BKC Motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Throttle

#26 Re: BKC Motor

Post by Throttle »

Pojacaj muziku :mrgreen:
tempuser

#27 Re: BKC Motor

Post by tempuser »

konektovan wrote:
Dovu 3in1 za glavu motora, uljnu pumpu, turbo i sve ce biti ok.. :mrgreen:
BKD motor nema problema ni sa turbinom, ni sa uljnom pumpom, a glava je bila problematicna samo na prvm serijama (moze se cak i identifikovati). Probleme sa uljnom pumpom su imali "skuplji" modeli, Passat B6, Audiji, Skoda Superb i verzij4 sa 170 KS.
nepass1

#28 Re: BKC Motor

Post by nepass1 »

amar1994 wrote:
nivla wrote:potrosnje oko 8-5-9,5 po sarajevskim guzvama ne bih rekao da motor ima nekih posebnih mana
:shock:
pripremi se za lomacu,tdi ne ide preko 5 :D
I na otvorenom i po gradu meni vitara manje trosi nego g5 tdi 1.9 110ks.
amar1994

#29 Re: BKC Motor

Post by amar1994 »

nepass1 wrote: I na otvorenom i po gradu meni vitara manje trosi nego g5 tdi 1.9 110ks.
ma ne moguce,to si ti cipovo nesto :D
condy

#30 Re: BKC Motor

Post by condy »

JavierBosnia wrote:
konektovan wrote:
JavierBosnia wrote:A nisu od kartona. Izmedjuostalog ne mozes ni sa jednom masinom biti siguran.
Treba njega priupitati :D
Dovu 3in1 za glavu motora, uljnu pumpu, turbo i sve ce biti ok.. :mrgreen:
Joj suti turbo me brine, majstor mi je prije par mjeseci skidao turbinu kaze dobra je, uredna.
Ali kad je motor hladan, pa kad dodajem gas cuje se da sekundu dvije zazvizdi malo, kasnije se i ne primjeti
Dal je prosvirala, ili je to uobicajeno ne znam
To mora tako, ne skidaj vise turbinu i ne bakci posebno sa nekim majstorima koji su to trebali znati bez skidanja. Kad se zagrije motor onda manje zvizdi. Dok se motor ne zagrije nije dobro jako ga stiskati...
JavierBosnia

#31 Re: BKC Motor

Post by JavierBosnia »

condy wrote: To mora tako, ne skidaj vise turbinu i ne bakci posebno sa nekim majstorima koji su to trebali znati bez skidanja. Kad se zagrije motor onda manje zvizdi. Dok se motor ne zagrije nije dobro jako ga stiskati...
Skidao sam je jer sam morao neku cijev do nje zamjeniti, pukla bila pa je usput pregledao i rekao da je sve ok. Nisam u to vrijeme ni primjecivao ovo, ali okej je sve
condy

#32 Re: BKC Motor

Post by condy »

JavierBosnia wrote:
condy wrote: To mora tako, ne skidaj vise turbinu i ne bakci posebno sa nekim majstorima koji su to trebali znati bez skidanja. Kad se zagrije motor onda manje zvizdi. Dok se motor ne zagrije nije dobro jako ga stiskati...
Skidao sam je jer sam morao neku cijev do nje zamjeniti, pukla bila pa je usput pregledao i rekao da je sve ok. Nisam u to vrijeme ni primjecivao ovo, ali okej je sve
Za vijek turbine bilo bi ti dobro da predjes na low saps ulja 5w30 jer imaju manje pepela i teze ce zacepit turbo. Turbo strada jer ga prljavstina iz ulja vremenom zacepi a 5w40 koje nije low saps i koje se sipa u PD motore bez dpf-a puno vise oslobadja pepela.
Post Reply