Pa vjerni HDZ-GLASAČI čine većina certificiranog hrvatskog naroda u BiH. I to ne kažem ja. Nego stranački lider i član presjedništva iz reda HR naroda.cyprus wrote:Ili ti ne razumiješ značenje riječi 'neposredno' ili sam ja nešto propustio... A čak i da naziva - ne može Čović ljude učiniti nečim što nisu... Mogu i ja sebe i svoju familiju nazvati američkom dijasporom, ali jebiga, slabe fajde od toga...SaraFina wrote:cyprus wrote:
1. Većina Hrvata u Bosni i Hercegovini nisu hrvatska dijaspora.
2. Glasanje Hrvata u Bosni i Hercegovini niti jednom nije odlučilo pobjednika u Republici Hrvatskoj.
3. Većina Srba u Bosni i Hercegovini nisu srbijanska dijaspora.
4. Nažalost, glasanje bosanskih Srba i Hrvata na izborima susjedne države ne mogu ja zabraniti, kao što ne mogu zabraniti ni ovo iz mog prethodnog posta. Samo kažem da bi to tako trebalo.
Kako nisu?Sam Čović ih tako neposredno naziva. I uvjek su Hrvati iz BiH bilo da žive u BiH ili HR vjerni HDZ glasači. Nikad nisi čuo za autobuse po Zapadnoj Hercegovini ili Mostaru koji besplatno voze i uplaćuju dnevnice, te hranu i put za vrijeme izbora u HR?
Gdje ti živiš? Ista je stvar i sa Srbima. Na Rači mnoštvo buseva za izbore.
To o vjernim HDZ glasačima većim dijelom stoji, ali ne znam kakve veze ima sa mojim postom...
On osobno kao i Dodik slikaju se prilikom izbora u susjednim državama i to se medijski proprati. Neće svakog prosječnog Srbina ili Hrvata valjda slikati pored glasačke kutije. Dodik podržava (po prošlim izborima pola RS) a druga polovina SDS koji takodjer gaji tu praksu glasanja u Srbiji.
Pa kad budeš ukidao, kreni od Dodikovaca, Čovićevaca i sl.
Nemoj po narodu koji izbjegao ni kriv ni dužan. Većinom bošnjačkom.