Srebrenica - video u stranim medijima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nendertalac

#26 Srebrenica

Post by nendertalac »

E problemi vecine su nesto drugo.

Sta se sve u Bosni i Hercegovini smije postaviti kao "IZBOR"?

Moze li za bilo koga ko zivi u Bosni i Hercegovini pitanje granica i drzavnosti Bosne i Hercegovine biti stvar "IZBORA"?

Koji su to ZAKONI KOJE SVAKI DRZAVLJANIN BOSNE I HERCEGOVINE MORA POSTOVATI, BEZ OBZIRA NA VJERSKU I NACIONALNU PRIPADNOST?
stolica021

#27 ???

Post by stolica021 »

Kako da pocnem svoj komentar???
Dal krikikuju ci vas zato sto sve to komentarisete na taj nacin? Dal na nacin da kazem da se ne ponosim i da ti je krivo sto se to desilo. Dal da kazem da sam pre dva dana stojao sa jednim hrvatom usred beograda, razmenuli telefone i trebamo da se cujemo radi saradnje i prijateljstva.
Srbi su glupo vodili rat jer sve sto su radili radili su transparentno. Nikola Kojo je u filmu "Lepa sela, lepo gore" je nesto lepo rekao ali ne mogu sada tacno do reci da ponovim: Da je i jedna od tih kuca sto je spaljena posteno zaradjena ne bi se tako lako zapalila."
Ne upirem prstom ko je krivac, jer i time sam zlocinac. Ali ipak trebaju da odgovaraju oni koji su pocinili zlocine. Ne samo sa Srpske strane vec sa svih strana.
Naj glasniji su radikali. Ima ih i u BiH, i u Hrvatskoj i u Srbiji. Naj glasniji ali nisu vecina.
Druga je nedavno isao na takmicenje u Nemacku. Vratio se i prica. Naj draze mi je bilo sto su se ekipe iz Bosne, Hvatske i Srbije naj vise druzile i najbolje saradjivale.
Pazite sta radite.
Vreme je rata proslo. Ostali smo komsije. Zelja mi je da odem do Zagreba, do Tuzle, Sarajeva,...
Na sve strane da vidim te gradove jer me privlace vise nego dole Budva ili Podgorica.
U potpisu Novosadjanin
Saian

#28 Re: ???

Post by Saian »

stolica021 wrote: Dal da kazem da sam pre dva dana stojao sa jednim hrvatom usred beograda, razmenuli telefone i trebamo da se cujemo radi saradnje i prijateljstva.
Srbi su glupo vodili rat jer sve sto su radili radili su transparentno. Nikola Kojo je u filmu "Lepa sela, lepo gore" je nesto lepo rekao ali ne mogu sada tacno do reci da ponovim: Da je i jedna od tih kuca sto je spaljena posteno zaradjena ne bi se tako lako zapalila."

covjeche ja nesto gluplje odavno nisam prochitao :roll: :roll: , sta tebi nije zao sto su vodili rat, nego ti je zao sto su ga vodili transparentno, da su se malo bolje potrudili da uklone tragove onda ne bi imao primjedbi, "stojao s hrvatom" sta ovo treba da nam kaze da obojica hvala Bogu imate noge pa mozete stajat, il da si ti open-fucking- minded toliko da to vishe nije za ovog svijeta, "da je ijedna posteno zaradjena ne bi tako lako izgorila", o chemu ti covjeche prichas ?? :roll: :roll: :roll: premjestite ovaj post na podforum "obijest i glupost" (fakat ovaj podforum treba otvoriti)
leech

#29 Re: ???

Post by leech »

Saian wrote:covjeche ja nesto gluplje odavno nisam prochitao :roll: :roll: , sta tebi nije zao sto su vodili rat, nego ti je zao sto su ga vodili transparentno, da su se malo bolje potrudili da uklone tragove
video zapise i ostalo...
stolica021

Post by stolica021 »

Ajd polako. Nisi me dobro razumeo. Generalno za ceo rat mi je zao. Srbi su transparentno radili za razliku od ostalih pa se sada moze kaciti srbima stosta.
Niko iz ovog rata nije izasao cistih ruku.
pitt

Post by pitt »

stolica021 wrote:Ajd polako. Nisi me dobro razumeo. Generalno za ceo rat mi je zao. Srbi su transparentno radili za razliku od ostalih pa se sada moze kaciti srbima stosta.
Ma ja ....svi vama sve kace.....a vi se naivni samo branili :x Zavjera ustasko-dzihadska :roll:
leech

Post by leech »

stolica021 wrote:Ajd polako. Nisi me dobro razumeo. Generalno za ceo rat mi je zao. Srbi su transparentno radili za razliku od ostalih pa se sada moze kaciti srbima stosta.
Bolje šutjeti i glumiti solidarnost, nego progovoriti i otkloniti sumnju. Toneš sve dublje. Srebrenicu ne poredi ni sa čim.
Toozla

Post by Toozla »

...neki ni ciste pameti... :shock:
Saian

Post by Saian »

alo delegat, meni iskreno zao ove cure sto je trazis

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 592#410592

ovo "izgubili kontakt" da te nije na ignore stavila, ja bih je razumio :D :D eto Ljiljana moli Boga da te ovaj delegat ne nadje :D :D
Frutek

#35 Re: ???

Post by Frutek »

stolica021 wrote: Srbi su glupo vodili rat jer sve sto su radili radili su transparentno. Nikola Kojo je u filmu "Lepa sela, lepo gore" je nesto lepo rekao ali ne mogu sada tacno do reci da ponovim: Da je i jedna od tih kuca sto je spaljena posteno zaradjena ne bi se tako lako zapalila."
Ne upirem prstom ko je krivac, jer i time sam zlocinac. Ali ipak trebaju da odgovaraju oni koji su pocinili zlocine. Ne samo sa Srpske strane vec sa svih strana.
Kako te nije stid dolazit ovdje i pisat takve komentare :x
Transparentno vodili rat jel :x Trebali su sve sakrit ko što ste se i trudili jelde, al sve se bolan zna, ne možete ba ništa sakrit iako ste se žestoko trudili cijelo vrijeme da cijelom svijetu mažete oči...Al na kraju svima prekipilo pa vas svijet bombardovo...vidim još se niste dozvali...

Tipičan onaj srpski komentar, ni truna pokajanja ti nemaš isprana glavo! Kakva stoka, par dana poslije snimka o Srebrenici na kojoj su glavne ubice TVOJI Srbijanci, dolaziš ovamo s takvim šugavim svojim komentarima i pričaš o "zločinima sa svih strana" :x Da imaš imalo ljudskog dostojanstva kao što nemaš, pokajo bi se i stidio onog što je u ime vaše države rađeno!

Ti ćeš nama govorit "pazite rat se završio" :x . Da nije vas i vaših bolesnih glava, ne bi nikad ni počeo. Jadan si kolko ti je ispran mozak!
stolica021

Post by stolica021 »

Bolje šutjeti i glumiti solidarnost, nego progovoriti i otkloniti sumnju. Toneš sve dublje. Srebrenicu ne poredi ni sa čim.
Ni ne poredim, ali jel ti kazes da nijedan srbin nije ubijen???
Ja gledam realno.

..neki ni ciste pameti... Shocked

:? :? :?
Svojim pogledima i razmisljanjem nisam dosao ovde da se svadjam i da provociram, vec da se nadjemo na istim pogledima i se slika sagleda realno.

Ma ja ....svi vama sve kace.....a vi se naivni samo branili Mad Zavjera ustasko-dzihadska Rolling eyes
Niti postoji zavere velike Srbije, niti zavere velike Hrvatske niti....
Svako je svakog ubijao, to je cinjenica i nadam se proslost. Treba se okrenuti buducnosti.
pitt

Post by pitt »

Sa koje li si ti vukojebine sljego pa si prespavao zadnjih 15 godina :roll:
Frutek

Post by Frutek »

pitt wrote:Sa koje li si ti vukojebine sljego pa si prespavao zadnjih 15 godina :roll:
Ma svi su sad oni prespavali i tobože ništa nisu znali, sad kad valja istini u oči pogledat :oops:
stolica021

#39 Re: ???

Post by stolica021 »

Frutek wrote:
stolica021 wrote: Srbi su glupo vodili rat jer sve sto su radili radili su transparentno. Nikola Kojo je u filmu "Lepa sela, lepo gore" je nesto lepo rekao ali ne mogu sada tacno do reci da ponovim: Da je i jedna od tih kuca sto je spaljena posteno zaradjena ne bi se tako lako zapalila."
Kako te nije stid dolazit ovdje i pisat takve komentare :x
Transparentno vodili rat jel :x Trebali su sve sakrit ko što ste se i trudili jelde, al sve se bolan zna, ne možete ba ništa sakrit iako ste se žestoko trudili cijelo vrijeme da cijelom svijetu mažete oči...Al na kraju svima prekipilo pa vas svijet bombardovo...vidim još se niste dozvali...

Tipičan onaj srpski komentar, ni truna pokajanja ti nemaš isprana glavo! Kakva stoka, par dana poslije snimka o Srebrenici na kojoj su glavne ubice TVOJI Srbijanci, dolaziš ovamo s takvim šugavim svojim komentarima i pričaš o "zločinima sa svih strana" :x Da imaš imalo ljudskog dostojanstva kao što nemaš, pokajo bi se i stidio onog što je u ime vaše države rađeno!

Ti ćeš nama govorit "pazite rat se završio" :x . Da nije vas i vaših bolesnih glava, ne bi nikad ni počeo. Jadan si kolko ti je ispran mozak!
A Tudjam je govorio "Nemoj te nijedan metak ispucati???"
Nemojte se praviti cvecke.
Oni koji su to uradili sada su uhapseni, i podrzavam to.
Takodje podrzavam i da se svi ostali uhapse. Gotovina, Mladic, Karadzic,....
Svi u pizd** ma***** i u Hag. I sta onda ostaje?? Ostaju oni koji nisu ucestvovali u tom ratu. Shvatam tezinu svega toga sto je rat vodjen na vasoj teritoriji a ne ovde. Ne moze se to tek tako zaboraviti. i NE TREBA. To treba da bude lekcija za buduce generacije da ne ponavljaju iste igreske. Da opravdavam rat 5. oktobra bi sedeo kuci, ali sam ovako rusio ona govna sto su odgovorna za to sto se desilo.
danas

Post by danas »

Eh, da mi je da nadjem jednog, makar samo jednog gradjanina susjedne nam drzave preko Drine, koji nece reci "ALI"... lakse bi mi bilo mojoj dusi budalastoj...

Ma krivo im je, nisu to bili obicni ljudi na snimcima iz Srebrenice sto su ubijali, ma sve je to lose bilo pod Milosevicem, ma jedna nocna mora, diktatura prava, ne znaju oni kako ludaci dodjose na vlast, ma stajao on sa jednim Hrvatom bas tako neki dan, ma okrenimo se buducnosti, valja nam skupa zivjeti...

ALI, sta je sa srpskim zrtvama, sto se one ne spominju... ALI nisu samo njihovi ubijali, bilo je zla na svim stranama... ALI , sto je gori njegov pop od katolickog svecenika sto zlostavlja seksualno malu djecu, ALI, ALI, ALI...
Last edited by danas on 09/06/2005 23:16, edited 1 time in total.
Toozla

Post by Toozla »

stolica021 wrote:Srbi su transparentno radili za razliku od ostalih pa se sada moze kaciti srbima stosta.
...kako se ne transparentno, cetri godine, drzi grad od pola miliona ljudi u opsadi... :shock: ... bravo "ostali" kad ste ovo sakrili...

...kako se ne transparentno, u pet dana, pobije 8000 do 10000 ljudi... :shock: ... bravo "ostali" kad ste ovo sakrili...

...kako se ne transparentno, za sest mjeseci, iz magacina JNA podjeli oruzije samo jednoj nacionalnoj skupini... :shock: ... bravo "ostali" kad ste ovo sakrili...

....itd...
Saian

Post by Saian »

Ja tebe mogu i razumjeti u neku ruku. Pored novina koje chitash i sta ti na TV-u serviraju zadnjih 10 godina, takav rezon, svako je svakog ubijao, je logichan i super prihvatljiv. Priche o logorima, masovnim grobnicama, etnichkom chischenju se chine bajkovito. Jedino sto se mozda ne moze tako lako simplificirati , banalizirati i unificirati na sviju je organiziranost, sistematichnost i minuciozna provedba svega toga. Kao da je islo po nekom planu. Ali teshko je vjerovati da je pjesnichka dusha kao Radovan Karadzic mogla takvo nesto uopce usnuti kamoli planirati. Ti imash premalo informacija da prichas o ovim stvarima zato bi bilo bolje da odustanesh, jer sa svakim novim postom dokazujesh eficijentnost propagandne mashinerije kojoj si bio 10 godina izlozhen.
stolica021

Post by stolica021 »

danas wrote:Eh, da mi je da nadjem jednog, makar samo jednog gradjanina susjedne nam drzave preko Drine, koji nece reci "ALI"... lakse bi mi bilo mojoj dusi budalastoj...

Ma krivo im je, nisu to bili obicni ljudi na snimcima iz Srebrenice sto su ubijali, ma sve je to lose bilo pod Milosevicem, ma jedna nocna mora, diktatura prava, ne znaju oni kako ludaci dodjose na vlast, ma stajao on sa jednim Hrvatom bas tako neki dan, ma okrenimo se buducnosti, valja nam skupa zivjeti...

ALI, sta je sa srpskim zrtvama, sto se one ne spominju... ALI nisu samo njihovi ubijali, bilo je zla na svim stranama... ALI , sto je gori njegov pop od katolickog svecenika sto zlostavlja seksualno malu djecu, ALI, ALI, ALI...
Nije to ALI. Pogledaj sta ste pisali dok se ja nisam umesao i objektivno reci jel to govor nemrznje???
Ja sam samo za prestanak svadja i sukoba bilo kakve vrste.
danas

Post by danas »

stolica021 wrote: Svako je svakog ubijao, to je cinjenica i nadam se proslost. Treba se okrenuti buducnosti.
Pa evo, ja imam jedan prijateljski prijedlog -- idi svojim sugradjanima i predlozi njima da zaborave Jasenovac, objasni im fino da danas nije 1389 i da se Kosovski boj davno zavrsio te da ne treba meni da se svete zbog necega sto se desilo prije 600 godina. *ebi ga, svako je svakog ubijao, ne znam sto se pale i dan-danas oko Jasenovca, budale najobicnije, jel' tako? Pa kad oni svi zaborave i kad se oni svi "okrenu buducnosti", tek onda mozda mozes da dodjes ovdje i nagovaras mene da zaboravim klanje i silovanje i opsadu grada i Srebrenicu i Kapiju i Markale i genocid koji mi se juce desio. OK?
Frutek

Post by Frutek »

stolica021 wrote:
danas wrote:Eh, da mi je da nadjem jednog, makar samo jednog gradjanina susjedne nam drzave preko Drine, koji nece reci "ALI"... lakse bi mi bilo mojoj dusi budalastoj...

Nije to ALI. Pogledaj sta ste pisali dok se ja nisam umesao i objektivno reci jel to govor nemrznje???
Pa pogledaj naslov ovog topica! Ovaj topic govori o najvećem masakru poslije 2-og svjetskog rata čovjece božiji! Šta hoćeš, da se o vama priča sa tolerancijom i tonom topline nakon svog užasa što su ti sugrađani ovamo priredili?!!!

Kao što je pisalo na transparentu na fubalskoj utakmici BiH-SCG ... "Imamo 250000 razloga da vas mrzimo"!!!!

P.S ako ne znaš značenje te cifre, to predstavlja broj bosanskih žrtava iz rata.
danas

Post by danas »

stolica021 wrote: Nije to ALI. Pogledaj sta ste pisali dok se ja nisam umesao i objektivno reci jel to govor nemrznje???
To je za svaku pohvalu. Gdje si bio 1992-e da poguras tu opciju prestanka svadja i sukoba? Ili jos bolje, gdje si bio prije 10 dana, dok nije bilo kasete iz Srebrenice? Sad kad je satjeralo u cosak, kad ce se ocigledno morati placati ratna odsteta za genocid, prestanak svadja i sukoba pocinje strasno primamljivo da zvuci, jel' tako?
stolica021

Post by stolica021 »

Saian wrote:Ja tebe mogu i razumjeti u neku ruku. Pored novina koje chitash i sta ti na TV-u serviraju zadnjih 10 godina, takav rezon, svako je svakog ubijao, je logichan i super prihvatljiv. Priche o logorima, masovnim grobnicama, etnichkom chischenju se chine bajkovito. Jedino sto se mozda ne moze tako lako simplificirati , banalizirati i unificirati na sviju je organiziranost, sistematichnost i minuciozna provedba svega toga. Kao da je islo po nekom planu. Ali teshko je vjerovati da je pjesnichka dusha kao Radovan Karadzic mogla takvo nesto uopce usnuti kamoli planirati. Ti imash premalo informacija da prichas o ovim stvarima zato bi bilo bolje da odustanesh, jer sa svakim novim postom dokazujesh eficijentnost propagandne mashinerije kojoj si bio 10 godina izlozhen.
Priznajem, ne baratam sa cinjenicama. Ali znam sta se desavalo.
Jesam li ja rekao da se to desavalo po principu da smo se mi samo branili - NE. Jesam li ja rekao da gore pomenuti " pesnik" nevin - NE.
Ja kao pojedinac koji nije rekao NE svemu tome snosim odgovornost i prihvatam je. Ali ne vidim razlog zasto narednih 100 godina i naredne 2 generacije da ispastaju zbog mnogo cijih gresaka. Izmenimo tu tragediju.
danas

Post by danas »

Frutek wrote: Kao što je pisalo na transparentu na fubalskoj utakmici BiH-SCG ... "Imamo 250000 razloga da vas mrzimo"!!!!

a sa druge strane pise "Noz, zica, Srebrenica"... :(
Toozla

Post by Toozla »

stolica021 wrote: Nije to ALI. Pogledaj sta ste pisali dok se ja nisam umesao i objektivno reci jel to govor nemrznje???
...apsolutno se slazem....ALI...sto prije izrucite Karadjica i Mladica Hagu, sudski postupak ce se prije zavrsiti....sto prije prestanete osporavati tuzbu za agresiju SCG na BIH, sudski postupak ce se prije zavrsiti.....
...sto se prije sudski postupak zavrsi, prije ce poceti isplata finansijske odstete....
....itd...

...nakon toga sticu se minimalni uslovi za :
Ja sam samo za prestanak svadja i sukoba bilo kakve vrste
Saian

Post by Saian »

polako ovo sa mrznjom prema jedno chitavom narodu nije nesto sto mi je blisko, mene je samo iznervirala indolentnost, neinformiranost i glupost u postu stolica021, gluposti se grozim, primanje informacija iz samo jednog izvora bez postavljanja pitanja je nesto od chega se najezhim
Last edited by Saian on 09/06/2005 23:32, edited 1 time in total.
Post Reply