OTKAZAN KONCERT BIJELOG DUGMETA ??????
-
St.Germain
@JFK
posto komentar procitah i na drugoj temi na bez cenzure, jedno dubokoumno pitanje: sta je pisac/spisateljica htio/htjela ovim postom da priopci sirokom auditoriju osim sto se ismijava tradicionalnim bosnjacko-muslimanskim imenima i prezimenima
posto komentar procitah i na drugoj temi na bez cenzure, jedno dubokoumno pitanje: sta je pisac/spisateljica htio/htjela ovim postom da priopci sirokom auditoriju osim sto se ismijava tradicionalnim bosnjacko-muslimanskim imenima i prezimenima
-
JFK
Malo se htio da nasalim, nisam mogao da pisem imena pripadnika "Zelenih Beretkih" jer njihova imena ne znam, a malo sale nikad nije na odmet.St.Germain wrote:@JFK
posto komentar procitah i na drugoj temi na bez cenzure, jedno dubokoumo pitanje: sta je pisac/spisateljica htio/htjela ovim postom da priopci sirokom auditoriju osim sto se ismijava tradicionalnim bosnjacko-muslimanskim imenima i prezimenima
-
St.Germain
no frks, malo mi bilo suhveli/sumnjivo, sto se sa istim komentarom javljas na dvije teme, pa mi ne bi bas smijesno
-
Svileni
Kazu da onu cuvenu recenicu iz rata "Tuci Velusice, tamo nema srpskog zivlja mnogo" nije izgovorio Mladic, nego Goran Bregovic ( sto ti je cetnik ). I jos kazu ( provjereno ) kako je kum Republike Srpske bio, upravo, Goran Bregovic ( to da je Radovanu Karadzicu sastavlj'o govore je vec i pticama na grani poznato ). Ja samo imam jedno pitanje ( more biti bidne da je retoricko ): Kako svi ovi ljudi sto su protiv koncerta Bijelog Dugmeta na Kosevu podnose da im predsjednik drzave BiH bude Paravac, inace deklarisani cetnik ( al' i tu kazu da je Paravac bio savjestan omladinac sve dok nije, slucajno, sreo Gorana Bregovica i zbog istog pres'o u cetnike )? Ali, lako je podnositi cetnike, ali podnijeti nevidjeni uspjeh Gorana Bregovica, e, to je, jaro, pravo zajebano.
-
Balinovac
nikom ne smeta njegov uspjeh.neka ga nosi sa sobom,ali mu ne treba dozvoliti da svira u "alijinom sarajevu"Svileni wrote:Kazu da onu cuvenu recenicu iz rata "Tuci Velusice, tamo nema srpskog zivlja mnogo" nije izgovorio Mladic, nego Goran Bregovic ( sto ti je cetnik ). I jos kazu ( provjereno ) kako je kum Republike Srpske bio, upravo, Goran Bregovic ( to da je Radovanu Karadzicu sastavlj'o govore je vec i pticama na grani poznato ). Ja samo imam jedno pitanje ( more biti bidne da je retoricko ): Kako svi ovi ljudi sto su protiv koncerta Bijelog Dugmeta na Kosevu podnose da im predsjednik drzave BiH bude Paravac, inace deklarisani cetnik ( al' i tu kazu da je Paravac bio savjestan omladinac sve dok nije, slucajno, sreo Gorana Bregovica i zbog istog pres'o u cetnike )? Ali, lako je podnositi cetnike, ali podnijeti nevidjeni uspjeh Gorana Bregovica, e, to je, jaro, pravo zajebano.
-
Skvidji
- Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
Balinovac wrote:nikom ne smeta njegov uspjeh.neka ga nosi sa sobom,ali mu ne treba dozvoliti da svira u "alijinom sarajevu"Svileni wrote:Kazu da onu cuvenu recenicu iz rata "Tuci Velusice, tamo nema srpskog zivlja mnogo" nije izgovorio Mladic, nego Goran Bregovic ( sto ti je cetnik ). I jos kazu ( provjereno ) kako je kum Republike Srpske bio, upravo, Goran Bregovic ( to da je Radovanu Karadzicu sastavlj'o govore je vec i pticama na grani poznato ). Ja samo imam jedno pitanje ( more biti bidne da je retoricko ): Kako svi ovi ljudi sto su protiv koncerta Bijelog Dugmeta na Kosevu podnose da im predsjednik drzave BiH bude Paravac, inace deklarisani cetnik ( al' i tu kazu da je Paravac bio savjestan omladinac sve dok nije, slucajno, sreo Gorana Bregovica i zbog istog pres'o u cetnike )? Ali, lako je podnositi cetnike, ali podnijeti nevidjeni uspjeh Gorana Bregovica, e, to je, jaro, pravo zajebano.
Prvo: Nije Alijino Sarajevo
Drugo:
mogu ti srbadija koja je do juce granatirala grad hodati ponaokolo ali NE Brega je kriv za rat, hajmo sad sve na Bregu, nek Karleusa pjeva po aqvama a Bregu cemo da otjeramo zato sto nije bio u Sarajevu za vrijeme rata, garant imas rodjake po inostranstvu (zaberani njima da dolaze a uz to sigurno u rijecniku imaju JEBO ALIJU!
Last edited by Skvidji on 14/06/2005 19:55, edited 1 time in total.
-
rajvosa
Malo si pomixo te datume ....Ma pustite ljudi te zajebancije. Nemojte da ispadne da smo ko ova seljanaka Irena...¨Zreli wrote:dosao da pravi koncert na durdjevdan u sarajevu, a u beogradu na dan pocetka kosovske bitke (a i kraja, posto je legendarna borba trajala 20 minuta).
To je politicki miting, kojih je bilo i prije rata.
Daj smirite se i uzivajte u zvuku muzike....
-
rajvosa
Balinovac wrote:nikom ne smeta njegov uspjeh.neka ga nosi sa sobom,ali mu ne treba dozvoliti da svira u "alijinom sarajevu"Svileni wrote:Kazu da onu cuvenu recenicu iz rata "Tuci Velusice, tamo nema srpskog zivlja mnogo" nije izgovorio Mladic, nego Goran Bregovic ( sto ti je cetnik ). I jos kazu ( provjereno ) kako je kum Republike Srpske bio, upravo, Goran Bregovic ( to da je Radovanu Karadzicu sastavlj'o govore je vec i pticama na grani poznato ). Ja samo imam jedno pitanje ( more biti bidne da je retoricko ): Kako svi ovi ljudi sto su protiv koncerta Bijelog Dugmeta na Kosevu podnose da im predsjednik drzave BiH bude Paravac, inace deklarisani cetnik ( al' i tu kazu da je Paravac bio savjestan omladinac sve dok nije, slucajno, sreo Gorana Bregovica i zbog istog pres'o u cetnike )? Ali, lako je podnositi cetnike, ali podnijeti nevidjeni uspjeh Gorana Bregovica, e, to je, jaro, pravo zajebano.
Sarajevo nikada nije bilo Alijino...
Okanite se lupetanja gluposti.
-
ado-šampion
Tamo gdje je sunce,
tamo gdje su zvijezde
tamo gdje je nebo bez oblaka
gdje se ciste duse gnijezde
gdje se oci odmicu od mraka.
Na tu stranu ja okrecem glavu
u te dvore glas me zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove,
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove.
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
ja bi svjetlo zvao mrakom
da te nije Alija.
Slutio sam rijeci,
slutio sam pjesm
mislio sam grijeh je, da se ne smije
mislio sam nema ko da slusa ima kako nema, slusa moja dusa, mislio sam nema ko da slusa ima kako nema, cuje moja dusa.
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije Alija.
Naučite ovu pjesmu napamet, pola Koševa će je pjevat! I nek vas je stid 15000 mrtvih sugrađana, kao što neko reče. I vi bi svjetlo zvali mrakom da nije bilo Alije! Selam!
tamo gdje su zvijezde
u te dvore glas me zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove,
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove.
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije Alija.
Slutio sam rijeci,
slutio sam pjesm
mislio sam nema ko da slusa ima kako nema, slusa moja dusa, mislio sam nema ko da slusa ima kako nema, cuje moja dusa.
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije Alija.
Naučite ovu pjesmu napamet, pola Koševa će je pjevat! I nek vas je stid 15000 mrtvih sugrađana, kao što neko reče. I vi bi svjetlo zvali mrakom da nije bilo Alije! Selam!
-
St.Germain
bas se nesto ne sjecam da ste je pjevali na koncertima karleuse, dara bubamara, sabana, goci, mici i cici i ostale zivotinjske vrsti na koncertima koji se odrzavaju sirom teritorija pod ratnom kontrolom ARBIH svakog dana, svake sedmice REDOVNO!ado-šampion wrote:Tamo gdje je sunce,
tamo gdje su zvijezde
u te dvore glas me zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove,
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove.
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije Alija.
Slutio sam rijeci,
slutio sam pjesm
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije Alija.
STA STE DO SAD CEKALI???
nego serete ko stuke
ne smetaju vam cetnici usred predsjednistva a vi bi nesto protiv bregovica
bijedno
-
Balinovac
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo sačinilo je plan mjera i aktivnosti za osiguranje sutrašnjeg koncerta grupe Bijelo dugme. Formiran je stožer akcije u kojem su najodgovorniji zapovjednici ...
... Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Koncert će biti održan u 21.00 sati na Stadionu 'Asim Ferhatović Hase'. Očekuje se nazočnost oko 65.000 posjetitelja koji će program moći pratiti i s travnatog terena i sa sjeverne, zapadne i istočne tribine stadiona, dok će južna tribina biti bez gledatelja.
Organizator je u skladu s odredbama Zakona o javnim okupljanjima angažirao 630 zaštitara i redara koji će biti vidno obilježeni i direktno zaduženi da osiguraju neometano odvijanje manifestacije. Planiranje osiguranja skupa je izvršeno na osnovu sačinjene sigurnosne procjene koja je obuhvatila određene faktore rizika po sigurnost sudionika ovog javnog skupa.
Stadion 'Asim Ferhatović Hase' izvana i iznutra i visinske tačke oko stadiona nalazi se pod policijskim nadzorom koji će se vršiti do završetka koncerta. Bit će obavljen višestruki kontradiverzijski pregled svih objekata i opreme koji će biti u funkciji koncerta.
Na osnovu rješenja nadležnog ministarstva 15.lipnja od 00.00 do 24.00 sata bit će obustavljen promet dijelom ulice Patriotske lige pored stadiona do ulice Alipašina i ulicom Betanija. Istoga dana od 18.00 do 21.00 sat bit će obustavljen promet ulicom Patriotske lige od križanja s ulicom Stjepana Tomića do križanja s ulicom Marcela Šnajdera i ulicom Alipašina od križanja s ulicom Jukićeva do stadiona. Kretanje ovim ulicama i pristup stadionu imat će isključivo od organizatora akreditirana vozila.
Na dan održavanja koncerta na svim prilazima stadionu će biti postavljena metalna ograda s kontrolnim punktovima na kojima će zaštitari angažirati od organizatora javnog skupa, uz podršku policije, vršiti kontrolni pregled posjetitelja i pregled ispravnosti ulaznica.
Svi predmeti pogodni za nanošenje povreda bit će oduzeti i pohranjeni u posebne kontejnere. Osobama za koje se procijeni da su pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstva neće biti dozvoljen pristup ulazima stadiona. Ulazi stadiona će biti otvoreni od 15.00 sati. Na ulazima će se vršiti dodatni pregled posjetitelja i pregled ispravnosti ulaznica. Unošenje alkoholnih pića, staklenih i plastičnih boca neće biti dozvoljeno.
U slučaju procjene organizatora skupa da je stadion ispunjen prije početka koncerta, te da bi dotok ljudi mogao ugroziti sigurnost prisutnih, kontrolni punktovi na prilazima stadionu će biti zatvoreni i obustavljeno propuštanje gledatelja prema kapijama, i u situaciji kada gledatelj posjeduje ispravnu ulaznicu.
Posljedicu nastalu u slučaju ovakvog postupanja, odnosno obeštećenje gledatelja s ulaznicama kojima bi bio onemogućen pristup stadionu snosit će organizator skupa.
S obzirom na činjenicu da je organizatoru dosad najavljen dolazak 72 autobusa s publikom iz unutrašnjosti, osigurani su prostori za parkiranje autobusa, njihovo čuvanje tijekom trajanja koncerta i dionica kretanja publike od autobusa do stadiona.
Svi ljudski potencijali i tehnički resursi Ministarstva stavljeni su u funkciju sigurnog održavanja koncerta i u tom cilju očekuje se od građana puna suradnja i razumijevanje. Policija MUP-a Kantona Sarajevo apelira na sve posjetitelje koncerta da se pridržavaju iznesenih i danih uputa i na taj način doprinesu sigurnom odvijanju koncerta.
Građani se pozivaju da u slučaju ako dođu u posjed bilo kakvih informacija koje bi ukazivale na mogućnost ugrožavanja sigurnosti sudionika i posjetitelja koncerta, prije, za vrijeme ili poslije njegovog održavanja, o tome odmah obavijeste Operativni centar MUP-a KS-a na brojeve telefona 122, 206-666 i 207-777, ili bilo koju policijsku postaju ili policajca na terenu.
(Fena)
... Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Koncert će biti održan u 21.00 sati na Stadionu 'Asim Ferhatović Hase'. Očekuje se nazočnost oko 65.000 posjetitelja koji će program moći pratiti i s travnatog terena i sa sjeverne, zapadne i istočne tribine stadiona, dok će južna tribina biti bez gledatelja.
Organizator je u skladu s odredbama Zakona o javnim okupljanjima angažirao 630 zaštitara i redara koji će biti vidno obilježeni i direktno zaduženi da osiguraju neometano odvijanje manifestacije. Planiranje osiguranja skupa je izvršeno na osnovu sačinjene sigurnosne procjene koja je obuhvatila određene faktore rizika po sigurnost sudionika ovog javnog skupa.
Stadion 'Asim Ferhatović Hase' izvana i iznutra i visinske tačke oko stadiona nalazi se pod policijskim nadzorom koji će se vršiti do završetka koncerta. Bit će obavljen višestruki kontradiverzijski pregled svih objekata i opreme koji će biti u funkciji koncerta.
Na osnovu rješenja nadležnog ministarstva 15.lipnja od 00.00 do 24.00 sata bit će obustavljen promet dijelom ulice Patriotske lige pored stadiona do ulice Alipašina i ulicom Betanija. Istoga dana od 18.00 do 21.00 sat bit će obustavljen promet ulicom Patriotske lige od križanja s ulicom Stjepana Tomića do križanja s ulicom Marcela Šnajdera i ulicom Alipašina od križanja s ulicom Jukićeva do stadiona. Kretanje ovim ulicama i pristup stadionu imat će isključivo od organizatora akreditirana vozila.
Na dan održavanja koncerta na svim prilazima stadionu će biti postavljena metalna ograda s kontrolnim punktovima na kojima će zaštitari angažirati od organizatora javnog skupa, uz podršku policije, vršiti kontrolni pregled posjetitelja i pregled ispravnosti ulaznica.
Svi predmeti pogodni za nanošenje povreda bit će oduzeti i pohranjeni u posebne kontejnere. Osobama za koje se procijeni da su pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstva neće biti dozvoljen pristup ulazima stadiona. Ulazi stadiona će biti otvoreni od 15.00 sati. Na ulazima će se vršiti dodatni pregled posjetitelja i pregled ispravnosti ulaznica. Unošenje alkoholnih pića, staklenih i plastičnih boca neće biti dozvoljeno.
U slučaju procjene organizatora skupa da je stadion ispunjen prije početka koncerta, te da bi dotok ljudi mogao ugroziti sigurnost prisutnih, kontrolni punktovi na prilazima stadionu će biti zatvoreni i obustavljeno propuštanje gledatelja prema kapijama, i u situaciji kada gledatelj posjeduje ispravnu ulaznicu.
Posljedicu nastalu u slučaju ovakvog postupanja, odnosno obeštećenje gledatelja s ulaznicama kojima bi bio onemogućen pristup stadionu snosit će organizator skupa.
S obzirom na činjenicu da je organizatoru dosad najavljen dolazak 72 autobusa s publikom iz unutrašnjosti, osigurani su prostori za parkiranje autobusa, njihovo čuvanje tijekom trajanja koncerta i dionica kretanja publike od autobusa do stadiona.
Svi ljudski potencijali i tehnički resursi Ministarstva stavljeni su u funkciju sigurnog održavanja koncerta i u tom cilju očekuje se od građana puna suradnja i razumijevanje. Policija MUP-a Kantona Sarajevo apelira na sve posjetitelje koncerta da se pridržavaju iznesenih i danih uputa i na taj način doprinesu sigurnom odvijanju koncerta.
Građani se pozivaju da u slučaju ako dođu u posjed bilo kakvih informacija koje bi ukazivale na mogućnost ugrožavanja sigurnosti sudionika i posjetitelja koncerta, prije, za vrijeme ili poslije njegovog održavanja, o tome odmah obavijeste Operativni centar MUP-a KS-a na brojeve telefona 122, 206-666 i 207-777, ili bilo koju policijsku postaju ili policajca na terenu.
(Fena)
-
St.Germain
pa ne moze to, SDS bi im odmah zaprijetio prekidom koalicije radi ugrozavanja nacionalnih interesa...eh...gnjidepitt wrote:pa nisu im prije iz centrale naredili da se kurche:D:D
-
melina
sta je u svemu ovome najgore...
kad bi sutra krenulo nesto krivo,
opet bi to bilo po obicnom covjeku koji je dosao malo se razveseliti...cuti koju staru pjesmu, dozivjeti pun stadion...masu ljudi...
dakle, prozivjeti jedan obican ljudski dozivljaj....
bregovic bi vjerovatno bio sklonjen na vrijeme...
daleko od toga da zelim da se njemu nesto desi, ali bezveze je to koliko se negativne energije prosipa zbog covjeka do kojeg to ne dopire i koji je inace prilicno hladnokrvan ...
kao da uzivamo u tom osjecaju stalnog haosa i nesigurnosti...
ne razumijem razmisljanje po kojem meni kao ''patrioti'' treba biti gust da se moj prijatelj,radni kolega, drug sa faksa..lose provede na koncertu...da ga tamo sta strefi.... samo zato da bi eventualno negdje u tragovima bilo lose bregovicu ???
volimo se muciti, sta li ?:(
kad bi sutra krenulo nesto krivo,
opet bi to bilo po obicnom covjeku koji je dosao malo se razveseliti...cuti koju staru pjesmu, dozivjeti pun stadion...masu ljudi...
dakle, prozivjeti jedan obican ljudski dozivljaj....
bregovic bi vjerovatno bio sklonjen na vrijeme...
daleko od toga da zelim da se njemu nesto desi, ali bezveze je to koliko se negativne energije prosipa zbog covjeka do kojeg to ne dopire i koji je inace prilicno hladnokrvan ...
kao da uzivamo u tom osjecaju stalnog haosa i nesigurnosti...
ne razumijem razmisljanje po kojem meni kao ''patrioti'' treba biti gust da se moj prijatelj,radni kolega, drug sa faksa..lose provede na koncertu...da ga tamo sta strefi.... samo zato da bi eventualno negdje u tragovima bilo lose bregovicu ???
volimo se muciti, sta li ?:(
-
Kikica_mala
Profesore,bipsich wrote:Nije problem Alija, problem je sto smo mi po njemu koji smo ostali u Sa za vrijeme rata, samo jedna od strana u sukobu.. Dabogda se odgodio pisljivi koncert, a supku sponzori zguzili zbog toga.
Neka vas bude stid 15.000 mrtvih sugradana.
nisi skonto sustinu.
Brega nije jebo ni aliju ni nikoga.
Brega je zajebao fundametaliste i islamiste, radikalce iz Zelenih Beretki i Patriotske lige.
Vise je prijatelju Brega ucinio za 7 dana za ovaj grad, nego svi ostali koji se u prsa busaju.
Naime, dokazao je da se na njega, koji je dosao mratav hladan u svoj rodni grad mora ici bombama, da ga se zaustavi.
Dokazao je cijelom svijetu kakvo je to Sarajevo u kojem mi zivimo.
Zato Midheta Kurspahic, maloprije na Hayatovom dnevniku, sva sjebana kaze "neopravdano se u medijima u Evropi ovoj laznoj prijetnji daje toliki publicitet" .
Jedini Bregin problem, nisu njegove izjave, ili sve sto ti i tebi slicni pisete, vec cinjenica da je dijete mjesanog braka, i da mu je zena s kojom ima troje djece Muslimanka, a da je Dzenanin babo hadzija i imam.
E to jebe koncepciju, primitivcima i radikalcima.
Brega je duh i dusa mog i naseg Sarajeva, multinacionalnog i multikonfesionalnog.
Kakav god da je.
I na njega ne mozes nicim drugim nego bombom i metkom.
E zato vas je sviju Brega u zemlju zakuco za par dana.
Muzikom i pjesmom, a ne bombom i metkom.
I jos se Hayatovci cude sto nemaju plate od aprila.
Kako je krenulo, nece plata biti ni do decembra.
Niko nece da se kod njih reklamira.
J*bo fundamentaliste.
Pozdrav profesoru bipsichu i njegovoj raji!
J*bo vas je Brega, j*ebo vas je Brega, j*ebo vas je Brega, j*ebo vas je Brega, j*ebo vas je Brega...................
- Alfons Kauders
A da je Alije i njemu slicnih, svima bi nam mrak bio svijetlo... Srednji jebeni vijek...rajvosa wrote:ado-šampion wrote:Tamo gdje je sunce,
tamo gdje su zvijezde
u te dvore glas me zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove,
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove.
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije Alija.
Slutio sam rijeci,
slutio sam pjesm
Ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije Alija.
Aljo dosao na vlast par godina i nestade svijetla u cijeloj Bosni i Hercegovini....Sjecam se ratnih godina mogao sam prebrojati svjetla moga grada ...............
Alija nije bio gradska sijalica vjeruj mi...................