muha_sa wrote:osoba koja je mrzila oružje ma koje vrste uzeh pušku i u odbranu porodice, grada a bogme i brutalno napadnute medjunarodno priznate jedne mi jedineostadoh do kraja
sekunde se ne kajem
libo me racku za Bakira, Sebiju i ostalu vladajucu bulumentu
ehkad bi kojim slucajem neko sranje krenulo prvi bi oborio osigurace u stanu, zavrno vodovodni ventil, zakljuco obje brave i put pod noge---zato vazda imam pun rezervoar goriva, pasoši ispravni a i papiri od stana u fascikli
"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#26 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
-
alipasijaner
#27 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Ne znam zbog cega, ali kada se spomene '92 nekako mi uvijek na pamet padne pjesma "Gdje mi je pamet bila"
- KatarinaKosaca
#28 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Inace, ono sto je zanimljivo je to da uglavnom Yugonostalgicari i Titoisti zastupaju tezu "Sta ima veze dje je ko bio", a da je Tito i pokojnica, dezerteri ne bi mogli granici prici, a kamoli se vrariti, a kamoli drzati patriotske lekcije sa budzeta.
- TAFKAP
#29 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
pa kaže:
ŠTA SE ONO TAMO ČUJE?
KO TO TAMO PJESME PJEVA?
TO JE NAŠA BIVŠA RAJA,
POBJEGLA IZ SARAJEVA...

ŠTA SE ONO TAMO ČUJE?
KO TO TAMO PJESME PJEVA?
TO JE NAŠA BIVŠA RAJA,
POBJEGLA IZ SARAJEVA...
-
nepoznati988
#30 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Naravno da je bitno. Pobjegulje nikad nece dobiti moj glas niti bi, da se ja pitam, dobili zaposlenje u drzavnim institucijama.
-
nepoznati988
#31 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Goli zivot nije ideal. Spasiti mater od genocida i silovanja nije ideal.bosan wrote:Bio gdje nisam trebao biti . Za ideale ginu budale , oduvijek bilo i bice -
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#32 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
da.Prpa.ba wrote:Oni sto su bili ovdje '92 odobrili su opstu amnestiju inace pola faca koje danas gledamo ne bi smjelo hodati Federacijom. Dio jer su bili dio pravoslavnih teroristickih formacija, dio jer bi bili na spiskovima Vojne Policije za izbjegavanje vojne obaveze. Cisto legalisticki gledano, i protjerani iz podrucja zahvacenih pravoslavnom pobunom su trebali po dolasku na prvu slobodnu teritoriju, bilo ti i inozemstvo, zaputiti se ka najblizem zbornom podrucju ARBiH i staviti se na raspolaganje.
Ukratko, pitanje je irelevantno jer je vrijeme za eliminaciju supaka i krsitelja zakona iz javnog zivota proslo '96.
a baška što je ljupopitljiva gospoja iz skupštine zaboravila pitati koje linije je držao njen predsjednik, a koje linije je držao predsjedavajući vijeća ministara iz prošlog saziva.
jednostavno, to pitanje je danas licemjerno postavljati.
isto onoliko koliko je licemjerno pričati o povratku, a napravil ose sve da se ljudi ne vrate.
isto onoliko koliko je licemjerno pričati o demobilisanim borcima, a popljačko si im firme i radna mjesta.
isto onoliko koliko je licemjerno 23 godine nakon rata imati ministarstvo koje se ekskluzivno bavi pitanjima demobilisanih boraca.
-
Vilajet_Bosna
#33 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
TAFKAP wrote:pa kaže:
ŠTA SE ONO TAMO ČUJE?
KO TO TAMO PJESME PJEVA?
TO JE NAŠA BIVŠA RAJA,
POBJEGLA IZ SARAJEVA...
![]()
![]()
![]()
dobra, ratna, sjećam je se
-
kakavdanakneiskustvu
#34 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Chmoljo wrote:da.Prpa.ba wrote:Oni sto su bili ovdje '92 odobrili su opstu amnestiju inace pola faca koje danas gledamo ne bi smjelo hodati Federacijom. Dio jer su bili dio pravoslavnih teroristickih formacija, dio jer bi bili na spiskovima Vojne Policije za izbjegavanje vojne obaveze. Cisto legalisticki gledano, i protjerani iz podrucja zahvacenih pravoslavnom pobunom su trebali po dolasku na prvu slobodnu teritoriju, bilo ti i inozemstvo, zaputiti se ka najblizem zbornom podrucju ARBiH i staviti se na raspolaganje.
Ukratko, pitanje je irelevantno jer je vrijeme za eliminaciju supaka i krsitelja zakona iz javnog zivota proslo '96.
a baška što je ljupopitljiva gospoja iz skupštine zaboravila pitati koje linije je držao njen predsjednik, a koje linije je držao predsjedavajući vijeća ministara iz prošlog saziva.
jednostavno, to pitanje je danas licemjerno postavljati.
isto onoliko koliko je licemjerno pričati o povratku, a napravil ose sve da se ljudi ne vrate.
isto onoliko koliko je licemjerno pričati o demobilisanim borcima, a popljačko si im firme i radna mjesta.
isto onoliko koliko je licemjerno 23 godine nakon rata imati ministarstvo koje se ekskluzivno bavi pitanjima demobilisanih boraca.
-
normala brate
#36 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Zašto si na klix forumu?
-
kakavdanakneiskustvu
#37 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
sta mislite o bregovicu,rijec nije rekao o opsadi "njegovog " grada,sad je to opet kao "njegov "grad?
-
nepoznati988
#38 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Lijepo je sto si napisao ovaj post. Neka naivcine vide kako razmislja prosjecan dezerter i neka se sjete ovog posta kad slicnog izaberu na neku funkciju u drzavi.jOFLA wrote:U svojim ranim dvadesetim bez pardona sam se ispario iz SarajevaGrean wrote:Sa druge strane ne mogu bas da banalizujem to sto je neko u svojim dvadesetim napustio grad 92' dok su drugi u istim godinama ostali i branili ga.Bez imalo griže savjesti, bez ikakvih dilema, i danas bez imalo kajanja. Cilj je bio sačuvati svoj život i nastaviti ga u negdje u miru. Ni najmanje me nije bilo briga za naciju, vjeru i slične apstrakcije. Život mi je puno važniji od svega toga. Baš me briga što neko negativno misli o mom potezu. Da sam na istom mjestu kao tada, i da se opet sve isto desi, opet bih otišao bez imalo dvojbi.
Drugi koji su ostali tamo da brane, izgubili su svoje živote, ili izgubili ruke, ili noge, i šta imaju od toga ? Pametni, zar ne ? Ponos ? Čist obraz ? Ne hvala, radije biram da svi misle ružno o meni i da me pljuju, taman svi tamo izginuli daleko važniji su mi moja porodica i vlastiti život. Uzurpiran je moij dotadašnji miran život i postojala je opasnost da ga izgubim. Najprirodnije i najlogočnije rješenje je otić na neko drugo mirno mjesto. Domovina i nacija za mene su aptraktni pojmovi i ne znače mi apsolutno ništa.
-
normala brate
#40 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Zato što poznaješ jezik..Aha, dobro.jOFLA wrote:Ko ? Ja ? Zato što poznajem jezik, i povremeno na forumima ubijam dosadu. Jednako kao što sam prisutan i na par stranih foruma jer poznajem taj strani jezik. Kad bih znao japanski bio bih i na nekom njihovom forumu.normala brate wrote:Zašto si na klix forumu?
A dođeš li u Bosnu?
- Nadzornik
#41 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Ih...92...ja sam se ispalio jos 91 pri prvom pozivu za mobilizaciju (Vukovar)...
Vrato se 95 samo da pokupim jednu od najboljih koka u gradu...
I tako,uglavnom srecna nova godina svima i sve najbolje vam zelim...
Vrato se 95 samo da pokupim jednu od najboljih koka u gradu...
I tako,uglavnom srecna nova godina svima i sve najbolje vam zelim...
- exliberal-ex
#43 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Jeftino politicko nadjebavanje.
Imas pun k**** tih koji su otisli jer su mogli i sta sad...po cemu su oni gori od mnogih komadanata koji su postali patrite zbog pljacke .
Mani mi te price ja ostao i borio se i borit cu se opet...garantujem da bi sad sprasili na prvi znak da se sranje sprema.
A oni koji bi ostali i prosipali patriotizam to bi radili samo po pozadini...dok bi sirotinju gurali da gine .
Da sam i ja zdusio bogdo 91....nebi sanjao rat i dan danas
Imas pun k**** tih koji su otisli jer su mogli i sta sad...po cemu su oni gori od mnogih komadanata koji su postali patrite zbog pljacke .
Mani mi te price ja ostao i borio se i borit cu se opet...garantujem da bi sad sprasili na prvi znak da se sranje sprema.
A oni koji bi ostali i prosipali patriotizam to bi radili samo po pozadini...dok bi sirotinju gurali da gine .
-
nepoznati988
#44 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Izvini, nisi li ti bio na "onoj" strani?exliberal-ex wrote:Jeftino politicko nadjebavanje.
- exliberal-ex
#45 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Koja je to " ona " strana ?nepoznati988 wrote:Izvini, nisi li ti bio na "onoj" strani?exliberal-ex wrote:Jeftino politicko nadjebavanje.
-
nepoznati988
#46 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Zlocinacka? Mozda sam te zamijenio sa nekim pa ispravi ako grijesim.exliberal-ex wrote:Koja je to " ona " strana ?nepoznati988 wrote:Izvini, nisi li ti bio na "onoj" strani?exliberal-ex wrote:Jeftino politicko nadjebavanje.
- KatarinaKosaca
#47 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Mozete vi do zore Nove godine braniti dezerterstvo ali to nece tim postati moralni cin. I to nece prestati biti uskuga neprijatelju odnosno najdirektnija pomoc onima koji su rusili jednu zemlju i sistematski ubijali jedan narod. A najvece licemjerje (kad se vec rado koristi taj termin) je stavljati 92 u kontex danasnje politike, jer se to 92 nije znalo kako ce biti. Alija je, prisiljen, potpisao amnestiju i to je ono sto mu najvise zamjeram.
-
normala brate
#48 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Tacnije šteta je što nisu svi izbjegli oni koji nisu htjeli ratovati kako treba.KatarinaKosaca wrote:Mozete vi do zore Nove godine braniti dezerterstvo ali to nece tim postati moralni cin. I to nece prestati biti uskuga neprijatelju odnosno najdirektnija pomoc onima koji su rusili jednu zemlju i sistematski ubijali jedan narod. A najvece licemjerje (kad se vec rado koristi taj termin) je stavljati 92 u kontex danasnje politike, jer se to 92 nije znalo kako ce biti. Alija je, prisiljen, potpisao amnestiju i to je ono sto mu najvise zamjeram.
On je i priznao da nema muda i časti i ja to poštujem.
Ponavljam šteta što nije bilo jos mnogo izbjeglica koji su samo gledali kako se sakriti i ne ukljuciti se u direktan sukob.
- exliberal-ex
#49 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
nepoznati988 wrote:Zlocinacka? Mozda sam te zamijenio sa nekim pa ispravi ako grijesim.exliberal-ex wrote:
Koja je to " ona " strana ?
Ma ja sam najgori....cetnik koji je ostao u Sarajevu....da se nemucis vise.
Oni koji su najebali njih nigdje nema, komandanti i ekipa iz pozadine kao i oni sto su zdusili vani oni vedre i oblace...zato mi ovo prozivanje gdje si bio 92 ide nakurac...jos kad mi zene pocnu srat i prodavat pricu o patriotiznu...moj nedime sta nam rade....
-
nepoznati988
#50 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
To si ti rekao, ja nisam. Mislim ovo na pocetku posta.