Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#26 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

Drzava je pravno lice i more parkirat na mjesto koje je za pravna lica :mrgreen:
animals

#27 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by animals »

Sto sam stariji sve je vise volim..
vjesticanametli

#28 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by vjesticanametli »

Volim i lijepa je do bola :bih: ne volim kretene koji je jebu ali to je do naroda.....zivila Rumunija i bandere....valjda cemo prodisati nekada. Uzasno mi fali masa stvari ali jbg
smijesni_ste

#29 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by smijesni_ste »

Maraschino wrote:
Xavier1 wrote:Koliko ti je trebalo da napises 100 razloga?
Jako puno, e mozes zamisliti koliko mu smeta. :izet:

Ne volim ni ja Trumpa pa valja mi ziviti sa njim.
Jadan ti :shock: :lol: :lol:
amidzazeher

#30 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by amidzazeher »

lmo wrote:volim vodene površine, brda, planine, doline i to sve.
ne volim državno uređenje i većinu naroda, tojes pogani mentalitet....
ovo...
amidzazeher wrote: Ja bih dodao jednu koja mi odmah pade na pamet:
Velika vecina ljudi gleda samo kako ce te prevariti ili slagati. Krenes od konobara, taxista, pijacara, komšija, raznoraznih majstora...
Definitivno kao zemlja da joj zavidis na mnogo cemu! Klima gdje sva 4 godisnja doba se dozive u godini, imas more, rijeke, planine, jezera, ne trebaju ti rude, nafta uopste, koliko stanovnika ima od turizma bi se skoro moglo zivjeti!!! Radna snaga je jeftina, da je srece strane firme bi se tukle da otvaraju fabrike u BiH, ali izgleda ili je nekome fakat stalo do toga da drzava ne krene u bolju, stabilnu buducnost ili smo prokleti kao narod. Sto je najveca tuga milion puta dokazano da niti smo lijeni niti pogani jer kako je moguce da smo tako uspjesni cim predjemo granicu!?
Last edited by amidzazeher on 18/02/2019 21:03, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by _BataZiv_0809 »

Imas i ti vremena
scarface32

#32 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by scarface32 »

vjesticanametli wrote:Volim i lijepa je do bola :bih: ne volim kretene koji je jebu ali to je do naroda.....zivila Rumunija i bandere....valjda cemo prodisati nekada. Uzasno mi fali masa stvari ali jbg

prelijepa ali .......
xoklix

#33 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by xoklix »

Nije ni tebi lahko...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#34 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

Ma ja ba, imam i ja vremena, pisem gluposti, nije mi lahko, ovih 100 stavki je izmisljeno i iz paralelnog univerzuma, a ne nesto sto se vec decenijama dogadja. Mora da je to. Operacija uspjela, pacijent umro. :bih:
Sanjarko

#35 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

Upravu si ali nije opet to da vecine naroda. Nego do vlasti je. Kakva vlast, takav narod.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by _BataZiv_0809 »

Sto to nisi dobar
MarlboroGold

#37 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by MarlboroGold »

Dodaj i 101

Pasivno stanovništvo. Svi drugi bi izašli na proteste da pokušaju stvoriti pritisak, dok bosanac o tome samo priča na kafama ili preko tastature. Zapravo bi jedno 50% stvari koje si naveo bile puno bolje da narod nije pasivan... ispade da je baš svima lijepo. Oni koji i izađu njima se oni sa strane smiju i govore joj onih budala, neće ništa postići ovo ono a masa tih gore živi od onih što protestuju.
Sanjarko

#38 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

Pa da nas batinjaju itd. Bili prosli put protesti i sta je bilo. Bilo protesta koliko hoces sta su dobili sem batina itd.

Ne kazem neki jesu rijesili svoja pitanja protestima ali vecina nije.
Sanjarko

#39 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

Ali jesmo pasivni. Ali sto? Zato sto zna narod da vlast bilo pozicija ili opozicija je slicna. A to je da su krade.
triconja

#40 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

Vizionar 1985 wrote:Pa da nas batinjaju itd. Bili prosli put protesti i sta je bilo. Bilo protesta koliko hoces sta su dobili sem batina itd.

Ne kazem neki jesu rijesili svoja pitanja protestima ali vecina nije.
Pa nece ti kafu pristavit dok ti palis i kamenujes, ha ja.
escobar__

#41 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by escobar__ »

Domovinu da, stanovnike domovine baš i ne.
Sanjarko

#42 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

triconja wrote: Pa nece ti kafu pristavit dok ti palis i kamenujes, ha ja.
Pa nece. Ali cim se policija itd., stavi u zastitu krada i ta policija itd., je takva. Protestvuju da im se dignu plate itd., ali kad narod protestvuje batinjaju itd. Umjesto da se narodu pridruze i da smjene vlast, pohapse ih itd.
almir90

#43 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by almir90 »

Džimi jarane, znaš li ti koliko si bezveze energije utrošio na ovo sve što si napisao? A ni na jednu stavku ne možeš uticati ni najmanje. Okreni se stvarima ba nad kojima imaš kontrolu, manje boli a i život je lakši. Ne isplati se opterećivati s tim stvarima. Naravno da nije ni rješenje ignorisati sve šta se dešava oko nas, al' nije ni dobro za lično zdravlje toliko se opterćivati sa stvarima nad kojima nemaš apsolutno ni promil kontrole i mogućnosti uticaja.
MarlboroGold

#44 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by MarlboroGold »

Vizionar 1985 wrote:
Pa nece. Ali cim se policija itd., stavi u zastitu krada i ta policija itd., je takva. Protestvuju da im se dignu plate itd., ali kad narod protestvuje batinjaju itd. Umjesto da se narodu pridruze i da smjene vlast, pohapse ih itd.
Tako su u Tuzli rokali po demonstrantima, pa kad su vidjeli da više ne mogu i da je sve više ljudi dolazilo na demonstracije, tad su se njima pridružili.
Treba samo biti uporan... vladu, odnosno elitu, koja je itekako ujedinjena u krađi i održavanju utopije koju si stvorili (iako ljudima pričaju druge priče), treba posmatrati kao cjelinu... hidra sa dosta glava. Sjeći jednu po jednu.
Paraziti na vlasti ne bi otišli sa pozicija ni po cijeni rata... to su takvi ljudi.
Sanjarko

#45 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

MarlboroGold wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Tako su u Tuzli rokali po demonstrantima, pa kad su vidjeli da više ne mogu i da je sve više ljudi dolazilo na demonstracije, tad su se njima pridružili.
Treba samo biti uporan... vlada, odnosno elitu treba posmatrati kao cjelinu... hidra sa dosta glava. Sjeći jednu po jednu.
Ali nista se nepromjeni. Dodzose oni sa onim plenumima kako vec i sta bi. Veliko nista. A sistem ne samo kod nas nego u globalu je za hard reset odavno i samo pitanje je vremena kada ce krahirati sistem.

Sad pustiti da krahira ili uraditi hard reset pitanje je.
MarlboroGold

#46 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by MarlboroGold »

Vizionar 1985 wrote: Ali nista se nepromjeni. Dodzose oni sa onim plenumima kako vec i sta bi. Veliko nista. A sistem ne samo kod nas nego u globalu je za hard reset odavno i samo pitanje je vremena kada ce krahirati sistem.

Sad pustiti da krahira ili uraditi hard reset pitanje je.
Jeste, bili plenumi, pa ko biva ide bolje... nije bilo bolje, idemo opet na ulice. Ali jok... mi smo jednostavno nepismeni što se tiče naših prava i svega ostalog kao građani ove države. Zato i zaslužujemo ovakvu situaciju u zemlji. Nek sve ide u tri lijepe... došlo vrijeme da je čovjek ipak primoran da gleda samo sebe i svoje najbliže, jer samo tako može opstati u ovoj vukojebini.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#47 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by lmo »

MarlboroGold wrote:Dodaj i 101

Pasivno stanovništvo. Svi drugi bi izašli na proteste da pokušaju stvoriti pritisak, dok bosanac o tome samo priča na kafama ili preko tastature. Zapravo bi jedno 50% stvari koje si naveo bile puno bolje da narod nije pasivan... ispade da je baš svima lijepo. Oni koji i izađu njima se oni sa strane smiju i govore joj onih budala, neće ništa postići ovo ono a masa tih gore živi od onih što protestuju.
naprave te pasivnim....ucjene zasnovane na egzistencijalnim pitanjima su moćno oružje....
eto čovjek bi ko i tražio prava i pravdu pa ti glavni odgovori pitanjem....bi li vi u septembru kući ili ćete primiriti... :P
Last edited by lmo on 18/02/2019 22:42, edited 1 time in total.
studiorum_tuzlaensis

#48 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by studiorum_tuzlaensis »

A šta si ti uradio za ovu državu, svoju domovinu?

Domovina se zaslužuje i poštuje isključivo ličnim primjerom. Ako si dobar primjer, nastavi tako, a ako nisi, onda jbg.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 18/02/2019 22:38, edited 1 time in total.
Zoya

#49 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Zoya »

Meni kad bi tako bilo, ispalila bih se u roku od odmah. Šta te spriječava da napustiš BiH, Jimmy?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#50 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

almir90 wrote:Džimi jarane, znaš li ti koliko si bezveze energije utrošio na ovo sve što si napisao? A ni na jednu stavku ne možeš uticati ni najmanje. Okreni se stvarima ba nad kojima imaš kontrolu, manje boli a i život je lakši. Ne isplati se opterećivati s tim stvarima. Naravno da nije ni rješenje ignorisati sve šta se dešava oko nas, al' nije ni dobro za lično zdravlje toliko se opterćivati sa stvarima nad kojima nemaš apsolutno ni promil kontrole i mogućnosti uticaja.
Pa kažem ti, operacija uspjela, pacijent umro. Ono, zanemari sve ovo i izgradi mini svijet i pravi se da je sve dobro. Ne misli da sutra tvije dijete može biti Dženan, tvoja majka Hava, tvoj neko žrtva lošeg i neodgovornog doktora itd.
studiorum_tuzlaensis wrote:A šta si ti uradio za ovu državu, svoju domovinu?

Domovina se zaslužuje i poštuje isključivo ličnim primjerom. Ako si dobar primjer, nastavi tako, a ako nisi, onda jbg.
Pa ako joj nisam pomagao, nisam ni odmagao, ni ja ni moji roditelji: svaki račun plaćen na vrijeme, svaki porez, škola uredno završena i biro već deveta godina, od toga dvije godine crnčio neosiguran.

Moj najveći grijeh je što sam policajca potkupio cvajom i toga se iskreno stidim.
Zoya wrote:Meni kad bi tako bilo, ispalila bih se u roku od odmah. Šta te spriječava da napustiš BiH, Jimmy?
Loša finansijska situacija i stariji roditelji.
Post Reply