URADI SAM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

relax11

#26 Re: URADI SAM

Post by relax11 »

Excalibur folija kvalitetna folija 90% ovi sto zatamnjuju rade s tim folijama a nije skupa
JavierBosnia

#27 Re: URADI SAM

Post by JavierBosnia »

relax11 wrote:Excalibur folija kvalitetna folija 90% ovi sto zatamnjuju rade s tim folijama a nije skupa
Raspitivao sam se, Llumar su mi za zadnji box rekli oko 250 KM, a neke sam nasao i za 150 sto mi je prihvatljivije, nije porše
Throttle

#28 Re: URADI SAM

Post by Throttle »

relax11 wrote:Excalibur folija kvalitetna folija 90% ovi sto zatamnjuju rade s tim folijama a nije skupa
Pa i ona je cener :mrgreen: kod mene su te bile na korsi, ok su
JavierBosnia

#29 Re: URADI SAM

Post by JavierBosnia »

Ma ja sam kuci na prozoru balkonskom radio te folije, nije to za svakog, to je vec da profi odradi :D
Nego koja je razlika medju folijama, mislim mozes kupiti neku za 10 KM, a majstor ti naplati 150, ne vjerujem da je razlika za ruke tolika

Vjerovatno bolja vidljivost iznutra, bolja UV i toplotna zastita?
Throttle

#30 Re: URADI SAM

Post by Throttle »

Drug na pocetku uzimao za auto najcesce 60-70KM ako je karavan, odu dvije folije. Laganih 40tak KM. Kasnije bilo i dosta skuplje, ne znam sad. Precijenjeno je to sa materijalom sa pijace. Ko radi s dobrim folijama onda cijena moze bit i opravdana jer dobijes kvalitetan proizvod kvalitetno uradjen.
JavierBosnia

#31 Re: URADI SAM

Post by JavierBosnia »

Throttle wrote:Drug na pocetku uzimao za auto najcesce 60-70KM ako je karavan, odu dvije folije. Laganih 40tak KM. Kasnije bilo i dosta skuplje, ne znam sad. Precijenjeno je to sa materijalom sa pijace. Ko radi s dobrim folijama onda cijena moze bit i opravdana jer dobijes kvalitetan proizvod kvalitetno uradjen.
Ovi sto to profesionalno rade i bave se folijama i za stakla i za citav auto to je sad nekako i u trendu, sigurno ne nabavljaju sa pijace i imaju kvalitetnije folije. Sad koliki je omjer rad:materijal to je drugo pitanje
Throttle

#32 Re: URADI SAM

Post by Throttle »

Ima dosta varijabli. Neki npr skidaju tapacirunge. Hajd se usudi skidat dijelove sa auta od 100k npr. Jeftinije folijr, uključujući i Excalibur vremenom izblijede. Neke kvalitetnije duze drze prvobitni izgled. Opet mislim da cijena materijala ne premasuje 40% ukupne cijene. Ja sam to par puta radio, nedavno kupio sebi fen za 30 marelica, folije ce bit 20 ako budem radio Excalibur. Par sati posla i bice zavrseno. Vjerovatno bih platio makar duplo da mi neko odradi od ovih 50KM koliko ce me kostat, racunajuci i fen koji ce mi ostat
P. S. Kvalitet vrijedi platit, al da mi neko uzme 100-150 a folije s pijace koje i ja mogu nabavit i s kojima znam radit, ne ide
JavierBosnia

#33 Re: URADI SAM

Post by JavierBosnia »

Ne mislim da ce neki relativno amater kao ti, da se ne uvrijedis :D biti bezobrazan pa traziti 100-150 KM
A jos manje vjerujem ra ce neko platiti toliko, a otici nekome ko se time ne bavi inace

Vazda je bilo koliko para toliko muzike
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#34 Re: URADI SAM

Post by konektovan »

Throttle wrote:Ima dosta varijabli. Neki npr skidaju tapacirunge. Hajd se usudi skidat dijelove sa auta od 100k npr. Jeftinije folijr, uključujući i Excalibur vremenom izblijede. Neke kvalitetnije duze drze prvobitni izgled. Opet mislim da cijena materijala ne premasuje 40% ukupne cijene. Ja sam to par puta radio, nedavno kupio sebi fen za 30 marelica, folije ce bit 20 ako budem radio Excalibur. Par sati posla i bice zavrseno. Vjerovatno bih platio makar duplo da mi neko odradi od ovih 50KM koliko ce me kostat, racunajuci i fen koji ce mi ostat
P. S. Kvalitet vrijedi platit, al da mi neko uzme 100-150 a folije s pijace koje i ja mogu nabavit i s kojima znam radit, ne ide
Ja sam radio u otesu, lummar Cac folija, tako se zvali, mislim i sad da je isto, i koliko znam medju prvim su poceli raditi u Sarajevu,mozda i šire llummar folije.
To je bilo u proljece 2010, 250 KM je koštao paket sa prednjim staklima, zadnjim staklima i zadnjom šofersajbom. I danas su na mjestu, nema nikakvih mjehurica, cak mislim da je i garancija 10 godina koliko se sjecam na ove folije,.. :mrgreen:
Ja sam ostavio auto u jutro, došao poslijepodne i mogli su komotno staviti i neku drugu marku folija, :mrgreen: jeftinih je bilo i tada, ja to ne mogu znati 100 % ali folije su postavljene perfektno zaista. Medjutim, nasao sam tragove na tapacirunzima, tj. na mjestu gdje se spajaju ispod zadnjih bocnih stakala, da nisu fino uklopljena. Vjerovatno su skidali iste, kako bi se folija sto bolje postavila i kad su ih vracali nije sve fino naleglo i otad se cuju cvrkuti, imam osjecaj da su neke zabice slomljene jer nisu definitivno fiksirani kao prije. To se sad posebno osjeti u zimu, na ovim minusima, :mrgreen: francuska plastic filharmonija nastupa... :mrgreen:
I još da napišem, za sve ove godine nikad nisam imao problem sa zakonom, a auto svake godine ide i preko granice. :wink: :izet:
JavierBosnia

#35 Re: URADI SAM

Post by JavierBosnia »

konektovan wrote:
Ja sam radio u otesu, lummar Cac folija, tako se zvali, mislim i sad da je isto, i koliko znam medju prvim su poceli raditi u Sarajevu,mozda i šire llummar folije.
To je bilo u proljece 2010, 250 KM je koštao paket sa prednjim staklima, zadnjim staklima i zadnjom šofersajbom. I danas su na mjestu, nema nikakvih mjehurica, cak mislim da je i garancija 10 godina koliko se sjecam na ove folije,.. :mrgreen:
Ja sam ostavio auto u jutro, došao poslijepodne i mogli su komotno staviti i neku drugu marku folija, :mrgreen: jeftinih je bilo i tada, ja to ne mogu znati 100 % ali folije su postavljene perfektno zaista. Medjutim, nasao sam tragove na tapacirunzima, tj. na mjestu gdje se spajaju ispod zadnjih bocnih stakala, da nisu fino uklopljena. Vjerovatno su skidali iste, kako bi se folija sto bolje postavila i kad su ih vracali nije sve fino naleglo i otad se cuju cvrkuti, imam osjecaj da su neke zabice slomljene jer nisu definitivno fiksirani kao prije. To se sad posebno osjeti u zimu, na ovim minusima, :mrgreen: francuska plastic filharmonija nastupa... :mrgreen:
I još da napišem, za sve ove godine nikad nisam imao problem sa zakonom, a auto svake godine ide i preko granice. :wink: :izet:
Koliko si % zatamnjenja stavio, imas li kakvu sliku?
Kontam kad budem radio da bude nesto umjereno..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#36 Re: URADI SAM

Post by konektovan »

JavierBosnia wrote:
konektovan wrote:
Koliko si % zatamnjenja stavio, imas li kakvu sliku?
Kontam kad budem radio da bude nesto umjereno..
Fak mi if aj nou... :lol: zaboravio sam brojke... :mrgreen:
Momci iz lummara su mi preporucili cini mi se, prednja da idu 50 %, a zadnja 30% kako ne bi imao problem sa milicijom, i tako je bilo na kraju... :mrgreen: :thumbup:
Rockefeller

#37 Re: URADI SAM

Post by Rockefeller »

Evo ja skino sve u autu samo jos nebo ostalo. Vala natezem se ima dva mjeseca.

Na jutjubu masa stvari oko toga.
JavierBosnia

#38 Re: URADI SAM

Post by JavierBosnia »

Rockefeller wrote:Evo ja skino sve u autu samo jos nebo ostalo. Vala natezem se ima dva mjeseca.

Sta radis nesreco
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#39 Re: URADI SAM

Post by bitanga_sa_otesa »

ja odsjeko krov,sta cu sad :cry:
Image
ruud

#40 Re: URADI SAM

Post by ruud »

bitanga_sa_otesa wrote:ja odsjeko krov,sta cu sad :cry:
Image
Bivsa d&m sc radnja?
bitanga_sa_otesa

#41 Re: URADI SAM

ruud wrote: Bivsa d&m sc radnja?
jok, moja i bivsa i sadasnja
ruud

#42 Re: URADI SAM

Post by ruud »

:thumbup: Smije li se znati gdje?
bitanga_sa_otesa

#43 Re: URADI SAM

ul.sanđaćkih grofova do br.17.
Rockefeller

#44 Re: URADI SAM

Post by Rockefeller »

JavierBosnia wrote:
Rockefeller wrote:Evo ja skino sve u autu samo jos nebo ostalo. Vala natezem se ima dva mjeseca.

Sta radis nesreco
Pa eto, radim pa ne mogu stic :lol:
rahmetli dedo

#45 Re: URADI SAM

Post by rahmetli dedo »

Ni sijalice ne mijenjam, nije ni meni niko otimo hljeb, neću ni ja. Dospem tečnost za šajbu i to je to.
Me_again

#46 Re: URADI SAM

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:
ruud wrote: Bivsa d&m sc radnja?
jok, moja i bivsa i sadasnja
Novi projekat 128 ili stara slika ?
bitanga_sa_otesa

#47 Re: URADI SAM

Me_again wrote:
od ljetos je slika ,projekat trgosirovina :lol:
Me_again

#48 Re: URADI SAM

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:
Me_again wrote:
od ljetos je slika ,projekat trgosirovina :lol:
Znaci Aida Komerc dobila konkurenciju :lol:
bitanga_sa_otesa

#49 Re: URADI SAM

Me_again wrote: Znaci Aida Komerc dobila konkurenciju :lol:
ma tamo sam ga i odvukao ,nego meni to sve isto :lol:
UmaX

#50 Re: URADI SAM

Post by UmaX »

rahmetli dedo wrote:Ni sijalice ne mijenjam, nije ni meni niko otimo hljeb, neću ni ja. Dospem tečnost za šajbu i to je to.
:thumbup:
Post Reply