Komšiluk glasan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pizarro

#26 Re: Komšiluk glasan

Post by pizarro »

Edin H. wrote:
pizarro wrote:podrska djeci koja igraju lopte po stanu! :D
Moraju se djeca igrati. :izet:
vrata su golovi i lets the games begin! 8-)
Hakiz

#27 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

insomnia78 wrote:
Hakiz wrote:
Cherry-Cherry wrote: Kod mene isto, što igraju lopte, što skaču, odnosno dijete skače da to nije normalno. Kao da skače sa stola, ormara, sa neke visine. Kad skoči, meni srce zastane. Kažu pa mora da se igra. :-) :-) OK da se igra, ali ono nije normalno. A njih dvoje debelokožci idiotski, ignorantni, konj i kobila seljački, jebo im pas mater im jebo.
Komunalnu inspekciju da ne spominjem, iznervirat ću se još više.
Sačekaš da se smire, dijete se umori pa zaspi, onda pa ti uzvratiš. Nabavi HiFi pojačalo i zvučnike od recimo 300 W. Pa puštaj metal. Ili još bolje alternativnu klasiku i džez. To će ih sigurno izludjeti. Ili što je jeftinije, kupi najjeftiniju električnu gitaru i lampaško pojačalo, ne treba ti glasnije od 15 W. Pa kada dijete zaspi, počni vježbati metal rifove.

Prije ili poslije dijete će od nespavanja krv popiti roditeljima i doći će ti da ti se žale. Onda kažeš, da se dogovorimo ili da nastavimo?

A usput ćeš naučiti svirati gitaru :)
Osim ako je babo ne isamara prije
A ona i njena muška rodbina će sjediti i pustiti da se to desi.
Streptokok

#28 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

kostarikanac wrote:
Streptokok wrote:sve i da po svu noć orgijaju, igraju lopte, slusaju glasnu muziku, u ovom spolnom organu od države ništa im ne bi mogao.
Nisi upravu, nego ne poznaješ svoja prava. Fino se žališ komunalnoj inspekciji koja je dužna izaći na lice mjesta i utvrditi da li ima remećenja kućnog reda. Poslije toga on pravi prijavu, i tu imaš mnogo mogućnosti. Možeš mu život zagorčati. Ako se bude pravio tvrdoglav i lud, može se naplaćati kazni od više hiljada KM. Važno je da ga svaki put uredno prijaviš, i poslije tri prijave nećeš čuti ni mrava kako hoda. Jedino ako je lik milioner pa mu nije teško plaćati po 500KM što ne vjerujem. Nije ovdje baš takva anarhija nego ljudi neupućeni i ne traže svoja prava. Ti imaš pravo na mir i da te niko ne ugrožava i uznemirava, ma gdje živio.
ko još plaća kazne?

mlad si, rekao bih. no naučit ćeš šta se u bosni može sa raznoraznim "pravima".
moonca

#29 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

Zavisi koja je vrsta buke. tesko ko ce shvatiti da klincu ne dozovli da se igra, krece po kuci.Djeca skacu bilo gdje da su .
Muziku da. Ali nocno hodanje takodje -- njihov je stan, imaju pravo zivjeti zivot. Problem je sto sve 'utihne' pa i kljucanje po tastaruri odjekuje za necije uho.
Streptokok

#30 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

pizarro wrote:
Edin H. wrote:
pizarro wrote:podrska djeci koja igraju lopte po stanu! :D
Moraju se djeca igrati. :izet:
vrata su golovi i lets the games begin! 8-)
nisu, naručilo maksuz go sa mrežicom.
Laertes

#31 Re: Komšiluk glasan

Post by Laertes »

Streptokok wrote:
Laertes wrote:Pročitah sve postove i nešto razmišljam:
Kod mene u zgradi nema estriha, te neke grede i ispuna, škripavi parketi i to. A ja komšija iznad uopće ne čujem.
Kad sam kupio stan, spustio sam sve plafone (rigips) kako bih ugradio rasvjetu. Je li moguće da je to izoliralo zvuk sa sprata iznad? Ako jeste, to bi moglo biti rješenje za postavljača teme.
ne, takva vrsta izolacija ništa ne pomaže. ljubi komšije kad god ih sretneš (pogotovo ako je kona očuvana :D).
:lol: Tri generacije ženska, plus stari dedo.
kakavdanakneiskustvu

#32 Re: Komšiluk glasan

Post by kakavdanakneiskustvu »

vješalica wrote:Stavi neku izolaciju u stan ili traži da se preselite u gumenu sobu u nekoj ustanovi
:lol:
Hakiz

#33 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

vješalica wrote: Bistar si
Sa takvim savjetom će nadrljati ostali ljudi koji nikome ne prave probleme
Ili će mu doći neko i brnjcu razbiti zbog "učenja gitare"
Prvo, svjesna si da malo karikiram.

Drugo:

Znači zamoliš i prijaviš. Ne pomaže ni jedno ni drugo.

Onda ili trpiš ili se sam za sebe pobrineš.

A ostali su već nadrljali jer ako komšija bukom smeta tebi, smeta sigurno i ostalim u zgradi.
kakavdanakneiskustvu

#34 Re: Komšiluk glasan

un1ted wrote:Možda je do tebe i tvojih živaca? :) ne znam koliko treba biti losa izolacija da čuješ toliko hodanje, odnosno svakodnevne aktivnosti.

tanki zidovi,u stanu u kojem sam zivio do prije 3 godine nikad nismo culi nista od komsija,ovde se sve cuje
Streptokok

#35 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

Laertes wrote:
Streptokok wrote:
Laertes wrote:Pročitah sve postove i nešto razmišljam:
Kod mene u zgradi nema estriha, te neke grede i ispuna, škripavi parketi i to. A ja komšija iznad uopće ne čujem.
Kad sam kupio stan, spustio sam sve plafone (rigips) kako bih ugradio rasvjetu. Je li moguće da je to izoliralo zvuk sa sprata iznad? Ako jeste, to bi moglo biti rješenje za postavljača teme.
ne, takva vrsta izolacija ništa ne pomaže. ljubi komšije kad god ih sretneš (pogotovo ako je kona očuvana :D).
:lol: Tri generacije ženska, plus stari dedo.
vjerujem da bi prve dvije generacije ženskih mogle proći. fino ih poredaj i pitaj šta možeš učiniti za njih. nisi ni svjestan no one ti podižu vrijednost nekretnine.
kakavdanakneiskustvu

#36 Re: Komšiluk glasan

kostarikanac wrote:
Streptokok wrote:sve i da po svu noć orgijaju, igraju lopte, slusaju glasnu muziku, u ovom spolnom organu od države ništa im ne bi mogao.
Nisi upravu, nego ne poznaješ svoja prava. Fino se žališ komunalnoj inspekciji koja je dužna izaći na lice mjesta i utvrditi da li ima remećenja kućnog reda. Poslije toga on pravi prijavu, i tu imaš mnogo mogućnosti. Možeš mu život zagorčati. Ako se bude pravio tvrdoglav i lud, može se naplaćati kazni od više hiljada KM. Važno je da ga svaki put uredno prijaviš, i poslije tri prijave nećeš čuti ni mrava kako hoda. Jedino ako je lik milioner pa mu nije teško plaćati po 500KM što ne vjerujem. Nije ovdje baš takva anarhija nego ljudi neupućeni i ne traže svoja prava. Ti imaš pravo na mir i da te niko ne ugrožava i uznemirava, ma gdje živio.

valjda zovne policiju,nema komunalnog inspektora koji radi u 2 ujutro
vješalica

#37 Re: Komšiluk glasan

Post by vješalica »

Hakiz wrote:
vješalica wrote: Bistar si
Sa takvim savjetom će nadrljati ostali ljudi koji nikome ne prave probleme
Ili će mu doći neko i brnjcu razbiti zbog "učenja gitare"
Prvo, svjesna si da malo karikiram.

Drugo:

Znači zamoliš i prijaviš. Ne pomaže ni jedno ni drugo.

Onda ili trpiš ili se sam za sebe pobrineš.

A ostali su već nadrljali jer ako komšija bukom smeta tebi, smeta sigurno i ostalim u zgradi.
Radnje koje je opisao nikako ne mpgu smetati ostalim u zgradi osim ako nije urađena od kartona ili papira
Sistem osveta sa seljačkoglavim moronima je besmislena ukoliko nije isključivo po propisu
Jer takav mentalitet ološi u zajedničkim zgradama življenja će suzta na njegovu neku reakciju odreagovati u "uvrijeđenom egu i veličini"
Ja sam davno rekla da ljudima iz pećina,blata i livade nije mjesto u gradu niti među ostatkom civiliziranog svijeta
triconja

#38 Re: Komšiluk glasan

Post by triconja »

Jebi ti naprdjivanja, sta zakon kae o buci? Imal iko clan koji granici buku? :mrgreen:
Streptokok

#39 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

uzgred, pamtim forumaša hamzu, iamo je problema sa medvjedom iznad njega. nakod što je isprobao sve institucionalne mehanizme "zaštite" mislim da se na kraju odselio. koga zanima neka pronađe temu.
bumerangss

#40 Re: Komšiluk glasan

Post by bumerangss »

Streptokok wrote:
bumerangss wrote:Gdje si se doselio da znam da ne kupujem tu stan? :D

Šalim se. Ja živim u kuci a iznad mene je brat i na žalost on nije uradio estrih nego je samo montažna ploca i nema apsolutno nimalo betona nego samo gredice i ispune a on je stavio neki bezveze šipod tj tanke daske kao lamperija koje se uvijaju kad se hoda i sve skupa škripi tako da znam svaki korak a kad djete skoci kod mene se kugle na lusteru zatresu da tacno cujem kako zvekece :D

Nema ti druge nego da oguglaš na to i da Boga moliš da im se sin ne ženi ili kcer dovede zeta i naprave troje cetvero djece e to bi tek bilo veselo :lol:
e kod mene ima i ploča, i stiropor i estrih a džaba kad đubrad igraju lopte u kući. samo oni imaju dijete pa ga valja zabaviti.
Hvala Bogu kod mene brat i snaha opet imaju razumjevanja pa im u kuci ne daju da igraju lopte, ganje. žmire i nema u kuci romobila, bicikla, rošla... nego vani u avliju ili u mahalu na u ulicu pa igraj te fizičke igre a u kuci se igra lutki, autiča i sreca postoji internet :D
vješalica

#41 Re: Komšiluk glasan

Post by vješalica »

triconja wrote:Jebi ti naprdjivanja, sta zakon kae o buci? Imal iko clan koji granici buku? :mrgreen:
Zavisi odakle je autor
Ako je se nalazi na području Grada Sarajeva ima u tom slučaju propisani kućni red
Hakiz

#42 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

triconja wrote:Jebi ti naprdjivanja, sta zakon kae o buci? Imal iko clan koji granici buku? :mrgreen:
Ima. Buka ne smije poslije 22 sata prelaziti 35 dB u prostoriji u kojoj se mjeri (tamo gdje boravi onaj ko se žali na buku).

U teoriji sve je regulisano. Ali, u 3 ujutro pozoveš policiju jer komšija pravi buku, policija dođe u 5 (za odvijanje krivičnog djela koje ugrožava živote ljudi im treba sat da dođu, a ne kada se neko na buku žali), a do tada komšija već u krevetu i sve tiho.

A ti pilot i imaš let Airbusem 320 sa 200 ljudi u avionu u 6 ujutro. Ili si hirurg i čeka te u 8 ujutro operacija na mozgu. :evil:
Laertes

#43 Re: Komšiluk glasan

Post by Laertes »

Streptokok wrote: vjerujem da bi prve dvije generacije ženskih mogle proći. fino ih poredaj i pitaj šta možeš učiniti za njih. nisi ni svjestan no one ti podižu vrijednost nekretnine.
Prije zadnje dvije generacije :D
Neka njih, samo nek' ne skaču i ja zadovoljan.
vješalica

#44 Re: Komšiluk glasan

Post by vješalica »

Zasigurno piloti i neurohirurzi žive u Tibrama i nekim najebanim zgradama
Laertes

#45 Re: Komšiluk glasan

Post by Laertes »

vješalica wrote:Zasigurno piloti i neurohirurzi žive u Tibrama i nekim najebanim zgradama
Što, oni se nikad ne zajebu? :D
moonca

#46 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

Hakiz wrote: A ti pilot i imaš let Airbusem 320 sa 200 ljudi u avionu u 6 ujutro. Ili si hirurg i čeka te u 8 ujutro operacija na mozgu. :evil:
... :wink: a, kuvaricu ko shisha :lol:
insomnia78

#47 Re: Komšiluk glasan

Post by insomnia78 »

Hakiz wrote: A ona i njena muška rodbina će sjediti i pustiti da se to desi.
Onaj ko je spreman na rjesavanje problema na taj nacin to ne pita po forumu. On ode istuce komsiju,konu i dijete. Onaj ko nije samo moze dzaba fasovati
Shiba

#48 Re: Komšiluk glasan

Post by Shiba »

Hakiz wrote: A ona i njena muška rodbina će sjediti i pustiti da se to desi.
Da je moja, ja bih pustio. Ako na krkanluk odgovaraš još većim krkanlukom, ne znam na osnovu čega očekuješ podršku.
Streptokok

#49 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

moonca wrote:
Hakiz wrote: A ti pilot i imaš let Airbusem 320 sa 200 ljudi u avionu u 6 ujutro. Ili si hirurg i čeka te u 8 ujutro operacija na mozgu. :evil:
nije strašno ako malo presoli.
Hakiz

#50 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Eto, vozač GRAS-a ili Centrotransa koji vozi stotine putnika svaki dan, a komšija mu svaku noć derneči. Taj bi mogao imati stan u Tibri.
Post Reply