Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#26 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Bobi »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Pa jb-ga vecina nas se tim smecem hrani. Nemamo para za kavijar i slicno, tj., nesto drugo.
Ko spominje kavijar. Od cega ces ovdje napraviti rucak?
Pa nisi dobro pratio, uzeo je meso,ima cevapa, pomfrit a napomenuo je da neke stvari nisu kupovali jer imaju ili ce sljedeci put .
dječak sa šibicama

#27 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by dječak sa šibicama »

Mislim da mozes kod nas za 100 eura kupiti vise nego u Njemackoj, ali gdje su njihove a gdje nase plate... a i nije neka velika razlika u cijenama, bar koliko ja znam. Plus sto je kod njih uglavnom kvalitet proizvoda bolji, znamo vec one price o Nuteli, Arielu itd. I ne samo price, uvjerili su se mnogi.
Edin H.

#28 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Edin H. »

Zato nije kupio nikvog voca i povrca?

Promocija nezdrave hrane :shock:
Fudo387

#29 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Fudo387 »

Bobi wrote:Fulili ste poLentu, vecina od vas je vani, ovo je snimljeno za nas sto smo ostali na Balkanu radi usporedbe cijena :mrgreen: .
Malo je cudno da hrana u Bosni nije bas posebno jeftinija nego na Zapadu. Kol’ko sam ja skuzio, ono je previse za lokalna primanja. Jedino sto je bas plaho jeftinije je kafana. :D
Edin H.

#30 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote:Mislim da mozes kod nas za 100 eura kupiti vise nego u Njemackoj, ali gdje su njihove a gdje nase plate... a i nije neka velika razlika u cijenama, bar koliko ja znam. Plus sto je kod njih uglavnom kvalitet proizvoda bolji, znamo vec one price o Nuteli, Arielu itd. I ne samo price, uvjerili su se mnogi.
Ok za Nutelu, ali hrana je u prosjeku ukusnija i kvalitetnija u BiH.
insomnia78

#31 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
Bobi wrote:Fulili ste poLentu, vecina od vas je vani, ovo je snimljeno za nas sto smo ostali na Balkanu radi usporedbe cijena :mrgreen: .
Malo je cudno da hrana u Bosni nije bas posebno jeftinija nego na Zapadu. Kol’ko sam ja skuzio, ono je previse za lokalna primanja. Jedino sto je bas plaho jeftinije je kafana. :D
Nije samo hrana. Odjeca, obuca, tehnika i igracke npr su tu nedje
Bobi
Forum administrator

#32 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Bobi »

Edin H. wrote:Zato nije kupio nikvog voca i povrca?

Je grozdje, 3€ kila :mrgreen:
Edin H.

#33 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Edin H. »

Bobi wrote:
insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Pa jb-ga vecina nas se tim smecem hrani. Nemamo para za kavijar i slicno, tj., nesto drugo.
Pa nisi dobro pratio, uzeo je meso,ima cevapa, pomfrit a napomenuo je da neke stvari nisu kupovali jer imaju ili ce sljedeci put .
Ti si bas pomno odgledao video. :D
dječak sa šibicama

#34 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Kod nas je glavni problem slaba konkurencija, imas Konzum, Bingo kao maksimarkete, Amko i Hose kao neke male prodavnice i to je to.

U sustini, Hose i Amko imaju bolju ponudu, i jeftiniju. Ovi uzimaju lopatom, Konzum karina, Bingo karina.

Dok ne dodje zdrava konkurencija, i cijene ce diktirati ova trgovacka mafija. Zato bi nam dobro dosao i Kaufland i Lidl i Billa i tako dalje, kad ih je vise onda se moraju tuci za musterije, a kako nego akcijama i nizim cijenama. Medjutim, ne konta to bosanac, bosanac misli da je patriotizam napuniti Dzambiceve djepove. Brat ljepi.
Edin H.

#35 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Edin H. »

Bobi wrote:

Crno ili bijelo? :D
Sanjarko

#36 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
Nisam mislio na to Nesanice. Nego na ono sto neko spomeni da su salame, kobasice itd., smece. Znamo i mi da je to losa hrana ali nemamo para za sta kvalitetnije. Za kvalitetnije sam mislio pod kavijar i slicno.

A video nisam ni pogledao jer nemam bezicni internet.
Fudo387

#37 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
Fudo387 wrote:
Nije samo hrana. Odjeca, obuca, tehnika i igracke npr su tu nedje
Mislim da je tehnika skuplja u Bosni,
Slucajno sam nesto gledao, tv koji je ovdje nekih 300 dolara, to je ono sto je kao ostarilo pa gledaju kako da ga se kutarisu, tamo preko milje. Pedesetak maraka, gore dole.
Sanjarko

#38 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Sanjarko »

dječak sa šibicama wrote:Ja jedino znam da ubosni kupis jednu Poli, kruh komada 1, deset jaja, puter i presao si 10 km.

I onda porede nas i Svabiju.
Istina. Kupis nesto osnovnih namirnica i vec si na 30-50 km. Istina moze bit par dana.
Bobi
Forum administrator

#39 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Bobi »

Edin H. wrote:
Bobi wrote:

Crno ili bijelo? :D
Bijelo, ma sub sam njegov kanal pa rekoh da s vama podijelim ovo :mrgreen:
Sanjarko

#40 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Sanjarko »

Bobi wrote:
insomnia78 wrote:
Ma ja sam mislio sto je neko naveo da je to smece. Jb-ga znamo mi da je to losa hrana ali nema love za nesto kvalitetnije. A kad razmislim i sretni smo da imamo i ovo jer smo u ratu gladovali i jer skoro milijardu ljudi u svijetu gladuje.
Edin H.

#41 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
insomnia78 wrote: Nije samo hrana. Odjeca, obuca, tehnika i igracke npr su tu nedje
Mislim da je tehnika skuplja u Bosni,
Slucajno sam nesto gledao, tv koji je ovdje nekih 300 dolara, to je ono sto je kao ostarilo pa gledaju kako da ga se kutarisu, tamo preko milje. Pedesetak maraka, gore dole.
U pravu si Fudo, starije modele prdoaju po viskom cijenama.

Garderoba takodje, vani imas konstantna snizenja u BiH cijena konstantna.
Adidasova majica ili papuce na snizenju u Engleskoj, u BiH dupla ili trodupla cijena.
Edin H.

#42 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Edin H. »

Vizionar 1985 wrote:
Ma ja sam mislio sto je neko naveo da je to smece. Jb-ga znamo mi da je to losa hrana ali nema love za nesto kvalitetnije. A kad razmislim i sretni smo da imamo i ovo jer smo u ratu gladovali i jer skoro milijardu ljudi u svijetu gladuje.
To si u pravu
manijak1

#43 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by manijak1 »

dječak sa šibicama wrote:Kod nas je glavni problem slaba konkurencija, imas Konzum, Bingo kao maksimarkete, Amko i Hose kao neke male prodavnice i to je to.

U sustini, Hose i Amko imaju bolju ponudu, i jeftiniju. Ovi uzimaju lopatom, Konzum karina, Bingo karina.

Dok ne dodje zdrava konkurencija, i cijene ce diktirati ova trgovacka mafija. Zato bi nam dobro dosao i Kaufland i Lidl i Billa i tako dalje, kad ih je vise onda se moraju tuci za musterije, a kako nego akcijama i nizim cijenama. Medjutim, ne konta to bosanac, bosanac misli da je patriotizam napuniti Dzambiceve djepove. Brat ljepi.
S ovim se ne mogu složiti nikako , osim Amka koji kao i Džambić podržava i proizvodnju.Mnogo je prehrambenih artikala skuplje kod Amka i Hošimira , s tim što nedjeljom Hoše praktikuje da svi kupljeni artikli , osim alkohola i duhana , imaju 10 posto popusta .
Uostalom , Amko je 90 posto prodavnica zatvorio , Hoše ima tri ili četiri supermarketa u KS.Jel Džambić u rekordnom roku podigao izgoreni supermarket u Mostaru?
Problem što mi gušimo domaće , ko da će nam neko sa strane dati sve povoljnije i jeftinije :?
Nadasve je zanimljivo da dobijamo EU otpad u pojedinim Konzum i Mercator marketima.
A tehnika je posebna priča , ko da smo levati :D
I na kraju pitanje , hoće li i liddle i kaufland i billa :D ulagati u domaću prozvodnju :? Hoće, ali u ćuni .
Sanjarko

#44 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:
Ovdje Fudo nista nije jeftinije a primanja nikakva. Cijene rastu stalno, primanja ista. Primjer kafa nekad pola kile bilo 5 km a sad 6,5 km mozda malo manje. Paradajz recimo nedavno bio 2,5 km. Samo malo sta ima od proizvoda da je jeftinije mozda.

Mlijecni proizvodi i pileci mozda. Sve ostalo skuplje. Pa maslac skoro 5 km a nedodze ga nista. 200 grama samo ako se nevaram.
Zoya

#45 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Zoya »

Ja ba, ja otišla u woodbory kad ono jeftino skroz. Majica snižena sa hiljadu na 400 dolara. Ko bi reko...
Edin H.

#46 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Edin H. »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo387 wrote:
Ovdje Fudo nista nije jeftinije a primanja nikakva. Cijene rastu stalno, primanja ista. Primjer kafa nekad pola kile bilo 5 km a sad 6,5 km mozda malo manje. Paradajz recimo nedavno bio 2,5 km. Samo malo sta ima od proizvoda da je jeftinije mozda.

Mlijecni proizvodi i pileci mozda. Sve ostalo skuplje. Pa maslac skoro 5 km a nedodze ga nista. 200 grama samo ako se nevaram.
Transport, stanovanje i troskovi stanovanja, te usluge su kudikamo jeftinije
Fudo387

#47 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Fudo387 »

Auta su skuplja u Bosni, ne znam sto, nidje veze.
dječak sa šibicama

#48 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Maslac skocio na 16 km kilogram, sad je i 20, kazu "kinezi pokupovali sve zalihe".

Nema veze sto kad se Kinezi namire, i kad cijela EU smanji cijene, kod nas ostaje 20 km za kilogram :D

Isto ko nafta, skoci cijena globalno, skace i na bejha pumpama. Padne cijena, na bejha pumpama ne, jer "kupili smo kad je bilo skuplje pa ne mozemo sniziti" :D

Ali neka me moj pljacka, pa makar. Jasta.
Edin H.

#49 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Edin H. »

Zoya wrote:Ja ba, ja otišla u woodbory kad ono jeftino skroz. Majica snižena sa hiljadu na 400 dolara. Ko bi reko...
60 posto snizenje :izet:
Fudo387

#50 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?

Post by Fudo387 »

Zoya wrote:Ja ba, ja otišla u woodbory kad ono jeftino skroz. Majica snižena sa hiljadu na 400 dolara. Ko bi reko...
Pa kupi li to cudo? :lol:
Post Reply