18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#26 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Throttle »

Jimmy McNulty wrote:Živim u naselju koje je pogođeno ovom izmjenom i to tik uz cestu, nama je život pretvorio se u pakao. U jednom navratu do čaršije mi je zbog kolona trebalo 55 minuta, jednom 47 a jednom 35. Inače nam ne treba ni 5.

Od 16. idu blokade, ovo je užas.
To je bilo na pocetku, ne znam iz kog razloga. Sad koliko vidim nema ogromnih kolona i dole kod Crkve bude najvise par auta. Ono, idu stalno al nema baš kolona mic po mic, znam da je neko stavljao alike da je kolona bila do Mahdija u Podbrijezju. Sad se malo kao smirilo koliko vidim al opet je najgore u naseljima kroz koje ide zaobilaznica zbog same frekvencije saobraćaja.
Slazem se za blokadu, nije rjesenje da tutnji saobraćaj skoro 2 godine cestama koje nisu predvidjene za to, a da ne govorim o opasnostima po djecu jer na dosta mjesta nema trotoara a ima skola.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#27 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Slo Burner »

Ne krivim ja ljude, nije onaj put kroz njihovo naselje namjenjen da njim prolaze kamioni sa 40 tona, fazon je da se trebalo cekati sa rekontrukcijom tunela dok autoput prodje, ili planirati da jedna traka autoputa bude zaobilaznica, no kako drugacije oprati pare
Throttle

#28 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Throttle »

Ukazali se povoljni uslovi da se zavrne nesto love u privatne dzepove pa je zurba za rekonstrukcijom bila
problemnatravunu

#29 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by problemnatravunu »

kako bilo, tunel je odavno zreo za uljudjivanje, koja je ono crna rupa kad udjes unutra , Tito dragi :run:
Optimist

#30 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Optimist »

Jimmy McNulty wrote:Živim u naselju koje je pogođeno ovom izmjenom i to tik uz cestu, nama je život pretvorio se u pakao. U jednom navratu do čaršije mi je zbog kolona trebalo 55 minuta, jednom 47 a jednom 35. Inače nam ne treba ni 5.

Od 16. idu blokade, ovo je užas.
Kako se zove cesta koja prolazi kroz tvoje naselje? Regionalna R445 koja ide od Semizovca.

To sto ste do sada navikli da se samo vi mjestani vozite njome i sto bi ponekad prodji samo neko ko bi eventualno dosao vama u goste je drugi par opanaka.

Jel sad trebaju i mjestani Tičića izaci na cestu i blokirati put zbog frekvencije saobracaja i narod natjerati da idu autoputem? Samo zato jer zele mir ispred kuce?
kakavdanakneiskustvu

#31 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by kakavdanakneiskustvu »

seoBIH wrote:Jasno, ne kazem da se ne treba zatvoriti, ali ako se vec radi 18 mjeseci, jebemu majku, pa valjda treba rijesiti alternativne pravce. Prvi snijeg i jbo me svako ako iz Maglaja do Sarajeva nece trebati i vise od 3:30h.

pitanje je kako ce po snijegu i ledu vozila,osobito autobusi,šleperi prelaziti onaj dio iznad ovog duzeg tunela
kakavdanakneiskustvu

#32 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

emmir1 wrote:Nije to baš tako.

Obilaznica kroz Vranduk iz smjera Doboja ide odmah lijevo prije mosta koji je ispred tunela i vozi se jedno 5 km kroz selo i izlazi se iznad drugog tunela na M17

To selo ima jednu usku ulicu, jednom sam prošao kroz tu obilaznicu i ti ljudi su se pobunili

Znači nije 300 metara nego 5 km.

Taj put 300 metara iza tunela ne postoji

a i prije skretanja sa m-17 u nemili ima tabla da se dalje magistralnim putem može kretati samo lokalno stanovnistvo,ostaje nejasno kako neko ko hoce kod familije u vranduk moze dalje,sta treba pokazati neku dozvolu
hopi

#33 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by hopi »

išao sam sada u četvrtak tim putem
-produžuje put za jedno pola sata otprilike, ispred mene su bila dva kamiona, sasvim su ok vozili, ali nema mjesta niti prostora ih bilo gdje zaobići, i da, mislim da će biti problema kada padne snijeg malo veći. Ne znam kako će se održavati i čistiti, ali ima zeznutih dijelova koji su uski i veći je nagib, ako se tu šleper zaglavi biće veselo
-u nekom selu na pola puta, ne znam gdje ni kako se zove, stoji znak zabranjeno lijevo- samo za lokalno stanovništvo, a obilaznica pravo. Ja sam naravno pravo produžio, dok ih je par otišlo lijevo-je li ima neki brži put pa idu tu ili je stvarno samo za lokalno stanovništvo
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#34 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by un1ted »

Upravo to lijevo je u pitanju. 300 metra je zračne linije, a cestovno kolimetar te se izlazi odmah iza tunela u kojima su radovi. Zašto ne daju da se skrene lijevo ostaje misterija.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#35 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Jimmy McNulty »

Throttle wrote: To je bilo na pocetku, ne znam iz kog razloga. Sad koliko vidim nema ogromnih kolona i dole kod Crkve bude najvise par auta. Ono, idu stalno al nema baš kolona mic po mic, znam da je neko stavljao alike da je kolona bila do Mahdija u Podbrijezju. Sad se malo kao smirilo koliko vidim al opet je najgore u naseljima kroz koje ide zaobilaznica zbog same frekvencije saobraćaja.
Slazem se za blokadu, nije rjesenje da tutnji saobraćaj skoro 2 godine cestama koje nisu predvidjene za to, a da ne govorim o opasnostima po djecu jer na dosta mjesta nema trotoara a ima skola.
Sve zavisi koji je period, sada su guzve do Konzuma uglavnom, opet se zadesi kolona petkom tamo oko 4 do 6, i nisu bile guzve do Mahdija nego do skole u Tetovu. Dakle kolona od 4 kilometra jbt.

Ja shvatam da blokiranje nije popularno ali mi nemamo drugih opcija.
Optimist wrote:
Kako se zove cesta koja prolazi kroz tvoje naselje? Regionalna R445 koja ide od Semizovca.

To sto ste do sada navikli da se samo vi mjestani vozite njome i sto bi ponekad prodji samo neko ko bi eventualno dosao vama u goste je drugi par opanaka.

Jel sad trebaju i mjestani Tičića izaci na cestu i blokirati put zbog frekvencije saobracaja i narod natjerati da idu autoputem? Samo zato jer zele mir ispred kuce?
Moze se ona zvat Autobahn ali kad nije napravljena da izdrzi nesto onda nije. I kakva je to regionalna cesta koja je u duzini od 10 kilometara 50 godina imala makadam :lol: I cesta je taman za mjestane i poduzeca koja tu obitavaju, ovo je vec teror i previse. Djeca u duzini od 3 do 4 kilometra idu u skolu pjeske na cesti koja je postala preopterecena bez da postoji trotoar.

Pitanje dana je kada ce se prva tragedija dogodit.

Kakve brzine nestrpljivi vozaci razvijaju sa svoji autima kroz Banloze i Tetovo :shock: pitanja dane kad ce neki mamlaz nekog od nas ubit ni krivog ni duznog.

Od 16. se naoruzaj zivcima. ;-)

Za mjestane Ticica me zaboli, nek se izbore za sebe.
condy

#36 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by condy »

Od 16-tog uvedite par-nepar bice bolje :lol:
Throttle

#37 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Throttle »

Jimmy McNulty wrote: Sve zavisi koji je period, sada su guzve do Konzuma uglavnom, opet se zadesi kolona petkom tamo oko 4 do 6, i nisu bile guzve do Mahdija nego do skole u Tetovu. Dakle kolona od 4 kilometra jbt.

Ma slika koju sam vidio je bila u onoj uvali kod Mahdija uslikana, vjerujem da je bilo i gore.Zadnjih par dana sam se vrtio po Bristu, po 2-3 auta cekaju ukljucenje u kruzni. Ispocetka sam od Konzuma do kruznog znao ici po 10 minuta a to je 300m možda.
Iskreno, ja sam očekivao veći kolaps. Šta se promijenilo ne znam al nije kao što je bilo, bar u vrijeme kad sam ja prolazio.
A pisao sam već, dok su bile kolone, koje su išle i nekom normalnom brzinom a ne da idu mic po mic, teško se bilo uključit sa donje strane ceste jer se ne možeš uvalit a neće ljudi da te puste :roll:
condy

#38 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by condy »

Meni se jednom tu pripisalo a nikad proci Tetovo i doci do kruznog toka....kontas samo da ne kontas na pisanje ...u buduce prije zaobilaznice moj vam je savjet pisajte :lol:
RLewis

#39 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by RLewis »

Throttle wrote:
Jimmy McNulty wrote: Sve zavisi koji je period, sada su guzve do Konzuma uglavnom, opet se zadesi kolona petkom tamo oko 4 do 6, i nisu bile guzve do Mahdija nego do skole u Tetovu. Dakle kolona od 4 kilometra jbt.

Ma slika koju sam vidio je bila u onoj uvali kod Mahdija uslikana, vjerujem da je bilo i gore.Zadnjih par dana sam se vrtio po Bristu, po 2-3 auta cekaju ukljucenje u kruzni. Ispocetka sam od Konzuma do kruznog znao ici po 10 minuta a to je 300m možda.
Iskreno, ja sam očekivao veći kolaps. Šta se promijenilo ne znam al nije kao što je bilo, bar u vrijeme kad sam ja prolazio.
A pisao sam već, dok su bile kolone, koje su išle i nekom normalnom brzinom a ne da idu mic po mic, teško se bilo uključit sa donje strane ceste jer se ne možeš uvalit a neće ljudi da te puste :roll:
ja sam proslu sedmicu svaki dan isao dolje, vjerovatno je promjena sto sve vise ljudi skracuje na m17 pa i ne idu kroz Ze. bar 50% ode lijevo kroz zabranu
Bakir1

#40 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Bakir1 »

Ceka ih policija uredno odmah poslije mosta ili poslije tunela gdje izadju na m17
condy

#41 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by condy »

Upravo krenuo to pisat :mrgreen:
Bakir1

#42 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Bakir1 »

Od svega toga najbolje policajci prolaze, mislim da je jagma ko ce biti na tom potezu :mrgreen:
Ide ispred mene Q7 smota na most i haltirase ga, kadli vidim gore on izasao na m17 i dere hladno.
U nas je sve selektivno pa i provodjenje zakona, sto moze on sto ne mogu ja i tako.
Kad se jednom svi pocnemo ponašati isto odmah ce na biti bolje, sto mi kaze brat u Italiji ako je 70 svi idu 70 i autobusi i kamioni svi...
Zato ja se necu vise vracati tim putem, odem lagano na zavidovice pa produzim na olovo i kuci, vremena skoro isto a zivci ostadose :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#43 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

un1ted wrote:Upravo to lijevo je u pitanju. 300 metra je zračne linije, a cestovno kolimetar te se izlazi odmah iza tunela u kojima su radovi. Zašto ne daju da se skrene lijevo ostaje misterija.

uska cesta navodno
kakavdanakneiskustvu

#44 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Bakir1 wrote:Ceka ih policija uredno odmah poslije mosta ili poslije tunela gdje izadju na m17

pa mogu reci da su bilo kod nekog u vranduku
Bakir1

#45 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Bakir1 »

Znaci odobravas krsenje zakona u smislu da se pravis malo budala?
Sto po defaultu mislis da su svi policajci glupa stoka?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#46 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by un1ted »

Može i onda krenu brojati sve iz prve pomoći. :bih:

Mislim ako ne moze ne moze za sve a ne selektivno. Drugi je problem sto nema opravdanja da se ne može preko mosta, barem za automobile.
Bakir1

#47 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Bakir1 »

Pa onaj ko ide u zabranu hoce selektivno, onaj ko zabranu vidi ko zabranu ne vidi selektivno i to je vise manje kraj te price...
condy

#48 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by condy »

Bakir1 wrote:Od svega toga najbolje policajci prolaze, mislim da je jagma ko ce biti na tom potezu :mrgreen:
Ide ispred mene Q7 smota na most i haltirase ga, kadli vidim gore on izasao na m17 i dere hladno.
U nas je sve selektivno pa i provodjenje zakona, sto moze on sto ne mogu ja i tako.
Kad se jednom svi pocnemo ponašati isto odmah ce na biti bolje, sto mi kaze brat u Italiji ako je 70 svi idu 70 i autobusi i kamioni svi...
Zato ja se necu vise vracati tim putem, odem lagano na zavidovice pa produzim na olovo i kuci, vremena skoro isto a zivci ostadose :mrgreen:
:thumbup:

U cesta preko Zavidovica...dva puta isao za Tuzlu, srce me bolilo :-D
Optimist

#49 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Optimist »

Jimmy McNulty wrote:
Optimist wrote:

Moze se ona zvat Autobahn ali kad nije napravljena da izdrzi nesto onda nije. I kakva je to regionalna cesta koja je u duzini od 10 kilometara 50 godina imala makadam :lol: I cesta je taman za mjestane i poduzeca koja tu obitavaju, ovo je vec teror i previse. Djeca u duzini od 3 do 4 kilometra idu u skolu pjeske na cesti koja je postala preopterecena bez da postoji trotoar.

Pitanje dana je kada ce se prva tragedija dogodit.

Kakve brzine nestrpljivi vozaci razvijaju sa svoji autima kroz Banloze i Tetovo :shock: pitanja dane kad ce neki mamlaz nekog od nas ubit ni krivog ni duznog.

Od 16. se naoruzaj zivcima. ;-)

Za mjestane Ticica me zaboli, nek se izbore za sebe.
Onda ste se trebali buniti kad su krenuli da je asfaltiraju. Sta ce vam i asfalt kad ste bez njega bili 50 godiina. Ovako treba opet narod koji se tu slucajno zadesi, i oni kojima je volan hljeb da ispastaju zbog pojedinaca kojima se ne svidja buka ispred kuce, a krivi su jer voze drzavnom regionalnom cestom.

Ticice sam naveo kao primjer. Ista ta regionalna cesta kao sto rekoh ide od Semizovca pa do Nemile.
Bakir1

#50 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila

Post by Bakir1 »

Pitanje je tu sta je starije, naselje ili cesta, ali svakako mislim da stanovnici tog naselja imaju pravo traziti recimo od policije da se regulise brzina kretanja vozila kroz naselje ili rješenje nogostupa za djecu koja idu u skolu, glupo je to pravo miješati sa obustavom saobraćaja kroz naselje i selekcijom toga sta ce se kretati kroz isto.
Ovo je tek početak jer je putna komunikacija Zenica Maglaj jos uvijek u jednom pravcu na M17.
Sta ce biti kada sva sidje na regionalne puteve, padati ce mrtve glave vjerojatno.
Svi isključuju značaj i važnost te putne komunikacije....
Post Reply