Kako uopste mozete porediti ta dva covjeka?
Pogledajte malo oko sebe, a onda se sjetite, barem vi stariji, sta ste imali i kako ste zivjeli!
Probudite se vec jednom....
Mladi muslimani su postojali ranije u vrijeme II svjetskog rata, pa su imali svoje dobrovoljce koje su slali u ugrozena podrucja Podrinja sa dekama i hranom za Bosnjaka, koje su kojeg li cuda, i tada Cetnici ko 11.07.1995. u Srebrenici...Eh naprimjer ima slika kada rahmetli predsjednik Alija Izetbegovic ide i nosi pomoc...Kakva handzar divizija... rahmetli Alija Izetbegovic je rodjen 1925. godine..znaci 1939. je imao 14 a 1945. 20 godina.... pa eto...Smrt fasizmu wrote: Josip Broz Tito je bio borac protiv fasizma, a Alija Izetbegovic je posle drugoga svjetskoga rata bio u zatvoru zato sto je bio pripadnik fasisticko-ustaske "HANDZAR DIVIZIJE" Tito je od feudalne, seljacke Bosne i Hercegovine kao i od cijele Jugoslavije napravio modernu evropsku zemlju, izgradio pruge, puteve, telekomunikacije, gradove, fabrike... , a !!!
Jes vala....CrazyNeddo wrote:Mladi muslimani su postojali ranije u vrijeme II svjetskog rata, pa su imali svoje dobrovoljce koje su slali u ugrozena podrucja Podrinja sa dekama i hranom za Bosnjaka, koje su kojeg li cuda, i tada Cetnici ko 11.07.1995. u Srebrenici...Eh naprimjer ima slika kada rahmetli predsjednik Alija Izetbegovic ide i nosi pomoc...Kakva handzar divizija... rahmetli Alija Izetbegovic je rodjen 1925. godine..znaci 1939. je imao 14 a 1945. 20 godina.... pa eto...Smrt fasizmu wrote: Josip Broz Tito je bio borac protiv fasizma, a Alija Izetbegovic je posle drugoga svjetskoga rata bio u zatvoru zato sto je bio pripadnik fasisticko-ustaske "HANDZAR DIVIZIJE" Tito je od feudalne, seljacke Bosne i Hercegovine kao i od cijele Jugoslavije napravio modernu evropsku zemlju, izgradio pruge, puteve, telekomunikacije, gradove, fabrike... , a !!!
Sto se tice Tita...znao je za Goli otok...u okviru Agrarne reforme vlasnistvo zemlje u Bosni Bosnjaka sa vise od 55% palo je na 22%, a kada su se Krajnici pobunili, osudeno je na desetina,a Ale Covic na smrt, zbog toga Krajina 30 godina nije dobila "dinara"...Eto vam Tite...
Zasto neki tvrde da je u njegovo vrijeme bilo dobro? Zato sto je svima bilo jednako lose,a ne ko sad...
I cesto se kaze u Titino vrijeme je bilo industrija i sve to,kao da je SDA i rahmetli Alija krivi za propast industrije,a ne OOR i agresija...
De ti mene nauci malo...UBL wrote:Jes vala Vodenjak, opet mi dosadjujemo o nakoj agresiji, sram nas i stid bilo!Vodenjak wrote:Jes vala....CrazyNeddo wrote: Mladi muslimani su postojali ranije u vrijeme II svjetskog rata, pa su imali svoje dobrovoljce koje su slali u ugrozena podrucja Podrinja sa dekama i hranom za Bosnjaka, koje su kojeg li cuda, i tada Cetnici ko 11.07.1995. u Srebrenici...Eh naprimjer ima slika kada rahmetli predsjednik Alija Izetbegovic ide i nosi pomoc...Kakva handzar divizija... rahmetli Alija Izetbegovic je rodjen 1925. godine..znaci 1939. je imao 14 a 1945. 20 godina.... pa eto...
Sto se tice Tita...znao je za Goli otok...u okviru Agrarne reforme vlasnistvo zemlje u Bosni Bosnjaka sa vise od 55% palo je na 22%, a kada su se Krajnici pobunili, osudeno je na desetina,a Ale Covic na smrt, zbog toga Krajina 30 godina nije dobila "dinara"...Eto vam Tite...
Zasto neki tvrde da je u njegovo vrijeme bilo dobro? Zato sto je svima bilo jednako lose,a ne ko sad...
I cesto se kaze u Titino vrijeme je bilo industrija i sve to,kao da je SDA i rahmetli Alija krivi za propast industrije,a ne OOR i agresija...
![]()
Fair Life komunjaro stara djesi ti ebo te Tito u s*pakFair Life wrote:Pretplati se i procitaj...risno wrote:Prije i poslije snimka iz Srebrenice
Kratko i jasno Alija Izetbegovic
"Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo"
rajvosa4ever wrote:Ne moze se mjeriti.
Vladali u drugim vremenima i uslovima.
Taj isti svijet bio je protiv cijele bosne sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom i ako ne ucestvovao onda odobravao genocid nad muslimanima.
Tito stvorio drzavu sa svim preduslovima da se raspadne,(Sto se je i desilo) a iza Alije ostala drzava koja bi ipak mogla jednog dana da se sastavi u jedinstvenu i suverenu, multietnicku...
Ne znam da li ti mozes da shvatis da njih vise 'zulja' 2 miliona domicilnih Muslimana Evrope, nego puno vise doseljenika u njihovim zemljama?Dezze wrote:Dok je Tito bio pomognut od cijelog svijeta u borbi protiv fasizma (inace bi ga ispusio). - Ovo je jedna vrlo logicna recenica (Tito bi ili bio potpomognut, u suprotnom ne bi, onda bi ga ispusio.....vrlo logicno.) Samo, stvar je u tome STO JE BIO potpomognut. A Aljo, znamo sta bi..... i nije svijetu do muslimana-neka 2 milioncica u cosku Evrope. Samo u Parizu i njegovoj okolini ih ima vise. Mi uvijek mislimo da se svijet oko nas okrece.....
Fair Life wrote:Pretplati se i procitaj...risno wrote:Prije i poslije snimka iz Srebrenice
Kratko i jasno Alija Izetbegovic
"Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo"
to isto kao risno kad zakljuci da je Reis arap....Prenj wrote:Jos kad bi nam mogao objasniti na osnovu cega si to zakljucio ...HamzaC wrote: Ne znam da li ti mozes da shvatis da njih vise 'zulja' 2 miliona domicilnih Muslimana Evrope, nego puno vise doseljenika u njihovim zemljama?
Prenj wrote:Jos kad bi nam mogao objasniti na osnovu cega si to zakljucio ...HamzaC wrote: Ne znam da li ti mozes da shvatis da njih vise 'zulja' 2 miliona domicilnih Muslimana Evrope, nego puno vise doseljenika u njihovim zemljama?
Srcu Evrope ?HamzaC wrote:Prenj wrote:Jos kad bi nam mogao objasniti na osnovu cega si to zakljucio ...HamzaC wrote: Ne znam da li ti mozes da shvatis da njih vise 'zulja' 2 miliona domicilnih Muslimana Evrope, nego puno vise doseljenika u njihovim zemljama?
Pogledaj malo Tursku i njihov status oko prikljucenja EU. Jesi li cuo reakcije? Mi smo ipak blize srcu Evrope (u poredjenju sa Turskom).
Mi blize srcu Evrope??? OkHamzaC wrote:Prenj wrote:Jos kad bi nam mogao objasniti na osnovu cega si to zakljucio ...HamzaC wrote: Ne znam da li ti mozes da shvatis da njih vise 'zulja' 2 miliona domicilnih Muslimana Evrope, nego puno vise doseljenika u njihovim zemljama?
Pogledaj malo Tursku i njihov status oko prikljucenja EU. Jesi li cuo reakcije? Mi smo ipak blize srcu Evrope (u poredjenju sa Turskom).
Nemoj mi reci da nisi nikad cuo izjave (cak i zvanicne) da je Evropa krscanska. Muslimani koji su u njihovim drzavama nemaju nikakav politicki, ekonomski ili bilo koji uticaj u drzavama u kojima zive, pa tako ni u EU. Nemoj mi reci da nisi cuo reakcije (cak i zvanicne) na pomen ulaska Turske u EU. Odmah je dobila prefiks Islamska drzava, (iako je sve drugo samo ne to) te da joj kao takvoj nema mjesta u krscanskoj Evropi. Problem je samo sto je vecinsko stanovnistvo Muslimansko. Slican status imaju i Muslimani u BiH. Vecinsko su stanovnistvo u drzavi koja je nastala raspadom ex. yu, i nije dobila pomoc da zastiti svoje granice (cak joj je i onemoguceno da se sama brani uvodjenjem embarga na uvoz oruzja) iz razloga da se ne stvori 'nova Turska' jos blize srcu Evrope.Prenj wrote:Mi blize srcu Evrope??? OkHamzaC wrote:Prenj wrote: Jos kad bi nam mogao objasniti na osnovu cega si to zakljucio ...
I sta onda?
da ti mozda nisi...ugrozen?????HamzaC wrote:
Nemoj mi reci da nisi nikad cuo izjave (cak i zvanicne) da je Evropa krscanska. Muslimani koji su u njihovim drzavama nemaju nikakav politicki, ekonomski ili bilo koji uticaj u drzavama u kojima zive, pa tako ni u EU. Nemoj mi reci da nisi cuo reakcije (cak i zvanicne) na pomen ulaska Turske u EU. Odmah je dobila prefiks Islamska drzava, (iako je sve drugo samo ne to) te da joj kao takvoj nema mjesta u krscanskoj Evropi. Problem je samo sto je vecinsko stanovnistvo Muslimansko. Slican status imaju i Muslimani u BiH. Vecinsko su stanovnistvo u drzavi koja je nastala raspadom ex. yu, i nije dobila pomoc da zastiti svoje granice (cak joj je i onemoguceno da se sama brani uvodjenjem embarga na uvoz oruzja) iz razloga da se ne stvori 'nova Turska' jos blize srcu Evrope.
Treba li dalje?
Nemoj pokusavati da okrenes diskusiju u drugom smjeru.mIRCerka wrote:da ti mozda nisi...ugrozen?????HamzaC wrote:
Nemoj mi reci da nisi nikad cuo izjave (cak i zvanicne) da je Evropa krscanska. Muslimani koji su u njihovim drzavama nemaju nikakav politicki, ekonomski ili bilo koji uticaj u drzavama u kojima zive, pa tako ni u EU. Nemoj mi reci da nisi cuo reakcije (cak i zvanicne) na pomen ulaska Turske u EU. Odmah je dobila prefiks Islamska drzava, (iako je sve drugo samo ne to) te da joj kao takvoj nema mjesta u krscanskoj Evropi. Problem je samo sto je vecinsko stanovnistvo Muslimansko. Slican status imaju i Muslimani u BiH. Vecinsko su stanovnistvo u drzavi koja je nastala raspadom ex. yu, i nije dobila pomoc da zastiti svoje granice (cak joj je i onemoguceno da se sama brani uvodjenjem embarga na uvoz oruzja) iz razloga da se ne stvori 'nova Turska' jos blize srcu Evrope.
Treba li dalje?
a da li si razmislio o posljedicama moguceg ulaska BiH u famoznu EU???
da li je to nama stvarno potrebno*????
ako ti argument bude NECE BITI GRANICA MOCI CEMO PUTOVATI BLA BLA, onda mi odmah reci S KOJIM J***NIM PARAMA CES PUTOVATI? Kad je i vise nego ocigledno da ce nas EU samo isisati i uzeti nam sve resurse sto imamo...
Netacno.HamzaC wrote:Nemoj mi reci da nisi nikad cuo izjave (cak i zvanicne) da je Evropa krscanska. Muslimani koji su u njihovim drzavama nemaju nikakav politicki, ekonomski ili bilo koji uticaj u drzavama u kojima zive, pa tako ni u EU. Nemoj mi reci da nisi cuo reakcije (cak i zvanicne) na pomen ulaska Turske u EU. Odmah je dobila prefiks Islamska drzava, (iako je sve drugo samo ne to) te da joj kao takvoj nema mjesta u krscanskoj Evropi.Prenj wrote:Mi blize srcu Evrope??? OkHamzaC wrote: Pogledaj malo Tursku i njihov status oko prikljucenja EU. Jesi li cuo reakcije? Mi smo ipak blize srcu Evrope (u poredjenju sa Turskom).
I sta onda?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/default.stm
EU stands by Turkish entry talks
The European Commission says talks on Turkey's membership of the EU should start on time on 3 October with accession as a "shared objective".
NetacnoHamzaC wrote: Problem je samo sto je vecinsko stanovnistvo Muslimansko. Slican status imaju i Muslimani u BiH. Vecinsko su stanovnistvo u drzavi koja je nastala raspadom ex. yu, i nije dobila pomoc da zastiti svoje granice (cak joj je i onemoguceno da se sama brani uvodjenjem embarga na uvoz oruzja) iz razloga da se ne stvori 'nova Turska' jos blize srcu Evrope.
TrebaHamzaC wrote: Treba li dalje?