BKC Motor
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#27 Re: BKC Motor
BKD motor nema problema ni sa turbinom, ni sa uljnom pumpom, a glava je bila problematicna samo na prvm serijama (moze se cak i identifikovati). Probleme sa uljnom pumpom su imali "skuplji" modeli, Passat B6, Audiji, Skoda Superb i verzij4 sa 170 KS.konektovan wrote:
Dovu 3in1 za glavu motora, uljnu pumpu, turbo i sve ce biti ok..
- nepass1
#28 Re: BKC Motor
I na otvorenom i po gradu meni vitara manje trosi nego g5 tdi 1.9 110ks.amar1994 wrote:nivla wrote:potrosnje oko 8-5-9,5 po sarajevskim guzvama ne bih rekao da motor ima nekih posebnih mana![]()
pripremi se za lomacu,tdi ne ide preko 5
- amar1994
#29 Re: BKC Motor
ma ne moguce,to si ti cipovo nestonepass1 wrote: I na otvorenom i po gradu meni vitara manje trosi nego g5 tdi 1.9 110ks.
-
condy
#30 Re: BKC Motor
To mora tako, ne skidaj vise turbinu i ne bakci posebno sa nekim majstorima koji su to trebali znati bez skidanja. Kad se zagrije motor onda manje zvizdi. Dok se motor ne zagrije nije dobro jako ga stiskati...JavierBosnia wrote:Joj suti turbo me brine, majstor mi je prije par mjeseci skidao turbinu kaze dobra je, uredna.konektovan wrote:Dovu 3in1 za glavu motora, uljnu pumpu, turbo i sve ce biti ok..JavierBosnia wrote:A nisu od kartona. Izmedjuostalog ne mozes ni sa jednom masinom biti siguran.
Treba njega priupitati
Ali kad je motor hladan, pa kad dodajem gas cuje se da sekundu dvije zazvizdi malo, kasnije se i ne primjeti
Dal je prosvirala, ili je to uobicajeno ne znam
- JavierBosnia
#31 Re: BKC Motor
Skidao sam je jer sam morao neku cijev do nje zamjeniti, pukla bila pa je usput pregledao i rekao da je sve ok. Nisam u to vrijeme ni primjecivao ovo, ali okej je svecondy wrote: To mora tako, ne skidaj vise turbinu i ne bakci posebno sa nekim majstorima koji su to trebali znati bez skidanja. Kad se zagrije motor onda manje zvizdi. Dok se motor ne zagrije nije dobro jako ga stiskati...
-
condy
#32 Re: BKC Motor
Za vijek turbine bilo bi ti dobro da predjes na low saps ulja 5w30 jer imaju manje pepela i teze ce zacepit turbo. Turbo strada jer ga prljavstina iz ulja vremenom zacepi a 5w40 koje nije low saps i koje se sipa u PD motore bez dpf-a puno vise oslobadja pepela.JavierBosnia wrote:Skidao sam je jer sam morao neku cijev do nje zamjeniti, pukla bila pa je usput pregledao i rekao da je sve ok. Nisam u to vrijeme ni primjecivao ovo, ali okej je svecondy wrote: To mora tako, ne skidaj vise turbinu i ne bakci posebno sa nekim majstorima koji su to trebali znati bez skidanja. Kad se zagrije motor onda manje zvizdi. Dok se motor ne zagrije nije dobro jako ga stiskati...