Prvo ljubavno iskustvo!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Stari
Novalic:
stari moj, tvoje te godine sprecavaju da se sjetis...
recimo, ja sama sve cekala kada ce boljeti... i jos cekam....
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
Cekajuci bol....(oh kako ovo poetski zvuci)
mi bogme ...nacekasmo

stari moj, tvoje te godine sprecavaju da se sjetis...
recimo, ja sama sve cekala kada ce boljeti... i jos cekam....
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
Cekajuci bol....(oh kako ovo poetski zvuci)
mi bogme ...nacekasmo
-
Stari
Cekaj malo da ...prostudiram ovo bolje...Dakle:
"stari moj, tvoje te godine sprecavaju da se sjetis...
recimo, ja sama sve cekala kada ce boljeti... i jos cekam.... "
i nakon toga jos i ovo:
"eto sam stidna ko izablea, pa ne mogu kazat..."
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Rezultat, zapazanja, nalaz i misljenje:
Dakle ovako:
Stidna si zato sto si:
1.) Cekala
2.) Sama
3.) si mislila da ce boljeti
4.) jos uvijek u nekakvom iscekivanju
Hajde bona Novalicko pomozi mi malo da dokucim tajnu ...vjesto skrivanu
"stari moj, tvoje te godine sprecavaju da se sjetis...
recimo, ja sama sve cekala kada ce boljeti... i jos cekam.... "
i nakon toga jos i ovo:
"eto sam stidna ko izablea, pa ne mogu kazat..."
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Rezultat, zapazanja, nalaz i misljenje:
Dakle ovako:
Stidna si zato sto si:
1.) Cekala
2.) Sama
3.) si mislila da ce boljeti
4.) jos uvijek u nekakvom iscekivanju
Hajde bona Novalicko pomozi mi malo da dokucim tajnu ...vjesto skrivanu
-
Stari
Novalic :
"...Maher..."
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
The ...
...ja odgovora ti.....pobogu....zar stvarno mislis da sam ja nekakav vjestac pa sve to mogu skontati?
"...Maher..."
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
The ...
-
Stari
Novalic:
nadam se da jesi, nemoj mi iluzije unistavati...
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
OK ....hajd malo da se pokusam malo uziviti i tu (iznenadno mi dodijeljenu) ulogu ....vijestca.
Ovako je to bilo:
Mjesto: Kostajnica na rijeci Uni
Vrijeme: tesko za odrediti ...najvjerovatnije ...prva polovina '80-tih godina proslog vijeka.
Tema: Opis jedne carobne veceri uz sum rijeke , stihove F.G. Lorce i nekih drugih aktivnosti.
Ideja: iluzija da se neke stvari u zivotu desavaju ...spontano
Komentar: Suvisan
Ha Novalic sta velis?
Evo razbacio sam grah....slozio tarot-karte....i naglancao kristalnu kuglu
nadam se da jesi, nemoj mi iluzije unistavati...
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
OK ....hajd malo da se pokusam malo uziviti i tu (iznenadno mi dodijeljenu) ulogu ....vijestca.
Ovako je to bilo:
Mjesto: Kostajnica na rijeci Uni
Vrijeme: tesko za odrediti ...najvjerovatnije ...prva polovina '80-tih godina proslog vijeka.
Tema: Opis jedne carobne veceri uz sum rijeke , stihove F.G. Lorce i nekih drugih aktivnosti.
Ideja: iluzija da se neke stvari u zivotu desavaju ...spontano
Komentar: Suvisan
Ha Novalic sta velis?
Evo razbacio sam grah....slozio tarot-karte....i naglancao kristalnu kuglu
-
novalic
ja u grah gledam samo dok je u tanjuru...
nije kostajnica, al' jest bosna...
pjesnik jeste, i dan danas...
spontano, i jeste i nije...
meni je to vec neko vrijeme izgledalo jaaakoo privlacno, bila sam 100% za...
jer ovako mi se ne bi svidjelo, garant :
Kad je usao u sobu, zapravo vise i nisam imala izbora.
Poslije pica se bacio na mene, ne dajuci mi sanse da se oduprem.
jos pokoji detalj....
nije kostajnica, al' jest bosna...
pjesnik jeste, i dan danas...
spontano, i jeste i nije...
meni je to vec neko vrijeme izgledalo jaaakoo privlacno, bila sam 100% za...
jer ovako mi se ne bi svidjelo, garant :
Kad je usao u sobu, zapravo vise i nisam imala izbora.
Poslije pica se bacio na mene, ne dajuci mi sanse da se oduprem.
jos pokoji detalj....
-
Stari
novalic:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Sto bi rekao T. Zdravkovic u svojem davnom hitu: .."ti i ja , dva smo svijeta razlicita..."
Kad je grah u tanjuru onda, ja bezbeli, ne gledam u njega nego ga jedem....sta ces razliciti smo ljudi
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Sto bi rekao T. Zdravkovic u svojem davnom hitu: .."ti i ja , dva smo svijeta razlicita..."
Kad je grah u tanjuru onda, ja bezbeli, ne gledam u njega nego ga jedem....sta ces razliciti smo ljudi
-
Stari
Evo
Bio je decembar(prosinac) jedne davne godine sa bljuzgavicom na trotoarima a ja sam imao suplje cipele. Nije to bilo sve sto je cinilo da sam taj dan bio extra neraspolozen. Prije podne istog dana sam bezuspjesno skoro sahat i pol pokusavao dokazati jedan tablicni integral, da bih nakon toga, u ranim poslijepodnevnim sahatima bio doveden do ivice sloma zivaca sto mi tremolo u 27:-om taktu Tarreginog ”sjecanja na Allhambru” nikako ne ide od ruke i vjezbao sam , vjezbao….i na kraju, nakon dva sahata, odustao.
Nije mi se u stvari islo na taj zur ne samo zbog toga sto sam bio ,da prostite na izrazu nadrkan dnevnim desavanjima, nego i zbog toga sto su novogodisnji praznici bili u neposrednoj blizini za koje je bio dogovoren jedan od onih legendarnih derneka sa ”original” mojom rajom. Tako da sam razmisljao otprilike ovako …ako se veceras na ovoj sjedeljci nasikam k’o majka, necu stici odmahmurati do nove godine , a za novu godinu sam htio biti u top formi….”stara raja” je to od mene trazila. Sjedeljka se pretvorila u sasvim pristojnu pijanku, sa prijatnom (ne odvec glasnom)muzikom, umjerenom rajom koja me tjerala da im sviram, a i ona se pocela motati oko mene jos u trijeznom stanju. To trijezno stanje nije naravno trajalo previse dugo…jer hm, u tim mladim danima nisam bio bas umjeren u picu kao sad kad su ti dani bestraga nestali.
Oko dva sahata po ponoci sam s’ njom usao u dubinu mracne sobe sa svjesnom namjerom da materijaliziram nemoguce snagom poruke….razuzdanost histeriona…i tako to…. kao sto je to pjesnik opjevao nekoliko godina docnije.
Bio je decembar(prosinac) jedne davne godine sa bljuzgavicom na trotoarima a ja sam imao suplje cipele. Nije to bilo sve sto je cinilo da sam taj dan bio extra neraspolozen. Prije podne istog dana sam bezuspjesno skoro sahat i pol pokusavao dokazati jedan tablicni integral, da bih nakon toga, u ranim poslijepodnevnim sahatima bio doveden do ivice sloma zivaca sto mi tremolo u 27:-om taktu Tarreginog ”sjecanja na Allhambru” nikako ne ide od ruke i vjezbao sam , vjezbao….i na kraju, nakon dva sahata, odustao.
Nije mi se u stvari islo na taj zur ne samo zbog toga sto sam bio ,da prostite na izrazu nadrkan dnevnim desavanjima, nego i zbog toga sto su novogodisnji praznici bili u neposrednoj blizini za koje je bio dogovoren jedan od onih legendarnih derneka sa ”original” mojom rajom. Tako da sam razmisljao otprilike ovako …ako se veceras na ovoj sjedeljci nasikam k’o majka, necu stici odmahmurati do nove godine , a za novu godinu sam htio biti u top formi….”stara raja” je to od mene trazila. Sjedeljka se pretvorila u sasvim pristojnu pijanku, sa prijatnom (ne odvec glasnom)muzikom, umjerenom rajom koja me tjerala da im sviram, a i ona se pocela motati oko mene jos u trijeznom stanju. To trijezno stanje nije naravno trajalo previse dugo…jer hm, u tim mladim danima nisam bio bas umjeren u picu kao sad kad su ti dani bestraga nestali.
Oko dva sahata po ponoci sam s’ njom usao u dubinu mracne sobe sa svjesnom namjerom da materijaliziram nemoguce snagom poruke….razuzdanost histeriona…i tako to…. kao sto je to pjesnik opjevao nekoliko godina docnije.
-
Stari
Novalic:
pa niko da skonta, sta cu majkooooooo
ljudi, meni bilo od prve super, bezbolno....
pa ja jos uvijek cekam...
nece li...
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
stari:
sto bi nas narod reko :"..bem li ga" ako ovdje ista kontam
nece li ....???!!!???
zaboljeti ..mozda
pa niko da skonta, sta cu majkooooooo
ljudi, meni bilo od prve super, bezbolno....
pa ja jos uvijek cekam...
nece li...
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
stari:
sto bi nas narod reko :"..bem li ga" ako ovdje ista kontam
nece li ....???!!!???
zaboljeti ..mozda
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
hananah wrote:davno je to bilo, na plastu sijena, ja i moj komso, ja ne bih, ali on navalio
zacas je to bilo gotovo
vidim ga nekad kad idem rodnoj grudi, sa svoje sestoro djece kupi sijeno, a zena njegova pogace sprema
navratim i ja, pa mi ona pomaze pogace kajmakom, a ja joj se smjeskam
da samo zna
![]()
Hano duso, ....
Ona ti namaze pogacu kajmakom, a ti joj se smjeskas, ..... da samo zna. ......
Bona Hano, ne budi naivna.
Ni seljaci nisu sto su nekad bili.