Kad su levatimoonca wrote:To je ok ali -- 'ma da prevatiti cemo mi Svijet'HAVANA wrote:Samo daj.Daj svega sto moze jacati turizam i povecati potrosnju.Fali ljudima para i posla.Il ne fali?![]()
Advent u Sarajevu?
- Edin H.
#26 Re: Advent u Sarajevu?
- sadie_forever
#27 Re: Advent u Sarajevu?
Mislis da ce ljude koji hoce vidjet ovo privuc Sarajevo ili neka poznatija destinacija za blagdane? Sa Mora imati nesto novo da privuce ne losu kopijuHAVANA wrote:Kake vjere i kurci.Pare mrtve sve.Sve se oko para vrti.Pa i hodza i pop.
- SaraFina
#28 Re: Advent u Sarajevu?
Pa fino. U BiH su kršani polovica stanovništva 50%. 65-70% turista takodjer. I šta ima veze ako se uvede? Coca Cola se zvao zbog pokroviteljstva. Sad će biti Advent. Na kome će svi izlagati.sadie_forever wrote:Nisam protiv al se pitam kako? Gdje ja zivim krscani cine 99% i ovo je tradicija stara koliko im i drzava,Ali u BIH se uvodi moderno i onda se Daje naziv poput coca cola marketSaraFina wrote:sadie_forever wrote:Sta mislite o ovome? po mom ovaj lik izmislja vec izmisljeno,jer sta je onaj coca cola market ako ne advent? stim sto je sekularni naziv prihvatljiviji ovdje,jedino u zagrebu se advent zove tako-advent,i na zapadu ima sekualrni naziv.Stvarno je ovo postalo previse:![]()
https://www.klix.ba/biznis/hubijar-od-n ... /190106031
A šta tebe interesuje? Živiš u Skandinaviji, a uvodila bi šerijat u BiH?
Trebala si u Afganistan otići recimo, UAE i na slične destinacije, ako ti smetaju obilježja Božića i slavlje.
Ovako to isto gledaš po Skandinaviji a u BiH bi kalifat pravila.
- insomnia78
#29 Re: Advent u Sarajevu?
Pa cekaj. Do maloprije je bilo da se i kod njih zove sekularnosadie_forever wrote:Ali je tu i prije 100 godina i ima tradiciju kao kod nas ramazanske noci...ne mozes uvesti novi advent,onda se zove cola market ili novogodismji.nisam protiv ima GA istanbul Dubai itdinsomnia78 wrote:Pa da. Samo sekularno
-
moonca
#30 Re: Advent u Sarajevu?
Da to je ok, ali ne nakon NG.
Pa kao sto i svaka pita ne ide pod -burek-..
- insomnia78
#31 Re: Advent u Sarajevu?
Pa ko kaze daje nakon novemoonca wrote:Da to je ok, ali ne nakon NG.
-
moonca
#32 Re: Advent u Sarajevu?
insomnia78 wrote:Pa ko kaze daje nakon novemoonca wrote:Da to je ok, ali ne nakon NG.
jesam li ja dobro shvatila?"Nakon spektakularnog dočeka Nove 2019. godine uz domaće zvijezde, započeli smo pregovore da u Sarajevo za doček naredne, 2020. godine, dovedemo jednu od najvećih američkih pop zvijezda. Jedan od naših ciljeva je da Sarajevo bude atraktivno i u zimskom periodu, te smo aktivni u organizaciji različitih manifestacija u gradu, od kojih će neke trajati gotovo cijelu zimu", rekao je Hubijar.
- dale cooper
#33 Re: Advent u Sarajevu?
Nisi. Jedno su planovi za advent, a jedno za novu godinu. U ovom članku ovaj lik govori o obje stvari, ali ne u isto vrijeme.moonca wrote:insomnia78 wrote:Pa ko kaze daje nakon novemoonca wrote:Da to je ok, ali ne nakon NG.
Pa kao sto i svaka pita ne ide pod -burek-..jesam li ja dobro shvatila?"Nakon spektakularnog dočeka Nove 2019. godine uz domaće zvijezde, započeli smo pregovore da u Sarajevo za doček naredne, 2020. godine, dovedemo jednu od najvećih američkih pop zvijezda. Jedan od naših ciljeva je da Sarajevo bude atraktivno i u zimskom periodu, te smo aktivni u organizaciji različitih manifestacija u gradu, od kojih će neke trajati gotovo cijelu zimu", rekao je Hubijar.
- insomnia78
#34 Re: Advent u Sarajevu?
Nisi. Cojk prica o novogodisnjem koncertu. Za advent je rekao prije.moonca wrote:insomnia78 wrote:Pa ko kaze daje nakon novemoonca wrote:Da to je ok, ali ne nakon NG.
Pa kao sto i svaka pita ne ide pod -burek-..jesam li ja dobro shvatila?"Nakon spektakularnog dočeka Nove 2019. godine uz domaće zvijezde, započeli smo pregovore da u Sarajevo za doček naredne, 2020. godine, dovedemo jednu od najvećih američkih pop zvijezda. Jedan od naših ciljeva je da Sarajevo bude atraktivno i u zimskom periodu, te smo aktivni u organizaciji različitih manifestacija u gradu, od kojih će neke trajati gotovo cijelu zimu", rekao je Hubijar.
- HAVANA
#35 Re: Advent u Sarajevu?
Jok,privuce ga da ode u restoran da ruca i potrosi stotinjak eura a ne moze flasu vina poruciti,il pivo...A ima ih sve vise.Daj ba pustite se suplje.Zivi i pusti druge da zive kako hoce.Mi smo ba debili klasicni postali.Dzekina jebena jelka skupi 1000 komentara.Sta koga briga sta dzeko kiti i u sta vjeruje il ne vjeruje.sadie_forever wrote:Mislis da ce ljude koji hoce vidjet ovo privuc Sarajevo ili neka poznatija destinacija za blagdane? Sa Mora imati nesto novo da privuce ne losu kopijuHAVANA wrote:Kake vjere i kurci.Pare mrtve sve.Sve se oko para vrti.Pa i hodza i pop.
-
moonca
#36 Re: Advent u Sarajevu?
Kada su dani Advent-a u Sarajevu?
- Čudna sorta
#37 Re: Advent u Sarajevu?
Mislim da bi se dala napraviti puno bolja ponuda u zimskom periodu od ovoga što imamo trenutno (ako se ovo sad uopšte može nazvati nekom ponudom), a posebno jer imamo planine u blizini (koje isto tako moraju poraditi na ponudi i sadržaju), ali sam apsolutno skeptična da Hubijar i njegovi saradnici mogu napraviti bilo šta vrijedno spomena. Zvuči kao nemoguća misija, ubleha...
- insomnia78
#38 Re: Advent u Sarajevu?
Fakat tesko priznati da nisi u pravu?moonca wrote:Kada su dani Advent-a u Sarajevu?
- dale cooper
#39 Re: Advent u Sarajevu?
Prije Božića.moonca wrote:Kada su dani Advent-a u Sarajevu?
-
moonca
#40 Re: Advent u Sarajevu?
insomnia78 wrote:Fakat tesko priznati da nisi u pravu?moonca wrote:Kada su dani Advent-a u Sarajevu?
Moze Sarajevo privuci- Imali smo Olipijadu- narod je zeljan doci , opet uzivati u necemu novom. Kao i cijene koje nudimo.
- insomnia78
#41 Re: Advent u Sarajevu?
Cojk bi reko da je to jedina olimpijada na svijetumoonca wrote:insomnia78 wrote:Fakat tesko priznati da nisi u pravu?moonca wrote:Kada su dani Advent-a u Sarajevu?![]()
Moze Sarajevo privuci- Imali smo Olipijadu- narod je zeljan doci , opet uzivati u necemu novom. Kao i cijene koje nudimo.
-
moonca
#42 Re: Advent u Sarajevu?
Fino, drago mi je da to imamo.dale cooper wrote:Prije Božića.moonca wrote:Kada su dani Advent-a u Sarajevu?
- triconja
#43 Re: Advent u Sarajevu?
+1SaraFina wrote:sadie_forever wrote:Sta mislite o ovome? po mom ovaj lik izmislja vec izmisljeno,jer sta je onaj coca cola market ako ne advent? stim sto je sekularni naziv prihvatljiviji ovdje,jedino u zagrebu se advent zove tako-advent,i na zapadu ima sekualrni naziv.Stvarno je ovo postalo previse:![]()
https://www.klix.ba/biznis/hubijar-od-n ... /190106031
A šta tebe interesuje? Živiš u Skandinaviji, a uvodila bi šerijat u BiH?
Trebala si u Afganistan otići recimo, UAE i na slične destinacije, ako ti smetaju obilježja Božića i slavlje.
Ovako to isto gledaš po Skandinaviji a u BiH bi kalifat pravila.
I jos bih dodo da sere o materijalizmu, eee a ošla u skandinaviju
-
moonca
#44 Re: Advent u Sarajevu?
[/quote]insomnia78 wrote:Cojk bi reko da je to jedina olimpijada na svijetumoonca wrote:
Mi smo 'specificni' za zapadnjake.
- insomnia78
#45 Re: Advent u Sarajevu?
Jasta smo. 80% ih ne zna ni dje smomoonca wrote: Mi smo 'specificni' za zapadnjake.
- Edin H.
#46 Re: Advent u Sarajevu?
Ovo je dobro za turiste koji se skidaju sa ovisnosti o alkoholu.HAVANA wrote: Jok,privuce ga da ode u restoran da ruca i potrosi stotinjak eura a ne moze flasu vina poruciti,il pivo...vjeruje il ne vjeruje.
Treba razviti dobru saradnju sa organizacijama koje pomazu u odvikavanju od alkoholne zavisnosti.
-
moonca
#47 Re: Advent u Sarajevu?
ooo, u tome i jeste draz-- put u nepoznato .insomnia78 wrote:Jasta smo. 80% ih ne zna ni dje smomoonca wrote: Mi smo 'specificni' za zapadnjake.
- triconja
#49 Re: Advent u Sarajevu?
Cuj narod je zeljan doci, eeemoonca wrote:insomnia78 wrote:Fakat tesko priznati da nisi u pravu?moonca wrote:Kada su dani Advent-a u Sarajevu?![]()
Jel vam puscaju olovo u vodu u cemerici hljeba ti?
-
moonca
#50 Re: Advent u Sarajevu?
Sta god da puschaju -radi odlicno.triconja wrote: Cuj narod je zeljan doci, eee![]()
![]()
![]()
Jel vam puscaju olovo u vodu u cemerici hljeba ti?