Pusenje u javnim prostorijama
Moderator: anex
- pustopoljina
#27 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Ja pusimmoonca wrote:Zbilja lijeci, u kontrolisanoj konzumaciji..cigarate da, ono trenutno olakasanje daje - vjerovatno...Sad zabranjuju cigare a lijece marihuanom i legalizuju je.Jebo lud zbunjenog.Haj ti to uprati sve kako ces i sta ces.
Primjetila sam da se u Sarajevskim restoranima , pusi vishe nego ikad, i da su ujedno poluprazni...![]()
Kod nas ne , ali pusac vani je 'prilicno' obiljezen kao nesto jako lose, odraz karaktera i ko zna sta jos...
Kutija mi traje 3-4 dana...cesto pomislim da bačim to skroz, ali ujutru kad idem na posao i kad izadjem s posla...to mi je bas ritual postalo...ono izmedju (1-2 cigarete) uglavnom napola zavrsim, jer mi poslije par dimova ne smeka.
Kuci se pusi iskljucivo na terasi...bilo 30+ ili 30-
Mada kuci bas rijetko...mozda jednu...dvije...ako se nesto prica.
Kontam da prestanem skroz zbog smrada i koza se nekako susi vise, i sto ionako zgasim cigaru na 1/2-2/3...
-
AmirBaa
#28 Re: Pusenje u javnim prostorijama
da, sasvim logicno, onaj koji steti sebi i okolini treba nastaviti po svome, a ovi koji su protiv toga nek ostanu kuci i nek se poklope. Sta zna napredna Europa i zapad, budale, i tamo isto nepusaci ne izlaze, a pusaci puse i u liftovima, kaficima, igraonama itddezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
Ali ovo stvarno nepusacko prenemaganje, smeta dim cigare, jbg nemoj vani izlaziti nikako sta cu ti ja. Onda je sljedece garant veganu ce smetat sto ja preko puta njega jedem meso. Pitaj sebe koliko se uopste ti zdravo hranis pa onda drugim drzi lekcije o cigarama.
-
moonca
#29 Re: Pusenje u javnim prostorijama
pustopoljina wrote:
Kutija mi traje 3-4 dana...cesto pomislim da bačim to skroz, ali ujutru kad idem na posao i kad izadjem s posla...to mi je bas ritual postalo...ono izmedju (1-2 cigarete) uglavnom napola zavrsim, jer mi poslije par dimova ne smeka.
Kontam da prestanem skroz zbog smrada i koza se nekako susi vise, i sto ionako zgasim cigaru na 1/2-2/3...
.Da, pusaci puse na terasi da im je kuca bez smrada- a ne razmisljas da iznad ili ispod tvog stana zivi, ne pusac koji otvori prozor da bi udisao malo svjezeg zraka.
Imala sam i ja komsiju iznad, non stop je bio pepeo na mom balkonu -
Zakon se uvodi da se zastite drugi a samim pusacima pise na kutiji - svejedno ignorisu...
- pustopoljina
#30 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Moj pepeo zavrsi u pepeljari.moonca wrote:pustopoljina wrote:
Kontam da prestanem skroz zbog smrada i koza se nekako susi vise, i sto ionako zgasim cigaru na 1/2-2/3...![]()
.Da, pusaci puse na terasi da im je kuca bez smrada- a ne razmisljas da iznad ili ispod tvog stana zivi, ne pusac koji otvori prozor da bi udisao malo svjezeg zraka.
Imala sam i ja komsiju iznad, non stop je bio pepeo na mom balkonu -![]()
Zakon se uvodi da se zastite drugi a samim pusacima pise na kutiji - svejedno ignorisu...
A i dok nisam pusila nisu mi smetali oni koji puse na terasi kafica...uopce- na otvorenom.
-
dezurni_ucenik
#31 Re: Pusenje u javnim prostorijama
moonca wrote: Kod nas ne , ali pusac vani je 'prilicno' obiljezen kao nesto jako lose, odraz karaktera i ko zna sta jos...
Reci slobodno da su pusaci niza rasa.
E jebi ga sad, nije zapalio dimnjak zenicke zeljezare.moonca wrote:
![]()
- stakasa
#32 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Ne radi se o tome koliko se ko zdravo hrani ili da se ti trujes. Truj se ti slobodno, rokni se, zaboli me kurac. Ali mimo mene. To je sav smisao antipusacke kampanje. Smetas drugima. Ti sto jedu veganski, neveganski, zdravo, nezdravo, drogiraju se ili sta vec rade, oni to rade sebi i ne uticu na okolinu. Pusaci uticudezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
Ali ovo stvarno nepusacko prenemaganje, smeta dim cigare, jbg nemoj vani izlaziti nikako sta cu ti ja. Onda je sljedece garant veganu ce smetat sto ja preko puta njega jedem meso. Pitaj sebe koliko se uopste ti zdravo hranis pa onda drugim drzi lekcije o cigarama.
- pustopoljina
#33 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Ok...iznad terase gdje pusim ne zivi niko...nebo samo...stakasa wrote:Ne radi se o tome koliko se ko zdravo hrani ili da se ti trujes. Truj se ti slobodno, rokni se, zaboli me kurac. Ali mimo mene. To je sav smisao antipusacke kampanje. Smetas drugima. Ti sto jedu veganski, neveganski, zdravo, nezdravo, drogiraju se ili sta vec rade, oni to rade sebi i ne uticu na okolinu. Pusaci uticudezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
-
dezurni_ucenik
#34 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Smetas ozonskom omotacu.
- pustopoljina
#35 Re: Pusenje u javnim prostorijama
'Ma sad cu lanuti!dezurni_ucenik wrote:Smetas ozonskom omotacu.
-
dezurni_ucenik
#36 Re: Pusenje u javnim prostorijama
stakasa wrote:Ne radi se o tome koliko se ko zdravo hrani ili da se ti trujes. Truj se ti slobodno, rokni se, zaboli me kurac. Ali mimo mene. To je sav smisao antipusacke kampanje. Smetas drugima. Ti sto jedu veganski, neveganski, zdravo, nezdravo, drogiraju se ili sta vec rade, oni to rade sebi i ne uticu na okolinu. Pusaci uticudezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
Da se razumijemo, cigare su govno, cigare su lazni ceif za sjebavanje zdravlja i novcanika. Ali etiketiranje pusaca kao nekakve nize rase nije u redu.
- edo_79
#37 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Što se tiče pušenja u prostorijama gdje su djeca, nije u redu, iako sam pušač ....stakasa wrote:Ne radi se o tome koliko se ko zdravo hrani ili da se ti trujes. Truj se ti slobodno, rokni se, zaboli me kurac. Ali mimo mene. To je sav smisao antipusacke kampanje. Smetas drugima. Ti sto jedu veganski, neveganski, zdravo, nezdravo, drogiraju se ili sta vec rade, oni to rade sebi i ne uticu na okolinu. Pusaci uticudezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
Ovo ostalo ..... nemoj izlazit vani i kapak .... problem riješen
- stakasa
#38 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Opet ti isto - nema se tu sta etiketirat, nisu pusaci niza rasa. Pusenje je porok kao i ostali poroci. Ali za razliku od drugih poroka pusacki dim smeta okolini. Eto to je sva pamet. Ne ozonskom omotacu (dobra foradezurni_ucenik wrote:stakasa wrote:Ne radi se o tome koliko se ko zdravo hrani ili da se ti trujes. Truj se ti slobodno, rokni se, zaboli me kurac. Ali mimo mene. To je sav smisao antipusacke kampanje. Smetas drugima. Ti sto jedu veganski, neveganski, zdravo, nezdravo, drogiraju se ili sta vec rade, oni to rade sebi i ne uticu na okolinu. Pusaci uticudezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
Da se razumijemo, cigare su govno, cigare su lazni ceif za sjebavanje zdravlja i novcanika. Ali etiketiranje pusaca kao nekakve nize rase nije u redu.
- stakasa
#39 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Malo po malo i okrenuse sljive na rogace - ne izlaze pusaci jer nigdje nisu prispiliedo_79 wrote:Što se tiče pušenja u prostorijama gdje su djeca, nije u redu, iako sam pušač ....stakasa wrote:Ne radi se o tome koliko se ko zdravo hrani ili da se ti trujes. Truj se ti slobodno, rokni se, zaboli me kurac. Ali mimo mene. To je sav smisao antipusacke kampanje. Smetas drugima. Ti sto jedu veganski, neveganski, zdravo, nezdravo, drogiraju se ili sta vec rade, oni to rade sebi i ne uticu na okolinu. Pusaci uticudezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
Ovo ostalo ..... nemoj izlazit vani i kapak .... problem riješen
- edo_79
#40 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Joooooj što nemogu ove ''osviještenosti i pridikovanja'' ODJEDNOM ..... pa kako nije bilo za studije kad su nam roditelji kalemili jednu na drugu .... nemoj pretjerivat svega ti .... eto sad cigara AMAAAAN ZAMAN ..... danas ti je vidjeti pušača isto kao i vidjeti ženu u Shopping centru na rasprodaji .... ćejf jebiga .... nije bitna cijenamoonca wrote:Razumijem nase roditelje - pusace - nisu znali opasnost koje nosi pusenje, ali u danasnje vrijeme, vidjeti pusaca- zbilja ne razumijem.
Iz ovakve kutije uzimati uzitak je zbilja za 'studije'.
-
l33t
#41 Re: Pusenje u javnim prostorijama
pusi ti u kuci 24/7dezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
- edo_79
#42 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Pazi jednu stvar prijatelju, ja sam IZRIČITO PROTIV TOGA da se puši u prostorijama gdje su djeca, u wc-ima, liftovima, te u prostorijama za objedovanje, to buh ŠAMARAO KRVNIČKI za takve prestupe. Ali brate ne mogu na rende kora .... odjednom svi osviješteni, odjednom svi ugroženi, eto ko u mene otac nije znao da su cigare štetne, a tuko po dvije kutije drine sarajevske ..... ne mogu šuplje pa to ti je .....stakasa wrote:Malo po malo i okrenuse sljive na rogace - ne izlaze pusaci jer nigdje nisu prispili
- edo_79
#43 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Ja ćul33t wrote:pusi ti u kuci 24/7dezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
-
pemanapemani
#44 Re: Pusenje u javnim prostorijama
stakasa wrote:Ne radi se o tome koliko se ko zdravo hrani ili da se ti trujes. Truj se ti slobodno, rokni se, zaboli me kurac. Ali mimo mene. To je sav smisao antipusacke kampanje. Smetas drugima. Ti sto jedu veganski, neveganski, zdravo, nezdravo, drogiraju se ili sta vec rade, oni to rade sebi i ne uticu na okolinu. Pusaci uticudezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
Truju i auti, truju oni koji lože smeće, truju oni koji lože drva i ugalj, truju nas oni koji sjeku šume, truju oni koji bacaju smeće, truje mesar kada izbaci iznutrice u potok, truju apartmani na Bjelašnici vodu na vrelu Bosne...
Naravno, najlakše se prenemagati na forumu i za sve optuživati "najslabiju kariku", ali hajde stisni pa anonimno prijavi gazdu koji vozi džipa, ima kuću od 200 kvadrata i loži plastiku, ili mesara kada baci iznutrice u potok, ili hadžu našeg dobrog koji istovari kamion smeća na Igmanu, a ljudima hladno naplati deponiju...
Udri "jadu" koji radi na građevini i jedino jebeno zadovoljstvo koje ima u životu je to što postoji švercer na pijaci kod kojeg može kupiti pola kg duhana za 15 KM. E na njemu liječi svoje komplekse i glumi gospodina.
-
dezurni_ucenik
#45 Re: Pusenje u javnim prostorijama
pemanapemani wrote:stakasa wrote:Ne radi se o tome koliko se ko zdravo hrani ili da se ti trujes. Truj se ti slobodno, rokni se, zaboli me kurac. Ali mimo mene. To je sav smisao antipusacke kampanje. Smetas drugima. Ti sto jedu veganski, neveganski, zdravo, nezdravo, drogiraju se ili sta vec rade, oni to rade sebi i ne uticu na okolinu. Pusaci uticudezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
Truju i auti, truju oni koji lože smeće, truju oni koji lože drva i ugalj, truju nas oni koji sjeku šume, truju oni koji bacaju smeće, truje mesar kada izbaci iznutrice u potok, truju apartmani na Bjelašnici vodu na vrelu Bosne...
Naravno, najlakše se prenemagati na forumu i za sve optuživati "najslabiju kariku", ali hajde stisni pa anonimno prijavi gazdu koji vozi džipa, ima kuću od 200 kvadrata i loži plastiku, ili mesara kada baci iznutrice u potok, ili hadžu našeg dobrog koji istovari kamion smeća na Igmanu, a ljudima hladno naplati deponiju...
Udri "jadu" koji radi na građevini i jedino jebeno zadovoljstvo koje ima u životu je to što postoji švercer na pijaci kod kojeg može kupiti pola kg duhana za 15 KM. E na njemu liječi svoje komplekse i glumi gospodina.
- Henry Chinaski
#46 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Odobravam pušenje samo u privatnosti i to da meni puše...
-
l33t
#47 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Hrana, slasticarna i slicna mjesta sto ste i vi pobrojali gore, tu cigari mjesto nije. Ovo je bila reakcija na post dezurnog ucenika, na izjavu nemoj napolje izlazit. kakva nebulozaedo_79 wrote:Ja ćul33t wrote:pusi ti u kuci 24/7dezurni_ucenik wrote:Pusenje u liftu, pusenje u prostorjima gdje treba djeca da se igraju, nije u redu.
Ali ovo stvarno nepusacko prenemaganje, smeta dim cigare, jbg nemoj vani izlaziti nikako sta cu ti ja. Onda je sljedece garant veganu ce smetat sto ja preko puta njega jedem meso. Pitaj sebe koliko se uopste ti zdravo hranis pa onda drugim drzi lekcije o cigarama.gdje ja hoću a ti možeš pjevat borbene
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
moonca
#48 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Licno ne mislim da su - odrasla sam u kuci pusaca- s druge strane , biti kolega, dijeliti isti prostor sa -- nije ugodno niti su prijateljski raspolozeni ..dezurni_ucenik wrote:
Reci slobodno da su pusaci niza rasa.![]()
![]()
.
E jebi ga sad, nije zapalio dimnjak zenicke zeljezare.
primjecujem neku neptrpeljivost - vjerujem da je to vishe zbog toga sto su svjesni da ne pusacima smetaju.
Mislim, dijelim drustvo -znam koji je osjecaj , no nije da nema rjesenja.
Nije dimnjak , ali ako je okolina ne pusacka - toliko taj miris nadjaca sve, da je neopisivo.
- edo_79
#49 Re: Pusenje u javnim prostorijama
Ja stojim iza svojih riječi .... a učenik .... ma hoće on ovako malo ''bocnut'' nemoj m haterit plahol33t wrote:Hrana, slasticarna i slicna mjesta sto ste i vi pobrojali gore, tu cigari mjesto nije. Ovo je bila reakcija na post dezurnog ucenika, na izjavu nemoj napolje izlazit. kakva nebuloza
-
dezurni_ucenik
#50 Re: Pusenje u javnim prostorijama
moonca wrote:Licno ne mislim da su - odrasla sam u kuci pusaca- s druge strane , biti kolega, dijeliti isti prostor sa -- nije ugodno niti su prijateljski raspolozeni ..dezurni_ucenik wrote:
Reci slobodno da su pusaci niza rasa.![]()
![]()
.
E jebi ga sad, nije zapalio dimnjak zenicke zeljezare.
primjecujem neku neptrpeljivost - vjerujem da je to vishe zbog toga sto su svjesni da ne pusacima smetaju.
Mislim, dijelim drustvo -znam koji je osjecaj , no nije da nema rjesenja.
Nije dimnjak , ali ako je okolina ne pusacka - toliko taj miris nadjaca sve, da je neopisivo.
Kad izadjes na balkon, onaj komsija iznad tebe ne osjeti dim cigare. Ne u toliko mjeri koliko ti to zamisljas.