Psovanje majke i ostalo

Post Reply
dezurni_ucenik

#26 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by dezurni_ucenik »

Otto_13 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Pa vidis oni brane ideale jer kako ono nikola kojo kaze u lepa sela ... "vodali ste najbolje picke, vozali najskuplja auta, zderali u najelitnijim restoranima i onda kad se prestala kita da se dize hajmo racune ispostavljat". Tile sve to omogucio zato i placu dan danas za njim. Jes da je to film koji promovise cetnicku propagandu ali ta recenica je sto bi se reklo - nailed it. :izet: .
Nema tu spora slažem se sa tobom . 1990 godine veliki broj ljudi koji je u SKJ vidio neku svoju šansu za uspjeh i koji je osjetio da se to sve raspada je prešao u nacionalne stranke i tamo počeo da ganja karijere po sistemu koji su donijeli iz SKJ . I sad rade istu stvar , bore se za svoje beneficije , za skupa auta , besmisleno velike plate

A sirotinja ga uvijek poduva i padne na istu pricu. Ma nije to samo kod nas.
freelancerusk

#27 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by freelancerusk »

Otto_13 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Pa vidis oni brane ideale jer kako ono nikola kojo kaze u lepa sela ... "vodali ste najbolje picke, vozali najskuplja auta, zderali u najelitnijim restoranima i onda kad se prestala kita da se dize hajmo racune ispostavljat". Tile sve to omogucio zato i placu dan danas za njim. Jes da je to film koji promovise cetnicku propagandu ali ta recenica je sto bi se reklo - nailed it. :izet: .
Nema tu spora slažem se sa tobom . 1990 godine veliki broj ljudi koji je u SKJ vidio neku svoju šansu za uspjeh i koji je osjetio da se to sve raspada je prešao u nacionalne stranke i tamo počeo da ganja karijere po sistemu koji su donijeli iz SKJ . I sad rade istu stvar , bore se za svoje beneficije , za skupa auta , besmisleno velike plate
To isto kao kad u "Varljivo leto" sin uzme temu za maturski "Marksizam" a stari mu sudija ili tako nešto, pa govori kako će to sve da se pozitivno odrazi na njegovu karijeru sudije :lol:

To smo mi, zato i imamo malo ili skoro pa i nikako ljudi koji zbilja stoje iza neke ideologije i da razumiju istu tu ideologiju.
freelancerusk

#28 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by freelancerusk »

Otto_13 wrote:
A i tovariš brko ledeni Džaugašvili i polovni umjetnik Hiki u raji poznatiji kao Hitler su stvarali isto takvo društvo . Bez imalo brige koliko to života običnih ljudi košta . Jebiga zato kažem da za ideale ginu budale !
Postoje ideali za koje vrijedi boriti se, pa koliko god da zvuči ofucano i patetično, ali ideali liberalne demokratije (sloboda govora, nezavisno sudstvo, jednakost pred zakonom, nezavisni mediji...) vrijede borbe, pa čak i života!

Ko dobro prati situaciju vidi da BiH gubi i ovo malo demokratije što je ostalo, Srbija pogotovo.
emric

#29 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

sarajevoxxxx wrote:
emric wrote:Papak koji nema ni zrelosti ni razuma za bavljenje politikom.

SDP sa ovakvim likovima može sebi unaprijed rezervisati parcelu.

A ako imaju imalo mozga već sutra mu trebaju pripremiti ispisnicu.
Napravio je štetu SDP-u, prvo izvinjenje a onda neka rade šta misle da je najbolje.

Prije par dana sam napisao da tzv stranke ljevice trebaju se više otvarati prema običnom narodu, iskrenim vjernicima praktičarima. Treba biti neki nivo kulture, morala, ovo nema smisla.
I Bošnjak sam i musliman, a i socijaldemokrata i ljevičar, povrh svega Bosanac, i sve to može skupa. A slažem se da u tom miljeu treba malo fleksibilnije gledati na pitanje vjere, jer je na tom pitanju napravljena velika greška u slučaju Jugoslavije. Nije normalno i nije mudro gušiti ljudima neke stvari koje su im bitne u životu, bez obzira slagali se sa tim ili ne, dokle god se to dešava u okvirima zakona i nikoga ne vrijeđa. To nikad i nigdje nije uspjelo. Zamjeram SDP-u što po tom pitanju nisu otvoreniji, a ima tamo i vjernika i zaslužnih intelektualaca i bivših boraca i svega. Nije to, kako neki žele predstaviti, neka komunistička, nevjernička ili izdajnička partija, daleko od toga.
sadie_forever wrote:no no no,u Bosnjaka ljevica automatski znaci da moras biti javno ateista,smjesno je bilo gledati jadnike kako ne uce fatihu poginulim sehidima vec odrzavaju minut sutnje(jedini dino tu ucio ali on i nije ljevica)...edin forto nermin niksic i ostala bagra kobajagi minut sutnje,cak i da si ateista fatihu ucis iz obicaja,isto kao sto ateista hrvat pali svijece :-) ali radi ovog nikada nece bit narodna stranka,vec stranka ogranicenih grupacija koje nisu prosjek ni po cemu.
Ima situacija gdje je fatiha prikladna, a i onih gdje nije. Ne znam na koju situaciju ciljaš, ali nije ni bitno. Ako ne odaješ počast samo muslimanima, minuta šutnje bi bila pristojnija. Uvredljivo izgleda i kad se neko krsti pred grobovima i mezarima. Ne možeš se Ahmedu krstiti, kao ni Josipu fatihu učiti. Minuta šutnje nema religijski predznak i zato joj ne treba pripisivati značenja koja nema. To je isto kao kad ljudi s manjkom obrazovanja kažu da je "dobar dan" ili "zdravo" vlaški pozdrav. Ne možemo tako razmišljati u 21. stoljeću.

S druge strane, mogu se složiti da je degutantno kad se dio Bošnjaka s kompleksima odnosi prema svojim identitetima, kad se stidi sebe i svoga, kad se saginje pred recimo susjedima kao "uzvišenijim bićima", to je jadno i nedopustivo. Ali degutantno je i kad se pretjeruje. Treba jednostavno naći mjeru i ponosno biti ono što jesi, sa svim manama i vrlinama, a javno nastupati u skladu sa situacijom.
dezurni_ucenik wrote:Pred izbore neko je dobar kometnar napisao upravo o tome kako stranke ljevice ako zele napredovati moraju saslusati i akademika i onog hos da prodjem kroz tebe. Ovako "stipu njega on je seljak sljego nam u grad" takve rijeci samo ide u koristi sda.
U politici je nedopustivo grupisati glasače po takvim statusima. To je kao da imaš prodavnicu i nekoga dočekuješ s osmjehom, a od nekoga okrećeš glavu. Taj kome okrećeš glavu sutra ode kod drugog prodavca, a ti se onda Muzafere kupaj.
Last edited by emric on 10/02/2019 03:24, edited 2 times in total.
MaksprotivMarksa

#30 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by MaksprotivMarksa »

sadie_forever wrote:
Point. wrote:
sadie_forever wrote:znaci lik do jucer branio sve islamsko a danas psuje sehida Busuladzica i psuje ljudima mater wtf :-)
Zar neko ko je podržavao naciste, ustaše, nacionalsocializam i antisemitizam može biti šehid :?
ako Andric moze bit cjenjen pisac moze i Busuladzic biti sehid,sto da ne?

ubit tebe mogu al tvoje knjige nece moci! proslo je 70 god od smrti,jos se tresu na tvoj pomen!!!
:-) :-) :-) :-) i da Lazio bratore, ja ti se izvinjavam sto sam te jednom prilikom okarakterisao kao fasistu zbog kluba za koji navijas, duboki naklon !
MaksprotivMarksa

#31 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by MaksprotivMarksa »

sadie_forever wrote:
Otto_13 wrote:
sadie_forever wrote:
edin forto nermin niksic itd itd ..koji fatihu ne zele da uce vec sucut sa minut sutnje izjave :D

Muslimani u Evropi i Muslimani u Rusiji(znaci iz toga su nazor izvadili neki fasizam ,cisto vjerski i filozofski,nikakva politika tu nije bila
Aha čudno , skoro sam siguran da je ova druga obični politički pamflet okrenut protiv Ruskih boljševika . Nema spora da u tom djelu ima dosta istine o brutalnosti boljševika ne samo prema Muslimanima nego i prema svim drugim narodima koji su živjeli u Sovjetskoj rusiji . Od preseljenja muslimana sa Kavkaza u Sibir do masovnog umiranja od gladi . Dakle ništa ni blizu ravno lik i djelu Edhema Mulabdića koji je takođe bio antikomunista ali kakvog li čuda Mulabdić nije pozivao na ubijanje drugih naroda . Svakako su ga komunisti nakon rata hapsili i maltretirali ali ga nisu streljali nego je umro u Sarajevu 1954 godine . Nešto lično sumnjam da Allahov put pozivanje na istrebljenje drugih naroda , Holokaust ili selamljenje sa vojnicima SS formacija . A nekako mi se čini da su te SS formacije počinile nekih 70% ratnih zločina koji su se dogodile u drugom svjetskom ratu .
Mustafa je otvoreno bio antikomunista i antifasista,i jedno i drugo.dovoljno je to bilo da bude trn u oku
Otto sta se bunis ti, ima ti sve fino na SAFF-u objasnjeno, ti si to citao i pogresno shvatio, objasnit ce ti oni koji su u zivotu procitali Klempavi oblak i pola Ilmihala.
shbc

#32 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by shbc »

sadie_forever wrote:
Point. wrote:
sadie_forever wrote:znaci lik do jucer branio sve islamsko a danas psuje sehida Busuladzica i psuje ljudima mater wtf :-)
Zar neko ko je podržavao naciste, ustaše, nacionalsocializam i antisemitizam može biti šehid :?
ps i jos da dodam to je laz da je podrzavao sve to , i imaju i dokazi,ali jbg morate imati nesto makar to bila laz
Ma jasta. Zavjera. Izrael podmetnuo ona njegova pisma, sve radi razjedinjavanja i unistavanja muslimana u Bosni. Pravda za antifasistu Busuladzica.
madner

#33 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by madner »

Antifasista i veliki ljubitelj Rima. :D
Bloo
Globalna šefica

#34 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by Bloo »

Sehid... :|
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#35 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by Impressum »

najbolje je da nam kenela cuko, amir (lutka moja) zukic, sepka izetbegovic i ostala sda bratija proglase monarhiju i da nas podijele u kaste po prihodima
do 500 KM
do 800 KM
do 1100 KM
preko 1100 samo uz sda iskaznicu
Point.

#36 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by Point. »

sadie_forever wrote:
Point. wrote:
ps i jos da dodam to je laz da je podrzavao sve to , i imaju i dokazi,ali jbg morate imati nesto makar to bila laz
Znači, ove dole napisane riječi nisu izašle iz njegova pera?
Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru, zasjenjuje rad nestalih Židova.
I koji su to dokazi da nije podržavao ujke, prosim lijepo?
nosara

#37 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by nosara »

Udaranje kontre desnici nikog ne cini automatski ljevicarom. Ljevica ne postoji u regiji, generalno. Sve isto ili slicno. Kakva crna ljevica. Umrla odavno.

Ovaj nesretnik kojeg potezu i kad treba i kad ne treba... ne shvatam potrebu da se sluga okupatora dize na pijedestal. Narocito nakon devedesetih i rata koji je obiljezen izmedju ostalog i nebrojenim primjerima herojstva, humanosti i licnog pozrtvovanja. Toliko casnih ljudi i izuzetnih biografija u sjeni jednog blente koji je bio opcinjen nacizmom.
basicm

#38 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by basicm »

Sve ovo sto se podvaljuje Busuladzicu danas rade mnogi visestruko gore. Zamislite da je sbb svabo i pogledate sta pise Latic ili Tunjo...bili bi gori prevrtaneri nego ovaj.
I to je jedan dokaz povrsnosti ljevice, etiketiraju i odreduju ko je sta, smatraju se nekom elitom, smatraju vjeru nazadnom (eno onaj napisa manje obrazovani kazu zdravo vlasko, onaj drugi pola ilmihala).
Ako je antifasista=partizan koji mase petokrakom, onda ja prvi nisam. A kod vas jeste.
Point.

#39 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by Point. »

MaksprotivMarksa wrote:
:-) :-) :-) :-) i da Lazio bratore, ja ti se izvinjavam sto sam te jednom prilikom okarakterisao kao fasistu zbog kluba za koji navijas, duboki naklon !
Stari sam ja Tiletov pionir. :)
sadie_forever

#40 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by sadie_forever »

Point. wrote:
sadie_forever wrote:
Point. wrote:znaci lik do jucer branio sve islamsko a danas psuje sehida Busuladzica i psuje ljudima mater wtf :-)
Znači, ove dole napisane riječi nisu izašle iz njegova pera?
Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru, zasjenjuje rad nestalih Židova.
I koji su to dokazi da nije podržavao ujke, prosim lijepo?[/quote]

Antisemitizam je u to doba bio cesta pojava,Niti je svako ko ima predrasude o jevrejima fasista niti je svako ko ima predrasude o muslimanima fasista...inace bi se ti nasao tu
Point.

#41 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by Point. »

sadie_forever wrote:
Antisemitizam je u to doba bio cesta pojava,Niti je svako ko ima predrasude o jevrejima fasista niti je svako ko ima predrasude o muslimanima fasista...inace bi se ti nasao tu
Bilo je i puno onih koji nisu bili antisemiti, oni koji pobijediše rat.

A ja imam predrasude prema kome, prosim lijepo?
nosara

#42 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by nosara »

sadie_forever wrote: Antisemitizam je u to doba bio cesta pojava
Zbog mode ostao bez glave, to hoces da kazes? :-)
sadie_forever

#43 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by sadie_forever »

Point. wrote:
sadie_forever wrote:

Slucajnost Ali u prosjeku kod covjeka uvijek ima predrasuda
Hendrix

#44 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by Hendrix »

Damir je puko totalno, ocigledno je da nema para ni nekog posla i ovo mu je jedina nada da se uhljebi i da glumi neku alternativu lafo.

Sam sebe ne prozvao progresivnim krilom SDP-a ali ja ovde vidim lika koji ganja biznis i samo-promociju.

Nije vise ni smijesan.
studiorum_tuzlaensis

#45 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by studiorum_tuzlaensis »

Damir propo.
Point.

#46 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by Point. »

sadie_forever wrote:
Point. wrote:
sadie_forever wrote:

Slucajnost Ali u prosjeku kod covjeka uvijek ima predrasuda
Da, ali prema pisanju dotičnog on nije imao samo predrasude nego je vjerovao u bolesni sistem zvani nacionalsocializam.

Svaki narod ima kukolja, zašto je toliko teško nekima priznati da je i među nama, Bošnjacima, bilo, ima i biće kukolja koje treba nazvati pravim imenom. Rugamo se i prozivamo, sa pravom, druga dva konstitutivna naroda da ne priznaju zločince i štovatelje zločina, a kada među nama ima sličnih onda okrenemo priču ma namješteno, gdje bi on to, krivo shvaćen i slično.
emric

#47 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by emric »

Još ga nisu izbacili iz stranke, što znači da neko u SDP-u želi da stranka propada.
hAZNADAR

#48 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by hAZNADAR »

Otisak stopala wrote:
emric wrote:Još ga nisu izbacili iz stranke, što znači da neko u SDP-u želi da stranka propada.
:lol: :lol: :lol:
Zna lik vjerovatno jesti kasikom i viljuskom umjesto rukama sto otisak stopala navodi kao civilizacijsku prednost ljevice.
vatrogasac

#49 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by vatrogasac »

Point. wrote:
sadie_forever wrote:

Ugrađivali su predrasude kroz školsku lektiru. Nije teško pogoditi i zašto.

Buturović: Za Andrića i Njegoša islam je strano tijelo na kršćanskom Balkanu
omega369

#50 Re: Psovanje majke i ostalo

Post by omega369 »

Kakav je debil ovaj damir niksic :lol: :lol: :lol: :lol:

Pravi boljsevik, bolestan u glavu 100%
Post Reply