Zelene Beretke traze da se uhapsi Dino Merlin

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

Post by karanana »

...Osvetnik nisam sto ubija, oprosti majko sinu, Zelene Beretke nek se zna za zemlju Bosnu ginu.....
SOUL_SELLER

Post by SOUL_SELLER »

jebo dinu merlina ,lafo on najveci patriota bosnjak musliman, ma on je petokolonas zesci..........ako je najveci patriota sto mu spotove snimaju srbi i hrvati ....samo gleda kako ce im se u dupe uvuci.....
a najsmjesnije od toga je da merlin 1994 iz berlina porucuje :STO NISI BIO TU KAD JE BILO NAJTEZE...........HAHAHA STVARNO JE JADAN I SMJESAN .....AKO JE TO ISTINA DA JE MERLIN 93 CECI DAO SVOJU PJESMU NEK SE UBIJE ODMAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x [/b][/i][/quote][/code][/list][/url]
Stitch__

Post by Stitch__ »

SOUL_SELLER wrote:jebo dinu merlina ,lafo on najveci patriota bosnjak musliman, ma on je petokolonas zesci..........ako je najveci patriota sto mu spotove snimaju srbi i hrvati ....samo gleda kako ce im se u dupe uvuci.....
a najsmjesnije od toga je da merlin 1994 iz berlina porucuje :STO NISI BIO TU KAD JE BILO NAJTEZE...........HAHAHA STVARNO JE JADAN I SMJESAN .....AKO JE TO ISTINA DA JE MERLIN 93 CECI DAO SVOJU PJESMU NEK SE UBIJE ODMAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x [/b][/i]
[/code][/list][/url][/quote]

ne zaboravimo njegovo zahvaljivanje za PORINA kada je dobio DAVORINA

retard hendikepirani :x
smokljo

Post by smokljo »

E jest vala retardiran, tolko je retardiran da je Bosna jedino s njim do sad imala dobro mjesto na Evroviziji, ostale torukuse, pederi nepsosobnjakovici su nas osramotili svaki put, i uvijek smo morali ic na neke popravne za Evroviziju!
Stitch__

Post by Stitch__ »

smokljo wrote:E jest vala retardiran, tolko je retardiran da je Bosna jedino s njim do sad imala dobro mjesto na Evroviziji, ostale torukuse, pederi nepsosobnjakovici su nas osramotili svaki put, i uvijek smo morali ic na neke popravne za Evroviziju!
e jes ti evrovizija mjerodavna u pm :D ili zelis da kazes da tamo pobjedjuje najbolja pjesma? :? :D

pusti mi njegove pjesme i prve lekcije iz l'francais pour vous :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Stitch__ wrote:
ne zaboravimo njegovo zahvaljivanje za PORINA kada je dobio DAVORINA

retard hendikepirani :x
:lol:

suti.,..od tuge je samo krompir jeo....
Last edited by mIRCerka on 14/06/2005 14:43, edited 1 time in total.
flora.sa

Post by flora.sa »

da se uhapsi zato što je prodao svoju pjesmu?
:?
pitt

Post by pitt »

Jest nek se uhapsi merlin .........svrakic for president :D:D
Stitch__

Post by Stitch__ »

stitch za predsjednika :D
pitt

Post by pitt »

Stitch__ wrote:stitch za predsjednika :D
Stich za kazamata :D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stitch__ wrote:stitch za predsjednika :D

ne moze....
Stitch__

Post by Stitch__ »

a sto ne bi moglo :? :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stitch__ wrote:a sto ne bi moglo :? :D
isuvise si mlad i progresivan...nisi robijao ....ne ispunjavas sve ono sto gore navedose....
Stitch__

Post by Stitch__ »

eo priklacu merlina pa cu na robiju :D
smokljo

Post by smokljo »

De prikolji sebe!!! :D
Prikrati muke samom sebi! :D
Kikica_mala

#41 Re: Zelene Beretke traze da se uhapsi Dino Merlin

Post by Kikica_mala »

JBL wrote:A gdje si ti bio/bila zadnjih 12 godina? :lol: Cuj, "prvi put javno priznaje" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To da je on autor, da mu pjesma jos uvijek nije placena (dogovoren je bio %) i da je predao pjesmu na aerodromu) je bilo receno vec 1000 na 1000 mjesta.

"prvi put javno prizanaje" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za tvoju informaciju 92-95 se roko sa cetama po Stupu, dok si ti u podrumu bio, prema tome da ne seremo o tome.

A sad objasni, kazes da je predao pjesmu na aerodromu prije pocetka rata.

Rata u BiH!

Kome je predao pjesmu?

Arkanu i Ceci.

Sta je Arkan 1990/1991 radio po Hrvatskoj? Sadio cvijece?

Ako je predao pjesmu 1992, kako to da je snimljena tek 1994?

Izdata na samom pocetku 1995, na albumu koji je Cec u vratio iz mrtvih, a "beograd" joj je jedan od najvecih hitova.

I kako to da vrijeme snimanja tog albuma, koindcira sa njegovim izlaskom iz Sarajeva, 1994.

I od cega se hadzijo po Berlinu i Sttutgartu?

Od 15000 eura sto mu je Arkan dao.

Nagadjam ovo, ali ispada da dok je po Sarajevu lupalo, Dino je smisljao stihove i posvetio pjesmu Beogradu.

I jos, se vadio sa "da te nije alija", dobio od sda kucu i stan.

Ko je ovdje blesav?
Pusur

Post by Pusur »

Ma nije frka neka krade (ne zna covjek drugacije, isao na eurosong sa pjesmom Yusson Dedura) i neka suti i pise pjesme kome god hoce, nek pise cika Milosevicu ako hoce. Ali neka suti!!! A ne izjave:moj sin ce biti general armije BIH! a onda proda Ceci pjesmu, za tu pjesmu se zna da je on napisao jako dugo ali eto sad i sluzbene potvrde.
Hadzija Dino ima muzicki mejtef u Sarajevu-sto bi rekao Adnan Saran.
St.Germain

Post by St.Germain »

a koga boli *urac sta zelene beretke traze

mislim.... koji su oni sad pa faktor :roll:
risno

Post by risno »

Gdje je link adrese da to procitamo?

Il ova kikica to izmislila a vi joj povjerovali.
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

risno wrote:Gdje je link adrese da to procitamo?

Samo saberi i oduzmi datume.

Procitaj sve postove i biobliografiju Cece.

I vidi kad je pjesma snimljena, i kad je objavljena, a sta Dino kaze o tome.

http://www.rts.co.yu/forum/prikaz_poruk ... rukePage=1

http://www.bhdani.com/arhiva/205/t20510.shtml

A Arkan, je bio Arkan i 1991 i 1992 taman i da je istina to sto Dino tvrdi.

Sjeti se Vukovara

Pozdrav
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

merlin je uvijek glumio nesto.cas fura da je veliki musliman cas snima duete sa joksimovicem koji je pricao nesto o osveti turcima.pa ako ces bit veliki musliman ponasaj se tako,a ako neces budi normalan i nemoj pricat vamo neka sranja
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Da ne pametujem puno, ja stvarno ne znam kakve zasluge imaju Zelene beretke u ratu, da li je Dino zaista prodao pjesmu Ceci i jeli Brega supak ili dobar biznismen.

Znam samo da kada se predlaze "ciscenje" bilo cega, pa i drzave, pocinje se od glave. Na ovogodisnjoj proslavi 60-godisnjice borbe protiv fasizma, predstavnik BiH je bio dokazani cetnik Paravac, koji je u vrijeme agresije radio u Bijeljinskoj policiji ( u vrijeme kada su se po Bijeljini dogadjala najveca klanja) i koji se javno hvalio svojim cetnickim porijeklom. E neka mi sada neko dokaze da je Dino svojim pjesmicama i prodajom istih narodnjackoj feli preko Drine, vise naskodio ovoj drzavi nego sto je to "nas" predstavnik na proslavi borbe protiv antifasizma. Ne kazem da Dino nije kriv, samo trazim da ostave sitne ribe zadnje, pa ako vec hoce da glume moralnog zastitnika ove drzave i zastitnika tekovina rata, neka to urade ljudski,s mudima, pa da bar zadobiju postovanje mase. Ovako ce postati predmet ismijavanja.

Ako trebaju nekoga da istjeraju, zasto ne pocnu od njega, pa neka na kraju dodju i do sitnih riba, kao sto je Dino i ostali. Kako su samo jaki kad je u pitanju neko iza koga ne stoji stranka ili medjunarodna zajednica. To meni lici na cisto promovisanje njihovih stavova i onog sto oni misle da je dobro i ispravno, a za to vec nemaju ni autoritet ni podrsku.
JBL

#48 Re: Zelene Beretke traze da se uhapsi Dino Merlin

Post by JBL »

Kikica_mala wrote:
JBL wrote:A gdje si ti bio/bila zadnjih 12 godina? :lol: Cuj, "prvi put javno priznaje" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To da je on autor, da mu pjesma jos uvijek nije placena (dogovoren je bio %) i da je predao pjesmu na aerodromu) je bilo receno vec 1000 na 1000 mjesta.

"prvi put javno prizanaje" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za tvoju informaciju 92-95 se roko sa cetama po Stupu, dok si ti u podrumu bio, prema tome da ne seremo o tome.

A sad objasni, kazes da je predao pjesmu na aerodromu prije pocetka rata.

Rata u BiH!

Kome je predao pjesmu?

Arkanu i Ceci.

Sta je Arkan 1990/1991 radio po Hrvatskoj? Sadio cvijece?

Ako je predao pjesmu 1992, kako to da je snimljena tek 1994?

Izdata na samom pocetku 1995, na albumu koji je Cec u vratio iz mrtvih, a "beograd" joj je jedan od najvecih hitova.

I kako to da vrijeme snimanja tog albuma, koindcira sa njegovim izlaskom iz Sarajeva, 1994.

I od cega se hadzijo po Berlinu i Sttutgartu?

Od 15000 eura sto mu je Arkan dao.

Nagadjam ovo, ali ispada da dok je po Sarajevu lupalo, Dino je smisljao stihove i posvetio pjesmu Beogradu.

I jos, se vadio sa "da te nije alija", dobio od sda kucu i stan.

Ko je ovdje blesav?
U barem 3x navrata je dio u etar objasnio u veze te j*.* pjesme. Mislim da ja cak na balkanmedia portalu. Uglavnom prica stara 1000 godina.
Predao pjesmu negdje na aerodromu uz dogovor da mu plati u %, onda je pocela agresija na BiH i blabla. Uostalom, gdje si ti vidjela pjesmu za 30.000KM 9x godine? :zzzz: :zzzz: Toliko nebi dobio ni danas :-)

p.s.: nisam bas siguran da je Arkan 1990 harao Hrvatskom, pa ni 1991.
JBL

Post by JBL »

Kikica_mala wrote:
risno wrote:Gdje je link adrese da to procitamo?

Samo saberi i oduzmi datume.

Procitaj sve postove i biobliografiju Cece.

I vidi kad je pjesma snimljena, i kad je objavljena, a sta Dino kaze o tome.

http://www.rts.co.yu/forum/prikaz_poruk ... rukePage=1

http://www.bhdani.com/arhiva/205/t20510.shtml

A Arkan, je bio Arkan i 1991 i 1992 taman i da je istina to sto Dino tvrdi.

Sjeti se Vukovara

Pozdrav
i kad vec postas neke bezze linkove onda barem procitaj sta pise:

MERLIN: Samo smo se jednom čuli, i to preko mog menadžera i mog izdavača. On me je prvo pitao da li bi me Ceca mogla nazvati, a ja sam pitao koje će prirode biti taj njen poziv. Jer, ona je dužna da izravna račune za tri pjesme koje mi nikad nije platila. Pjesme Znam za jedan grad, zove se Beograd, Zaboravi i Žarila sam žar, Ceci sam dao negdje oko Nove 1991. u hotelu u Zürichu, kad je njen partner bio Haro Samardžić, čovjek u kojeg je bila ludo zaljubljena, a meni je bio simpatičan. Kad su ponudili novce, ja sam rekao: ne, ove su pjesme veliki hitovi i ja želim tantijeme. Oni su sakrili autora i na neki način su me oštetili, a ona me je pozvala jer je željela da joj radim novu ploču. Rekao smo joj da prvo izmiri dugove, a kako nisam od onih koji spuštaju slušalice, jednostavno sam obavio razgovor od tri-četiri minute, koji je njoj kasnije poslužio za priču kako se ona redovno čuje sa mnom i kako mi uredno sarađujemo. To je notorna neistina. I kad bi mi prišla na koncertu, ne znam kako bih reagirao, ali sam dovoljno organiziran čovjek da na koncertima imam ljude koji paze ko mi može prići. Ceca ne može.

..... ja senzacije...... i ovo se ponavlja vec 10 godina :lol: :lol:

p.s.: 30.000KM za pjesmu :lol: :lol: :lol: :lol:
zzzzz

Post by zzzzz »

St.Germain wrote:a koga boli *urac sta zelene beretke traze

mislim.... koji su oni sad pa faktor :roll:
U Sarajevu su kakav takav faktor.
Doduse nije to ko' u Titino vrijeme, titicima je bilo lakse, bilo ih je proporcionalno manje u odnosu na broj stanovnistva, ali i ovi imaju nekakve privilegije.
Post Reply