Krecu opstrukcije HDZ-a

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
mO k3

#26 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by mO k3 »

emmir1 wrote:Kreću opstrukcije ?

Pa nikada nisu prestale od HDZa
:thumbup:

Opstrukcije :lol:

Rabat patnja !!

Imaju EU pasoše Irska , Njemačka traže radnike , prije će oni kojima je HDZ da pasoše pa da vidimo za 10 godina koliko će ih još biti u bih
Heller

#27 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Heller »

Hafis wrote:Ako probosanski blok pristane na izmjene izbornog zakona u kojem bi se poštivalo natkrovljujuće ustavno pravo o konstitutivnosti naroda, onda nisu zaslužili državu. Ne dati him da dišu i nek blokiraju koliko hoće. Pliva patka, pliva guska :serbo:
Dobar post. Još da ima smajli s guslama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Tomahawk11 »

Treba sve zablokirati.
To je u interesu normalnih ljudi, boljeg sutra, BiH :thumbup:
mO k3

#29 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Treba sve zablokirati.
miop

#30 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by miop »

Hafis wrote:Ako probosanski blok pristane na izmjene izbornog zakona u kojem bi se poštivalo natkrovljujuće ustavno pravo o konstitutivnosti naroda, onda nisu zaslužili državu. Ne dati him da dišu i nek blokiraju koliko hoće. Pliva patka, pliva guska :serbo:
Hafis prije izbora wrote:Neće vam Komšo ni 50 000 glasova iskupiti....a i to je li-la.
Ne vjerujem da ima toliki broj delegata koji će ga zaokružiti.
To ti je isto k'o kad se na jedvite jade riješiš golfa trojke, pa za dobivene pare kupiš dvojku.
SaraFina

#31 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by SaraFina »

Blokade su trebale biti tačka od koje bi krenula trgovina :D ovako čim je krenuo od izmjena IZ i budali je jasno da će se Čović spustiti jako "nisko" u prostituciji :D
Loše totalno za pregovaranje. Nič od IZ po mokrim željama i apatrheida :D
Hafis

#32 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Hafis »

miop wrote:
Hafis wrote:
Hafis prije izbora wrote:Neće vam Komšo ni 50 000 glasova iskupiti....a i to je li-la.
To ti je isto k'o kad se na jedvite jade riješiš golfa trojke, pa za dobivene pare kupiš dvojku.
Podcijenio sam broj onih koji iz raznoraznih razloga žele pošto poto šuknuti Hrvatima, po cijenu toga da im u predsjedništvu sjedi Bakirov potrčko.
Mea culpa.
Ci-Nick

#33 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Ci-Nick »

mO k3 wrote:
Da,.. treba reset,..

nek svi budžetski korisnici ostanu bez plaće dva mjeseca pa da vidimo za koga će glasati i kome će dati podršku.
SaraFina

#34 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by SaraFina »

miop wrote:

Kinder jaje. 3 u jednom čiko! Jebač presretač, dotur i uspješan politiĆki ANAL(itiĆar) :D
Hafis

#35 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Hafis »

E, ludo žensko. Još joj kažem da je prestara za mene, da ne volim dlakavo meso, da sam prezauzet..ali džaba.
mO k3

#36 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by mO k3 »

Ci-Nick wrote:
mO k3 wrote:
Da,.. treba reset,..

nek svi budžetski korisnici ostanu bez plaće dva mjeseca pa da vidimo za koga će glasati i kome će dati podršku.
Dva mjeseca??? Ma ovdje govorimo o 2-3 godine potreban je totalni reset
Tomahawk11
Globalni moderator

#37 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Tomahawk11 »

Hafis wrote:E, ludo žensko. Još joj kažem da je prestara za mene, da ne volim dlakavo meso, da sam prezauzet..ali džaba.
SaraFina?! Mora da si dobio sliku stare komšinice :mrgreen:
SaraFina

#38 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by SaraFina »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ti bolan "kuveta" nemaš u verbalnoj komunikaciji djede Hafise!
Hafis

#39 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Hafis »

Tomahawk11 wrote:
Hafis wrote:E, ludo žensko. Još joj kažem da je prestara za mene, da ne volim dlakavo meso, da sam prezauzet..ali džaba.
Ma jok. Ona izgleda upravo onako kako i nastupa. Možeš li je ti zamisliti kao nekog maćića... to je forumska bošnjačka verzija strine Dušanke Majkić. S tim da Dušanka ako ništa mlati lovu od politike, a ova naša gonja nekog Hrvata po svaku cijenu. Mislim jesmo mi prava roba, i izgleda da ona zna što valja, ali brate odoše godine... isteći će joj registracija i onda belaj...opet mi krivi :-?
Tomahawk11
Globalni moderator

#40 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Tomahawk11 »

Hafis wrote: Ma jok. Ona izgleda upravo onako kako i nastupa. Možeš li je ti zamisliti kao nekog maćića... to je forumska bošnjačka verzija strine Dušanke Majkić. S tim da Dušanka ako ništa mlati lovu od politike, a ova naša gonja nekog Hrvata po svaku cijenu. Mislim jesmo mi prava roba, i izgleda da ona zna što valja, ali brate odoše godine... isteći će joj registracija i onda belaj...opet mi krivi :-?
Šta je imam zamišljati, znam kako izgleda...kakva crna Majkićka :mrgreen:
Nego se ona tebi prikazala zbog političkih stavova, pa je ti ne mošeš drugačije smisliti :oops:
SaraFina

#41 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ma jok. Ona izgleda upravo onako kako i nastupa. Možeš li je ti zamisliti kao nekog maćića... to je forumska bošnjačka verzija strine Dušanke Majkić. S tim da Dušanka ako ništa mlati lovu od politike, a ova naša gonja nekog Hrvata po svaku cijenu. Mislim jesmo mi prava roba, i izgleda da ona zna što valja, ali brate odoše godine... isteći će joj registracija i onda belaj...opet mi krivi :-?
Ja sam tebi rekla da ti obzirom na svoj šovinistički stav prema ženskom rodu, samo u hercegovačkoj pripizdini možeš se "izdavati za intelektualca".
U normalnoj okolini, ne državi, u Sarajevu recimo...ti si za promatranja i procesuiranja. I to ozbiljno..Živo me zanima "doktore" tvoj odnos prema mladjim stažisticama, sestrama, čistačicama itd...

B
O
L
E
N
O
JBG..
SaraFina

#42 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
Hafis wrote: Ma jok. Ona izgleda upravo onako kako i nastupa. Možeš li je ti zamisliti kao nekog maćića... to je forumska bošnjačka verzija strine Dušanke Majkić. S tim da Dušanka ako ništa mlati lovu od politike, a ova naša gonja nekog Hrvata po svaku cijenu. Mislim jesmo mi prava roba, i izgleda da ona zna što valja, ali brate odoše godine... isteći će joj registracija i onda belaj...opet mi krivi :-?
Šta je imam zamišljati, znam kako izgleda...kakva crna Majkićka :mrgreen:
Nego se ona tebi prikazala zbog političkih stavova, pa je ti ne mošeš drugačije smisliti :oops:
Tomo pusti ga... Svako ima fetiše i "mjeru"..

Realno Hafisagin nivo i jeste neko sa izgledom, godinama i intelektom Majkićke.
Zamisliti normalno žensko čeljade (pristojnog izgleda i intelekta) da trpi njegov šovinizam je ludilo :D
Kikibombona

#43 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Kikibombona »

To je veliko pitanje, osim ako ne mislis da je interes normalnih ljudi da sto prije odu u Njemacku. :D Taman da prelome ovi sto se kolebaju. :D

Mi u BiH nista ne mozemo odluciti sami. To vec jednom moramo shvatiti. Amerika i EU su dopustili da ratujemo, Amerika i EU su naredili da prestanemo ratovati. Napisali su Ustav koji smo M O R A L I potpisati. Niko zbog njega nije bio sretan, ali kada ti siledzija zavrne ruku i ista dodje do granice pucanja, predajes mec.

Tako ce biti sada. Jedino je pitanje koga ce podrzati Amerika, Njemacka, Francuska i Velika Britanija. Koga podrze, on je 100% pobjednik.

...

Trebamo jos vidjeti da li je Covic ozbiljan i odlucan ili samo zeli uzeti sto vise vlasti, spasiti Aluminijum i kladionice itd. Samo glup covjek moze podcijeniti Hrvate... i ne zato sto su narocito jaki, vec zato sto protivnici nisu nista jaci. Prednost Bosnjaka je jedino brojnost. Sve ostalo je 50 - 50. Vanjski faktor ce odluciti mec.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Tomahawk11 »

Kikibombona wrote:
To je veliko pitanje, osim ako ne mislis da je interes normalnih ljudi da sto prije odu u Njemacku. :D Taman da prelome ovi sto se kolebaju. :D

Mi u BiH nista ne mozemo odluciti sami. To vec jednom moramo shvatiti. Amerika i EU su dopustili da ratujemo, Amerika i EU su naredili da prestanemo ratovati. Napisali su Ustav koji smo M O R A L I potpisati. Niko zbog njega nije bio sretan, ali kada ti siledzija zavrne ruku i ista dodje do granice pucanja, predajes mec.

Tako ce biti sada. Jedino je pitanje koga ce podrzati Amerika, Njemacka, Francuska i Velika Britanija. Koga podrze, on je 100% pobjednik.

...

Trebamo jos vidjeti da li je Covic ozbiljan i odlucan ili samo zeli uzeti sto vise vlasti, spasiti Aluminijum i kladionice itd. Samo glup covjek moze podcijeniti Hrvate... i ne zato sto su narocito jaki, vec zato sto protivnici nisu nista jaci. Prednost Bosnjaka je jedino brojnost. Sve ostalo je 50 - 50. Vanjski faktor ce odluciti mec.
Vidi, meni se godinama ne sviđa politička klima u BiH, ali sam tu.
Ne sviđa se ni tebi, ono ko ideš, ali si tu. Htio sam i ja ići, pa nisam otišao.
Izmaklo se, nekako. I ostao. Zasad neću nikud.
A ko zna, možda je jedino riješenje neki hepek. Pa i to, svi u Njemačku...

Iskreno, budalaste su mi te više igre Bošnjaka, Srba i Hrvata. Zajedno sve zadnja rupa na svirali.
Kikibombona

#45 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote:Vidi, meni se godinama ne sviđa politička klima u BiH, ali sam tu.
Ne sviđa se ni tebi, ono ko ideš, ali si tu. Htio sam i ja ići, pa nisam otišao.
Izmaklo se, nekako. I ostao. Zasad neću nikud.
A ko zna, možda je jedino riješenje neki hepek. Pa i to, svi u Njemačku...

Iskreno, budalaste su mi te više igre Bošnjaka, Srba i Hrvata. Zajedno sve zadnja rupa na svirali.
Pa vidis, razmisljali smo da odemo, ali smo jos uvijek tu. Vecina gradjana BiH razmislja da ode i to nije dobro. Cim razmisljas, na pola puta si da odes...

Atmosfera je krajnje negativna, bolja buducnost se ne nazire. Ljudi vise ne mogu podnijeti. Ove godine se desio pravi egzodus, naredna ce biti jos gora. Njemacke i slovenacke firme dolaze u Zenicu po radnike. Hejjj. :roll: Ovdje obavis razgovor, prihvatis posao, a oni ti srede sve papire. :roll: Otvoren put za zapad. Prava katastrofa za buducnost naroda i drzave.

...

Sto se tice konkretnog slucaja:

a) Covic je odlucan da situaciju dovede do eskalacije i konacnog rjesenja
b) Covic maksimalno dize ljestvicu da bi oderao Federaciju za Aluminij, spasio kladionice i dobio sto vise vlasti

Ako je opcija 'a', stranci ce presuditi. Ili ce jebati Covica ili bosnjacku stranu. To zavisi od njihovih interesa, ko bolje izlobira itd.

Ako je opcija 'b', formiranje vlasti ce potrajati, Covic i bosnjacka stranka ce se naci na pola puta.
Last edited by Kikibombona on 15/10/2018 12:43, edited 1 time in total.
channel10

#46 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by channel10 »

Hafis wrote:
miop wrote:
Hafis wrote:
Podcijenio sam broj onih koji iz raznoraznih razloga žele pošto poto šuknuti Hrvatima, po cijenu toga da im u predsjedništvu sjedi Bakirov potrčko.
Mea culpa.
Podcijenili ste vi mnogo stosta kad ste stupili u pakt sa Dodikom. Niste vi svjesni svoje nesvijesti i sta ste sa tim sebi uradili. A sve ovo ostalo dodje kao gratis kontrapolitici.
GandalfSivi

#47 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by GandalfSivi »

Ima Covic ovdje jos par aduta u rukavu. Igra na to da ce uci u koaliciju na Federalnom i Drzavnom nivou sa onim ko mu popusti po pitanju izbornog zakona, a ko god to uradi bit ce ravno samoubistvu. Sanse da ce se stranci ukljuciti se mogu mjeriti u promilima, na to ne bih racunao. Neko spomenu Aluminij kao sredstvo ucjene, ali ni to nece pomoci, jer koliko vidim, Covic ih je vec pustion niz vodu. Lafo prebacio lopticu na management firme, jer zaboga on nema nista sa tim.

Jedino rjesenje koje ja vidim je gradjanska akcija. Znaci, objaviti registar svih firmi cija su sjedista dole u Z. Hercegovini, i od momenta objavljivanja zvanicnih izbora, pozvati gradjane na bojkot istih. Ne moraju se kupovati njihovi proizvodi, fala bogu pa ima sasvim dovoljno alternativa. Dajem mu dva mjeseca prije nego sto ga se dole odreknu, pa kad se za glavu uhvati, doci ce sam i moliti da se uspostavi bilo kakva vlast. Drugacije ne moze.
Hafis

#48 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Hafis »

Tako je i Slobo pokušao sa Slovencima. Nikom bojkoti nisu donijeli hajra.

A što ćemo s ovisnicima o kladionici.
Nije mi jasno da još ima budala koji ostavljaju pare.... u nas se polako gase, ima ih još, ali ni blizu one nekadašnje posjećenosti.
Gore je to stil života koliko čujem.
Heller

#49 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Heller »

Hafis wrote:Tako je i Slobo pokušao sa Slovencima. Nikom bojkoti nisu donijeli hajra.

Nije mi jasno da još ima budala koji ostavljaju pare.... u nas se polako gase, ima ih još, ali ni blizu one nekadašnje posjećenosti.
Logično da se gase, neće baba Manda i Milka binga igrat.
GandalfSivi

#50 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by GandalfSivi »

Hafis wrote:Tako je i Slobo pokušao sa Slovencima. Nikom bojkoti nisu donijeli hajra.

Gdje je Slovenija a gdje Hercegovina. Slovenci imali gore cijelo EU trziste, a poenta jeste sto dole u Hercegovini nije cak ni proizvodnja, samo zastupnistva. Od TDR, preko Zveceva, do automobila. I sve je okrenuto prema ostatku Federacije. Kome ce prodavati u slucaju bojkota, Dodiku?
Locked