BIJELO DUGME: Zelene beretke traže otkazivanje koncerta!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

TheGame wrote:Te iste Zelene beretke su prijetili jednom mom kućnom prijatelju- Bošnjaku koji je bio sa pokojnim Pimpekom maltene brat, dok mu je za vrijeme njegove bolesti taj isti pomagao....zvali su ga na mobitel i kućni telefon i prijetili da će ga ubit za to što pomaže pokojnom Pimpeku.

eto o kakvim ljudima je rijeć :roll:
cisto sumnjam....ne znam zasto se ljudi jeze kad cuju ZELENE BERETKE...
kao da je to sve Osama do Osame....
Pimpeka je raja volila, papci nisu....
ko je makar malo vremena proveo u Sarajevu, mogao je shvatiti da se ovdje ljudi dijele na:
1. Pitare i Kospicare
2. Raju i Papke

to sto se papaka nakon rata nakotilo na svim mogucim funkcijama, ne znaci da su svi oni koji su ispod njih takvi..
meni je samo zao sto se takve organizacije i Imena koriste u ovakve papanske svrhe....
bolje da svi prodamo karte za ovaj koncert, i cekamo Cecu u Lukavici...
:oops: za bolje nismo.....niti zasluzujemo.....
car-x

Post by car-x »

koje licemjerstvo..

kad bude gostovo u aqui ili drugdje sljedeci prekodrinski turbo-folker, ako se zelene beretke ne oglase, sve ih treba tuziti za uvredu i blacenje jedne od najvecih rock-grupa koje je i stara i nova drzava imala..

papanluk cisti..
joker

Post by joker »

Sorry Mirc, ali bas se i ne slazem s tobom u potpunosti. Raja ga ne vole zbog njegovih izjava i zato sto je supak, a ne zato sto nije bio tu. Pa nije ni Cola bio tu, ni Dino, ni Djuro pa ih raja vole. Ali oni nisu srali u ratu.

I ja na koncert idem zbog Tife na prvom mjestu i zbog Bebeka. I nostalgije naravno. Sto se tice Tife u potpunostio si u pravu, to sto je bio u ratu ovdje ne cini ga boljim pjevacem-a veliki je pjevac, ali njegovo ostajanje, stavovi i pjesme (o Vikicu, Grbavica i sl) ga cine covjekom vrijednim postovanja. Zato ga raja i voli.

Dinu bas i ne volim, ali se Dini mora odati priznanje da na svakom svom albumu gura neku bosansku ili sarajevsku pjesmu (imao je i on nekih svojih gafofa ali ne tako velikih). Na kraju Dino je nas najjaci izvozni proizvod. Nas.

A bregovica, kusturicu, neleta (namjerno su malim slovima) ne mozemo smatrati nasim (iako oni to mjestom rodjenja jesu htjeli to ili ne) jer oni reprezentuju SCiG, a ne nas. E u tome je velika razlika.
Edit

Post by Edit »

Davorin, Preseren, Goran... sve je to rak rana ovome gradu, prema procjeni nekih rukovodilaca ZB... koji doduse cine manjinu, ali veoma mocnu, ocigledno...
Problem nije samo u Goranu, nego i u sastavu Bijelog dugmeta. Nema dovoljno "nashih..." ma gdje ce to biti simbol Sarajeva.
Prenj

Post by Prenj »

Moze li ko postaviti listu turbo-folk imena koja su do sada gostovala u "Aqui"?
Edit

Post by Edit »

car-x wrote:koje licemjerstvo..

kad bude gostovo u aqui ili drugdje sljedeci prekodrinski turbo-folker, ako se zelene beretke ne oglase, sve ih treba tuziti za uvredu i blacenje jedne od najvecih rock-grupa koje je i stara i nova drzava imala..

papanluk cisti..
treba ih tuziti vec sad... jer je vec protutnjalo dovoljno goreopisanih kroz sarajevo, pa nikom nista...
bipsich

Post by bipsich »

Da zacinim s jos jednim nedavnim intervjom Brege
"Često ste govorili da imate tremu pred nastup. Da li će ovog puta biti neka još veća vrsta treme?

Goran Bregović: Nama je taj beogradski koncert od pamtiveka bio nekako težak. Hteli to da priznamo ili ne, koncert u Beogradu je još u staroj Jugi bio nekako najvažniji. Sećam se da smo tih godina uvek imali tremu pred taj nastup, a imaću je i ja verovatno 28. juna. Ali, uz tremu ide i veliki osećaj radosti, a to je ipak najbitnije.

S.M.,26.04.2005"
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:Moze li ko postaviti listu turbo-folk imena koja su do sada gostovala u "Aqui"?
evo sa njihovog sajta....jest da nije UPDATED ali imas osnovu :(
Diskoteka Aqua se od pocetka svoga rada i ako sa poteskocama nije dala opredjelit ni za narodnu ni za zabavnu muziku vec je svakom talentovanom izvodzacu dala priliku da se dokaze i pokaze pred Sarajevskim slusaocima i pruzila im je priliku da svakog vikenda uzivo gledaju nekoliko izvodzaca. Izvodzaci nisu birani prema porijeklu vec njihovim sposobnostima i slusanosti:
Sa prostora Hrvatske: Diboni, Nina Badric, Severina, Toni Cetinski, Vesna Pisarevic, Negativ

Sa prostora SICG: Sasa Matic, Vlado Georgijev, Jelena Karleusa, Zeljko joksimovic, Zeljko Samardzic, Viki, Mina, Sladzana Dzogani, Dzogan, Luna, Keba, Saba Saulic, Seka Aleksic, Dara Bubamara,

Makedonija: Tose Proeski, Esma Redzepova, Tijana Dapcevic

BiH : Dino Merlin, Hari Mata Hari, Dona Ares, Deen, Erato, Zabranjeno Pusenje, Knock aut, Osman Hadzic, Serif Konjevic, Halid Beslic, Selma Bajrami, Enes Begovic, Nihad Alibegovic, Haris Dzinovic,Koke, Kemal Hasic, Zijo Valentino, ….

Internacionalni: Mustafa Sandal, Ruslana, Grace Jones, Sven Väth,

joker

Post by joker »

Mirc, onaj moj odgovor se odnosi na tvoj prvi post. A ova podjela na pitare i kospicare i raju i papke ti je ekstra. Slazem se u potpunosti.

A ko rece da raja nisu voljela Pimpeka. Nidje veze sto bi rekao jedan nas glumac.
Prenj

Post by Prenj »

Aqua wrote:Diskoteka Aqua se od pocetka svoga rada i ako sa poteskocama nije dala opredjelit ni za narodnu ni za zabavnu muziku vec je svakom talentovanom izvodzacu dala priliku da se dokaze i pokaze pred Sarajevskim slusaocima i pruzila im je priliku da svakog vikenda uzivo gledaju nekoliko izvodzaca. Izvodzaci nisu birani prema porijeklu vec njihovim sposobnostima i slusanosti:
...
Sa prostora SICG: Sasa Matic, Vlado Georgijev, Jelena Karleusa, Zeljko joksimovic, Zeljko Samardzic, Viki, Mina, Sladzana Dzogani, Dzogan, Luna, Keba, Saba Saulic, Seka Aleksic, Dara Bubamara,
...
Protivnici koncerta BD-a, da li ste digli vas glas kada su gostovali i 'umjetnici' sa gore citirane liste u nasem glavnom gradu?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

joker wrote:Mirc, onaj moj odgovor se odnosi na tvoj prvi post. A ova podjela na pitare i kospicare i raju i papke ti je ekstra. Slazem se u potpunosti.

A ko rece da raja nisu voljela Pimpeka. Nidje veze sto bi rekao jedan nas glumac.
ma dzaba je objasnjavati bilo kome.... ko tshvata, shvata, ko ne shvata NIKADA SHVATITI NECE...
ne mogu da vjerujem da su ljudi jos uvijek optereceni sa onim MA NEK JE NAS PA NEBITNO KAKO LOSE PJEVA ili sta li vec..
Goran je i prije rata vise zivio vani nego ovdje....Djura je otisao, i raja mu ne zamjera...Goran jeste srao, Nele takodjer (sto da sviram u Sarajevu, svirao sam vec u Novom Pazaru-ista ti je to publika) i sve tako...
Kusturica za mene uopste nije covjek....on je u rangu sa Corbom...
Predratna ostvarenja Postujem, volim, ali nakon 1992.godine sve u Qratz otishlo da prostis....
da li sam ja losa osoba sto sada slusam SMAK, gdje su sve i jedan clan Srbi? da li sam izdajica? :roll: o brate cime se bavimo....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
Aqua wrote:Diskoteka Aqua se od pocetka svoga rada i ako sa poteskocama nije dala opredjelit ni za narodnu ni za zabavnu muziku vec je svakom talentovanom izvodzacu dala priliku da se dokaze i pokaze pred Sarajevskim slusaocima i pruzila im je priliku da svakog vikenda uzivo gledaju nekoliko izvodzaca. Izvodzaci nisu birani prema porijeklu vec njihovim sposobnostima i slusanosti:
...
...
Protivnici koncerta BD-a, da li ste digli vas glas kada su gostovali i 'umjetnici' sa gore citirane liste u nasem glavnom gradu?
naravno da nisu, jer su bili zauzeti odabirom garderobe za odlazak na koncert :D
car-x

Post by car-x »

mIRCerka wrote:
joker wrote:Mirc, onaj moj odgovor se odnosi na tvoj prvi post. A ova podjela na pitare i kospicare i raju i papke ti je ekstra. Slazem se u potpunosti.

ma dzaba je objasnjavati bilo kome.... ko tshvata, shvata, ko ne shvata NIKADA SHVATITI NECE...
ne mogu da vjerujem da su ljudi jos uvijek optereceni sa onim MA NEK JE NAS PA NEBITNO KAKO LOSE PJEVA ili sta li vec..
Goran je i prije rata vise zivio vani nego ovdje....Djura je otisao, i raja mu ne zamjera...Goran jeste srao, Nele takodjer (sto da sviram u Sarajevu, svirao sam vec u Novom Pazaru-ista ti je to publika) i sve tako...
Kusturica za mene uopste nije covjek....on je u rangu sa Corbom...
Predratna ostvarenja Postujem, volim, ali nakon 1992.godine sve u Qratz otishlo da prostis....
da li sam ja losa osoba sto sada slusam SMAK, gdje su sve i jedan clan Srbi? da li sam izdajica? :roll: o brate cime se bavimo....
ako ti je ploca izlizana na mjestu gdje je "sumadijski blues" onda bi se zamislio.. ;)
rei

Post by rei »

Edit wrote:,
Problem nije samo u Goranu, nego i u sastavu Bijelog dugmeta. Nema dovoljno "nashih..." ma gdje ce to biti simbol Sarajeva.

kakve nebuloze sve necu procitati :-) pa ko to kaze..... sta se nece prikaciti
:shock: :-)
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
Prenj wrote:
...
...
naravno da nisu, jer su bili zauzeti odabirom garderobe za odlazak na koncert :D
Odabir garderoba ili vjezbanje koreografije tj. kolceta, pitanje je sad ... :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

car-x wrote:
ako ti je ploca izlizana na mjestu gdje je "sumadijski blues" onda bi se zamislio.. ;)
nije :D MP3a je svih albuma :D
sve na jednom mjestu :D
Edit

Post by Edit »

rei wrote: pa ko to kaze..... sta se nece prikaciti :shock: :-)
cita se izmedju redova... bas kao sto se i bregine izjave citaju tako... "znam ja sta je on htio rec"
rei

Post by rei »

joker wrote:

Naravno nidje veze :lol:
karanana

Post by karanana »

U akvu dodje 2-3 hiljade seljaka, pola od toga iz republike srpske.

a na kosevu se prodalo 60,000 ulaznica za dan vecinom iz sarajeva. fuj nek nas je sram, bas smo balije.

ja cu otici na kosevo, sa megafonom i pocecu onom cetniku pjevati: ne bi sjala ovako jako ova nasa lijepa avlija, ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije alija.....
Edit

Post by Edit »

Pimpeka su voljela raja, ali sudeci po onom sto napsia TheGame -ne i Zelene Beretke...
Prenj

Post by Prenj »

karanana wrote:U akvu dodje 2-3 hiljade seljaka, pola od toga iz republike srpske.

a na kosevu se prodalo 60,000 ulaznica za dan vecinom iz sarajeva. fuj nek nas je sram, bas smo balije.

ja cu otici na kosevo, sa megafonom i pocecu onom cetniku pjevati: ne bi sjala ovako jako ova nasa lijepa avlija, ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije alija.....
Je li to pjesma onog lika sto je 1993. pobjegao iz Sarajeva?
rei

Post by rei »

Edit wrote:
rei wrote: pa ko to kaze..... sta se nece prikaciti :shock: :-)
cita se izmedju redova... bas kao sto se i bregine izjave citaju tako... "znam ja sta je on htio rec"

Bregovic nije bio nedorecen , bio je sasvim jasan , ja bih rekla na zalost,
a ovo ostalo ziva bila ne izmisljaj, mislim da je dosta dolijevanja ulja na vatru , pogotovo neistina poput ovih..... :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:U akvu dodje 2-3 hiljade seljaka, pola od toga iz republike srpske.

super, onda cemo te prepoznati :D
Edit

Post by Edit »

To si vec pjevao sa Dinom s_pkom... to mu je bila pjesma iskupljenja...

a na ovom koncertu ce se pjevati Dugmetove pjesme.
karanana

Post by karanana »

Prenj wrote:

Je li to pjesma onog lika sto je 1993. pobjegao iz Sarajeva?
Briga me kad je lik pobjegao, ni on mi se nesto ne svidja ali je bar ostao covjek sto se tice agresije a i pjesma mi se svidja, da ju je ceca pjevala ne bi me zanimalo.
Post Reply