Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja ni prvog dana, prije koliko vec godina, nisam kontao gdje Chavez nađe ovog balvana za svog nasljednika. Tikvan i sirovina teska ... Mile je za njega Alan Greenspan himself ...
swanfilter wrote:Ja ni prvog dana, prije koliko vec godina, nisam kontao gdje Chavez nađe ovog balvana za svog nasljednika. Tikvan i sirovina teska ... Mile je za njega Alan Greenspan himself ...
Imas Kolumbiju u susjedstvu za koju je Venecuela bila pojam svojevremeno. U Kolumbiji su Ameri. Danas imas kolone migranata iz Ve u Col.
swanfilter wrote:Ja ni prvog dana, prije koliko vec godina, nisam kontao gdje Chavez nađe ovog balvana za svog nasljednika. Tikvan i sirovina teska ... Mile je za njega Alan Greenspan himself ...
Imas Kolumbiju u susjedstvu za koju je Venecuela bila pojam svojevremeno. U Kolumbiji su Ameri. Danas imas kolone migranata iz Ve u Col.
Pa, FARC bi se mogao lagano prebaciti preko grane. Nije da su bas u cjelosti polozili oruzje i ovo im je idealna prilika da se vrate na stari put ...
jeza u ledja wrote:
Jos jedan dokaz da gdje se god oni petljaju kurcu ne valja.
A gdje su Ameri tu cvjeta cvijece....
Zavisi kako gledas, u americkom slucaju imas i dobrih i losih primjera (Zapadna Njemacka, Juzna Koreja pa cak i Japan..i itd ) jest da je vise losih, ali eto...u Ruskom ne pada mi na pameti ni jedan.
Rusi su globalna govna,globalna,nisu dobri sebi ,vlastitoj drzavi i narodu u njoj a kamoli drugima ,ko god ih ovdje na forumu podrzava samo drka uzqrac u inat normalnom svijetu.
Amerika i cijeli Zapad skoro su bazirani na Rimskoj republici i imperiji. Dok Rusija je bazirana na Bizantijskom despostvu. Tako nekako po meni. Nijedno nije bilo savrseno i nema toga, savrsenstva na ovom svijetu kako znam. Ali ako se bira izmedzu jednog i drugog sta se bira, manje sto tukne i sto je manje zlo.
PS. Ipak je Rimska republika i imperija trajala skoro milenij, a Bizantija?
ako si prihvatio kapitalizam kao sistem tada si automatski prihvatio pravilo da ko ima kapital ima i moc.
znaci, pravila su zadana.
zna se kod koga je kapital i oruzje i taj diktira pravila ponasanja.
neces li se povinovati tim pravilima e onda idu pritisci , sankcije i vojna intervencija.
jedini nacin da NE bude tako je da odbacis kapitalizam ali opet ne kao jedna drzava vec na globalnom nivou i samo na taj nacin mozes parirati kapitalu.
desilo se suprotno .sa padom zemlje od 23 miliona km2 i sada imamo sto imamo sa zadanim pravilima.
jeza u ledja wrote:
Jos jedan dokaz da gdje se god oni petljaju kurcu ne valja.
A gdje su Ameri tu cvjeta cvijece....
Zavisi kako gledas, u americkom slucaju imas i dobrih i losih primjera (Zapadna Njemacka, Juzna Koreja pa cak i Japan..i itd ) jest da je vise losih, ali eto...u Ruskom ne pada mi na pameti ni jedan.