Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post Reply
Edin H.

#26 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Edin H. »

MaksprotivMarksa wrote:
Da li iko od vas moze zamisliti normalnu i funkcionalnu BiH ili su ganglije setovane samo za ovakvo stanje u kojem zivimo ?
Ne i da.

Da bi doslo do ozbiljnijih promijena i da postanemo drzava zanovana na ljudskim pravima pojedinca je dugotrajan proces za koji ne postoji interes medju vecinom gradjana BiH.
hAZNADAR

#27 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

MaksprotivMarksa wrote:
славянин wrote:Nebi bilo ovakvih kao sto je hazmadar - ili bi bili u zatvoru :lol: . Kakva god da bi bila opcija bez rata bi po meni bila bolja...
:thumbup: :thumbup:

haznadarko nije los cova garant, on je samo priglup, zato postoji pitanje kakvo bi bilo obrazovanje, mozda bi jedan kvaltietan obrazovni sistem ogranicio produkciju haznadaraka, danas svjedocimo hiper produkciji haznadaraka svih naroda i narodnosti :D :D
Maks, tvoj intelekt i kulturu covjek ne mora tumaciti - sam se svojski trudis da je pokazes.

A ti славянин mene u tvorza, mene 'vako finog? Nit propagiram mrznju, sukobe, nit sta krivicno drugo radim,.... Sokiran sam. :shock:

:D E moja haaza - nema dovoljno zatvora koliko danas ima ovakvih poput mene i tu samo pali diktatura - u prijevodu cijela drzava zatvor - ko se fino vlada dobije vikend, ko ne slusa u samicu. Ima jos par diktatura u svijetu ali imam osnovanu sumnju da bi se selio u takvu bolju opciju.

Nego ti Maks, ovdje se neces izvuci:
Da li bi doslo do reafirmacije nacije Bosnjaka, u kojem smjeru bi ta reafirmacija tekla, da li bi se vezala za Islam ili bi se naslanjala na tradiciju i iz preosmanskog perioda ?
Nesto nespojivo?
Vodstvo triju fasistickih stranaka biva streljano
Ko strijelja Aliju, Kljuica i Radovana? Nijaz Durakovic?
Last edited by hAZNADAR on 24/02/2019 14:32, edited 1 time in total.
srce_ruke_lopata

#28 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by srce_ruke_lopata »

Da nije bilo rata ja bi u Foči živio :D . Gluho bilo...
Briši ovo smeće od teksta
hAZNADAR

#29 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

Neki jos zale sto Bogic Bogicevic nije na historijskoj sjednici bio Srbin i po profesiji.

Nikada prezaljena vojna hunta.
MaksprotivMarksa

#30 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by MaksprotivMarksa »

Edin H. wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
Da li iko od vas moze zamisliti normalnu i funkcionalnu BiH ili su ganglije setovane samo za ovakvo stanje u kojem zivimo ?
Ne i da.

Da bi doslo do ozbiljnijih promijena i da postanemo drzava zanovana na ljudskim pravima pojedinca je dugotrajan proces za koji ne postoji interes medju vecinom gradjana BiH.
Mozes li mi recci da li smatras da je to stanje normalno, stanje u kojem ne postoji interes vecine gradjana BiH za procese koji samo njima mogu donijeti dobrobit ?
MaksprotivMarksa

#31 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

hAZNADAR wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
славянин wrote:Nebi bilo ovakvih kao sto je hazmadar - ili bi bili u zatvoru :lol: . Kakva god da bi bila opcija bez rata bi po meni bila bolja...
:thumbup: :thumbup:

haznadarko nije los cova garant, on je samo priglup, zato postoji pitanje kakvo bi bilo obrazovanje, mozda bi jedan kvaltietan obrazovni sistem ogranicio produkciju haznadaraka, danas svjedocimo hiper produkciji haznadaraka svih naroda i narodnosti :D :D
Maks, tvoj intelekt i kulturu covjek ne mora tumaciti - sam se svojski trudis da je pokazes.

A ti славянин mene u tvorza, mene 'vako finog? Nit propagiram mrznju, sukobe, nit sta krivicno drugo radim,.... Sokiran sam. :shock:

:D E moja haaza - nema dovoljno zatvora koliko danas ima ovakvih poput mene i tu samo pali diktatura - u prijevodu cijela drzava zatvor - ko se fino vlada dobije vikend, ko ne slusa u samicu. Ima jos par diktatura u svijetu ali imam osnovanu sumnju da bi se selio u takvu bolju opciju.

Nego ti Maks, ovdje se neces izvuci:
Da li bi doslo do reafirmacije nacije Bosnjaka, u kojem smjeru bi ta reafirmacija tekla, da li bi se vezala za Islam ili bi se naslanjala na tradiciju i iz preosmanskog perioda ?
Nesto nespojivo?
Nisam rekao da je nespojivo, sve to je dio bosnjacke tradicije, opet ti kazem da naucis da citas. (i iz preosmanskog perioda znaci da se i to inkorporira u tradiiju, dakle momcino napisano ti je )
Ne bi Nijaz, imaginarna grupacija ljudi, kakve nazalost nije bilo. Nijaz bi bio politicki subjekt svakako.
Ugodan patriotski boravak u Svedskoj ti zelim :bih: :thumbup:
hAZNADAR

#32 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

MaksprotivMarksa wrote:

Nisam rekao da je nespojivo, sve to je dio bosnjacke tradicije, opet ti kazem da naucis da citas. (i iz preosmanskog perioda znaci da se i to inkorporira u tradiiju, dakle momcino napisano ti je )
Ne bi Nijaz, imaginarna grupacija ljudi, kakve nazalost nije bilo. Nijaz bi bio politicki subjekt svakako.

Onda neznas pisati, formulisati. Lijepo si napisao ili jedno ili drugo. Da je spojivo po tebi - otkud ti onda uopce ideja da to spomenes?

Ako nebi Nijaz kao jedina politicka alternativa strijeljao vodje nacionalnih stranaka - ko bi onda? Koja imaginarna grupacija ljudi je mogla 91-ve strijeljati?
Last edited by hAZNADAR on 24/02/2019 14:56, edited 1 time in total.
Edin H.

#33 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Edin H. »

hAZNADAR wrote:Neki jos zale sto Bogic Bogicevic nije na historijskoj sjednici bio Srbin i po profesiji.

Nema to veze s tim, Slovenija, Hrvatska su vec odlucile da izadju iz Jugoslavije, a Srbija da pravi Jugoslaviju koja ce samo odgovarati Srbima.

Ovdje je pitanje da li je i kojim je putem mogla i trebala krenuti BiH.

Ali i to je vec bilo odluceno na izborima 1991-e na kojima su najvecim procentom Hrvati glasali za HDZ, te onda Srbi za SDS, pa Muslimani za SDA.

Narodi su vecinski odlucili da ih gradjanski koncept ne interesuje.
Edin H.

#34 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Edin H. »

MaksprotivMarksa wrote:
Edin H. wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
Ne i da.

Mozes li mi recci da li smatras da je to stanje normalno, stanje u kojem ne postoji interes vecine gradjana BiH za procese koji samo njima mogu donijeti dobrobit ?
Ima tu vise faktora - istorija, obrazovanje, religija, siromastvo, neznanje, strah...

Koliko nase djece ide na praksu/razmijene po bivsoj Jugoslaviji, Evropi i svijetu da se upozna sa drugim kulturama, obicajima, nesto nauci?
LBVIEW

#35 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:
LBVIEW wrote: Zametica prezime, a kako ti je ime nakon krstenja? :mrgreen:
Srce moje, ne odredjuje mene taj rat nego tebe. Kako li se samo nosis sa tolikom zaloscu.
Jel' te pogodilo? :izet: :mrgreen:
Prozivas i ismijavas ljude koji su prezivjelih "dobrotu" serpskijeh 'eroja, za ciji racun lazez i relativiziras, jednostavno jad i bijeda. :-) Bude li te, makar ponekad, sramota?
MaksprotivMarksa

#36 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

hAZNADAR wrote:
MaksprotivMarksa wrote:

Onda neznas pisati, formulisati. Lijepo si napisao ili jedno ili drugo. Da je spojivo po tebi - otkud ti onda uopce ideja da to spomenes?

Ako nebi Nijaz kao jedina politicka alternativa strijeljao vodje nacionalnih stranaka - ko bi onda? Koja imaginarna grupacija ljudi je mogla 91-ve strijeljati?
Imas ovo boldirano. Da li bi ti pojeo govna ili bi se pocastio i urinom ? Dakle, u ovom slucaju ja te nisam ponudio samo govnima, ponudio sam te i da se pocastis urinom, ponudio sam ti oboje, bez da sam ti iskljucio jednu od opcija.
Tvoje pisanje negacije zajedno sa glagolom u licom obliku dovoljno govori o tome ko ne zna pisati !
Spomenuo sam dominantan uticaj perioda osmanske vladavine u definiranju bosnjacke nacije, kao i potenciranje tog dijela bosnjacke tradicije. Taj dio tradicije je tu, tu treba da bude, ali smatram da je izostavljen period iz preosmasnke vladavine, smatram da se poradilo i na tom dijelu identiteta da bi Bošnjaci pravoslavci i Bošnjaci katolici bili otvoreniji ka pitanju bosnjastva.
Lijep pozdrav iz juobalijskog Sarajeva za SDA Svedsku !
MaksprotivMarksa

#37 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

[/quote]

Mozes li mi recci da li smatras da je to stanje normalno, stanje u kojem ne postoji interes vecine gradjana BiH za procese koji samo njima mogu donijeti dobrobit ?[/quote]

Ima tu vise faktora - istorija, obrazovanje, religija, siromastvo, neznanje, strah...

Koliko nase djece ide na praksu/razmijene po bivsoj Jugoslaviji, Evropi i svijetu da se upozna sa drugim kulturama, obicajima, nesto nauci?[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup: ne ide, ne ide upravo zbog vladajucih struktura, a njihovi botovi uredno rade na tome da se nikada nesto i ne promijeni. :bih: :bih:
hAZNADAR

#38 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

Edin H. wrote:
hAZNADAR wrote:Neki jos zale sto Bogic Bogicevic nije na historijskoj sjednici bio Srbin i po profesiji.

Nema to veze s tim, Slovenija, Hrvatska su vec odlucile da izadju iz Jugoslavije, a Srbija da pravi Jugoslaviju koja ce samo odgovarati Srbima.

Ali i to je vec bilo odluceno na izborima 1991-e na kojima su najvecim procentom Hrvati glasali za HDZ, te onda Srbi za SDS, pa Muslimani za SDA.

Hoces reci da ovi sto su glasali a SDA nisu bili za gradjanski koncept?
Maraschino

#39 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Maraschino »

Ne znam o cemu raspravljate, kao da je BiH odlucivala hoce li biti ili ne rata.

Planovi su mnogo ranije skovani, realizacija u toku, nama gace spustene i nije bilo teoretske sanse da se izbjegne ono najgore.

Ja sam tada glasao za Reformiste Kecmanovica. Znaci da sam prekrizio nacionalne stranke kao da ne postoje.(kao da smo ih strijeljali).
Gdje je danas Kecmanovic? Veci cetnik i velikosrbin i od Dobrice Cosica koji se i u grobu ponosi na njega. Da je osvoji vlast, sta mislis gdje bi nas taj odveo?...tako da je tema da ne kazem sta.

Ovo me podsjeti na onu ''Alija nije htio da zabrani rad SDS'', pa vi mozete promijeniti naziv, vodju, pet iz rukovodstva stranke ali ideje ostaju i radjaju se novi Radovani.
hAZNADAR

#40 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

MaksprotivMarksa wrote:
hAZNADAR wrote:

Imas ovo boldirano. Da li bi ti pojeo govna ili bi se pocastio i urinom ? Dakle, u ovom slucaju ja te nisam ponudio samo govnima, ponudio sam te i da se pocastis urinom, ponudio sam ti oboje, bez da sam ti iskljucio jednu od opcija.
Tvoje pisanje negacije zajedno sa glagolom u licom obliku dovoljno govori o tome ko ne zna pisati !
Spomenuo sam dominantan uticaj perioda osmanske vladavine u definiranju bosnjacke nacije, kao i potenciranje tog dijela bosnjacke tradicije. Taj dio tradicije je tu, tu treba da bude, ali smatram da je izostavljen period iz preosmasnke vladavine, smatram da se poradilo i na tom dijelu identiteta da bi Bošnjaci pravoslavci i Bošnjaci katolici bili otvoreniji ka pitanju bosnjastva.
Lijep pozdrav iz juobalijskog Sarajeva za SDA Svedsku !
Mozes se vadit na ovaj ili onaj nacin - lijepo si napisao ili islam ili predosmanska tradicija. Prekontao se pa se sad vadi - nista novo.
Da ti je to spojivo onda bi lijepo napisao: "da li bi se vezala više za Islam ili bi se više naslanjala na tradiciju i iz preosmanskog perioda". Ili na drugi nacin gdje bi bila veca prevaga, sta primarno,... i sl. Sto daje drugi smisao. Ali ti si napisao sto si napisao i to je jasno ili - ili.

Izostavljen predosmanski period? Koje je porijeklo kotromanickog ljiljana kojeg su muslimani prihvatili?

Jasta, Srbi i Hrvati sa visedecenijskom tradicijom tog imena i koji slave Frankopane, Trpimira, Tomislava, Dusana, Nemanjice,... da se vrate bosnjastvu zato sto mi slavimo ljiljan? :lol: :lol:

Ne rece jos koja to imaginarna grupacija ljudi je mogla 91-ve strijeljati vodje nacionalnih stranaka.
MaksprotivMarksa

#41 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Sve ti je receno, imaginarna grupa ljudi je grupa ljudi koja nije postojala, ne postoji ni danas, zato je imaginarna, zato je ovo tema o alternativnoj historiji, pametnice.
Opcije su ti ponudjene, objasnjeno ti je da jedno ne iskljucuje drugo, mozes i da pojedes ili i da popijes.
Na tvoje formulacije i pismenost sam se osvrnuo u prethodnom postu, izvini sto nisam napisao nekim jezikom koji je tebi razumljiv, jezikom u kojem se ne znam pise sastavljeno.

ZA SVECKU SPREMNI :!: :!: :!:
Sanjarko

#42 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Sanjarko »

Edin H. wrote:

Nije ti ovo bas tacno. Kod Bosnjaka skoro lapo-lapo je SDA i opozicija glasanje bilo. Pa cijeli rat SDA i opozicija su vladu cinili. Kako znam. Istina jest SDA vise glasova dobila ali dobila je i opozicija. Ista je otprilike podjela vlasti kod nas i danas. Plus preletaci i tad i sada.

Evo sad gledam SDA dobila 31%, opozicija oko 23%. Ovo je vijece gradzana. A vijece opstina SDA 31%, opozicija oko 30%.

Presjednistvo je SDA razvalila i to Fikret i Alija.

https://bs.wikipedia.org/wiki/Op%C4%87i ... vini_1990.
hAZNADAR

#43 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

MaksprotivMarksa wrote:Sve ti je receno, imaginarna grupa ljudi je grupa ljudi koja nije postojala, ne postoji ni danas, zato je imaginarna, zato je ovo tema o alternativnoj historiji, pametnice.
Opcije su ti ponudjene, objasnjeno ti je da jedno ne iskljucuje drugo, mozes i da pojedes ili i da popijes.
Na tvoje formulacije i pismenost sam se osvrnuo u prethodnom postu, izvini sto nisam napisao nekim jezikom koji je tebi razumljiv, jezikom u kojem se ne znam pise sastavljeno.

Slobodno prosipaj te dijasporske adute,... skrenuti temu neces a super je sto na to ulovis podrsku kojeg FRG-ovca. Smisao ove teme nije nista drugo no da se pokaze podrska svom bratu na svaku mogucu glupost. A ti si se nalupao ko neko za godinu. :lol: Joj sto te cerecim ovdje, sto si vulgarniji i sto se vise vadis - jos bolje. Ne uzivam ja sto tebe cerecim - vec kada zamislim kako FGR bratija cita tvoje postove, koluta ocima a zna da te ne smije nalijepiti :D

Ma nemoj izmisljati sad Eskime ili vanzemaljce. Koja imaginarna grupa ljudi je ono priblizno mogla strijeljati vodje nacionalnih stranaka?
Alternativna historija je kada se postojece karte u nekom trenutku drugacije poslazu ili podijele. Primjerice - sta da je Hitler poginuo u atentatu u pivnici ili Gavrilo shebao na putu do odredista i predomislio.

Tako su za drugaciji slijed dogadjaja u BiH strijeljanjem vodja nacionalnih stranaka morali to uraditi neki od postojecih igraca. Koji?

I neces se izvuci za "izostavljeni predosmanski period" pored ljiljana.
Sanjarko

#44 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Sanjarko »

@Maras, stara moja za Biljanu Plavsic glasala. A stara mi nije Srpkinja, nije ni stari. A svi smo Bosanci i Bosnjaci.
MaksprotivMarksa

#45 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

hAZNADAR wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Sve ti je receno, imaginarna grupa ljudi je grupa ljudi koja nije postojala, ne postoji ni danas, zato je imaginarna, zato je ovo tema o alternativnoj historiji, pametnice.

Slobodno prosipaj te dijasporske adute,... skrenuti temu neces a super je sto na to ulovis podrsku kojeg FRG-ovca. Smisao ove teme nije nista drugo no da se pokaze podrska svom bratu na svaku mogucu glupost. A ti si se nalupao ko neko za godinu. :lol: Joj sto te cerecim ovdje, sto si vulgarniji i sto se vise vadis - jos bolje. Ne uzivam ja sto tebe cerecim - vec kada zamislim kako FGR bratija cita tvoje postove, koluta ocima a zna da te ne smije nalijepiti :D

Ma nemoj izmisljati sad Eskime ili vanzemaljce. Koja imaginarna grupa ljudi je ono priblizno mogla strijeljati vodje nacionalnih stranaka?
Alternativna historija je kada se postojece karte u nekom trenutku drugacije poslazu ili podijele. Primjerice - sta da je Hitler poginuo u atentatu u pivnici ili Gavrilo shebao na putu do odredista i predomislio.

Tako su za drugaciji slijed dogadjaja u BiH strijeljanjem vodja nacionalnih stranaka morali to uraditi neki od postojecih igraca. Koji?

Cerecis me majstore, svaka cast.

Dakle, posljednji put, imaginarna grupa je imaginarna jer ne postoji i nije postojala, to sam ti objasnio, razumijem da ti to ne mozes da pojmis i da smatras da ne mogu da postoje, a ja sam to i rekao, ne postoje - imaginarni su. Tvoje shvatanje alternativne historije je u najmanju ruku ograniceno. Kao sto slijed historije moze da promijeni neciji nestanak ili neki dogadjaj, tako je to mogla uraditi i imaginarna skupina ljudi, oni mogu da budu varijabla bez da zasita postoje, naravno, u okvirima price sta bi bilo kad bi bilo.

Ljiljan ti je objasnjen, vise puta na razicite nacine, imas izmet i urin, ponudjeno ti je oboje, nista nisam iskljucio. Ljiljan nije dovoljan primejr tog predosmansog indentiteta, niti je autohtono bosnjacki, niti je iskljucio bosnjacki, to je prvesntveno folklorni element.

Razumijem da te nervira i sama pomisao na to kako bi izgledala BiH, ali evo ja te molim da napises sta ti mislis kako bi izgledala ta BiH, kako bi izgledala politicka situacija u toj drzavi, kako bi se razvijala ekonomija itd. To je tema, a ne to da li se ti slazes sa nekom imaginarnoscu, to je suludo, ali je isto tako pokazatelj u kojem pravcu bi se BiH razvijala, odnosno koliko se u bilo kakvim uslovima ne bi mogla razviti zbog ogranicenih pojedinaca poput tebe. Kako bi se razvijala nacija Bosnjaka, na kojim principima bi se to trebalo obezbijediti ? Dakle, obrati se sa odgovorima koje je ova tema postavila.

U raspravama, a ja ti to kao magistar filozofije i ekonomije, sa jos jednom magistarskom specijalizacijomti mogu reci da nije dovoljno na necije tvrdnje reci nije tako, samo postavljati pitanja u nedogled, pitanja na koja ti je odgovorena i koja su u osnovi identicna pitanjima koja si vec postavio.

Molim te da me ne zamaras svojim kompleksima sto si napustio BiH, ja razumijem da si to uradio primoran, da nije bilo rata da li bi mozda ostao u BiH, da li mislis da je BiH mogla biti drzava slicna Svedskoj danas ?

Ako odgovoris normalno, budes na odgovrajucoj razini diskusije ja cu sa tobom raspravljati, na idiotizme ne mogu da se osvrcem, naporno mi je nedokaznim ljudima odgovarati na ista pitanja na koja sam vec odGovorio, ne mogu da se bavim tvojom dusicom napacenom, HALALI.

ZA SVECKU SPREMNI :thumbup:
hAZNADAR

#46 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

MaksprotivMarksa wrote:
hAZNADAR wrote:

Cerecis me majstore, svaka cast.

Dakle, posljednji put, imaginarna grupa je imaginarna jer ne postoji i nije postojala, to sam ti objasnio, razumijem da ti to ne mozes da pojmis i da smatras da ne mogu da postoje, a ja sam to i rekao, ne postoje - imaginarni su. Tvoje shvatanje alternativne historije je u najmanju ruku ograniceno. Kao sto slijed historije moze da promijeni neciji nestanak ili neki dogadjaj, tako je to mogla uraditi i imaginarna skupina ljudi, oni mogu da budu varijabla bez da zasita postoje, naravno, u okvirima price sta bi bilo kad bi bilo.

Ljiljan ti je objasnjen, vise puta na razicite nacine, imas izmet i urin, ponudjeno ti je oboje, nista nisam iskljucio. Ljiljan nije dovoljan primejr tog predosmansog indentiteta, niti je autohtono bosnjacki, niti je iskljucio bosnjacki, to je prvesntveno folklorni element.

Razumijem da te nervira i sama pomisao na to kako bi izgledala BiH, ali evo ja te molim da napises sta ti mislis kako bi izgledala ta BiH, kako bi izgledala politicka situacija u toj drzavi, kako bi se razvijala ekonomija itd. To je tema, a ne to da li se ti slazes sa nekom imaginarnoscu, to je suludo, ali je isto tako pokazatelj u kojem pravcu bi se BiH razvijala, odnosno koliko se u bilo kakvim uslovima ne bi mogla razviti zbog ogranicenih pojedinaca poput tebe. Kako bi se razvijala nacija Bosnjaka, na kojim principima bi se to trebalo obezbijediti ? Dakle, obrati se sa odgovorima koje je ova tema postavila.

U raspravama, a ja ti to kao magistar filozofije i ekonomije, sa jos jednom magistarskom specijalizacijomti mogu reci da nije dovoljno na necije tvrdnje reci nije tako, samo postavljati pitanja u nedogled, pitanja na koja ti je odgovorena i koja su u osnovi identicna pitanjima koja si vec postavio.

Molim te da me ne zamaras svojim kompleksima sto si napustio BiH, ja razumijem da si to uradio primoran, da nije bilo rata da li bi mozda ostao u BiH, da li mislis da je BiH mogla biti drzava slicna Svedskoj danas ?

Ako odgovoris normalno, budes na odgovrajucoj razini diskusije ja cu sa tobom raspravljati, na idiotizme ne mogu da se osvrcem, naporno mi je nedokaznim ljudima odgovarati na ista pitanja na koja sam vec odGovorio, ne mogu da se bavim tvojom dusicom napacenom, HALALI.

ZA SVECKU SPREMNI :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Travnika?
zavrzlama

#47 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by zavrzlama »

Haznadar ne vadi :D
Fudo387

#48 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Fudo387 »

Ovo je karikiranje u fazonu, kako bi izgledao moj zivot da sam se rodio u porodici Bill Gatesa.
Budibog s nama, ja teme. :lol:
MaksprotivMarksa

#49 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Samo ignorantski pristup, svaka cast, kad vec nisi za ozbiljnu raspravu zamolio bih te da me ne citiras, pisi ti sta god zelis, samo se meni nemoj obracati.

Oba magistarska studija sam zavrsio na UNSA, a specijalistički interdisciplinarni studij iz diplomatije sam zavrsio na Sveucilistu u Zagrebu, u zivotu nisam pao na ispitu, zavrsio sam osnovnu skolu kao ucenik generacije, a u gimnaziji sam bio odlican ucenik, privatnik sam od svoje 24. godine, ni ja ni moja porodica nismo napustili BiH, otac je poginuo braneci ovaj grad, bez ikakvih beneficija od strane partijskog begovata SDA sam poslozio sve kockice u zivotu, danas mi majka ne radi za 600 maraka nego uziva i odmara, sto je i zasluzila, a ja imam samo jednu zelju, a to je da takvi kao ti napuste BiH i da se nikada vise ne vracaju, inshAllah.

Ako budes dolazio na godisnji odmor u Sarajevo, javi se, da te pocastim i da popricamo o cemu god hoces, kao i da vidis diplome koje su u ormaru, a ne na zidu i ne predstavljaju mi bilo kakav ponos, samo instrument za lagodan zivot, a takav zivot zelim i svim svojim sugradjanima.

ZA SVECKU SPREMNI !
General War

#50 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

Edin H. wrote:

Pa on to od pocetka " mjesa" na cemu i za sta je Bogicevic odlucivao....manje je JNA bilo prije odluke nego poslije u BiH, al haj ti to njemu dokazi da se BiH nije branila u Hrvatskoj i Sloveniji vec obratno.
Post Reply