Thorgerson wrote:Poznajem samo komsije sa svog sprata i mozda jos 6-7 ljudi iz ulaza. Sa nekima mozda njih 3-4 ono nekad stanem ispricamo se, dal u liftu, malo ispred zgrade, sretnemo se sa djecom u parku i sl.
Sto neko napisa, pozdravljam sve od ulaza do stana koga sretnem. Nit gledam face, nit pamtim i kako ja sad da te ljude prepoznam negdje u gradu u setnji, i u liftu to bude obicni pozdrav, dovidjenja, a lica ne pamtim... Sigurno da pozdravim nekad i ljude koji uopste ne zive tu nego su kod nekoga dosli, ali to mi je normalno jbt, mislim necu se pravit sad mutav ako je osoba 1m od mene, ili mi pridrzi vrata i sl.
I sta je tu nedefinisano, ne kontam. I sta uopste imas od pozdrava nepoznate osobe, sa kojom vjerovatno neces imati nikakav kontakt. Meni je to nedefinisano.
Postavljac teme, ako ti je do pozdravljanja, brate uputi ti prvi pozdrav, koga sretnes i prepoznas. Reci zdravo komsija, sta ima, bla bla... Mislim ako ti vec smeta. I ako vec pamtis lica i osobe. Ja opet kazem, slabo pamtim lica i uopste i ne srecem toliko neke komsije. Svako u svom fazonu.
Poenta mog postavljanja ako si procitao
da se to desava samo u 1 kvartu u ostalim ne i
ako naleti treca osoba .... ovi te ne poznaju iz ulaza a ti njih npr. pozdravis a vrlo dobro te znaju ..samo se foliraju da ne znaju, (bolje receno nesto se unervoze) ... i to mi je bilo zanimljivo...
Jer ti se ne unervozis kad naletis na neku osobu iz ulaza ispred zgrade... ili nesto skrivas da ti ovi rade iza ledja.
Ako je nesto protiv moje licnosti takvo ponasanje ... onda da preokrenem u opasno ponasanje ... i nece me vise interesovati..
U tome poenta postavljanje moje teme... mada ima tu nekih likova koji bi mi htjeli skinuti glavu ali ne smiju .... jer ja sam 3x opasniji od njih. Ali moja fiozofija ponasanja da ja nikad prvi ne napadam.
A ima jedan ozenjen ... (nabacivao se mojim zenskama u liftu) ... folira se kao da mene ne poznaje pred svojom zenom u liftu .... (a ja znam taj info kojeg sutim) (jedanput je bila situacija njegova zena , on i ja i ove zenske .... covjek se uspanicio pa poceo bjezati ... meni to bilo njegovo panicno bjezanje smijesno da zena ne sazna .. hahahahaha) dok ne budem ja saznao da me negdje blati .... nastradat ce mu brak dok kazes "keks" ... Trenutno ja sutim .... necu nista da remetim