Throttle wrote:
To je bilo na pocetku, ne znam iz kog razloga. Sad koliko vidim nema ogromnih kolona i dole kod Crkve bude najvise par auta. Ono, idu stalno al nema baš kolona mic po mic, znam da je neko stavljao alike da je kolona bila do Mahdija u Podbrijezju. Sad se malo kao smirilo koliko vidim al opet je najgore u naseljima kroz koje ide zaobilaznica zbog same frekvencije saobraćaja.
Slazem se za blokadu, nije rjesenje da tutnji saobraćaj skoro 2 godine cestama koje nisu predvidjene za to, a da ne govorim o opasnostima po djecu jer na dosta mjesta nema trotoara a ima skola.
Sve zavisi koji je period, sada su guzve do Konzuma uglavnom, opet se zadesi kolona petkom tamo oko 4 do 6, i nisu bile guzve do Mahdija nego do skole u Tetovu. Dakle kolona od 4 kilometra jbt.
Ja shvatam da blokiranje nije popularno ali mi nemamo drugih opcija.
Optimist wrote:
Kako se zove cesta koja prolazi kroz tvoje naselje? Regionalna R445 koja ide od Semizovca.
To sto ste do sada navikli da se samo vi mjestani vozite njome i sto bi ponekad prodji samo neko ko bi eventualno dosao vama u goste je drugi par opanaka.
Jel sad trebaju i mjestani Tičića izaci na cestu i blokirati put zbog frekvencije saobracaja i narod natjerati da idu autoputem? Samo zato jer zele mir ispred kuce?
Moze se ona zvat Autobahn ali kad nije napravljena da izdrzi nesto onda nije. I kakva je to regionalna cesta koja je u duzini od 10 kilometara 50 godina imala makadam

I cesta je taman za mjestane i poduzeca koja tu obitavaju, ovo je vec teror i previse. Djeca u duzini od 3 do 4 kilometra idu u skolu pjeske na cesti koja je postala preopterecena bez da postoji trotoar.
Pitanje dana je kada ce se prva tragedija dogodit.
Kakve brzine nestrpljivi vozaci razvijaju sa svoji autima kroz Banloze i Tetovo

pitanja dane kad ce neki mamlaz nekog od nas ubit ni krivog ni duznog.
Od 16. se naoruzaj zivcima.
Za mjestane Ticica me zaboli, nek se izbore za sebe.