Druga stvar,neka hvala ,otrpilike 20kom H11 mogu kupit za set ovih i zamijenit za minut,pametnom dosta
http://bulbfacts.com/halogen-bulbs/chart/
evo malo stranica pa prostudirajte
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pa prvo kažeš da je do sijalica a sad da je do fara...amar1994 wrote:Jesu li ko i xenon odlicna alternativa pa smetaju ostaim u voznji,ako je los far tj.smece nem oze mu ni laserska svjetlost pomoc
Druga stvar,neka hvala ,otrpilike 20kom H11 mogu kupit za set ovih i zamijenit za minut,pametnom dosta
http://bulbfacts.com/halogen-bulbs/chart/
evo malo stranica pa prostudirajte
ko kaze da je do sijalica,ja nemam problema.saabsa wrote: Pa prvo kažeš da je do sijalica a sad da je do fara...![]()
mala napomena, sve ove halogene koje daju više svjetla imaju i kraći vijek trajanja...
pa more,star mu i istrosen far pa da nadoknadi povecanjem lumenaThrottle wrote:MoRe kod konektovanog sve

hopi wrote:do mene je nisam napisao, to je bio ko fol philips, pisalo je na kutiji ali nije pravi
ma ko je to rekao i porediosaabsa wrote:Samo elektronika fara za led svjetla,( uzet ću primjer passat 8 ) košta cirka 750km KOMAD... Znači samo za led, odnosno jedna od tri elektronike koje idu po faru...
i ovde ljudi uzmu porediti kako oni od 50- 250 km nisu ni blizu kao original led farovi...
More sto ne more, sve je bolje od halogene.Throttle wrote:MoRe kod konektovanog sve
to ko na onim nekim starim američkim autima, crkne sijalica kupiš far sve zajednoamar1994 wrote:hopi wrote:do mene je nisam napisao, to je bio ko fol philips, pisalo je na kutiji ali nije pravi![]()
sad je sa ovim LED ljepota,rikne,mijenas far citav
u kuci sam sveu LED uradio,isto tako kad rikne jedna dioda na lusteru,mijenjas citavu plocu
hopi wrote:ma ko je to rekao i porediosaabsa wrote:Samo elektronika fara za led svjetla,( uzet ću primjer passat 8 ) košta cirka 750km KOMAD... Znači samo za led, odnosno jedna od tri elektronike koje idu po faru...
i ovde ljudi uzmu porediti kako oni od 50- 250 km nisu ni blizu kao original led farovi...
poredili smo te led sijalice (50-250KM) sa h7 halogenim (10-50KM) i eventualno kineskim ksenonima (oko 100M ne znam tačno), svi su tu nedje cijenom
naravno da se ne mogu porediti sa fabričkim kada dva takva fara koštaju ko neko solidno auto
jesul to ove ?Throttle wrote:U obicnim farovima je bolja varijanta LED od xenon sijalica sto se tice same konstrukcije. LED svijetli u jednoj tacki i preciznije baca u sjenilo za razliku od xenona kojem svijetli komplet sijalica i nemoguce je da pravi precizan snop jer baca na sve strane oko sebe i zato dolazi do zasljepljivanja nadolazećeg saobraćaja bez obzira na to koliko su farovi spusteni
Dosta pomaze ako u faru postoji kapica preko sijalice jer ne dozvoljava toliko da baca direktno naprijed nego ide u sjenilo koje usmjerava svjetlost na cestu a ne u vozace okolo

Ubacio sam sijalice.JavierBosnia wrote:Konektovani, sta si ti ubacio u farove, ne upratih te?
Na mojim farovima imaju kapice, i opet ovdje neki kazu da ih zasljepljuje,......Throttle wrote:U obicnim farovima je bolja varijanta LED od xenon sijalica sto se tice same konstrukcije. LED svijetli u jednoj tacki i preciznije baca u sjenilo za razliku od xenona kojem svijetli komplet sijalica i nemoguce je da pravi precizan snop jer baca na sve strane oko sebe i zato dolazi do zasljepljivanja nadolazećeg saobraćaja bez obzira na to koliko su farovi spusteni
Dosta pomaze ako u faru postoji kapica preko sijalice jer ne dozvoljava toliko da baca direktno naprijed nego ide u sjenilo koje usmjerava svjetlost na cestu a ne u vozace okolo
Aha ahaakonektovan wrote:Ubacio sam sijalice.JavierBosnia wrote:Konektovani, sta si ti ubacio u farove, ne upratih te?![]()
Obicne halogene H7 osram.
Prije imao xenon 35w 6000 K, svjetlio k'o Istanbulpa onda zbog ovih sto kukaju da im smeta, da ih zasljepljuje, počupam to i bacim.
JavierBosnia wrote:Aha ahaakonektovan wrote:Ubacio sam sijalice.JavierBosnia wrote:Konektovani, sta si ti ubacio u farove, ne upratih te?![]()
Obicne halogene H7 osram.
Prije imao xenon 35w 6000 K, svjetlio k'o Istanbulpa onda zbog ovih sto kukaju da im smeta, da ih zasljepljuje, počupam to i bacim.
A kakvi su farovi kod petice, obicni oni? Imaju li oni kakvog prostora za upgrade za prelazak na LED ili je veca matematika sve to
kao zuta povrsina iz jednog dijela. Jeftiniji je i manje otporan na temperaturu te prije pregori. Obicno daje nefokusiranu svijetlost. To na engleskom obicno zovu floodlight.
. Naravno cipovi na sijalicama su puno manji.