Komsinica koja smeta
-
Vector_dum
#26 Re: Komsinica koja smeta
Smeta i mojoj majci, ali ona zeli da zadrzi prijateljicu, pa joj ne zeli nista reci..
Nakon 3 sata sjedenja i ona kaze Hvala Bogu pa je otisla..
Ali jednostavno zena ne moze preko jezika da prevali i da joj saopsti istinu.
Treba se druziti i sve, ali ovakav tip druzenja je van svake pameti.
Nakon 3 sata sjedenja i ona kaze Hvala Bogu pa je otisla..
Ali jednostavno zena ne moze preko jezika da prevali i da joj saopsti istinu.
Treba se druziti i sve, ali ovakav tip druzenja je van svake pameti.
- Drosera capensis
#27 Re: Komsinica koja smeta
mladi bračni par njemu oko 25 njoj tako isto, navalila im se tako seljančura ne može se ostat, dok ovome nije puko film pa joj otvorio vrata gologuz ko od majke, nikad više pozvonila nije 
- dječak sa šibicama
#28 Re: Komsinica koja smeta
Svako ima neku komsinicu od koje se sakriva kad zvoni na vratima, pretvaras se da nisi kuci, slazes joj da ides na sjeverni pol i neces se vratiti do iza nove godine, tiho otkljucavas ulazna vrata da te ne vidi kroz spijunku i tako dalje
-
moonca
#29 Re: Komsinica koja smeta
E, salu na stranu.
Nije nase da mu sugerisemo gdje ce da zivi i skim i sta da radi.
No, saosjecam s njim sto se tice komsinice. Nije to ok, nije ugodno.
Razumijem da majci treba drustvo i nije lose ako imate komsije na koje se mozes osloniti u bilo kojoj sitaciji, ali upadanje bez najave mi je neprihvatljivo.
Kada ti nisi kuci, jel' ona i tada upada?
Nije nase da mu sugerisemo gdje ce da zivi i skim i sta da radi.
No, saosjecam s njim sto se tice komsinice. Nije to ok, nije ugodno.
Razumijem da majci treba drustvo i nije lose ako imate komsije na koje se mozes osloniti u bilo kojoj sitaciji, ali upadanje bez najave mi je neprihvatljivo.
Kada ti nisi kuci, jel' ona i tada upada?
-
kakavdanakneiskustvu
#30 Re: Komsinica koja smeta
Naslovnica wrote:Njegova mati je rekla da joj ne smeta.kakavdanakneiskustvu wrote:Naslovnica wrote:Popričaš sa majkom, ako njoj smeta onda fino kažete komšinici, objasnite joj i kažete na fin i kulturan način u čemu je problem.
Ako je žena OK i razumna, shvatiće i razumijeti, i ponašati se shodno tome.
A ako nije, onda fino prekinete ta druženja jednom za svagda i to je to.
Ameri fino to iskomuniciraju, kulturno i bez dlake na jeziku. I bude lakše svima.
Naš svijet, sve nekakvi obziri, da se neko ne uvrijedi, ovo-ono...
da je razumna ne bi svaki drugi dan nekome dolazila
Prema tome, ili neka trpi ili neka se seli.
Ili neka priča sa majkom, da vidi slaže li se ona da se ta druženja smanje na neku, po njemu, razumnu mjeru.
samo kazem da razumna osoba nece svaki drugi dan nekome dolaziti,nekome ko ima svoju porodicu,svoj zivot,cak i radi,pa dodje sa posla da se odmori a tesko da to moze kad ti neko stalno dolazi u goste
- dječak sa šibicama
#31 Re: Komsinica koja smeta
Gledaj to sa vedrije strane, moja mama je imala vise takvih komsinica. Dakle, uvijek moze gore.
MAda ne vidim sta tebi tu ima smetati, izdvojis se valjda ne sjede zajedno sa tobom u sobi. Ili je mali stan... onda ti mozda mama preko komsinice porucuje "vrijeme je da iselis sinko"
MAda ne vidim sta tebi tu ima smetati, izdvojis se valjda ne sjede zajedno sa tobom u sobi. Ili je mali stan... onda ti mozda mama preko komsinice porucuje "vrijeme je da iselis sinko"
-
moonca
#32 Re: Komsinica koja smeta
Nije to nevidjeno. Imam i ja poznanika koji se tako druze. Svako jutro ili u toku dana se svakodnevno pije kafa s osobom iz komsiluka.
- triconja
#33 Re: Komsinica koja smeta
dječak sa šibicama wrote:Gledaj to sa vedrije strane, moja mama je imala vise takvih komsinica. Dakle, uvijek moze gore.
Ja bih reko da je mama taka da ne bi dala da se odseli nikad jer kako sam ja skonto zivi sam sa mamom a mame su u tom modu pravo zastitnicki postavljene. Da ti samo znas kakvi su to zorovi kad se hoce odselit, pogotovo ako mati nema jaranica da je obilaze
- triconja
#34 Re: Komsinica koja smeta
U mene nene skoro svakog dana obilazila jedno 4 kone, znaci to je nistamoonca wrote:Nije to nevidjeno. Imam i ja poznanika koji se tako druze. Svako jutro ili u toku dana se svakodnevno pije kafa s osobom iz komsiluka.
-
alipasijaner
#35 Re: Komsinica koja smeta
Odseli se od mame..Vector_dum wrote: Moja majka se "druzi" sa jednom zenom iz komsiluka, cesto odu jedna drugoj na kafu, odu zajedno na pijacu...
Kako bi mogao da je najbezbolnije otkacim?
Dajte neki savjet molim vas!
- spreca
#36 Re: Komsinica koja smeta
ni u kom slucaju...vise je ni s hodzama nemozes otjeratiEdin H. wrote:A ako nema kcerku?spreca wrote:iskustvo je cudoEdin H. wrote:
Sounds like an excellent plan![]()
Je li moras nategnuti konu?
- spreca
#37 Re: Komsinica koja smeta
Tako se je nekad radilo u zimne dane na selu....ujutro rani sabah se klanja i u komsiluk prije zore na kaHvu ili tebi neko pokuca na vrata...meni je to Ok....ali danas cim udje u stan/kucu u 6brava se zakljuvavaju...zato nam smetaju dolsci gostiju i komsija...to nije ok...ne komuniciramo postajemo mrzovoljni i depresivni i povnemo mrziti i sebe i ceo svijetmoonca wrote:Nije to nevidjeno. Imam i ja poznanika koji se tako druze. Svako jutro ili u toku dana se svakodnevno pije kafa s osobom iz komsiluka.
- Edin H.
#38 Re: Komsinica koja smeta
spreca wrote:Tako se je nekad radilo u zimne dane na selu....ujutro rani sabah se klanja i u komsiluk prije zore na kaHvu ili tebi neko pokuca na vrata...meni je to Ok....ali danas cim udje u stan/kucu u 6brava se zakljuvavaju...zato nam smetaju dolsci gostiju i komsija...to nije ok...ne komuniciramo postajemo mrzovoljni i depresivni i povnemo mrziti i sebe i ceo svijetmoonca wrote:Nije to nevidjeno. Imam i ja poznanika koji se tako druze. Svako jutro ili u toku dana se svakodnevno pije kafa s osobom iz komsiluka.
- spreca
#39 Re: Komsinica koja smeta
jos da cuje skripu kreveta ili kakve ne artikulisane zvukepustopoljina wrote: nesto mi se cini da se boji traziti cimerku.
a kontam, mozda bi i lakse trpio maminu tracibabu, nego da cimer ima zensku u svojoj sobi, a on opet na forumu pise kako su tako neuvidjavni...
- pustopoljina
#40 Re: Komsinica koja smeta
to ti pricamspreca wrote:jos da cuje skripu kreveta ili kakve ne artikulisane zvukepustopoljina wrote: nesto mi se cini da se boji traziti cimerku.
a kontam, mozda bi i lakse trpio maminu tracibabu, nego da cimer ima zensku u svojoj sobi, a on opet na forumu pise kako su tako neuvidjavni...![]()
...neznam stabi posle reko
- dječak sa šibicama
#41 Re: Komsinica koja smeta
U mahalama, kad sam ja bio mali, zene su isle na sijelo. Uglavnom starije zene, imale su svoje drustvo, i obicno se sijelilo navece. Po danu ne bas, vjerovatno jer zena kuha rucak ako je domacica ili penzionerka, ili je zaposlena odnosno radi.
Na sijelo se ide predvece u aksham sto se kaze, i onda sijele, cavrljaju ogovaraju ili kako ko, gleda se film na crnobijeloj televiziji, unuk dosadjuje "naaaaano hajmo kuci" i tako to.
Na sijelo se ide predvece u aksham sto se kaze, i onda sijele, cavrljaju ogovaraju ili kako ko, gleda se film na crnobijeloj televiziji, unuk dosadjuje "naaaaano hajmo kuci" i tako to.
- spreca
#42 Re: Komsinica koja smeta
pustopoljina wrote:to ti pricamspreca wrote:jos da cuje skripu kreveta ili kakve ne artikulisane zvukepustopoljina wrote: nesto mi se cini da se boji traziti cimerku.
a kontam, mozda bi i lakse trpio maminu tracibabu, nego da cimer ima zensku u svojoj sobi, a on opet na forumu pise kako su tako neuvidjavni...![]()
...neznam stabi posle reko
- pustopoljina
#43 Re: Komsinica koja smeta
neka komsija...
a ti nadji sebi kakvu zabavu...ok, ako si sam sa mamom, tamo se glodjete sa dajdzom oko prilaza...razumijem da neces da je ostavljas, ako je sama.
ali, nadji sebi zivot i pusti zene da tracaju, tvoja mati nije mala da ne zna "semsi" reci- haj' draga zeno, da legnem, noge/ledja me bole, moram poravniti...
ja spadam u zene koje se regenerisu kad se dobro ispricaju...vise volim popiti kafu s dobrom prijateljicom, nego otici napraviti kupku kakvu i citati knjigu.
a i toj treba naci kakav posao, zena od pedeset godina nije stara...normalno da ne zna sta ce sa sobom, ako su djeca velika, a ona bez posla...
a ti nadji sebi kakvu zabavu...ok, ako si sam sa mamom, tamo se glodjete sa dajdzom oko prilaza...razumijem da neces da je ostavljas, ako je sama.
ali, nadji sebi zivot i pusti zene da tracaju, tvoja mati nije mala da ne zna "semsi" reci- haj' draga zeno, da legnem, noge/ledja me bole, moram poravniti...
ja spadam u zene koje se regenerisu kad se dobro ispricaju...vise volim popiti kafu s dobrom prijateljicom, nego otici napraviti kupku kakvu i citati knjigu.
a i toj treba naci kakav posao, zena od pedeset godina nije stara...normalno da ne zna sta ce sa sobom, ako su djeca velika, a ona bez posla...
-
moonca
#44 Re: Komsinica koja smeta
[quote="pustopoljina"
..[/quote]
Nema sanse da se dobro ispricate --samo ti pricas u toj kombinaciji.

..[/quote]
Nema sanse da se dobro ispricate --samo ti pricas u toj kombinaciji.
- BajramBarecula
#45 Re: Komsinica koja smeta
triconja wrote:Jaro imas li ti svoju sobu? Uzmes igrica opicit ko svaki 30ogodisnjak sto zivi u roditeljskoj kuci i sta te briga ko dolaziVector_dum wrote:Kad majka dodje sa posla u 8, ona je u 8 i 15 u kuci, i cesto zna sjediti do 11..ZyzzSar wrote:ako tvojima ne smeta, ne vidim sto bi tebi
al da je pretjerano svaki drugi dan dolaziti nekome najavljen ili nenajavljen, jest
Ne znam kako samo ne osjeti da je dosadna.
- pustopoljina
#46 Re: Komsinica koja smeta
nemoj se kladiti.moonca wrote:Nema sanse da se dobro ispricate --samo ti pricas u toj kombinaciji.pustopoljina wrote: ja spadam u zene koje se regenerisu kad se dobro ispricaju...vise volim popiti kafu s dobrom prijateljicom, nego otici napraviti kupku kakvu i citati knjigu.
..![]()
![]()
![]()
brzo pricam, a i dobro slusam. i sto je najbitnije- ne udje mi na jedno uho, a da izadje na drugo.
- triconja
#47 Re: Komsinica koja smeta
Ako si iz bihaca nije ni cudopustopoljina wrote: nemoj se kladiti.
brzo pricam, a i dobro slusam. i sto je najbitnije- ne udje mi na jedno uho, a da izadje na drugo.
- insomnia78
#48 Re: Komsinica koja smeta
Sa naglaskom na bosnjakeJThomas wrote:nisi napisao "to ima samo kod nas".
- pustopoljina
#49 Re: Komsinica koja smeta
jest, jest...to je dodatni turbo boosttriconja wrote:Ako si iz bihaca nije ni cudopustopoljina wrote: nemoj se kladiti.
brzo pricam, a i dobro slusam. i sto je najbitnije- ne udje mi na jedno uho, a da izadje na drugo.![]()
![]()
- triconja
#50 Re: Komsinica koja smeta
Ko drugi kontinent svih mi, treba se malo uhavizat da se razumijepustopoljina wrote:jest, jest...to je dodatni turbo boosttriconja wrote:Ako si iz bihaca nije ni cudopustopoljina wrote: nemoj se kladiti.
brzo pricam, a i dobro slusam. i sto je najbitnije- ne udje mi na jedno uho, a da izadje na drugo.![]()
![]()