Save Target As...
Peugeot.pps
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Taj Sirion troši 6 litara u prosjeku u praksi! I ubrzava do 100 za 10 sekundi. Ukratko, BEAST. Ovo su sve podaci sa testa. Pa meni ne pada na pamet da kažem da je Alfa, čak ni Renault kanta.Fair Life wrote:Daihatsu je najstarija firma za proizvodnju automobila u Japanu (specijalisti za mala auta), sada pod kontrolom Toyote... i jedino japansko vozilo koje se ne sastavlja u AU vec u Japanu. Moje iskustvo s Sirion GTVI 1.3 (automatik) su izvrsna, perfomanse odlicne, 75 KW (oko 103 KS)...ado-šampion wrote:(...)
Evo i ja vozim Daihatsu ...
(...)
Ako vozis Terios (4WD) interesovalo bi me tvoje misljenje o njemu, narocito automatik.
Pozdrav !!
Potkrijepi ti meni ovo ako su Evropska auta kvalitetnija:Madbad wrote:E pa sad pogledaj ADAC statistiku. Tvrde baš suprotno.
A inače što se tiče Amerike poznato je da tamo proizvođači šalju manje kvalitetna vozila ali sa puno opreme. Prema tome američka istraživanja nisu mjerilo kvalitete ovdje kod nas.
Ako treba potkrijepit cu ti to.
Isto pitanje i za tebe nineac kao i ovom gore. I bas mene briga za GM ili Forda, ja vama govorim da su Japanska auta daleko kvalitetnija od svih ostalih.nineac wrote:E conjuror ti si stvarno nedokazan. Jel ti živiš u americi? Očito da! onda bi trebao znati (bar mislim da si primjetio) da ameriku i evropu razdvaja nekakva voda, i da se ta tržišta razlikuju doslovce u svemu, osim u obliku auta (slični su) Garancije u americi nevrjede u evropi. Što GM,Ford neda 5-godišnju garanciju na npr. Chevrolet Balzer ili Voyoager u evropi? Malo razmisli!
I ti momak nikada nisi provozao očito niti jedno evropsko auto, a ne alfu.
Drži se ti malibua ili Saturna i ćuti, šta reče pa osta živ za alfu!
Nineac, ma pusti se ovog asimiliranog amerikanca. Čovjek je dosadan ko ušnineac wrote:kako kvalitetnija? Pouzdanija? DA, i to dobro pouzdanija. To uopće niej upitno, niti je neko to ovdje pokušao da opovrgne. međutim, ti malo puno vjeruješ statistikama, nije baš sve u broju kvarova. Ima tu milion faktora koji čine neko auto dobrim. I kani se više usporedbe USA i Evropa to su dva različita svijeta. Razmisli što jedan BMW, npr. M5 nema garanciju od 160.000 km, a Hyundai Sonata ima? jel Sonata ima svu onu tehniku iz F1 u svom motoru? Nema! A kaže da nešto što ne postoji u auto nemože da se pokvari. Ona jarane ako to tako gledaš kupi sebi Lend Rover Defender 100 Tdi i rješio si problem. On od elektronike ima akumulator
Pacifica je odličan SUV. Više je porodični naravno, ali definitivno jedan od boljih SUV-a. Jel njega voziš?MBA wrote:Ovo je najbolji auto: http://www.chrysler.com/pacifica/featur ... index.html
Limuzina sa 250hp!
Cudi me to sto pricate za Njemacka , Japanska i Americka auta. Ja sam imao VW Golf GTI i sat mu je stao na nekih 260 000km vjerovatno je presao preko 300 000 kada sam ga prodao i jos uvjek je radio (uz ocekivane svakodnevne kvarove) . Onda imao sam VW Fox koji sam platio $800 ,tada je bio 10 godina star i imao 220000 na satu, ja sam ga vozao do 280000 sve je radilo besprijekorno a prodao sam ga za $2000 i vjerujem da ga zena koja ga je kupila ga jos uvjek voza. A takoder sam vidio i Japance koji su bili tach na 100000 a bogami amerikance Chevrolet Cavalir RS koji je presao pola miliona kilometara i moj ga je badzo dao u otpad za $400 jer je pod stare dane trosio vise ulja nego benzina. Sta hocu da kazem? Svako auto ce preci 300 000 km ako se redovno odrzava i normalno exploatise sa druge strane dobar kreten moze razjeb..t novo auto u jednoj voznji. Znaci dvije stvari :odrzavanje i exploatacija. I dosta vise tog prepucavanja te Europski bolji te Japanski te Americki svako vozi ono sto voli . Mislim uzima se BMW kao primjer Europskog auta a Chevrolet ili Saturn kao primjer Americkog to je u najmanju ruku smijesno . Pa to je isto kao porediti Corvetu i Ladu i reci e vidis Europska auta nevaljajuTony Montano wrote:Ej, by the way, u Americi Lexus ubija i BMW i Mercedesa i Audija.
Najbolji dokaz je ako poredis vrijednost polovnih automobila, nakon 3 godine Lexus ima vecu trzisnu vrijednost od njemackih auta.
Jos jedan detalj, nikada nisam cuo da je njemacko auto preslo preko 150000 milja (240000 km) ali Japance vidjam redovno sa preko 200000 milja (320000 km).
Frutek wrote:Pacifica je odličan SUV. Više je porodični naravno, ali definitivno jedan od boljih SUV-a. Jel njega voziš?MBA wrote:Ovo je najbolji auto: http://www.chrysler.com/pacifica/featur ... index.html
Limuzina sa 250hp!
ovo je sta su ljudi pomjesali. vidis ovde se prica koje auto je bolje ali tema je koje auto je pouzdanije.nineac wrote:kako kvalitetnija? Pouzdanija? DA, i to dobro pouzdanija. To uopće niej upitno, niti je neko to ovdje pokušao da opovrgne.
Frutek wrote:Nineac, ma pusti se ovog asimiliranog amerikanca. Čovjek je dosadan ko uš Još malo i reće da je Toyota Corrola pouzdanija i kvalitetnija od BMW-a 330i
Ni jednom automobilu za pet godina ne ode nista (drndalice) bez obzira na marku i klasu istog, naravno uz redovne servise... osim guma i eventualno akumulatora.Tony Montano wrote:Pa i Toyota i Honda su u F1, ali ne bitno.
Americko i Evropsko trziste su nebo i zemlja. Problem ovih statistika je sljedeci, kada kupis BMW, Mercedesa ili Audija ocekujes da sve radi iducih 5 godina, i da jedino moras tociti benzin i eventualno promjeniti ulje kada ti auto kaze. Kada kupis Toyotu ili Hondu, ako ode neka drndalica, to je nebitno, jer znas da nisi platio preko $30.000 da ti drndalice rade 5 godina. A na BMW svaki kurac kosta milju, pa ti vidi ciji ce se vlasnik vise iznervirati.
svaki proizvodjac ima po kojeg "LIMUNA" i to je neizbjesno. limun je auto koje bos narod zove nije hairli auto.Fair Life wrote:[
Ni jednom automobilu za pet godina ne ode nista (drndalice) bez obzira na marku i klasu istog, naravno uz redovne servise... osim guma i eventualno akumulatora.
To je ludnica, kod mene za nepunih osam nije apsolutno ništa otišlo (osim akumulatora, koji se ubraja u potrošnu robu), jedino sam imam mali problem s klimom a nisam nikad u životu otišao na servis.Fair Life wrote:Ni jednom automobilu za pet godina ne ode nista (drndalice) bez obzira na marku i klasu istog, naravno uz redovne servise... osim guma i eventualno akumulatora.Tony Montano wrote:Pa i Toyota i Honda su u F1, ali ne bitno.
Americko i Evropsko trziste su nebo i zemlja. Problem ovih statistika je sljedeci, kada kupis BMW, Mercedesa ili Audija ocekujes da sve radi iducih 5 godina, i da jedino moras tociti benzin i eventualno promjeniti ulje kada ti auto kaze. Kada kupis Toyotu ili Hondu, ako ode neka drndalica, to je nebitno, jer znas da nisi platio preko $30.000 da ti drndalice rade 5 godina. A na BMW svaki kurac kosta milju, pa ti vidi ciji ce se vlasnik vise iznervirati.
Ako si kupio novo auto morao si ici na servis radi garancije... u slucaju da nesto "otkaze".ado-šampion wrote:To je ludnica, kod mene za nepunih osam nije apsolutno ništa otišlo (osim akumulatora, koji se ubraja u potrošnu robu), jedino sam imam mali problem s klimom a nisam nikad u životu otišao na servis.
Nisam ja uzeo, uzeo je rođak u Austriji, a nije mu se baš išlo u Beč na servis...Znači, nikad nije bio na servisu. Daihatsu se ne može ni uzet ni servisirat kod nas, tako da je najbliži servis u Zagrebu.Fair Life wrote:Ako si kupio novo auto morao si ici na servis radi garancije... u slucaju da nesto "otkaze".ado-šampion wrote:To je ludnica, kod mene za nepunih osam nije apsolutno ništa otišlo (osim akumulatora, koji se ubraja u potrošnu robu), jedino sam imam mali problem s klimom a nisam nikad u životu otišao na servis.
pa radi ovih elektricnih gluposti oni i jesu u ovakom polozaju na tabelama.nineac wrote: Pogledaj samo one silne elektronske gluposti što praktično život znače ko ih je prvi uveo u proizvodnju. BMW i mercedes, i audi od prije par godina, Lexus koji istina u americi žari i pali samo se koristi tim pogodnostima. Iako je Lexusu vrhunsko auto, kod amerikanaca prolazi više njegov izgled nego tehnika, koja je izuzetna, jer prosječan amerikanac nema pojma šta vozi. Da zna nebi vozio auta poput Pontiaca Voue i sličnih idiotizama!