Pa nisi dobro pratio, uzeo je meso,ima cevapa, pomfrit a napomenuo je da neke stvari nisu kupovali jer imaju ili ce sljedeci put .insomnia78 wrote:Ko spominje kavijar. Od cega ces ovdje napraviti rucak?Vizionar 1985 wrote:Pa jb-ga vecina nas se tim smecem hrani. Nemamo para za kavijar i slicno, tj., nesto drugo.
Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#26 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
-
dječak sa šibicama
#27 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Mislim da mozes kod nas za 100 eura kupiti vise nego u Njemackoj, ali gdje su njihove a gdje nase plate... a i nije neka velika razlika u cijenama, bar koliko ja znam. Plus sto je kod njih uglavnom kvalitet proizvoda bolji, znamo vec one price o Nuteli, Arielu itd. I ne samo price, uvjerili su se mnogi.
- Edin H.
#28 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Zato nije kupio nikvog voca i povrca?
Promocija nezdrave hrane
Promocija nezdrave hrane
-
Fudo387
#29 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Malo je cudno da hrana u Bosni nije bas posebno jeftinija nego na Zapadu. Kol’ko sam ja skuzio, ono je previse za lokalna primanja. Jedino sto je bas plaho jeftinije je kafana.Bobi wrote:Fulili ste poLentu, vecina od vas je vani, ovo je snimljeno za nas sto smo ostali na Balkanu radi usporedbe cijena.
- Edin H.
#30 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Ok za Nutelu, ali hrana je u prosjeku ukusnija i kvalitetnija u BiH.dječak sa šibicama wrote:Mislim da mozes kod nas za 100 eura kupiti vise nego u Njemackoj, ali gdje su njihove a gdje nase plate... a i nije neka velika razlika u cijenama, bar koliko ja znam. Plus sto je kod njih uglavnom kvalitet proizvoda bolji, znamo vec one price o Nuteli, Arielu itd. I ne samo price, uvjerili su se mnogi.
- insomnia78
#31 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Nije samo hrana. Odjeca, obuca, tehnika i igracke npr su tu nedjeFudo387 wrote:Malo je cudno da hrana u Bosni nije bas posebno jeftinija nego na Zapadu. Kol’ko sam ja skuzio, ono je previse za lokalna primanja. Jedino sto je bas plaho jeftinije je kafana.Bobi wrote:Fulili ste poLentu, vecina od vas je vani, ovo je snimljeno za nas sto smo ostali na Balkanu radi usporedbe cijena.
-
Bobi
- Forum administrator
#32 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Je grozdje, 3€ kilaEdin H. wrote:Zato nije kupio nikvog voca i povrca?
Promocija nezdrave hrane
- Edin H.
#33 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Ti si bas pomno odgledao video.Bobi wrote:Pa nisi dobro pratio, uzeo je meso,ima cevapa, pomfrit a napomenuo je da neke stvari nisu kupovali jer imaju ili ce sljedeci put .insomnia78 wrote:Ko spominje kavijar. Od cega ces ovdje napraviti rucak?Vizionar 1985 wrote:Pa jb-ga vecina nas se tim smecem hrani. Nemamo para za kavijar i slicno, tj., nesto drugo.
-
dječak sa šibicama
#34 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Kod nas je glavni problem slaba konkurencija, imas Konzum, Bingo kao maksimarkete, Amko i Hose kao neke male prodavnice i to je to.
U sustini, Hose i Amko imaju bolju ponudu, i jeftiniju. Ovi uzimaju lopatom, Konzum karina, Bingo karina.
Dok ne dodje zdrava konkurencija, i cijene ce diktirati ova trgovacka mafija. Zato bi nam dobro dosao i Kaufland i Lidl i Billa i tako dalje, kad ih je vise onda se moraju tuci za musterije, a kako nego akcijama i nizim cijenama. Medjutim, ne konta to bosanac, bosanac misli da je patriotizam napuniti Dzambiceve djepove. Brat ljepi.
U sustini, Hose i Amko imaju bolju ponudu, i jeftiniju. Ovi uzimaju lopatom, Konzum karina, Bingo karina.
Dok ne dodje zdrava konkurencija, i cijene ce diktirati ova trgovacka mafija. Zato bi nam dobro dosao i Kaufland i Lidl i Billa i tako dalje, kad ih je vise onda se moraju tuci za musterije, a kako nego akcijama i nizim cijenama. Medjutim, ne konta to bosanac, bosanac misli da je patriotizam napuniti Dzambiceve djepove. Brat ljepi.
- Edin H.
#35 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Crno ili bijelo?Bobi wrote:Je grozdje, 3€ kilaEdin H. wrote:Zato nije kupio nikvog voca i povrca?
Promocija nezdrave hrane
- Sanjarko
#36 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Nisam mislio na to Nesanice. Nego na ono sto neko spomeni da su salame, kobasice itd., smece. Znamo i mi da je to losa hrana ali nemamo para za sta kvalitetnije. Za kvalitetnije sam mislio pod kavijar i slicno.insomnia78 wrote:Ko spominje kavijar. Od cega ces ovdje napraviti rucak?Vizionar 1985 wrote:Pa jb-ga vecina nas se tim smecem hrani. Nemamo para za kavijar i slicno, tj., nesto drugo.
A video nisam ni pogledao jer nemam bezicni internet.
-
Fudo387
#37 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Mislim da je tehnika skuplja u Bosni,insomnia78 wrote:Nije samo hrana. Odjeca, obuca, tehnika i igracke npr su tu nedjeFudo387 wrote:Malo je cudno da hrana u Bosni nije bas posebno jeftinija nego na Zapadu. Kol’ko sam ja skuzio, ono je previse za lokalna primanja. Jedino sto je bas plaho jeftinije je kafana.Bobi wrote:Fulili ste poLentu, vecina od vas je vani, ovo je snimljeno za nas sto smo ostali na Balkanu radi usporedbe cijena.
Slucajno sam nesto gledao, tv koji je ovdje nekih 300 dolara, to je ono sto je kao ostarilo pa gledaju kako da ga se kutarisu, tamo preko milje. Pedesetak maraka, gore dole.
- Sanjarko
#38 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Istina. Kupis nesto osnovnih namirnica i vec si na 30-50 km. Istina moze bit par dana.dječak sa šibicama wrote:Ja jedino znam da ubosni kupis jednu Poli, kruh komada 1, deset jaja, puter i presao si 10 km.
I onda porede nas i Svabiju.
-
Bobi
- Forum administrator
#39 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Bijelo, ma sub sam njegov kanal pa rekoh da s vama podijelim ovoEdin H. wrote:Crno ili bijelo?Bobi wrote:Je grozdje, 3€ kilaEdin H. wrote:Zato nije kupio nikvog voca i povrca?
Promocija nezdrave hrane
- Sanjarko
#40 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Ma ja sam mislio sto je neko naveo da je to smece. Jb-ga znamo mi da je to losa hrana ali nema love za nesto kvalitetnije. A kad razmislim i sretni smo da imamo i ovo jer smo u ratu gladovali i jer skoro milijardu ljudi u svijetu gladuje.Bobi wrote:Pa nisi dobro pratio, uzeo je meso,ima cevapa, pomfrit a napomenuo je da neke stvari nisu kupovali jer imaju ili ce sljedeci put .insomnia78 wrote:Ko spominje kavijar. Od cega ces ovdje napraviti rucak?Vizionar 1985 wrote:Pa jb-ga vecina nas se tim smecem hrani. Nemamo para za kavijar i slicno, tj., nesto drugo.
- Edin H.
#41 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
U pravu si Fudo, starije modele prdoaju po viskom cijenama.Fudo387 wrote:Mislim da je tehnika skuplja u Bosni,insomnia78 wrote: Nije samo hrana. Odjeca, obuca, tehnika i igracke npr su tu nedje
Slucajno sam nesto gledao, tv koji je ovdje nekih 300 dolara, to je ono sto je kao ostarilo pa gledaju kako da ga se kutarisu, tamo preko milje. Pedesetak maraka, gore dole.
Garderoba takodje, vani imas konstantna snizenja u BiH cijena konstantna.
Adidasova majica ili papuce na snizenju u Engleskoj, u BiH dupla ili trodupla cijena.
- Edin H.
#42 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
To si u pravuVizionar 1985 wrote:
Ma ja sam mislio sto je neko naveo da je to smece. Jb-ga znamo mi da je to losa hrana ali nema love za nesto kvalitetnije. A kad razmislim i sretni smo da imamo i ovo jer smo u ratu gladovali i jer skoro milijardu ljudi u svijetu gladuje.
- manijak1
#43 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
S ovim se ne mogu složiti nikako , osim Amka koji kao i Džambić podržava i proizvodnju.Mnogo je prehrambenih artikala skuplje kod Amka i Hošimira , s tim što nedjeljom Hoše praktikuje da svi kupljeni artikli , osim alkohola i duhana , imaju 10 posto popusta .dječak sa šibicama wrote:Kod nas je glavni problem slaba konkurencija, imas Konzum, Bingo kao maksimarkete, Amko i Hose kao neke male prodavnice i to je to.
Uostalom , Amko je 90 posto prodavnica zatvorio , Hoše ima tri ili četiri supermarketa u KS.Jel Džambić u rekordnom roku podigao izgoreni supermarket u Mostaru?
Problem što mi gušimo domaće , ko da će nam neko sa strane dati sve povoljnije i jeftinije
Nadasve je zanimljivo da dobijamo EU otpad u pojedinim Konzum i Mercator marketima.
A tehnika je posebna priča , ko da smo levati
I na kraju pitanje , hoće li i liddle i kaufland i billa
- Sanjarko
#44 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Ovdje Fudo nista nije jeftinije a primanja nikakva. Cijene rastu stalno, primanja ista. Primjer kafa nekad pola kile bilo 5 km a sad 6,5 km mozda malo manje. Paradajz recimo nedavno bio 2,5 km. Samo malo sta ima od proizvoda da je jeftinije mozda.Fudo387 wrote:Malo je cudno da hrana u Bosni nije bas posebno jeftinija nego na Zapadu. Kol’ko sam ja skuzio, ono je previse za lokalna primanja. Jedino sto je bas plaho jeftinije je kafana.Bobi wrote:Fulili ste poLentu, vecina od vas je vani, ovo je snimljeno za nas sto smo ostali na Balkanu radi usporedbe cijena.
Mlijecni proizvodi i pileci mozda. Sve ostalo skuplje. Pa maslac skoro 5 km a nedodze ga nista. 200 grama samo ako se nevaram.
-
Zoya
#45 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Ja ba, ja otišla u woodbory kad ono jeftino skroz. Majica snižena sa hiljadu na 400 dolara. Ko bi reko...
- Edin H.
#46 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Transport, stanovanje i troskovi stanovanja, te usluge su kudikamo jeftinijeVizionar 1985 wrote:Ovdje Fudo nista nije jeftinije a primanja nikakva. Cijene rastu stalno, primanja ista. Primjer kafa nekad pola kile bilo 5 km a sad 6,5 km mozda malo manje. Paradajz recimo nedavno bio 2,5 km. Samo malo sta ima od proizvoda da je jeftinije mozda.Fudo387 wrote:Malo je cudno da hrana u Bosni nije bas posebno jeftinija nego na Zapadu. Kol’ko sam ja skuzio, ono je previse za lokalna primanja. Jedino sto je bas plaho jeftinije je kafana.Bobi wrote:Fulili ste poLentu, vecina od vas je vani, ovo je snimljeno za nas sto smo ostali na Balkanu radi usporedbe cijena.
Mlijecni proizvodi i pileci mozda. Sve ostalo skuplje. Pa maslac skoro 5 km a nedodze ga nista. 200 grama samo ako se nevaram.
-
Fudo387
#47 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Auta su skuplja u Bosni, ne znam sto, nidje veze.
-
dječak sa šibicama
#48 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Maslac skocio na 16 km kilogram, sad je i 20, kazu "kinezi pokupovali sve zalihe".
Nema veze sto kad se Kinezi namire, i kad cijela EU smanji cijene, kod nas ostaje 20 km za kilogram
Isto ko nafta, skoci cijena globalno, skace i na bejha pumpama. Padne cijena, na bejha pumpama ne, jer "kupili smo kad je bilo skuplje pa ne mozemo sniziti"
Ali neka me moj pljacka, pa makar. Jasta.
Nema veze sto kad se Kinezi namire, i kad cijela EU smanji cijene, kod nas ostaje 20 km za kilogram
Isto ko nafta, skoci cijena globalno, skace i na bejha pumpama. Padne cijena, na bejha pumpama ne, jer "kupili smo kad je bilo skuplje pa ne mozemo sniziti"
Ali neka me moj pljacka, pa makar. Jasta.
- Edin H.
#49 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
60 posto snizenjeZoya wrote:Ja ba, ja otišla u woodbory kad ono jeftino skroz. Majica snižena sa hiljadu na 400 dolara. Ko bi reko...
-
Fudo387
#50 Re: Koliko hrane možemo kupiti u Njemačkoj za 100 Eura ?
Pa kupi li to cudo?Zoya wrote:Ja ba, ja otišla u woodbory kad ono jeftino skroz. Majica snižena sa hiljadu na 400 dolara. Ko bi reko...