Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...

Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Da
36
58%
Ne
26
42%

Total votes: 62

Control panel

#26 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by Control panel »

malakh wrote:
KatarinaKosaca wrote:Bolje u opoziciju nego u SDA koaliciju i ograncima SDA.Otpatcima SDA
i tako narednih 20 godina?

U opoziciji ke banja, nista ne moras uraditi, nema odgovornosti, ne mozes nista pogrijesiti jer nista nisi uradio.

Banja.
A plata dooobraaaaa.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#27 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by malakh »

Control panel wrote:

U opoziciji ke banja, nista ne moras uraditi, nema odgovornosti, ne mozes nista pogrijesiti jer nista nisi uradio.

Banja.
A plata dooobraaaaa.
misliš da su naši građani toliko glupi i naivni da nekome podare 40 godina opozicije?
Control panel

#28 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by Control panel »

malakh wrote:
Control panel wrote:

Banja.
A plata dooobraaaaa.
misliš da su naši građani toliko glupi i naivni da nekome podare 40 godina opozicije?
Daaaaaaaa
convict

#29 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by convict »

malakh wrote:
Control panel wrote:

Banja.
A plata dooobraaaaa.
pa ako su dovoljno glupi da podare nekome 40 godina vlasti, isto toliko opozicije je manji problem
kmirsad

#30 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by kmirsad »

high_volume wrote:
Control panel wrote:Hoce li? Sta mislite?
Ili ce opet naci neki pravo zaheban razlog da opet sjednu udobne opozicione fotelje.
Trolaš forum nepotrebnim temama :-) Tema o Našoj Stranci već postoji, tema o postizbornim rezultatima i koalicijama već postoji, pa čak si ti jednu otvorio. Navrla neka kiselina, šta li... :(

Ali i da ti odgovorim, premda sam ubijeđen da si čitao:

"Nećemo razgovarati o izbornom plijenu. Zalažemo se za potpunu depolitizaciju preduzeća. Nismo se borili da ovladamo ovim sistemom, već da ga mijenjamo. Nećemo ulaziti ni u kakve matematičke koalicije. Nećemo razgovarati o tome ko će biti premijer, a ko ministri. Mi imamo spremne zakone koji trebaju biti usvojeni. Tek tada ćemo razgovarati o ljudima koji trebaju preuzeti odgovornost.
U slučaju da ti ljudi ne izvršavaju obaveze potrebnom dinamikom, trebaju se povući", kazao je Kojović.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Potpuno sam saglasan, Sinoč je trebala biti sjednica Predsjedništva NS-a, vjerovatno je i to bilo na tapetu...
Imponuje mi otvaranje ovakvih tema... do juče su cirkuzali s Našom Strankom... a sad se otvaraju partikularne teme za svako pitanje posabna... milina mi gledat... :-D
kmirsad

#31 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by kmirsad »

sadie_forever wrote:I nasa stranka je lokalna
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnula: Sado... soda bikarbona je najbolja za žgaravicu... :lol: :lol: :lol: preboli ba već jednom... porodično ste bacili glasove i fertik... :D
kmirsad

#32 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by kmirsad »

Banksy wrote:zašto za svaku sitnicu otvarate teme, svaka stranka ih ima već po desetak...
Neka ba... za najboljim konjem se največa prašina diže... :-D
kmirsad

#33 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by kmirsad »

KB9 wrote:oni mogu na vlast samo ako se ko krpelj zalijepe za mirsada u buducnosti
:? Kojeg Mirsada... nadam se dane misliš na mene...poznato je na ovom forumu da sam ja največi katil NS-u... :D
kmirsad

#34 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by kmirsad »

malakh wrote:
KatarinaKosaca wrote:Bolje u opoziciju nego u SDA koaliciju i ograncima SDA.Otpatcima SDA
i tako narednih 20 godina?
dvije godine... ćak ću i ja vjerovatno to doživjeti... :)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#35 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by malakh »

convict wrote:
pa ako su dovoljno glupi da podare nekome 40 godina vlasti, isto toliko opozicije je manji problem
davno su građani skinuli vlast, samo sto stranke nisu bile u stanju da to provedu u djelo.
malakh

#36 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by malakh »

kmirsad wrote:dvije godine... ćak ću i ja vjerovatno to doživjeti... :)
ma treba sada puno mudrosti, jer je svaki korak jako važan. stvarno je komplicirano, više nego što možemo zamisliti.

zeleni su se ušutili, a tada su najopasniji.
Novak20

#37 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by Novak20 »

Mene više zanima hoće li DF u vlast KS sa svoja tri glasa. I ako neće u vlast, zašto neće ?
studiorum_tuzlaensis

#38 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by studiorum_tuzlaensis »

nemojte se primat na mrtvog SDA trola, tzv. control panel, spiner i razvodnjivač diskusije, izleti ovako s vremena na vrijeme sa budalaštinama... prijavljena nepotrebna tema

samo ti ljubi rumenkovu guzu, zaćera ti ga huso ćesir, trolčino :)
kmirsad

#39 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by kmirsad »

malakh wrote:
ma treba sada puno mudrosti, jer je svaki korak jako važan. stvarno je komplicirano više nego što možemo zamisliti.
Da, mislim da će ovo biti jedna od najtežih odluka u istoriji NS-a... gotovo sam siguran, posmatrajuči situaciju i ponašanje određenih ljudi, sa strane... da sad u rukovodstvo stranke postoje ljudi željni vlasti i izgaraju u toj želji , koji bi u vlast po svaku cijenu... i ljudi koji koji neče u vlast po svaku cijenu, u želji da sačuvaju dupe i obraz... stečeni ugled čestite stranke kojoj nije jedini cilj osvojiti vlast samo radi fotelja i uhljeba nego da bi mjenjali odnose u državi nabolje...
Ugled na kojem su postigli ovaj fenomenalan uspjeh.
Teško će biti pomiriti te dvije struje, a sačuvati homogenost stranke.
Ne bih volio biti u koži ovih drugih.
A u koži ovih prvih ne bih mogao biti.
Zbog svojih principa.
Control panel

#40 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by Control panel »

studiorum_tuzlaensis wrote:nemojte se primat na mrtvog SDA trola, tzv. control panel, spiner i razvodnjivač diskusije, izleti ovako s vremena na vrijeme sa budalaštinama... prijavljena nepotrebna tema

samo ti ljubi rumenkovu guzu, zaćera ti ga huso ćesir, trolčino :)

Tvoj post je prijavljen radi vrijedjanja.
:wink:
Control panel

#41 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by Control panel »

Novak20 wrote:Mene više zanima hoće li DF u vlast KS sa svoja tri glasa. I ako neće u vlast, zašto neće ?
Kako stvari stoje dva mandata.
Dva ce imati bossovi srbi haris i rasim.

:oops:
Control panel

#42 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by Control panel »

malakh wrote:
ma treba sada puno mudrosti, jer je svaki korak jako važan. stvarno je komplicirano, više nego što možemo zamisliti.

zeleni su se ušutili, a tada su najopasniji.

Pregovaraju i kupuju, a ovi ljevicari ko pocetnici, sve svoje korake iznose javno.
Teski amateri.
studiorum_tuzlaensis

#43 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Control panel wrote:

Tvoj post je prijavljen radi vrijedjanja.
:wink:
:kiss: rumeni uhljebu
malakh

#44 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by malakh »

kmirsad wrote:
Da, mislim da će ovo biti jedna od najtežih odluka u istoriji NS-a... gotovo sam siguran, posmatrajuči situaciju i ponašanje određenih ljudi, sa strane... da sad u rukovodstvo stranke postoje ljudi željni vlasti i izgaraju u toj želji , koji bi u vlast po svaku cijenu... i ljudi koji koji neče u vlast po svaku cijenu, u želji da sačuvaju dupe i obraz... stečeni ugled čestite stranke kojoj nije jedini cilj osvojiti vlast samo radi fotelja i uhljeba nego da bi mjenjali odnose u državi nabolje...
Ugled na kojem su postigli ovaj fenomenalan uspjeh.
Teško će biti pomiriti te dvije struje, a sačuvati homogenost stranke.
Ne bih volio biti u koži ovih drugih.
A u koži ovih prvih ne bih mogao biti.
Zbog svojih principa.
ne trebamo se varati i misliti da narod i pravda i sdp misle dobro našoj stranci. stvar je kristalno jasna, kao što sda-u treba vlast da bi uhljebili svoje kadrove, tako i ovim drugim treba. najveća borba će biti oko premijerske pozicije, par ministarstava i par firmi i tu su i kifla i sdp u prednosti ispred naše stranke, jer imaju više iskustva i iskusili su kako sve to ide.

naravno da će neki koalicioni partner biti zavaljen, da tako kažem, i dobiti gras koji je u listi prioriteta za rješavanje, a rješenje je teško naći.

sa druge strane naša stranka nosi teret vrijedan pet mandata. sa svojih pet mandata imaju dosta dobar koalicioni kapacitet koji može biti garant za odlazak sda u opoziciju, ali i garant za dolazak sda u vlast. ako se odluče za vlast, sda je u opoziciji, ako se odluče za opoziciju, tada nastupa sda i bukvalno jede konakovića i sdp.
studiorum_tuzlaensis

#45 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Control panel wrote:
Kako stvari stoje dva mandata.
Dva ce imati bossovi srbi haris i rasim.

:oops:
sta ima u kancelariji? Radi li grijanje na 21, jel uhljebčino jedna neradnička, parazit pravi mali... saće pauza, kafica prvo pa malo klixa.
Banksy

#46 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by Banksy »

Bojim se da stvari idu putem na čijem kraju pitanje iz naslova teme uopće više neće biti važno.
malakh

#47 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by malakh »

Control panel wrote:
Pregovaraju i kupuju, a ovi ljevicari ko pocetnici, sve svoje korake iznose javno.
Teski amateri.
ne bi ja rekao da su amateri. onaj izlazak u javnost kod senada hadžifejzovića je itekako imao odjeka i ona priča da se sda može ostaviti u opoziciji, također. da ih nije udrmala, ne bi efendić brže bolje poletio da narodu objašnjava kako će, ako to urade, pogaziti demokratska prava sda.

konaković je rekao dobru stvar, ko izda... i da ga vidim ko smije izdati ono što su oni pričali. dakle, već se stavio džak na leđa pojedinim strankama, ili preciznije, svim strankama koje participiraju u kantonalnoj skupštini, osim sda i boss-a.
malakh

#48 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by malakh »

Banksy wrote:Bojim se da stvari idu putem na čijem kraju pitanje iz naslova teme uopće više neće biti važno.
a to je put...?
Banksy

#49 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by Banksy »

Gostovanje kod Hdžfza je bilo tjeranje straha, zviždukanje kroz mračnu šumu, zbijanje rasutih redova, da se grle i sokole, a lajtmotiv zakletva 'svega mi, tita mi, alahami' gdje su se, koliko sam čula, a dobro sam čula, 'zakleli' svi osim Mašketa. Kod odraslih, zrelih, poštenih ljudi, takve zakletve nisu potrebne.
Ne potcjenjujte nikad SDA. Biće tu svega...
malakh

#50 Re: Kladionica: Hoce li Nasa stranka konacno u vlast?

Post by malakh »

Banksy wrote:Gostovanje kod Hdžfza je bilo tjeranje straha, zviždukanje kroz mračnu šumu, zbijanje rasutih redova, da se grle i sokole, a lajtmotiv zakletva 'svega mi, tita mi, alahami' gdje su se, koliko sam čula, a dobro sam čula, 'zakleli' svi osim Mašketa. Kod odraslih, zrelih, poštenih ljudi, takve zakletve nisu potrebne.
Ne potcjenjujte nikad SDA. Biće tu svega...
ma naravno. i nekako mi se ibro ne uklapa u kompletnu priču i kako god složim kockice on mi je višak, jer vrlo dobro znam kad, gdje i sa kime njegovi najbliži saradnici ispijaju kafe. pogotovo jusuf pušina i nermin pećanac.

znači tvoja je procjena da bi sdp mogao uskočiti sa sda? i da se tu doda boss i ibro i eto neke krnje većine.
Locked