Komšija alkoholičar

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Zejnep

#26 Re: Komšija alkoholičar

Post by Zejnep »

shandrprcSA wrote:Centar za soc rad i policija, prijavi nasilje u porodici i morat ces dati izjavu kao i da budes svjedok ako dodje do suda.Imaj na umu da ovo moze sve pasti u vodu ako mati ili cerke ne potvrde iz prijave.Onog momenta ako zavrsi u pritvoru radi nasilja u porodici isti ce se promjeniti na bolje :) Obavezno nakon nekog vremena od prijave trazi pristup informacijama da vidis sta se poduzelo i dokle je sve doslo,

Sretno :D
Daću ja izjavu, nije problem. Eto samo se bojim da će ova njegova mahnita mati reći da sve to nije istina. Da joj ne govori sve one gadosti, da je ne vrijeđa ine lupa po stanu.
Al.hajd, moram pokušati.
Zejnep

#27 Re: Komšija alkoholičar

Post by Zejnep »

Dođe mi i da Toplane nazovem. Da im kazem da ga provjere. Ja mislim da on na poslu pije. :-)

Ali to bi bilo previše. :roll:
vjesticanametli

#28 Re: Komšija alkoholičar

Post by vjesticanametli »

Zasto bi bilo pr3vis3.....uhljup na sisi toplana....ili zovi ili brisi temu....cuj previse
Heller

#29 Re: Komšija alkoholičar

Post by Heller »

pustopoljina wrote:
Zejnep wrote:Molim dijasporu da se uključi. Baš me zanima je li ovo globalno nerješiv problem ili je to samo kod nas?

Fudo nek se ne javlja. On je neozbiljan.
policija ga odvede, pa se on vrati...opet i opet...dok se nesto ne desi- ili se ti odselis ili on pocini kazneno djelo, pa ga nema neko vrijeme.
najbolje odseliti tamo gdje znas da svi rade od do i da vikendom nesto malo zivnu i tako...
Jaran 'spektor dobije poziv iz DZ, babo malo pretjero s vaspitavanjem. I privedu babuku, morali ga pustit. Nakon par dana opet po njega kad lik polomljen. Komšije ga neke prevaspitale. Kaže iz iskustva samo te metode donekle rade.
madner

#30 Re: Komšija alkoholičar

Post by madner »

Covjek radi u kotlovnici, pa da ne cuga pobio bi pola naselja.
shandrprcSA

#31 Re: Komšija alkoholičar

Post by shandrprcSA »

Zejnep wrote:
Daću ja izjavu, nije problem. Eto samo se bojim da će ova njegova mahnita mati reći da sve to nije istina. Da joj ne govori sve one gadosti, da je ne vrijeđa ine lupa po stanu.
Al.hajd, moram pokušati.
prvo popricaj sa kcerkama pa onda ako hoces zovi policiju i cen za soc rad....ako nista bar si obavjestila a negdje se to i evidentiralo tako da :)
Zejnep

#32 Re: Komšija alkoholičar

Post by Zejnep »

vjesticanametli wrote:Zasto bi bilo pr3vis3.....uhljup na sisi toplana....ili zovi ili brisi temu....cuj previse
Ne meni previše nego ako ću, a hoću, zvati socijalne radnike i policiju, možda je previše da i toplane zovem. Da neko ne pomisli da sam, iz ko zna kojih razloga udarila čovjeku na život, kontaš?

Čuj briši temu ...
vjesticanametli

#33 Re: Komšija alkoholičar

Post by vjesticanametli »

Brisi jer onda nema smisla naprDZivat to sam mislila....ja bi zvala sve ....1x jesam i od pu iliDZa trazila info sta je uraDZeno.....zena je krvnicki mlavila djete u stanu i ja fino tel i poziv....cekala sam ih...odjekivalo vristanje vani i niko nista ....pa.picka ti reko materina....a ono malo samo govori mama nemoj
Maraschino

#34 Re: Komšija alkoholičar

Post by Maraschino »

Banksy wrote:
Maraschino wrote:onda vi ne znate sta je mati i koliko sabura ima.
kada bi i dosla policija po njega mati bi ga branila.

neki kreten sto ne zna sta je mati. znat ce kada je izgubi.
:kiss:
:-)

:kiss:
Zejnep

#35 Re: Komšija alkoholičar

Post by Zejnep »

vjesticanametli wrote:Brisi jer onda nema smisla naprDZivat to sam mislila....ja bi zvala sve ....1x jesam i od pu iliDZa trazila info sta je uraDZeno.....zena je krvnicki mlavila djete u stanu i ja fino tel i poziv....cekala sam ih...odjekivalo vristanje vani i niko nista ....pa.picka ti reko materina....a ono malo samo govori mama nemoj

To je ipak druga situacija. Dijete je u pitanju. Ova žena svaki dan izađe malo,prohoda. Sjedi sa komšijama na klupi. Pitam se je li ikad ikom od njih pomenula šta joj sin svakodnevno radi. Sutra zovem socijalnu službu. Ne bojim se nazvati ni jebene toplane al što neko reče ako on onda ostane bez posla situacija se može i pogoršati.
Ja sam stvarno u blesavoj situaciji i zato sam i otvorila temu. Da vidim šta ljudi misle. Da sam neko koga boli dupe ne bih ni mislila o svemu tome a pogotovo ne bih temu počela.
demagog

#36 Re: Komšija alkoholičar

Post by demagog »

Zejnep wrote:Molim dijasporu da se uključi. Baš me zanima je li ovo globalno nerješiv problem ili je to samo kod nas?
Iz americke perspektive: cini mi se da ovdasnja policija i socijalne sluzbe ne bi poduzeli nikakve mjere osim razgovora i ubjedjivanja da to ne valja ukoliko on nju fizicki ne maltretira. Ne vjerujem da bi galama i cinjenica da on pije bili dovoljni za neke radikalnije mjere. Kad bi neko to prijavio socijalni radnici bi obavili razgovore s njim i s njegovom majkom sto u nekim slucajevima pomogne (taj se prepadne kad mu pocnu dolaziti kojekakvi drzavni sluzbenici) a u nekim odmogne (dodatno ga razjari). Opet, ako se sve svodi na galamu i lupanje tesko da bi bilo konkretnih sankcija pogotovo ako ona bude na njegovoj strani, a to se dogadja vjerovatno u 90% slucajeva.

Sta bi ja uradio na tvom mjestu? Cini mi se da bih prvo razgovarao sa te dvije odrasle kcerke pa onda gledao dalje.

Zalosno sve u svemu :(
Fudo387

#37 Re: Komšija alkoholičar

Post by Fudo387 »

demagog wrote:
Iz americke perspektive: cini mi se da ovdasnja policija i socijalne sluzbe ne bi poduzeli nikakve mjere osim razgovora i ubjedjivanja da to ne valja ukoliko on nju fizicki ne maltretira. Ne vjerujem da bi galama i cinjenica da on pije bili dovoljni za neke radikalnije mjere. Kad bi neko to prijavio socijalni radnici bi obavili razgovore s njim i s njegovom majkom sto u nekim slucajevima pomogne (taj se prepadne kad mu pocnu dolaziti kojekakvi drzavni sluzbenici) a u nekim odmogne (dodatno ga razjari). Opet, ako se sve svodi na galamu i lupanje tesko da bi bilo konkretnih sankcija pogotovo ako ona bude na njegovoj strani, a to se dogadja vjerovatno u 90% slucajeva.

Sta bi ja uradio na tvom mjestu? Cini mi se da bih prvo razgovarao sa te dvije odrasle kcerke pa onda gledao dalje.

Iz americke perpspektive, nakon prve prijave za narusavanje javnog reda i mira, uznemiravanja porodice, komsija, drugi dan bi pusio nekom qratom lebronu u pritvoru. Sumnjam da bi mu mater uplatila bond. :D
demagog

#38 Re: Komšija alkoholičar

Post by demagog »

Fudo387 wrote:
demagog wrote:

Iz americke perpspektive, nakon prve prijave za narusavanje javnog reda i mira, uznemiravanja porodice, komsija, drugi dan bi pusio nekom qratom lebronu u pritvoru. Sumnjam da bi mu mater uplatila bond. :D
Nije to bas tako. Imas ovde hrpu problematicnih porodica gdje svako malo dolazi policija i to za ozbiljnije stvari od galame, a sve bez ikakvih konkretnih rezultata.
Fudo387

#39 Re: Komšija alkoholičar

Post by Fudo387 »

demagog wrote: Nije to bas tako. Imas ovde hrpu problematicnih porodica gdje svako malo dolazi policija i to za ozbiljnije stvari od galame, a sve bez ikakvih konkretnih rezultata.
Hm, ja znam desetak nasih likova sto su im hanume na taj fazon spakovale deportaciju.
demagog

#40 Re: Komšija alkoholičar

Post by demagog »

Fudo387 wrote:
demagog wrote: Nije to bas tako. Imas ovde hrpu problematicnih porodica gdje svako malo dolazi policija i to za ozbiljnije stvari od galame, a sve bez ikakvih konkretnih rezultata.
Hm, ja znam desetak nasih likova sto su im hanume na taj fazon spakovale deportaciju.
Vjerovatno grijesimo kad govorimo o Americi kao cjelini, sigurno ima puno razlike od drzave do drzave i od grada do grada.
Fudo387

#41 Re: Komšija alkoholičar

Post by Fudo387 »

demagog wrote:
Fudo387 wrote:
Vjerovatno grijesimo kad govorimo o Americi kao cjelini, sigurno ima puno razlike od drzave do drzave i od grada do grada.
Ok, ima od kvarta do kvarta, u pravu si.
Uglavnom ove zajebancije shvataju ozbiljno i rigorozni su, docim imas dijelova grada u koje i ne ulaze, sem kad neko bude umlacen. Odu, pometu ga sa ceste, i naprave zapsinik koji ostave u podrumu da ceka nekog ambicioznog rukija da se zajebaje sa tim.
Zejnep

#42 Re: Komšija alkoholičar

Post by Zejnep »

Fudo387 wrote:
madner wrote:Covjek radi u kotlovnici, pa da ne cuga pobio bi pola naselja.
Ja sad pokusavam da odgonetnem,
Sta radi ljeti u kotlovnici?
:cry:
Remont Fudo. Provjere, popravke. Pripremaju za novu grijnu sezonu. Imaju dosta posla ljeti.
Fudo387

#43 Re: Komšija alkoholičar

Post by Fudo387 »

Zejnep wrote:
Fudo387 wrote:
madner wrote:Covjek radi u kotlovnici, pa da ne cuga pobio bi pola naselja.
Ja sad pokusavam da odgonetnem,
Sta radi ljeti u kotlovnici?
:cry:
Remont Fudo. Provjere, popravke. Pripremaju za novu grijnu sezonu. Imaju dosta posla ljeti.
Aha, ok, im smisla.
Samo ne kontam, sto tebi djavo neda mira?
Hos da sebi hajvana natovaris na kosti i gledas kad cete zaskociti palijom u haustoru?
Ako nemas zajebanu raju, starijeg brata koji je praaavoo dobar sa onim poturkom, ne mijesaj se.
daddy-kool

#44 Re: Komšija alkoholičar

Post by daddy-kool »

Pametan savjet, naša policija nije ekspeditivna kao američka.
Zejnep

#45 Re: Komšija alkoholičar

Post by Zejnep »

Fudo387 wrote: Aha, ok, im smisla.
Hos da sebi hajvana natovaris na kosti i gledas kad cete zaskociti palijom u haustoru?
Ako nemas zajebanu raju, starijeg brata koji je praaavoo dobar sa onim poturkom, ne mijesaj se.

E jbg. Nemam nikog zajebanog. Sem sebe ( i tebe) :lol: šalim se, nemam fakat ali ovo je snrad od čovjeka čije ponašanje ja ne mogu više da trpim. Ta galama, dreka, uvrede, lupanje, kao da živim u kakvom sabirnom centru a ne u zgradi gdje čak postoji i kućni red..
Ostalo sam već pominjala. Majka, pijan vozi...
Sta znam...ne mogu više ravnodušno da trpim.
Neće on meni ništa, ne bojim se ja ovakvih.
Fudo387

#46 Re: Komšija alkoholičar

Post by Fudo387 »

Zejnep wrote:

E jbg. Nemam nikog zajebanog. Sem sebe ( i tebe) :lol: šalim se, nemam fakat ali ovo je snrad od čovjeka čije ponašanje ja ne mogu više da trpim. Ta galama, dreka, uvrede, lupanje, kao da živim u kakvom sabirnom centru a ne u zgradi gdje čak postoji i kućni red..
Oooo, hoce, itekako.
Nemoj se zajebavat, ne treba ti to.
Cak i da ga prijavis, sve ce se odvijati po sljedecem scenariju:
Doce murija, preko qrca, moraju obaviti formalnost.
Njegova mama ce reci kako ima najboljeg sina na dunjaluku i da nema pojma o cemu pricaju.
On ce nakon pet minuta saznati ko ih je zvao, ti ces sebi napraviti problem.
Ako se ipak odlucis na ovu zajebanciju, kupi sebi pepper sprej, teufika, i cim cujes sum u ulazu, pucaj i prsci oko sebe. :D
Matzan

#47 Re: Komšija alkoholičar

Post by Matzan »

Zejnep

#48 Re: Komšija alkoholičar

Post by Zejnep »

Fudo387 wrote:
Zejnep wrote:

Oooo, hoce, itekako.
Nemoj se zajebavat, ne treba ti to.
Cak i da ga prijavis, sve ce se odvijati po sljedecem scenariju:
Doce murija, preko qrca, moraju obaviti formalnost.
Njegova mama ce reci kako ima najboljeg sina na dunjaluku i da nema pojma o cemu pricaju.
On ce nakon pet minuta saznati ko ih je zvao, ti ces sebi napraviti problem.
Ako se ipak odlucis na ovu zajebanciju, kupi sebi pepper sprej, teufika, i cim cujes sum u ulazu, pucaj i prsci oko sebe. :D
Ma jok. Ne brini ti za mene. I haj na bozu više :kiss:
Fudo387

#49 Re: Komšija alkoholičar

Post by Fudo387 »

Zejnep wrote:
Ma jok. Ne brini ti za mene. I haj na bozu više :kiss:
Budi pametna, mani zajebancije.
Docu ja na bozu, mogu ga i stoCirat za tebe, samo, ku’s onda kad ja odem? :lol:
Zejnep

#50 Re: Komšija alkoholičar

Post by Zejnep »

Fudo387 wrote: