URADI SAM
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- relax11
#26 Re: URADI SAM
Excalibur folija kvalitetna folija 90% ovi sto zatamnjuju rade s tim folijama a nije skupa
- JavierBosnia
#27 Re: URADI SAM
Raspitivao sam se, Llumar su mi za zadnji box rekli oko 250 KM, a neke sam nasao i za 150 sto mi je prihvatljivije, nije poršerelax11 wrote:Excalibur folija kvalitetna folija 90% ovi sto zatamnjuju rade s tim folijama a nije skupa
-
Throttle
#28 Re: URADI SAM
Pa i ona je cenerrelax11 wrote:Excalibur folija kvalitetna folija 90% ovi sto zatamnjuju rade s tim folijama a nije skupa
- JavierBosnia
#29 Re: URADI SAM
Ma ja sam kuci na prozoru balkonskom radio te folije, nije to za svakog, to je vec da profi odradi 
Nego koja je razlika medju folijama, mislim mozes kupiti neku za 10 KM, a majstor ti naplati 150, ne vjerujem da je razlika za ruke tolika
Vjerovatno bolja vidljivost iznutra, bolja UV i toplotna zastita?
Nego koja je razlika medju folijama, mislim mozes kupiti neku za 10 KM, a majstor ti naplati 150, ne vjerujem da je razlika za ruke tolika
Vjerovatno bolja vidljivost iznutra, bolja UV i toplotna zastita?
-
Throttle
#30 Re: URADI SAM
Drug na pocetku uzimao za auto najcesce 60-70KM ako je karavan, odu dvije folije. Laganih 40tak KM. Kasnije bilo i dosta skuplje, ne znam sad. Precijenjeno je to sa materijalom sa pijace. Ko radi s dobrim folijama onda cijena moze bit i opravdana jer dobijes kvalitetan proizvod kvalitetno uradjen.
- JavierBosnia
#31 Re: URADI SAM
Ovi sto to profesionalno rade i bave se folijama i za stakla i za citav auto to je sad nekako i u trendu, sigurno ne nabavljaju sa pijace i imaju kvalitetnije folije. Sad koliki je omjer rad:materijal to je drugo pitanjeThrottle wrote:Drug na pocetku uzimao za auto najcesce 60-70KM ako je karavan, odu dvije folije. Laganih 40tak KM. Kasnije bilo i dosta skuplje, ne znam sad. Precijenjeno je to sa materijalom sa pijace. Ko radi s dobrim folijama onda cijena moze bit i opravdana jer dobijes kvalitetan proizvod kvalitetno uradjen.
-
Throttle
#32 Re: URADI SAM
Ima dosta varijabli. Neki npr skidaju tapacirunge. Hajd se usudi skidat dijelove sa auta od 100k npr. Jeftinije folijr, uključujući i Excalibur vremenom izblijede. Neke kvalitetnije duze drze prvobitni izgled. Opet mislim da cijena materijala ne premasuje 40% ukupne cijene. Ja sam to par puta radio, nedavno kupio sebi fen za 30 marelica, folije ce bit 20 ako budem radio Excalibur. Par sati posla i bice zavrseno. Vjerovatno bih platio makar duplo da mi neko odradi od ovih 50KM koliko ce me kostat, racunajuci i fen koji ce mi ostat
P. S. Kvalitet vrijedi platit, al da mi neko uzme 100-150 a folije s pijace koje i ja mogu nabavit i s kojima znam radit, ne ide
P. S. Kvalitet vrijedi platit, al da mi neko uzme 100-150 a folije s pijace koje i ja mogu nabavit i s kojima znam radit, ne ide
- JavierBosnia
#33 Re: URADI SAM
Ne mislim da ce neki relativno amater kao ti, da se ne uvrijedis
biti bezobrazan pa traziti 100-150 KM
A jos manje vjerujem ra ce neko platiti toliko, a otici nekome ko se time ne bavi inace
Vazda je bilo koliko para toliko muzike
A jos manje vjerujem ra ce neko platiti toliko, a otici nekome ko se time ne bavi inace
Vazda je bilo koliko para toliko muzike
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#34 Re: URADI SAM
Ja sam radio u otesu, lummar Cac folija, tako se zvali, mislim i sad da je isto, i koliko znam medju prvim su poceli raditi u Sarajevu,mozda i šire llummar folije.Throttle wrote:Ima dosta varijabli. Neki npr skidaju tapacirunge. Hajd se usudi skidat dijelove sa auta od 100k npr. Jeftinije folijr, uključujući i Excalibur vremenom izblijede. Neke kvalitetnije duze drze prvobitni izgled. Opet mislim da cijena materijala ne premasuje 40% ukupne cijene. Ja sam to par puta radio, nedavno kupio sebi fen za 30 marelica, folije ce bit 20 ako budem radio Excalibur. Par sati posla i bice zavrseno. Vjerovatno bih platio makar duplo da mi neko odradi od ovih 50KM koliko ce me kostat, racunajuci i fen koji ce mi ostat
To je bilo u proljece 2010, 250 KM je koštao paket sa prednjim staklima, zadnjim staklima i zadnjom šofersajbom. I danas su na mjestu, nema nikakvih mjehurica, cak mislim da je i garancija 10 godina koliko se sjecam na ove folije,..
Ja sam ostavio auto u jutro, došao poslijepodne i mogli su komotno staviti i neku drugu marku folija,
I još da napišem, za sve ove godine nikad nisam imao problem sa zakonom, a auto svake godine ide i preko granice.
- JavierBosnia
#35 Re: URADI SAM
Koliko si % zatamnjenja stavio, imas li kakvu sliku?konektovan wrote:
Ja sam radio u otesu, lummar Cac folija, tako se zvali, mislim i sad da je isto, i koliko znam medju prvim su poceli raditi u Sarajevu,mozda i šire llummar folije.
To je bilo u proljece 2010, 250 KM je koštao paket sa prednjim staklima, zadnjim staklima i zadnjom šofersajbom. I danas su na mjestu, nema nikakvih mjehurica, cak mislim da je i garancija 10 godina koliko se sjecam na ove folije,..![]()
Ja sam ostavio auto u jutro, došao poslijepodne i mogli su komotno staviti i neku drugu marku folija,jeftinih je bilo i tada, ja to ne mogu znati 100 % ali folije su postavljene perfektno zaista. Medjutim, nasao sam tragove na tapacirunzima, tj. na mjestu gdje se spajaju ispod zadnjih bocnih stakala, da nisu fino uklopljena. Vjerovatno su skidali iste, kako bi se folija sto bolje postavila i kad su ih vracali nije sve fino naleglo i otad se cuju cvrkuti, imam osjecaj da su neke zabice slomljene jer nisu definitivno fiksirani kao prije. To se sad posebno osjeti u zimu, na ovim minusima,
francuska plastic filharmonija nastupa...
![]()
I još da napišem, za sve ove godine nikad nisam imao problem sa zakonom, a auto svake godine ide i preko granice.![]()
Kontam kad budem radio da bude nesto umjereno..
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#36 Re: URADI SAM
Fak mi if aj nou...JavierBosnia wrote:Koliko si % zatamnjenja stavio, imas li kakvu sliku?konektovan wrote:
Ja sam radio u otesu, lummar Cac folija, tako se zvali, mislim i sad da je isto, i koliko znam medju prvim su poceli raditi u Sarajevu,mozda i šire llummar folije.
To je bilo u proljece 2010, 250 KM je koštao paket sa prednjim staklima, zadnjim staklima i zadnjom šofersajbom. I danas su na mjestu, nema nikakvih mjehurica, cak mislim da je i garancija 10 godina koliko se sjecam na ove folije,..![]()
Ja sam ostavio auto u jutro, došao poslijepodne i mogli su komotno staviti i neku drugu marku folija,jeftinih je bilo i tada, ja to ne mogu znati 100 % ali folije su postavljene perfektno zaista. Medjutim, nasao sam tragove na tapacirunzima, tj. na mjestu gdje se spajaju ispod zadnjih bocnih stakala, da nisu fino uklopljena. Vjerovatno su skidali iste, kako bi se folija sto bolje postavila i kad su ih vracali nije sve fino naleglo i otad se cuju cvrkuti, imam osjecaj da su neke zabice slomljene jer nisu definitivno fiksirani kao prije. To se sad posebno osjeti u zimu, na ovim minusima,
francuska plastic filharmonija nastupa...
![]()
I još da napišem, za sve ove godine nikad nisam imao problem sa zakonom, a auto svake godine ide i preko granice.![]()
Kontam kad budem radio da bude nesto umjereno..
Momci iz lummara su mi preporucili cini mi se, prednja da idu 50 %, a zadnja 30% kako ne bi imao problem sa milicijom, i tako je bilo na kraju...
- Rockefeller
#37 Re: URADI SAM
Evo ja skino sve u autu samo jos nebo ostalo. Vala natezem se ima dva mjeseca.
Na jutjubu masa stvari oko toga.
- JavierBosnia
#38 Re: URADI SAM
Sta radis nesrecoRockefeller wrote:Evo ja skino sve u autu samo jos nebo ostalo. Vala natezem se ima dva mjeseca.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#39 Re: URADI SAM
ja odsjeko krov,sta cu sad

- ruud
#40 Re: URADI SAM
Bivsa d&m sc radnja?bitanga_sa_otesa wrote:ja odsjeko krov,sta cu sad![]()
- bitanga_sa_otesa
#41 Re: URADI SAM
jok, moja i bivsa i sadasnjaruud wrote: Bivsa d&m sc radnja?
- bitanga_sa_otesa
#43 Re: URADI SAM
ul.sanđaćkih grofova do br.17.
- Rockefeller
#44 Re: URADI SAM
Pa eto, radim pa ne mogu sticJavierBosnia wrote:Sta radis nesrecoRockefeller wrote:Evo ja skino sve u autu samo jos nebo ostalo. Vala natezem se ima dva mjeseca.
- rahmetli dedo
#45 Re: URADI SAM
Ni sijalice ne mijenjam, nije ni meni niko otimo hljeb, neću ni ja. Dospem tečnost za šajbu i to je to.
-
Me_again
#46 Re: URADI SAM
Novi projekat 128 ili stara slika ?bitanga_sa_otesa wrote:jok, moja i bivsa i sadasnjaruud wrote: Bivsa d&m sc radnja?
- bitanga_sa_otesa
#47 Re: URADI SAM
od ljetos je slika ,projekat trgosirovinaMe_again wrote:
Novi projekat 128 ili stara slika ?
-
Me_again
#48 Re: URADI SAM
Znaci Aida Komerc dobila konkurencijubitanga_sa_otesa wrote:od ljetos je slika ,projekat trgosirovinaMe_again wrote:
Novi projekat 128 ili stara slika ?
- bitanga_sa_otesa
#49 Re: URADI SAM
ma tamo sam ga i odvukao ,nego meni to sve istoMe_again wrote: Znaci Aida Komerc dobila konkurenciju
-
UmaX
#50 Re: URADI SAM
rahmetli dedo wrote:Ni sijalice ne mijenjam, nije ni meni niko otimo hljeb, neću ni ja. Dospem tečnost za šajbu i to je to.