hAZNADAR wrote:I upravo i sam tvrdis da bi danas proslo glat a niko to ne inicira niti predlaze. Zasto onda niko da to barem predlozi? A svi nesto ko kooperativni, dobri i nesudjeni spas za narod kojeg su zle sile sputale da pomognu.
Sva poenta odnosa probosanskih stranaka prema aprilskom paketu je prihvatam znajuci da ce biti oboren od drugog i drugi biti krivac.
Poslije rusenja aprilskog je nastao natjecaj u hvaljenju, domoljublju, dusebrinistvu, evropeizmu i kooperativnosti,... od svih koji su ga podrzali: Bogom dat razlog da sebe predstavis kao nesudjenog spasitelja i imas krivca. A vecina jedva docekala da neko drugi srusi i bude dezurni krivac.
Citat sa foruma je samo jedan od mnogih, samo jedna od mnogih izjava koje slusam u BL, i samo jedno od mnogih intervjua,.. svih ovih godina.
Javno mijenje u RS je ipak za takav paket koji uistinu ne donosi bas sve sto zele,... ali je opet za njihove interese nesto bolje od postojeceg.
Kod nas je samo trazenje krivca i vjerovanje u mit da pozitivne ekonomske i sigurnosne promjene dolaze preko noci sa ovim ili onim potpisom.
Kakav besmisao od posta... Apsolutno nijedne rečenice nema koja se ne protivi osnovnim logičkim postavkama... Jebo me svak ako ti pojma imaš šta si htio reći

A ovo boldirano je jedna ogromna LAŽ... Jedino čim si je potkrijepio je jedan post anonimnog forumaša sa banjalučkog foruma

Pa gdje li su ti silni intervjui?

Da postoje, ne bi mi iskopo jedan post sa tamo nekog foruma kao krunski dokaz
Da pokušam ovo vratiti u logičke okvire, tj. da pojednostavim...
OK, ti tvrdiš da se aprilskog paketa sa nostalgijom sjećaju samo u RS-u... I uz njih, još FGR...
Prvo, otkad je SDA FGR?
Drugo, ako je već raspoloženje među narodom u RS-u već takvo kako ti kažeš, zašto onda niko od političara (tipa Dodik ili SDS) ne iskoristi taj sentiment, i pokrene pro-aprilsku priču? Zašto oni zapravo u medijima iznose jasna anti-aprilska stajališta? I kako onda dobivaju tolike glasove od glasača koji su kao pro-aprilski?

Treće, zašto SNSD ne pokrene aprilsku priču u parlamentu ponovo, ako već za nju, kako ti tvrdiš? Većina stranaka iz FBiH se javno izjasnila da je za usvajanje ovakvog paketa. Dakle, Dodiku je taj poduhvat mačji kašalj (opet kažem, ako on to zaista želi, kao što ti tvrdiš)...