Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U Tuzli samoj imas 15.396 Hrvata plus 11.431 ostalih a medju tih ostalih je dobar dio onih Hrvata koji za sebe kazu da su BiH-ovci. Crkva katolicka u Bosni je uvijek bila i bit ce na strani Bosne i protiv te hercegovacke HDZ struje. Znaci od Kardinala Vinka Puljica do Bosanskih franjevaca. U Mostaru zivi tek 45.000 Hrvata. Dakle samo u Tuzli ima 50% "stolnog grada". Velika vecina Hrvata u Tuzli razmisljaju kao i ja. Slobodno dodji na kafu. Mogu ti i pokazati spomenik kralja Tvrtka kojeg su i sam stavio tu u avartar.
U Tuzli samoj imas 15.396 Hrvata plus 11.431 ostalih a medju tih ostalih je dobar dio onih Hrvata koji za sebe kazu da su BiH-ovci. Crkva katolicka u Bosni je uvijek bila i bit ce na strani Bosne i protiv te hercegovacke HDZ struje. Znaci od Kardinala Vinka Puljica do Bosanskih franjevaca. U Mostaru zivi tek 45.000 Hrvata. Dakle samo u Tuzli ima 50% "stolnog grada". Velika vecina Hrvata u Tuzli razmisljaju kao i ja. Slobodno dodji na kafu. Mogu ti i pokazati spomenik kralja Tvrtka kojeg su i sam stavio tu u avartar.
Opusti se i uzivaj!
Bosno moja!
Eh moj Ibrahime, kad bi ti znao bosanske katolike i njihovu Bosnu...
Neznaš ti da Bosna kardinalova i bosanskih katolika, nije ista Bosna ko Šerifa i Alije. Ali džaba pričat..
Naleti i ti na kahvu do Hercegove zemlje, neće ti nitko ništa. Ugodno bi se iznenadio i izgubio neke predrasude. Pozvan si
BMX1977 wrote:Ja sam Hrvat iz Tuzle i samo da odgovorim ovim "mojim" Hrvatima dole iz "Stolnog" grada. Nije mi cilj nikoga da uvrijedim i nije mi namjera da se svadjam putem interneta ali sve mora imati svoju mjeru.
Kao prvo; vas hercegovacki hdz mentalitet je toliko napuhan i iskompleksiran da citajuci vase postove mi se povraca. Valjda vas je Tito zbog ustaske proslosti toliko ponizio; napravio toliku bijedu od vas, da sada zelite sami sebi i svakome oko sebe dokazati da niste seljaci nego da ste neko i nesto- gradjani vele grada od 45.000 stanovnika. U svakom slucaju kompleksi su u pitanju i to se iz aviona vidi.
Na vasem jedinom portalu i forumu poskok prolivate toliku mrznju prema Bosnjacima i Bosni da je to za nepovjerovati. Znaci prijetite novim etnickim ciscenjima (moderatori vaseg jedinog portala); prijetite ratom i sto je najsmijesnije umisljate se kao da ste na nekoj visini uzviseni a raspad Bosne samo sto se nije dogodio. Jasta ce; raspast ce se Bosna radi sake hercegovackih Hrvata i Dodika koji je na crnoj listi SAD-a kada se nije raspala kada smo mi u Tuzli ratovali protiv JNA a u Sarajevu bili pod opasadom.
Dakle da sumiramo cijelu povijest:
1) Hrvati i Bosnjaci glasaju za nezavisnost BiH;
2) Brzo nakon toga Tudjman smjenjuje Kljujica; legalnog izabranog predstavnika Hrvata i vodju HDZ-a (koji se zalaze za RBIH) a za Kljujica su glasali vecina hrvata iz Tuzle i Sarajeva i drugih gradova izvan hercegovine pa i u samoj hercegovini;
3) Tudjman naredjuje ubistvo Blaza Kraljevica;
4) Proglasuje se Herceg Bosna sa ciljem pripajanjem Hrvatskoj i Tudjman na HRT-u izjavljuje kako je BiH vjestacka drzava i apsurd;
5) HDZ i HVO protjerivaju i etnicki ciste Bosnjake; otvaraju konc logore uz pomoc Hrvatske Vojske. Gradonacelnik Zapadnog Mostara izjavljuje kako ce Istocni mostar takodjer pripasti Herceg Bosni uz pomoc vojne sile. Tudjman svojem kabinetu saopstava da su tenkovi HV u BiH i oklopne brigade iste.
Cijela ta politika je u Hagu osudjena kao medjunarodni sukob, na cijem celu je stajao Franjo Tudjman. A zlocin je nazvan imenom: Udruzeni Zlocinacki poduhvat dok je cijeli vrh te HDZ politike osudjen u Hagu.
Posle svega toga:
Umjesto da se svim silama probaju pomiriti sa vecinskim narodom u BiH; narodom koji je vecinski na teritoriju gdje zivi 60% svih Hrvata BiH danas- Hercegovci rade nesto drugo. Josipovic, Mesic su se svim silama trudili da Hrvate dovedu na pravu put jer im je jasno kuda vodi sukob sa Bosnjacima. No HDZ hercegovine bira sledeci put nakon sto su u cijelom svijetu medijski unisteni i diskvalifikovani pred Hagom:
1) Sklapaju pakt sa Srbima i guraju prst u oko dodatno Bosnjacima.
2) Proglasavaju Herceg Bosnu 2001. godine te nakon toga tenkovi Americki upadaju u Mostarsku banku i ukidaju Herceg Bosnu;
3) Na sve moguce nacine se trude da iznerviraju Bosnjake koalirajuci otvoreno sa covjekom koji otvoreno rusi BiH i zagovarajuci Herceg Bosnu pod imenom "federalna jedinica" itd.
4) Koristeci uticaj Hrvatske da u parlamentu EU nazivaju Bosnjake fundamentalistama.
Na kraju dolazi racun da se plati.
Nek si him reko Ibrahime
Dosta hin je više bilo.
Ima da glasuju za koga Šerif i 5 slavna muslimanska kažu
Mnogo si smešan bre. Kad te neko satare argumentima, ostaju ti ovakve humoreske. De nam malo o šerijatskoj BiH, nisi evo od juče.
Kad oni prave tabore vlastitom narodu i stavljaju im etikete, hrvat iz Mostara vrijedi vise od hrvata iz Sarajeva, sta vise dodati i reci.
Zamislite da Tramp kaze Amerikanac iz drzave Texas vrijedi vise od amerikanca iz drzave Kalifornja, pa ne bi docekao naredno jutro na predsjednickoj poziciji smjenili bi ga expresno.
Slika i prilika o kakvim se ljudima radi.
Last edited by DonieBrasco on 10/09/2018 11:36, edited 1 time in total.
Dobar je i Puljic. Vjerovatno bi kardinala Vinka PUljica nazivali u Mostaru Ibrahimom. To je ta malogradjanska poltika HDZ-a. Bosanska katolicka crkva (Bosanska struja ne hercegovacka) je uvijek bila uz Bosnu. To ovi iz ""stolnoga"" vrlo dobro znaju i to im je najveci trn u oku.
malakh wrote:
činjenica je da je komšić na jako dobrom putu, a to dokazuje kuknjava poskokovaca. jer iz njihovog ponašanja, pametan čovjek svašta može zaključiti.
Činjenica je da je Komšić na dobrom putu da bošnjačkim glasovina zasjedne po treći put u fotelju hrvatskog člana predsjedništva. uglavnom, predstoji nam vrijeme popuštanja zategnutosti i otopljavanje bošnjačko-hrvatskih odnosa u federaciji.
malakh wrote:
činjenica je da je komšić na jako dobrom putu, a to dokazuje kuknjava poskokovaca. jer iz njihovog ponašanja, pametan čovjek svašta može zaključiti.
Činjenica je da je Komšić na dobrom putu da bošnjačkim glasovina zasjedne po treći put u fotelju hrvatskog člana predsjedništva. uglavnom, predstoji nam vrijeme popuštanja zategnutosti i otopljavanje bošnjačko-hrvatskih odnosa u federaciji.
Prioritet je izbor Komšića, za bošnjačko biračko tijelo. Predlažem da svaki entuzijasta, koji misle pogurati Hadžikadića, svoj glas proslijedi Komšiću. Nažalost ostali bošnjački kandidati imaju bazu glasača i stranke, te prebaciti te sigurne glasove, koje će dobiti čisto je razbacivanje resursa.
Ovo je realnost, to što je čovjek više nego u redu iluzorno je razmišljati da bi nam uz Čovića i Dodika bio od koristi u presjedništvu.
Šćepu izbjeći svakako. To je pod 2.
BMX1977 wrote:Ja sam Hrvat iz Tuzle i samo da odgovorim ovim "mojim" Hrvatima dole iz "Stolnog" grada.
Đes' rođak
Taman mi je jedan naš trebao iz Tuzle.
Slušaj, u pitanju je oklada, a ovo je tvoj fah: Je li se prvi sin iz braka kneza Mihajla Viševića Humskog s onom rospijom Jelenom zvao Držislav?
Kum Ićan kaže da nije, a ja kažem da jest.
Hafis wrote:Da i ja jednu pametnu nadodam: glas za Komšića je glas za Džaferovića. Komšo je sitna alkoholičarska duša kojoj godi pažnja javnosti, ali i SDA pijun koji želi oteti glasove Bećireviću i na taj način omogućiti Džaferovićevu pobjedu.
Jesam pametan stvarno... šteta što nas nema 50% u ovoj državi...Švicu bi prejebali s što si rek'o keks
zanimljivo je kako ga alkoholičarom nazivaju samo vjerni čitaoci poskoka. ono, ne možeš mu zakajlati kriminal, lopovluk, sićarstvo, pa mu zakajlaj da je alkoholičar, klošar i narkoman.
samo tako hafise i nemoj kukati kada komšić bude imao 200 hiljada glasova, a pogotovo se, vi poskokovci, nemojte iznenaditi kada vidi 200-300 glasova za komšića u posušju, tomislavgradu ili čitluku.
samo uzp-ovska djubrad govore za nekoga da je alkoholicar i ako on to nije ni pod razno. ali kada nemas nikakav posten argument onda lazes i covjeka pokusavas na neki drugi nacin da diskreditujes.
BMX1977 wrote:Ja sam Hrvat iz Tuzle i samo da odgovorim ovim "mojim" Hrvatima dole iz "Stolnog" grada.
Đes' rođak
Taman mi je jedan naš trebao iz Tuzle.
Slušaj, u pitanju je oklada, a ovo je tvoj fah: Je li se prvi sin iz braka kneza Mihajla Viševića Humskog s onom rospijom Jelenom zvao Držislav?
Kum Ićan kaže da nije, a ja kažem da jest.
Humska zemlja je uvijek bila u sastavu bosanske krune ili samouprave. Od kako je Ban Stijepan II Kotromanic na pocetku 14. vijeka pripojio bosanskoj banovini (vojnim pohodom na Cara Dusana 1323.) do dolaska Austro Ugara.Neznam sto se tu ima folirati. Samu titulu Herceg su bosanski kraljevi dali Stijepanu Kosaci a zemlju humsku nazivaju "bosanskom zemljom i bosanskom stranom".
Jer titulu daje i oduzima kruna a ne djed mraz. A kruna je uvijek stolovala u Visokom i Bobovcu. Posljednja Bosanska kraljica Katarina je koliko ja znam bila iz Blagaja. Nikome nije bilo ni na kraj pameti da nju naziva Hercegovackom kraljicom jer se zna da je hercegovina uvijek bila Bosna kao njezina tada ponosna pokrajina a danas manje ponosna pokrajina.
Last edited by BMX1977 on 10/09/2018 13:03, edited 2 times in total.
1. Negiraju genocid u srebrenici
2. Propagandno nazivaju Bosnjake ISIL teroristima
3. Slave UZPa nad Bosnjacima
4. Svrstavaju na srbsku stranu u vezi tuzbe za genocid
5. Laprdaju o zelenoj transverzali
6. Podrzavaju generalno hrvatsku na stetu BiH
malakh wrote:
činjenica je da je ispao dvoličan i da ga je komšić u ovoj političkoj igri pobijedio. dobro se sjećam 2014. godine i koliko je čovićeva slika sa bh dresom kružila internetom i izazivala hvalospjeve. to je bilo baš pred izbore 2014. godine.
sada, 2018. godine, skroz druga ploča i u potpunosti demaskiran.
oh ne znam kako se moglo dogoditi da ograničeni komšić tako prevesla tog velepnog akadamika, dr. sc. dragana čovića. sram ga bilo
Prelijepo , kazem uvijek radi par supaka sa poskok foruma i njihovih podguznih musica koji se krecu po drugim forumima trpamo citav jedan bratski narod u jedan kos , ali necemop tako vise ....
Isreno kazem Da covic ima politiku koja vodi ka boljem zivotu u bih i bez napetosti glasao bi za njega ....