Ovo je bolesno sexualno drustvo

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Nastasia

#26 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Nastasia »

Kakav je ko odgajatelj i način na koji odgaja dijete je jako bitan za formiranje kasnije ličnosti. Tačno je da se mnogo puta desi i da od predivnih roditelja, dijete krene stranputicom, i da od loših roditelja, dijete bude divno, ali u većini slučajeva roditelji mnogo utiču na ličnost potomka, na njegov daljni razvoj i cjelokupan život.

No, to nikako ne znači i da homoseksualnost roditelja negativno utiče na dijete ili da homoseksualac ne može biti dobar i kvalitetan roditelj i da ne može, radi svojih ličnih seksualnih preferencija, odgojiti dijete.
Nastasia

#27 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Nastasia »

Humljanin wrote:Jbt po vecini komentara ispade da je Nizozemska (Holandija) neka zadrta i konzervativna vukojebina u kojoj ne smijes priznati da si peder (gej) i da su se zato ovi "outali" tek nakon 20ak godina...
:-)
Ne pije vode... Evo da je to negdje u nas na Balkanu.. Ali u Nizozemskoj?!! Pa mogao je reci da je peder ima 20 godina i vjerojatno ga nitko ne bi ni pogledao.
U pravu je čovjek sto se čudi.
I ja bi se čudio na njegovom mjestu. Ali je problem to što me skoro ništa više ne čudi. . A to mi i nije bas drago... :|
Ne mora biti do društva uvijek.
Nekada može problem biti i do psihe te osobe i prosto nemogućnosti da se sam u sebi pomiri sa tim ko je i šta je.

Mnogi ljudi i u nekim banalnijim stvarima pokušavaju ići protiv sebe i svoje prirode, tjeraju se da budu nešto što nisu, ne zbog roditelja, društva i okoline, nego jednostavno radi sebe samih.
S4mpion

#28 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by S4mpion »

plain vanilla wrote:
S4mpion wrote: Šta god ja mislio o njima, nema teorije da ti može proć' tvrdnja kako su odgoj i odgajatelj nebitna stvar.
Odgoj i odgojitelji su jako vazne stvari, ali je nebitno jel te odgaja gej ili hetero. Vazno je kako te odgaja i hoce li od tebe ispasti insan ili kriminalac ili zatucani parmak.
Ne bih se usudio izjavit' da je razlika nebitna. Ipak mislim da je povelika razlika u tome hoće li dijete biti odgojeno od strane homo ili hetero para. Ipak dva muškarca (ili dvije žene) nisu isto što i muškarac i žena, a statistika je daleko na strani hetero parova.
Humljanin

#29 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Humljanin »

Nastasia wrote:
Humljanin wrote:Jbt po vecini komentara ispade da je Nizozemska (Holandija) neka zadrta i konzervativna vukojebina u kojoj ne smijes priznati da si peder (gej) i da su se zato ovi "outali" tek nakon 20ak godina...
Ne pije vode... Evo da je to negdje u nas na Balkanu.. Ali u Nizozemskoj?!! Pa mogao je reci da je peder ima 20 godina i vjerojatno ga nitko ne bi ni pogledao.
I ja bi se čudio na njegovom mjestu. Ali je problem to što me skoro ništa više ne čudi. . A to mi i nije bas drago... :|
Nekada može problem biti i do psihe te osobe i prosto nemogućnosti da se sam u sebi pomiri sa tim ko je i šta je.

Mnogi ljudi i u nekim banalnijim stvarima pokušavaju ići protiv sebe i svoje prirode, tjeraju se da budu nešto što nisu, ne zbog roditelja, društva i okoline, nego jednostavno radi sebe samih.
A neznam šta bih ti rekao... Hajmo rec da se slažem sa konstatacijom. Ali opet... :zoka:
merlin246

#30 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by merlin246 »

Na nasim prostorima ljudi se toliko zgrazavaju gey populacije, pa to je strasno.
Meni to isto nije nimalo prirodno ali onda pomislim da sutra moze moje djete ne daj Boze imati tih problema i odmah drugacije gledam na to.
S4mpion

#31 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by S4mpion »

Spominju se roditelji narkomani, alkoholičari, zlostavljači, ali taj argument je u potpunosti neupotrebljiv, jer homoseksualci nisu neka sveta bića, i oni itekako mogu biti i narkomani i alkoholičari, a i zlostavljači.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#32 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by plain vanilla »

Nije to bas tako jednostavno. I u Holandiji i bilo gdje, ljudi sebi ne priznaju lako da su gej. Priznati drugima je drugi korak, ali ljudi cesto zapnu kod orvog.
Tradicija, drustvo, vjerske zajednice formiraju misljenje o porodici kao muzu, zeni i djeci. Nije lako odustati od svega toga i pomiriti se da ces uvijek biti drugaciji.
Sad gej parovi mogu usvajati djecu, ali nije ni to uvijek bilo tako. Takodjer, da je isto usvojiti dijete i imati vlastito, niko se ne bi zahebavao s umjetnim oplodnjama. Svi hetero parovi bi usvajali djecu i nijedno dijete ne bi bilo u domu.
Hocu reci da to ovo nije bas jednostavna situacija i ne moze se povrsno gledati :)
Nastasia

#33 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Nastasia »

Humljanin wrote:
Nastasia wrote:

A neznam šta bih ti rekao... Hajmo rec da se slažem sa konstatacijom. Ali opet... :zoka:
U suštini, mnogo je gorućih i prečih pitanja od toga da li je neko gej ili strejt.
Previše se nekako zadržavamo na stvarima koje su stvari lične prirode, unutrašnje borbe jedne osobe same sa sobom, pa tek onda sa okolinom.

Ne znam stvarno da se iko osim dokone osobe može baviti seksualnim životom nekog drugog, a kod nas je to izgleda glavni hobi. Da li su u pitanju homoseksualci, promiskuitetne osobe, seks prije braka ili u braku, nečiji moral, previše se bavimo tuđim pitanjima, a premalo se bavimo samim sobom.
alibaba_i_30_godina

#34 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by alibaba_i_30_godina »

Nastasia wrote:

U suštini, mnogo je gorućih i prečih pitanja od toga da li je neko gej ili strejt.
Previše se nekako zadržavamo na stvarima koje su stvari lične prirode, unutrašnje borbe jedne osobe same sa sobom, pa tek onda sa okolinom.

Ne znam stvarno da se iko osim dokone osobe može baviti seksualnim životom nekog drugog, a kod nas je to izgleda glavni hobi. Da li su u pitanju homoseksualci, promiskuitetne osobe, seks prije braka ili u braku, nečiji moral, previše se bavimo tuđim pitanjima, a premalo se bavimo samim sobom.
May I :kiss: ? :mrgreen:
Nastasia

#35 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Nastasia »

alibaba_i_30_godina wrote:
Nastasia wrote:

May I :kiss: ? :mrgreen:
Ma bujrum.
merlin246

#36 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by merlin246 »

plain vanilla wrote: Nije to bas tako jednostavno. I u Holandiji i bilo gdje, ljudi sebi ne priznaju lako da su gej. Priznati drugima je drugi korak, ali ljudi cesto zapnu kod orvog.
Tradicija, drustvo, vjerske zajednice formiraju misljenje o porodici kao muzu, zeni i djeci. Nije lako odustati od svega toga i pomiriti se da ces uvijek biti drugaciji.
Sad gej parovi mogu usvajati djecu, ali nije ni to uvijek bilo tako. Takodjer, da je isto usvojiti dijete i imati vlastito, niko se ne bi zahebavao s umjetnim oplodnjama. Svi hetero parovi bi usvajali djecu i nijedno dijete ne bi bilo u domu.
Hocu reci da to ovo nije bas jednostavna situacija i ne moze se povrsno gledati :)
Nazalost
Hajde da mogu usvojiti samo djecu koja su odraslija i koja imaju pravo izbora, nego imaju pravo usvojiti i bebu od par mjeseci. A to hoce li djete ni krivo ni duzno prolaziti poslije torturu u drustvu nije ni bitno jel..
animals

#37 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by animals »

Gaj populacija je nastala u Bosni..
imam i dokaze za to..
u Bosni se male sume zovu Gajevi..
tako da...
Dzonpi, zajebo si se..
gora je Bosna od Holandije.. :D
duminjo

#38 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by duminjo »

Ne bih nikad pederima dao da odgajaju ili imaju djecu.. Al jebiga, ne pitam se.
Sa sobom neka rade sta hoce al mislim da nije uredu svjesno od starta uzeti ga i "odvojiti" od majke.. Jednostavno nije uredu. Nema se sta tu pametovati.
Nista me vise ne cudi. Kad se neki ljudi sexaju sa usisivacima, kozama, zidovima.. Mogu i sa drugima. Samo neka im je daleko kuca od moje.
Ramzess Veliki

#39 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Ramzess Veliki »

Moj pradedo rahmetli je bio mudar covjek i kao da vidim da bi on na to sve rekao "Jah ..." I nastavio bi srkat' onaj fildzan.
Drugi narod, drugi obicaji. Zove me jaran iz Svedske, pita za savjet, veli idealizirao je to zapadno drustvo a sad kad je tamo razocaran jer je shvatio da su mnogo glupi i da ne kontaju nista, da im se dzabe objasnjava neka prakticna stvar, da u vijestima prikazuju sve sjajno i bajno, ne izvjestavaju o stvarnim problemima ... reko mozes li ti tu zaraditi pare, sta te briga za njih, ako ih mozes iskoristiti - iskoristi, misli na sebe a ne na njih. Neka o sebi misle sami.
Tako i u ovom slucaju, sta te briga dok tebe ne dotice. Neces se popedercit jer ti se komsija popedercio, nije zarazno ako sam neces.
-storm-

#40 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by -storm- »

Ovo sa kasnijim "izlaskom iz ormara" nema toliko veze za otvorenošću drustva, koliko sa tim, da osobe jednostavno do kraja upoznaju sebe...prestanu se obazirati na druge...dodju u stanje, kad ih poprilicno zaboli, sto ce drugi reci...tako slicno i straight osobe prestanu zivjeti cesto u nekim neskladnim vezama i brakovima...
Jer gay se ne postaje kroz godine, s tim se rodis. Zato ja i cestitam mladim ljudima, koji vrlo brzo smognu hrabrosti, te se postave za sebe...umjesto da desetljeće, dva, tri....glume ono sto nisu, samo da odgovaraju društvu.
Imam sina...i da se izjasni kao gay, ne bi mi bilo drago, jedino zbog okoline, zbog problema koje bi on imao...a oko ostalog, bitno bi mi bilo jedino da je sretan u životu.
Mada, ok....ne sumnjam u rezultate ankete na ovim prostorima, koja bi sacinjavala dvije opcije:
- gay...sa sretnom vezom, punom poštovanja, uvažavanja, sredjenim životom
- hetero...jebac, nasilnik, porocan, macho, krkan...ma sve ok, samo da ga ne prima u pak...sve je onda ok. :mrgreen:
Ono...ma dobar inace, samo ne valja mu kad popije :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#41 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by plain vanilla »

-storm- wrote:Ovo sa kasnijim "izlaskom iz ormara" nema toliko veze za otvorenošću drustva, koliko sa tim, da osobe jednostavno do kraja upoznaju sebe...prestanu se obazirati na druge...dodju u stanje, kad ih poprilicno zaboli, sto ce drugi reci...tako slicno i straight osobe prestanu zivjeti cesto u nekim neskladnim vezama i brakovima...
Jer gay se ne postaje kroz godine, s tim se rodis. Zato ja i cestitam mladim ljudima, koji vrlo brzo smognu hrabrosti, te se postave za sebe...umjesto da desetljeće, dva, tri....glume ono sto nisu, samo da odgovaraju društvu.
Imam sina...i da se izjasni kao gay, ne bi mi bilo drago, jedino zbog okoline, zbog problema koje bi on imao...a oko ostalog, bitno bi mi bilo jedino da je sretan u životu.
Mada, ok....ne sumnjam u rezultate ankete na ovim prostorima, koja bi sacinjavala dvije opcije:
- gay...sa sretnom vezom, punom poštovanja, uvažavanja, sredjenim životom
- hetero...jebac, nasilnik, porocan, macho, krkan...ma sve ok, samo da ga ne prima u pak...sve je onda ok. :mrgreen:
Ono...ma dobar inace, samo ne valja mu kad popije :lol:
:thumbup:
Ramzess Veliki

#42 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Ramzess Veliki »

Znaci nikako ne mogu biti strejt a da nisam nasilan, krkan, moram biti sirovina, degenecit' zenu ... a ako sam fin, kulturan, imam dobro tijelo koje je fakat dobro, volim pomoci, volim zivotinje, onda sam prikriveni gej koji treba da se otvori i pronadje peska u sebi ????

I kad mi kazu da me homoseksualci previse nerviraju ... kako me nece nervirati kad se moram boriti za svoja prava da budem hetero. :novine:
walter kurtz

#43 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by walter kurtz »

Bolest i sex ne idu u istu recenicu :zoka: nema nista bolesno u sexu bio on homo ili straight :|
duminjo

#44 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by duminjo »

Ramzess Veliki wrote:Znaci nikako ne mogu biti strejt a da nisam nasilan, krkan, moram biti sirovina, degenecit' zenu ... a ako sam fin, kulturan, imam dobro tijelo koje je fakat dobro, volim pomoci, volim zivotinje, onda sam prikriveni gej koji treba da se otvori i pronadje peska u sebi ????

I kad mi kazu da me homoseksualci previse nerviraju ... kako me nece nervirati kad se moram boriti za svoja prava da budem hetero. :novine:

Središ bikini zonu i kaže ti fuj pederčino :lol:
-storm-

#45 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by -storm- »

Ramzess Veliki wrote:Znaci nikako ne mogu biti strejt a da nisam nasilan, krkan, moram biti sirovina, degenecit' zenu ... a ako sam fin, kulturan, imam dobro tijelo koje je fakat dobro, volim pomoci, volim zivotinje, onda sam prikriveni gej koji treba da se otvori i pronadje peska u sebi ????

Samo sam karikirao za potrebe posta :lol:
O pogledu i mentalnom sklopu ljudi na to.
Naravno nikako to ne znaci, da ne mozes biti sretan i sve sto ide uz to, kao straight... :thumbup:
Ista se dilema provlaci izmedju vjernika i ateista...ne moras biti vjernik, da bi zivio po nekim moralnim načelima...ili ako okrenem...to sto si deklarativno vjernik, nikako ne znaci i da si visoko moralna osoba ...
Norm

#46 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Norm »

...znaci, u Bosni nema gay-eva...u Bosni su sve pedercine...drugo, i u Bosni ima toga da zena ima dva muza :izet: , istovremeno :D ...ali ne zive zajedno sto jest jest...znam iz svoje blize okoline ;-) ...i ovaj navedeni iz teme ocito nije gay, nego bisex...ipak je i zena ukljucena u aktivnosti tako da ne znam sto se raspravlja samo o gay populaciji...ima ljudi kojima je 'srce' veliko ko kuca...ima u njima ljubavi za sve...
Nego, haj ti kuci 'vamo sve normalno.. :lol:
Ramzess Veliki

#47 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Ramzess Veliki »

-storm- wrote:

Samo sam karikirao za potrebe posta :lol:
O pogledu i mentalnom sklopu ljudi na to.
Naravno nikako to ne znaci, da ne mozes biti sretan i sve sto ide uz to, kao straight... :thumbup:
Ista se dilema provlaci izmedju vjernika i ateista...ne moras biti vjernik, da bi zivio po nekim moralnim načelima...ili ako okrenem...to sto si deklarativno vjernik, nikako ne znaci i da si visoko moralna osoba ...
Nisi karikirao, nazalost zadnjih desetak godina sve cesce nailazim na ovakvo razmisljanje kod zena, da im je imati najboljeg gej frenda za shopping, za saslusat' probleme, a kad se ja ponudim za isto docekaju me komentari kao "Ma joooj vidi te, vidi se na kilometar da nisi gej, oni su njezni, ugladjeni ..." - zatim se ja naljutim pa viknem "A sta to ja ne mogu da budem fin I ugladjen ???!!! :twisted: " - onda one docekaju "Eto vidis, odmah se ljutis, oni nisu takvi, oni se ne ljute ... " - onda se ja pravo naljutim i odem do sanka i ne mrdam dok me gazda pajserom ne odvoji! :twisted:
Tako mi jedna prijateljica prica o gay frendu koji joj daje savjete o modi, izadje u .... I on joj sve fino kaze sta joj fino stoji a sta da ne nosi, reko eto i mene sa tobom da mi kvalifikovana modno osvijestena osoba da koji savjet, kaze ona "E ne moze, vidi te ... da udjes tako u bajkerskoj jakni oni bi se svi razbjezali." Dobro, reko' onda cu doci u sakou, kaze ona NE MOZE VIDI SE DA NISI GEJ! oni su fini njezni ... dobro, obucu rozu kosulju j...mu modu pa cu doci ... NE MOZE! Oni su njezni! :shock:
Jesam ja kriv sto ne placem ako nagazim na ekser na gradilistu? :roll:

Mislim da cu se povuci u pecinu I zivjeti monaskim zivotom dok ponovo u modu ne dodju cvrsti frajeri ... :oops:
Ramzess Veliki

#48 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by Ramzess Veliki »

Norm wrote:...znaci, u Bosni nema gay-eva...u Bosni su sve pedercine...drugo, i u Bosni ima toga da zena ima dva muza :izet: , istovremeno :D ...ali ne zive zajedno sto jest jest...znam iz svoje blize okoline ;-) ...i ovaj navedeni iz teme ocito nije gay, nego bisex...ipak je i zena ukljucena u aktivnosti tako da ne znam sto se raspravlja samo o gay populaciji...ima ljudi kojima je 'srce' veliko ko kuca...ima u njima ljubavi za sve...
Nego, haj ti kuci 'vamo sve normalno.. :lol:
Mislim da smo mi kao drustvo jednostavno pogubljeni izmedju zeljeli bismo, moramo i sta ce drugi reci, a zapostavili smo sebe i svoje poimanje srece. Covjek bi trebao teziti i raditi na tome da bude sretan i zadovoljan.
walter kurtz

#49 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by walter kurtz »

Uglavnom nije zarazno niti je haarp u pitanju ako izadjes iz ormara vjervoatno si citav zivot bio gay :zoka:
spreca

#50 Re: Ovo je bolesno sexualno drustvo

Post by spreca »

Norm wrote:Vrati se u Bosnu, ovdje sve normalno... :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Neboj se.....Vrati se u Bosnu ovdje niko nikog ne jebe ni dva posto :lol: :lol:
Post Reply