Dok je ovaca bice i vune

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

shape of despair

#26 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by shape of despair »

Imam S7 samsung, od telefona bolujem.
TV je neki 32 inca tanki kupljen prije 6 godina, laptop je solidan corei3 procesot al kupljen prije 10 godina.
Jedini su mi ćejf sad u zivotu ti mobiteli. Prije su bili walkmani. I zasto da to sebi ne priustim kad mogu
Radar71

#27 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Radar71 »

shape of despair wrote:Imam S7 samsung, od telefona bolujem.
TV je neki 32 inca tanki kupljen prije 6 godina, laptop je solidan corei3 procesot al kupljen prije 10 godina.
Jedini su mi ćejf sad u zivotu ti mobiteli. Prije su bili walkmani. I zasto da to sebi ne priustim kad mogu
pa ima ovih što im smeta to
shape of despair

#28 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by shape of despair »

Mogu i npr. zene ( i muski naravno) biti ovce pa kupovati cipele na cipele, cizme 5 pari. Nije samo o tehnici riječ
Ev ona moja, imala 12-13 pari cipela, neke jednom obukla. Neki dan pospremala generalku i neke bacila. Nisu to sad neke cifre bile, al ako nije dala 500KM ev glave.
A tek torbice. Ima ih 10, koristi 2-3. Zar nije ovca po pitanju modne industrije. Samo ti meni daj da ja kupim, bacim 50-100KM a što ću jednom pronosati nije važno.
mayab

#29 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by mayab »

stari lisac wrote:
gentoo wrote:Pa ne kupuju se telefoni i laptopi samo radi qrcenja :roll: . Jel to znaci da bi i taxisti trebali masovno stojadine vozati ? Pa jbte Chrome sam pojede 4-6GB RAM-a, iskreno laptop star 7 godina je bolje baciti u smece nego ga danas koristiti :|
Poređenje sa taxijem ti nije bas na mjestu.Znam dosta onih sto im je dovoljan samsung galaxy s3 sa obzirom da kazu kako koriste telefon samo za zvanje-javljanje a nosaju s8,s6 edge,s7,iphone itd.To je za mene cisto kurchenje.
To je privatna stvar svakog pojedinca, sta koga boli qrc na šta će neko trošiti svoje pare, sto ljudi sto ćudi, svako ima drugačije prioritete i preokupacije
stari lisac

#30 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by stari lisac »

mayab wrote:
stari lisac wrote:
gentoo wrote:Pa ne kupuju se telefoni i laptopi samo radi qrcenja :roll: . Jel to znaci da bi i taxisti trebali masovno stojadine vozati ? Pa jbte Chrome sam pojede 4-6GB RAM-a, iskreno laptop star 7 godina je bolje baciti u smece nego ga danas koristiti :|
Poređenje sa taxijem ti nije bas na mjestu.Znam dosta onih sto im je dovoljan samsung galaxy s3 sa obzirom da kazu kako koriste telefon samo za zvanje-javljanje a nosaju s8,s6 edge,s7,iphone itd.To je za mene cisto kurchenje.
To je privatna stvar svakog pojedinca, sta koga boli qrc na šta će neko trošiti svoje pare, sto ljudi sto ćudi, svako ima drugačije prioritete i preokupacije
Privatna stvar bi bila da to zadrzi u svoja 4 zida a ne da se hvali okolo kako ima novi telefon.To vec nije onda privatna stvar nego javna.
Koga briga sta vozas,sa cim telefoniras,koga jebes?Nemoj se hvalit nego zadrzi to za sebe ako to vec radis iz svog ceJfa.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#31 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by gentoo »

Alo decko privatna stvar je i stojadin i mercedes.. samo sto u stojadina nece niko sjesti pa ni ti. Meni treba laptop od 2k za posao, sta cemo sad ? Jesi ti zaposlen? Na sta trosis platu ? Mozda potrosis na godisnji odmor 3-4k, mozda nosas jaknu od 500km.. Mislim, razumijem ako radis za 700KM i hranis porodicu od tog pa se pokrivas koliko je dug jorgan.. medjutim svako od nas trosi pare na "nesto". Meni je kurcenje kad plavusa sa noktima od 10cm koja je jedva 3 srednje frizerske zavrsila nosi iPhone i Macbook (jer joj je to kupio sugar daddy).. medjutim kad to radi neko ko je u IT-u i ima platu od 2000-3000KM nije.

Dakle kurcenje bi bilo da ja nosam po gradu skijasku jaknu od 700KM iako nisam skijao zadnjih 10 godina (niti cu).

Imati laptop star 7godina je jednostavno patnja jer znam da on danas ne moze raditi kako treba (osim ako je na njemu jos uvijek Windows XP sto je poseban nivo gluposti). Ili si offline ili online.. imaju telefonske govornice jos uvijek, nije mobitel pod moranje :wink:
beni-bu-man

#32 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by beni-bu-man »

Ja bacam svoje pare samo na konzole PS3 PS4 i PS4 Pro a da ne govorim o kupovini i grica :-) te TV-a da bio mogao uzivati u PRO verziji PlayStation-a
stari lisac

#33 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by stari lisac »

gentoo wrote:Alo decko privatna stvar je i stojadin i mercedes.. samo sto u stojadina nece niko sjesti pa ni ti. Meni treba laptop od 2k za posao, sta cemo sad ? Jesi ti zaposlen? Na sta trosis platu ? Mozda potrosis na godisnji odmor 3-4k, mozda nosas jaknu od 500km.. Mislim, razumijem ako radis za 700KM i hranis porodicu od tog pa se pokrivas koliko je dug jorgan.. medjutim svako od nas trosi pare na "nesto". Meni je kurcenje kad plavusa sa noktima od 10cm koja je jedva 3 srednje frizerske zavrsila nosi iPhone i Macbook (jer joj je to kupio sugar daddy).. medjutim kad to radi neko ko je u IT-u i ima platu od 2000-3000KM nije.

Dakle kurcenje bi bilo da ja nosam po gradu skijasku jaknu od 700KM iako nisam skijao zadnjih 10 godina (niti cu).

Imati laptop star 7godina je jednostavno patnja jer znam da on danas ne moze raditi kako treba (osim ako je na njemu jos uvijek Windows XP sto je poseban nivo gluposti). Ili si offline ili online.. imaju telefonske govornice jos uvijek, nije mobitel pod moranje :wink:
Ne pricas na telefon da vices alo.Privatna stvar je privatna sve do trenutka kad ista postaje javna.Kad se vec koristis recenicama nauci i njihovo znacenje.Sad cu ti navest banalan primjer sta znaci privatno sta javno pa da znas za ubuduce.Recimo zabava privatna,zovnes ljude do kojih je samo tebi stalo i nema da ulazi niko sa strane a javna zabava kad su vrata sirom otvorena i moze uci ko hoce.Kad znaci kupis laptop ok je da podjelis sa svojim prijateljem ali ne i sa citavom zgradom.Privatna stvar plavuse je kolke ce nosat nokte i ko ce joj sta uzimat sve do trenutka kad se i ako se pocne hvalit okolo pred ljudima koje i ne poznaje.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#34 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by gentoo »

Znaci poenta ove teme je da se neko iz tvoje zgrade hvali kupljenim stvarima za koje ti smatras da su kurcenje ?

A prvi tvoj post na temi je "jeste li jedni od onih sto lete za novom tehnologijom i kesiraju silne novce... " Da jesam, i da nema veze sa rajom jer me za istu boli q.

Jel kurcenje sto je prijeratni coban Pero FIS jedan od najbogatijih u drzavi ?

Tema i prvi post valjda pokusavaju da odgovore na pitanje i pojam kurcenja kako ti to vidis u svojoj glavi.. ili imas neke jako cudne komsije koji sazovu citavu zgradu da im saopste kako su kupili novi 4k televizor :roll:
mali jomu

#35 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by mali jomu »

Ja volim samo sebe :sretan:

jedino sebeeeee :sretan:
beni-bu-man

#36 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by beni-bu-man »

gentoo wrote:Znaci poenta ove teme je da se neko iz tvoje zgrade hvali kupljenim stvarima za koje ti smatras da su kurcenje ?

A prvi tvoj post na temi je "jeste li jedni od onih sto lete za novom tehnologijom i kesiraju silne novce... " Da jesam, i da nema veze sa rajom jer me za istu boli q.

Tema i prvi post valjda pokusavaju da odgovore na pitanje i pojam kurcenja kako ti to vidis u svojoj glavi.. ili imas neke jako cudne komsije koji sazovu citavu zgradu da im saopste kako su kupili novi 4k televizor :roll:
opterecni su to ljudi, sto ne bih sebi kupio 4K TV ako mogu, sto ????
hocu jer mi se moze, imam mogu i tacka :mrgreen:
mali jomu

#37 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by mali jomu »

beni-bu-man wrote: hocu jer mi se moze, imam mogu i tacka :mrgreen:

ma jok ba, ne moze to, ti nikad ne smijes sam ici u kupovinu :mrgreen:
beni-bu-man

#38 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by beni-bu-man »

mali jomu wrote:
beni-bu-man wrote: hocu jer mi se moze, imam mogu i tacka :mrgreen:

ma jok ba, ne moze to, ti nikad ne smijes sam ici u kupovinu :mrgreen:
pa dobro, inace vodim komsije da im se odmah u radnji kurcim :mrgreen:
stari lisac

#39 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by stari lisac »

gentoo wrote:Znaci poenta ove teme je da se neko iz tvoje zgrade hvali kupljenim stvarima za koje ti smatras da su kurcenje ?

Poenta ove teme je bila onako kako je zapoceta samo su pojedinci po obicaju skrenuli sa nje a ja ih samo pratim i odgovaram na njihove postove.
haubica_i_to_teshka

#40 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by haubica_i_to_teshka »

druze "stari" :D

tebe su "lopatom" uzimali u kafani, pevaljke i konobari.... sedam dana kuci nisi dolazio... pa cijela mahala znala da si platu za noc potroshio :lol:

danas je malo drugacije "uzimanje"

uglavnom

na istom
nepass1

#41 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by nepass1 »

Ja kupio 4k tv, ostavio pakovanje pred vratima dva mjeseca, da sav komsiluk vidi.
¤ jelena ¤

#42 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by ¤ jelena ¤ »

gentoo wrote:

Jes, ako si ti taj Pero the najbogatiji.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#43 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by plain vanilla »

Nekima dusa turat nos u tudji novcanik. Dokle god ne trazi od tebe i ne krade, sta te briga na sta neko trosi svoje pare?
Neko voli putovati, neko skupu odjecu, neko dobar auto, ...
Koliko para dam na cigare, mogla bih imati zlatni mobitel :mrgreen:
DonieBrasco

#44 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by DonieBrasco »

Mislim da nije problem guranje nosa u tuđi novcanik, koliko je gnjev i nepostenje kako je ko te pare zaradio na koji nacin u kojem period, kolicinski, a ne nacin na koji ih trosi.

Pogotovo kod nas ovi sto ne bi asflat ocima vidjeli da nije bilo rata, seljancure neobrazovne najobicinije, a zive bolje od vecine nas, imaju sve sta pozele.
moonca

#45 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by moonca »

---ovo na racun -zena-samo.. :-) :lol:
dječak sa šibicama

#46 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by dječak sa šibicama »

Imam HTC one9, star dvije godine, placen 1000+ km, fakat ne znam sta on to bolje radi od proslog LG k10 koji je kostao oko 300 km. Cak mi je LG bio i nekako kompaktniji.

Ok, ima ovaj jace elemente ali brate, nazovi nekog, posalji poruku, dvije igrice zaigraj tu i tamo, sta jos mogu sa njim raditi. Roniti jedino.

Ali najjace je moram imati veliki tv jer mi stan ima 370 kvadrata :D
Fudo387

#47 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Fudo387 »

¤ jelena ¤ wrote:
gentoo wrote:

Jes, ako si ti taj Pero the najbogatiji.
Pero je ljudina i po’ :thumbup:
medvjed23

#48 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by medvjed23 »

dječak sa šibicama wrote:
nazovi nekog, posalji poruku, dvije igrice zaigraj tu i tamo
to je to, što se mene tiče i stoga ću ovo
Image
koristiti dok ne crkne(m).. al naravno, svakom njegovo..
Fudo387

#49 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by Fudo387 »

medvjed23 wrote:
dječak sa šibicama wrote:
nazovi nekog, posalji poruku, dvije igrice zaigraj tu i tamo
to je to, što se mene tiče i stoga ću ovo
Image
koristiti dok ne crkne(m).. al naravno, svakom njegovo..
Moj stari ima isti telefon.
Ja mu ponesem iphone, sve mu postimo, na kraju, aj bizi, nosi to :lol: meni je ovaj taman.
medvjed23

#50 Re: Dok je ovaca bice i vune

Post by medvjed23 »

jaštaradi nego taman :D
Post Reply