Čega se sjećate iz djetinstva?
Moderator: anex
- animals
#26 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
A mozda i nije umro..
mozda se samo sklonio negdje i sad uziva u samoci na nekom rancu u Juznoj Americi..
tako svi vjerovatno, jer nemoguce da svi tako samo jednostavno umru i ostave nas same...
Cobaneeeeee...vrati seeee..
ovce tvoje...zovuuu teeeeeeeeee...
mozda se samo sklonio negdje i sad uziva u samoci na nekom rancu u Juznoj Americi..
tako svi vjerovatno, jer nemoguce da svi tako samo jednostavno umru i ostave nas same...
Cobaneeeeee...vrati seeee..
ovce tvoje...zovuuu teeeeeeeeee...
-
kakavdanakneiskustvu
#27 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
ajde pišimuha_sa wrote:kad bi ja kreno pisat svoja sjecanja smatrali bi me fosilom
-
kakavdanakneiskustvu
#28 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
ne znam bas da je uvece,ja usao u kucu sa tatom,mama kaze tito umroanimals wrote:ja, negdje uvecer javili..kakavdanakneiskustvu wrote:titine smrti
ja mislio, i mi moramo svi sa njim umrijeti..
nema zivota dalje..
zemlja prestaje da se okrece
- dale cooper
#29 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Najranije sjećanje mi je vezano za olimpijadu (imao sam nepunih 6 godina) i snijeg koji je tada pao u ogromnim količinama pred samu
olimpijadu. Sjećam se da mi je bio daleko iznad glave, što mi je bilo neobično i fascinantno.
olimpijadu. Sjećam se da mi je bio daleko iznad glave, što mi je bilo neobično i fascinantno.
-
kakavdanakneiskustvu
#30 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
imas i ti godina
- animals
#31 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Umro u 15h, a javili oko 19h...kakavdanakneiskustvu wrote:ne znam bas da je uvece,ja usao u kucu sa tatom,mama kaze tito umroanimals wrote:ja, negdje uvecer javili..kakavdanakneiskustvu wrote:titine smrti
nema zivota dalje..
- Mis mekinjas
#32 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Ja sam mislila da je dale cooper bar deset stariji od mene. 
-
kakavdanakneiskustvu
#33 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Umro u 15h, a javili oko 19h...[/quote]animals wrote:ne znam bas da je uvece,ja usao u kucu sa tatom,mama kaze tito umrokakavdanakneiskustvu wrote:ja, negdje uvecer javili..kakavdanakneiskustvu wrote:titine smrti
nema zivota dalje..
sjecam se da nije mrak pao
- dale cooper
#34 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Mis mekinjas wrote:Ja sam mislila da je dale cooper bar deset stariji od mene.
- dale cooper
#35 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Imam jašta.kakavdanakneiskustvu wrote:imas i ti godina
- biggrin
#36 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
kad je došla kablovska televizija...žice visile sa krova zgrada, a mi oduševljeni bili što imamo više od 3 tv kanala...sjecam se doduse i kad smo imali 2 kanala od kojih drugi nije radio ni 12 sati, gledanje crtanih na njemačkom vikendom izjutra. Top liste domaće muzike na sa3, pojave RAP-a sa mc hammerom i vanilla ice-om ... i tad mi je bio podebilan muzički pravac...
- walter kurtz
#37 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Prvog fingerbanga 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#38 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
A dale puterdale cooper wrote:Mis mekinjas wrote:Ja sam mislila da je dale cooper bar deset stariji od mene.![]()
- Mis mekinjas
#39 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
A najbolje je bilo kad se ispracaju momci u JNA. Ja se sjecam svih ispracaja. 
-
moonca
#40 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Ljeto -dolazak mede i njegovo plesanje i trenera mu sa defom...

- dale cooper
#41 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Sjećam se kad su nam krajem 80-tih počeli ubacivati satelitske kanale u ponudu. Predajnik za naše naselje (Sjenjak) bio na Kuli G.biggrin wrote:kad je došla kablovska televizija...žice visile sa krova zgrada, a mi oduševljeni bili što imamo više od 3 tv kanala...sjecam se doduse i kad smo imali 2 kanala od kojih drugi nije radio ni 12 sati, gledanje crtanih na njemačkom vikendom izjutra. Top liste domaće muzike na sa3, pojave RAP-a sa mc hammerom i vanilla ice-om ... i tad mi je bio podebilan muzički pravac...
Znam da je bio Eurosport, MTV, Super kanal (sa isto dobrim muzičkim programima) i još nekih kanala.
- dale cooper
#42 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Stari puter.plain vanilla wrote:A dale puterdale cooper wrote:Mis mekinjas wrote:Ja sam mislila da je dale cooper bar deset stariji od mene.![]()
- Mis mekinjas
#43 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Odsad ga zovemo dale pooter.
- dale cooper
#44 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Mis mekinjas wrote:Odsad ga zovemo dale pooter.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#45 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Mis mekinjas wrote:Odsad ga zovemo dale pooter.
- biggrin
#46 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Sky One je pored MTV-a bio glavni...eurosport je i tada bio njesradale cooper wrote:Sjećam se kad su nam krajem 80-tih počeli ubacivati satelitske kanale u ponudu. Predajnik za naše naselje (Sjenjak) bio na Kuli G.biggrin wrote:kad je došla kablovska televizija...žice visile sa krova zgrada, a mi oduševljeni bili što imamo više od 3 tv kanala...sjecam se doduse i kad smo imali 2 kanala od kojih drugi nije radio ni 12 sati, gledanje crtanih na njemačkom vikendom izjutra. Top liste domaće muzike na sa3, pojave RAP-a sa mc hammerom i vanilla ice-om ... i tad mi je bio podebilan muzički pravac...![]()
Znam da je bio Eurosport, MTV, Super kanal (sa isto dobrim muzičkim programima) i još nekih kanala.
U Sarajevu je prvo Dobrinja imala kablovsku...i to par godina prije nego je došlo do mene...znam da sam čeznuo za danom kad će i kod nas biti to čudo
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#47 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Ako izuzmem rat na djetinjstvo me podsjeća miris lipe i miris mora, raspusti na selu kod bake, kupanje na rijeci i staroj separaciji, fudbal sa djecom iz ulice, puhaljke od aluminijumski cijevi iz kojih smo ispaljivali bobice sa žbunja koje je raslo oko zgrada
, sličice, video igrice (i danas ih ponekad igram na telefonu
), autići Majotette i Matchbox, figurice vojnika....Ono što što mi sada pada na pamet je zima - sve zime iz djetinjstva koje pamtim su bile hladne i sa puno snijega, pogotovo kod bake na selu gdje pamtim da je jedne noći bilo ispod -25 i da se brava na ulaznim vratima mogala vatrom grijati jer su zaledila
i naravno sankanje i grudvanje 
- dale cooper
#48 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Eh da, Sky One je isto bio solidan.biggrin wrote:Sky One je pored MTV-a bio glavni...eurosport je i tada bio njesradale cooper wrote:Sjećam se kad su nam krajem 80-tih počeli ubacivati satelitske kanale u ponudu. Predajnik za naše naselje (Sjenjak) bio na Kuli G.biggrin wrote:kad je došla kablovska televizija...žice visile sa krova zgrada, a mi oduševljeni bili što imamo više od 3 tv kanala...sjecam se doduse i kad smo imali 2 kanala od kojih drugi nije radio ni 12 sati, gledanje crtanih na njemačkom vikendom izjutra. Top liste domaće muzike na sa3, pojave RAP-a sa mc hammerom i vanilla ice-om ... i tad mi je bio podebilan muzički pravac...![]()
U Sarajevu je prvo Dobrinja imala kablovsku...i to par godina prije nego je došlo do mene...znam da sam čeznuo za danom kad će i kod nas biti to čudo
u Jugoslaviji.
- Mis mekinjas
#49 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Ma sad fol MTV a He-Man garant bio glavni junak. 
- Leverage
#50 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Šta si marnulaplain vanilla wrote: Sramotne kradje i prvih i posljednjih batina