: je li Merlin bio u Bosni ili u Svabiji za vrijeme rata?

Jedni tvrde jedno, drugi drugo, a i napisao je puno nekih patriotskih pa mi vudno...

Da li je ovo pravi podforum ostaje da se vidi :)
u švicarskoj!
ZEXON

Post by ZEXON »

Dino je do 1993.godine bio u Sarajevu, a kasnije vani. Prvu verziju pjesme "Vojnik srece" pjevao je Drazen Zeric Zera. Promocija pjesme je bila u Holidey Inn-u u avgustu 1992.godine. Do tada je bio pripadnik Umjetnicke cete 1.korpusa Armije BiH. Pjesma o Mostaru je nastala gostujuci kod Zdravka Grebe na radiju studio 99. Tu noc je bilo na vezi oko 10-tak ljudi koji su zajedno napravili tu genijalnu pjesmu. U program je bio ukljucen i Vaha Halilhodzic iz Mostara.
Prenj

Post by Prenj »

ZEXON wrote:Dino je do 1993.godine bio u Sarajevu, a kasnije vani. Prvu verziju pjesme "Vojnik srece" pjevao je Drazen Zeric Zera. Promocija pjesme je bila u Holidey Inn-u u avgustu 1992.godine. Do tada je bio pripadnik Umjetnicke cete 1.korpusa Armije BiH. Pjesma o Mostaru je nastala gostujuci kod Zdravka Grebe na radiju studio 99. Tu noc je bilo na vezi oko 10-tak ljudi koji su zajedno napravili tu genijalnu pjesmu. U program je bio ukljucen i Vaha Halilhodzic iz Mostara.
... i onda kada se vratio iz izbjeglistva, nakon "sto nas je napustio kada nam je bilo najteze", napravio "da te nije Alija" da bi "kupio" povratak kod vladajucih.
Sada, zbog prekodrinske publike, tvrdi da je Alija iz pjesme u stvari njegov komsija, a ne rahmetli predsjednik.

Supak, kako god okrenes ...
Stitch__

Post by Stitch__ »

nisi u pravu prenj

to je tvrdio dok je sdp bio na vlasti

sad je opet posvecena mrtvom predsjedniku :roll:
Himera

Post by Himera »

Macka u cizmama wrote:
Pusur wrote:Dino Merlin (necu da mu napisem pravo prezime jer ga en zasluzuje)
je covjek licimjer kakvog nema na kugli zemaljskoj. Sta vas cudi to sve, pisao Ceci pjesme u doba najvece opsade i to kojem gradu?! _Beogradu!
Gradu u kojem se planiralo sve sranje koje se desilo na podrucju ex Yu, joj pa samo onih negovih izava tipa: Moj sin ce biti general armije BIH!!! (a masa na koncertu zadovoljno cici) ili interviju u kome kaze da vise sa srpskim narodom nikad nema dijaloga i da on ne namjerava ikad imati razgovor s bilo kim od njih... a onda ode u Srbiju i potpise ugovo na nekoliko albuma...ima puno toga. Meni samo nije jasno koliki ljudi mogu biti licimjeri da poslje takvih rijeci onda rade ovakve stvari, pa kao da smo svi ovce i ne sjecamo se prije par godina sta je bilo. Al u biti i jesmo ovce jer sad raja njega ukiva u zvijezde (to sto je ukro svaku kompoziciju koja se mogla ukrasti je druga tema) on je legenda...
Jadno je to sve!!!

Noćivo i sakrivo se kod V.Zmijanac u njezinom stanu i uvlačio se srbadiji u pakšu :-x :-x :-x :-x
p.s. Najbolja mi ona njegova medu zadnjima vezana za autorska prava kao: Ma ne trebaju pare DIni Merlinu nego ja to zbog mladih umjetnika!
koji crnih mladih umjetnika? Od ljudi kao sto je on mladi ne mogu doci do daha a kamoli prostora na TV ili radiju.

Dobro sad to, ali da li znas gdje je bio za vrijeme rata? TO mene zapravo zanima.

Jel ima neko nesto konkretno, jel pise negdje...?
SCORPIUS

#38 Re: Sta je istina oko Merlina?

Post by SCORPIUS »

Kikica_mala wrote:
Macka u cizmama wrote:Moze li mi neko sad pouzdano reci: je li Merlin bio u Bosni ili u Svabiji za vrijeme rata?

Jedni tvrde jedno, drugi drugo, a i napisao je puno nekih patriotskih pa mi vudno...

Da li je ovo pravi podforum ostaje da se vidi :)
Procitaj temu Zelene beretke traze da se uhapsi Dino Merlin.

Sve se svodi na ovo:

On je ceci napisao pjesmu "Beograde" ista snimljena 1994, kada je i objavljena na albumu koji se poceo prodavati 1995.

Dino napusta Sarajevo 1994, vrlo lagano bez frke.

Da bi se vratio, snimio je " Da te nije Alija", i svi su zaboravili njegovu saradnju sa Cecom i Arkanom.

15.000 eura koliko mu je Arkan platio za tu pjesmu, je potrosio dok je bio u dijaspori.

A ako mislis da je ovo laz, samo otkucaj http://www.google.com, malo pretrazi i ostaces sablaznjen cinjenicama.

Pozdrav
100 % laž.Možda istina ako tražiš ˝istinu˝ na srpskim stranicama.

DANI: Svetlana Ražnatović, popularnija kao Ceca, i danas se voli pohvaliti kontaktima s Vama?

MERLIN: Samo smo se jednom čuli, i to preko mog menadžera i mog izdavača. On me je prvo pitao da li bi me Ceca mogla nazvati, a ja sam pitao koje će prirode biti taj njen poziv. Jer, ona je dužna da izravna račune za tri pjesme koje mi nikad nije platila. Pjesme Znam za jedan grad, zove se Beograd, Zaboravi i Žarila sam žar, Ceci sam dao negdje oko Nove 1991. u hotelu u Zürichu, kad je njen partner bio Haro Samardžić, čovjek u kojeg je bila ludo zaljubljena, a meni je bio simpatičan. Kad su ponudili novce, ja sam rekao: ne, ove su pjesme veliki hitovi i ja želim tantijeme. Oni su sakrili autora i na neki način su me oštetili, a ona me je pozvala jer je željela da joj radim novu ploču. Rekao smo joj da prvo izmiri dugove, a kako nisam od onih koji spuštaju slušalice, jednostavno sam obavio razgovor od tri-četiri minute, koji je njoj kasnije poslužio za priču kako se ona redovno čuje sa mnom i kako mi uredno sarađujemo. To je notorna neistina. I kad bi mi prišla na koncertu, ne znam kako bih reagirao, ali sam dovoljno organiziran čovjek da na koncertima imam ljude koji paze ko mi može prići. Ceca ne može.

DANI: Možemo li razjasniti još nešto: 1994. godine izjavili ste da Vam je na prijemu Alija Izetbegović rekao "da ste ga previše pohvalili u pjesmi"; četiri godine kasnije hladno ste izjavili da tu pjesmu niste posvetili njemu, nego svom komšiji Aliji Miladinu. Licemjerje?

MERLIN: Niste u pravu. Prva izjava, koju možemo provjeriti, bila je u Slobodnoj Bosni 1993. godine, a naslov intervjua je otprilike glasio: Ja sam Vladimir Nazor bošnjačke borbe za slobodu. Tu jasno piše da sam tu pjesmu posvetio Aliji Miladinu. Kasnije sam rekao da se Izetbegović može naći u tome.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

jednom jer sam bio idejni tvorac himne
idejni tvorac? a "S one strane Pliveee gajtannn travaaaa raaaaste" nije postojala prije toga?

BAH!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Kad je otišao Goran Bregović iz ovog grada, ja sam ostao tu kao najveća zvijezda u ovom poslu i kao čovjek koji je imao i prije neki rezultat.
a ako on SAM za Bregu kaze da je zvijezda, onda zasyebi pozoriste hajmo u Akvu....

nije ni cudo da se raja masovno presaltala na stranu muziku....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Moram vam reći još jednu stvar: kad sam kupio svoju prvu električnu gitaru, moj rahmetli daidža Husein, koji je bio izrazito protiv ikakvog rock'n'rolla, prodao je tu gitaru i za te novce me je odveo u Elektrotehnu da kupimo klozetsku šolju.
:lol:
jedini dio intervjua koji mi je izvukao neku emociju napolje...
akyx

Post by akyx »

pa kakve veze ima gdje je covjek bio????
Ako je otisao, onda je pametna..
sta ce on ovdje? Da uzme pusku u ruke jel...
ma dajte.....pa nije on sposoban za to.
Covjek poametan, otisao, pokusao ostat u svom poslu, radio svoj posao.i fino se vratio..nastavio se baviti svojim poslom. Mozete sad pricati bilo sta....i blatiti, al opet.......bruka lkjudi ostane napolju kad je Dinin koncert...ne mogu uci. Ja licno ni na jednom nisam bila jer ne slusam to...al eto......samo kazem. Mi smo izgleda stvoreni da blatimo jedni druge. Nikada od nas LJUDI nece bit
flora.sa

Post by flora.sa »

istina je, da je on rekao malom Arturu da pokuša izvući mač iz kamena!
:D
ostalo je historija!
:D
akyx

Post by akyx »

,....brrr
Last edited by akyx on 03/05/2010 01:30, edited 1 time in total.
Jaskor

Post by Jaskor »

Dino je legenda! Dino je uspio!

Dino je najbolji..
Stitch__

Post by Stitch__ »

akyx wrote:OK.....
znate li vi da ove pjesme....koje MERLIN PISE...neke i nisu njegove pjesme.
Ciko fino lijepo kupi pjesmu, debelo plati, i jos deblje plati da se nikad ne sazna da to nije njegova pjesma.....
eeeee......................
hm.....zar je to fer. pa pjevaj ko ti brani, al nemoj govorit da je tvoje kad nije,....brrr
u ovom je srz sve njegove odvratnosti....
Duke_G

Post by Duke_G »

Dakle, glavno je to ko ti da sta džaba? :D
presijosa

Post by presijosa »

...eljudi.moji.te.informacije.koje.imate.su.apsolutno.netačne.širi.ih.vjerovatno.neko.kome.ne.odgovara.jedan.bošnjački.intelektualac.i.humanista.koji.je.za.vašu.informaciju.iz.bosne.otišao.1993.godine.da.bi.širom.evrope.organizovao.humanitarne.koncerte.za.bosnu.jer.ovdje.za.razliku.npr.od.harija.varešanovića.koji.se.odmah.na.početku.ispalio.a.to.niko.ne.spominje.što.njega.ne.uhapse.ko.dezertera.a.sad.hara.i.ljubi.se.po.beogradu.merlinu.jenuđena.svota.od200.000eura.da.odrzi.koncert.u.beogradu.ali.on.na.tonaravno.nije.pristao.a.ako.je.inapisao.ceci.tu.pjesmu.to.je.bilo.prije.rata.poslije.nije.iako.se.vodi.da.je.tu.pjesmu.napisala.marina.tucaković.a.sve.ida.jeste.kakve.to.veze.ima.to.je.ljubavna.pjesma.nije.nacionalistička.pa.budimo.realni.ovdje.svi.slušaju.cece.seke.jelene.i.slično.a.merlin.se.napada.sramota....*sorry.ne.radi.mi.space
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Ne diraj Dinu vole ga Indijci. Moj cimer iz Indije zamolio me da pustim par pjesama nasih. I od EKV preko Mostar Sevdah do Merlina sam dogurao. Album Sredinom mu se svidio pa kasnije i njegovim drugovima jer je muzika valjda jako slicna njihovoj muzici. Pogotovo Halima, Baska Ti, i ona na kraju sto je isla na Evroviziju, Putovnici.
Prenj

Post by Prenj »

Bilo je dirljivo slusati na Live8 koncertu pjesme Dine Merlina u izvodjenju UB40 i Youssou N'Doura :D
Post Reply