Kolaps saobracaja zbog salterusa
- insomnia78
#26 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
U stvari ova slika uopste nije sa AP jer ima ukljucenje na desnoj strani sa znakom stop
- Zejnep
#27 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Ovo opet njihova dijasporska visočanstva seru po nama? 
- uglavnomja
#28 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
insomnia78 wrote:Ne nego na AP sporija vozila idu krajnjom desnom trakom. Strasno je ko sve vozi i komentariseuglavnomja wrote:zaustavna traka nije za voznju, pogotovo ne za brzu voznju jer je prljava i klizava, ulje, smece, kamencici ... a moze se zadesiti i zaustavjen auto
vamo gore kad naidje hitna - auti bjeze u zaustavnu da hitna prodje sredinom
(svi bukvalno staju kad naidje tako rotacija, uklone se koliko mogu i stanu dok ne ovi ne prodju)
a sto se tice ove prve slike, ne samo da je ostavljen prostor, cist, za hitnu i sl nego su u zaustavnoj vecinom kamioni, a ako je ovo kolona pred granicom (uklapalo bi se u pricu) to je normalno jer kamioni idu na poseban pregled u odvojeni dio carine, na normalnoj granici odvojak desno.
jah ...
desna (ili najdesnija
zaustavna traka je za ZAUSTAVlJANJE, ako se auto pokvari, da neko povraca, da se protegnu noge, izvede cuko da obavi sta mora ... tom trakom se ne vozi
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Plava oznaka na cesti mora biti autoput... I koliko sad vidim prema izvoru slike A66insomnia78 wrote:U stvari ova slika uopste nije sa AP jer ima ukljucenje na desnoj strani sa znakom stop
- insomnia78
#30 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Jesi ti vidio nekad onako ukljucenje na AP?mk ultra wrote:Plava oznaka na cesti mora biti autoput... I koliko sad vidim prema izvoru slike A66insomnia78 wrote:U stvari ova slika uopste nije sa AP jer ima ukljucenje na desnoj strani sa znakom stop
- insomnia78
#31 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Ja se iskreno nadam da ti nemas vozackuuglavnomja wrote:insomnia78 wrote:Ne nego na AP sporija vozila idu krajnjom desnom trakom. Strasno je ko sve vozi i komentariseuglavnomja wrote:zaustavna traka nije za voznju, pogotovo ne za brzu voznju jer je prljava i klizava, ulje, smece, kamencici ... a moze se zadesiti i zaustavjen auto
vamo gore kad naidje hitna - auti bjeze u zaustavnu da hitna prodje sredinom
(svi bukvalno staju kad naidje tako rotacija, uklone se koliko mogu i stanu dok ne ovi ne prodju)
a sto se tice ove prve slike, ne samo da je ostavljen prostor, cist, za hitnu i sl nego su u zaustavnoj vecinom kamioni, a ako je ovo kolona pred granicom (uklapalo bi se u pricu) to je normalno jer kamioni idu na poseban pregled u odvojeni dio carine, na normalnoj granici odvojak desno.
jah ...
desna (ili najdesnija) saobracajna traka je traka za VOZNJU, zaustavna traka, ako postoji, je desno od najdesnije trake za voznju. ima punu liniju.
zaustavna traka je za ZAUSTAVlJANJE, ako se auto pokvari, da neko povraca, da se protegnu noge, izvede cuko da obavi sta mora ... tom trakom se ne vozi
- mk ultra
#32 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
A evo gledaminsomnia78 wrote:Jesi ti vidio nekad onako ukljucenje na AP?mk ultra wrote:Plava oznaka na cesti mora biti autoput... I koliko sad vidim prema izvoru slike A66insomnia78 wrote:U stvari ova slika uopste nije sa AP jer ima ukljucenje na desnoj strani sa znakom stop
Sa makadama je
Ima i kod nas na 2 mjesta ovakav prilaz (zakljucan), vani iskreno nisam primjecivao jer se ne vozim toliko
- uglavnomja
#33 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
ja iskreno vjerujem da ti autoputa vidio nisi

pricamo o krajnjoj desnoj traci, sa punom debelom bijelom linijom

- insomnia78
#34 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
I u zaustavnoj traci mozes stati povracati, protegnuti noge, izvesti cuku?uglavnomja wrote:ja iskreno vjerujem da ti autoputa vidio nisi![]()
Ne provaljuj se vise
- uglavnomja
#35 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
obrati paznju na prvu recenicu ispod slike

zavrsavam pricu s tobom, jer kad nemas argumenata - zna se

zavrsavam pricu s tobom, jer kad nemas argumenata - zna se
- mk ultra
#36 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Nebitno je to, i gdje i kako ce se skloniti... Bitno je da se sklone za prolaz vozila do mjesta nesrece, odrona itd, sto se kod nas nikad nije desilo
Svi hrle u pm
Svi hrle u pm
- insomnia78
#37 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Dje sam ja reko da se istom smije voziti
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#38 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Da, tu se ne smijes zaustaviti da povracas,protegnes noge ili izvedes cuku na pisanje...dobro ti Frnacuz kaže, izvini ali je takouglavnomja wrote:ja iskreno vjerujem da ti autoputa vidio nisi![]()
-
BadBoy
#39 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Alal ti vera! Ovo treba isprintati i zakačiti na pasoškoj kontroli. Idioti koji se nisu 1% trudili ovdje da budu normalni, koristili sve moguće veze i vezice, pogodnosti korumpiranog sistema, pred odlazak iz BiH kao po instrukcijama pljuju po svemu.nadžak wrote:Navozo se on i vidio svijeta i kriznih situacija kamaru ( al u qrzu, da se koristim njegovim rječnikom) !insomnia78 wrote:Nisi se ti bas navoz’o po svijetu jel de
Najmrže mi od svega kad ovi naši, koji se pripremaju da idu negdje vani, počnu da veličaju i usranu Evropu i sav ostali svijet, ko da je negdje gore sve bajno! Seru po nama koji ostajemo isto ko da smo mi glavni krivci što je ovakvo sranje u državi! Seru po državi u kojoj su i oni pravili manje više sranja i sad će odjednom postati britanski lordovi, sve sa cilindrom na glavi. Gore će biti intelektualci i neće vidjeti ni primitivizma ni divljanja na cestama, uživaće u pravnom sistemu i družiće se sa komšijama i dan i noć. Malo roštilj potpalit i tako to!
Hajte života vam, kupite se i idite s mirom i ostavite nas da živimo kako znamo i umijemo. Još će ih gomila ići a mnogi koji nemaju gdje i neće oni će ostat, život je kuja, šta bi.
Za koga je glasao do sada i šta je on uradio da se ova država makar malo približi standardima Evrope.
Uglavnom, za argumentaciju kod naših ljudi razvio sam patentiranu metodologiju od dvije vrste argumenata:
1. OVO 'VAKO NEMA NIDŽE U SVIJETU
2. OVAKO SVI U SVIJETU RADE.
Jedno od to dvoje prolazi sto posto.
- uglavnomja
#40 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Bobi wrote:Da, tu se ne smijes zaustaviti da povracas,protegnes noge ili izvedes cuku na pisanje...dobro ti Frnacuz kaže, izvini ali je takouglavnomja wrote:ja iskreno vjerujem da ti autoputa vidio nisi![]()
pocnu te hvatati grcevi nakon 7-8 sati voznje ... sta ces? voziti telepatijom do prve pumpe? hoce cuko da se posere u autu ... djetetu zlo ... ispala ti upaljena cigara ispod sjedista ...
kakva je razika pokvari ti se auto i stanes ili ovo nabrojano? isti auto iste velicine isti prostor zauzeo ...
normalno je da je traka za hitne slucajeve i sto krace moguce zadrzavanje, ne za rostiljanje
zaustavljanje nije zabranjeno, voznja je zabranjena
i nemaju svi autoputevi betonsku ogradu uz zaustavnu traku, losa slika ... uglavnom ima prostora sa desne strane auta.
recimo ona slika iz novinskog clanka
-
Bobi
- Forum administrator
#42 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Pa gle, ako kazes policajcu da si izasao da protegnes noge nakon 7-8 sati ne gine ti kazna, kao i za cuku i povracanje. Postoje odmorišta gdje se te radnje obavljaju to na što ti aludiraš su hitni slučajevi a većina sto si ti nabrojao nije 
- insomnia78
#43 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Parkiras auto u zaustavnoj i odes landarati po livadi
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#44 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Ja sam vec pitao, a niko da odgovori. I sam zagovaram da u koloni nema niko ništa tražiti na zaustavnoj, ali me interesuje sta se radi na mostovima, jer nas narod ne razmišlja, pa i na mostu zauzet sve trake a nema zaustavne? Na 10km kolone može biti par mostova pa nije jednostavno nagurati auta.
Praktičnije mi je da svi idu lijevo ili desno a sredinu ostave.
Praktičnije mi je da svi idu lijevo ili desno a sredinu ostave.
-
Bobi
- Forum administrator
#45 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
A pšto da ne...mladi kukuruzi malo da naberem za kućeinsomnia78 wrote:Parkiras auto u zaustavnoj i odes landarati po livadi
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#46 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
I nemojte slijepo pratiti neka pravila. Ako zakon kaže da se na zaustavnoj možeš zaustaviti samo ako je vozilo pokvareno, je li to znači da ja u nekom pred infarktnom stanju trebam voziti par km do prve benzinske?
Sto se psica tice, neka sere u autu pa poslije izbaci.
Sto se psica tice, neka sere u autu pa poslije izbaci.
-
Bobi
- Forum administrator
#47 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Pa gle ako si sam i u predinfraktnom stanju i zaustavis se na autoputu velika je vjerovatnoca da ces tu i umrijeti...zato vozi koliko mozes, znam nekoliko slucajeva da su tako ljudi sami sebi spasili život.
- mk ultra
#48 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Bez zajebancije, radnici jedne drzavne firme beru gljive pored AP upravo na ovakav nacinBobi wrote:A pšto da ne...mladi kukuruzi malo da naberem za kućeinsomnia78 wrote:Parkiras auto u zaustavnoj i odes landarati po livadi...i da protegnem noge gosp. policajac
Imaju sos telefoni na autocesti, i ako te primjete na kameri da stojis dolazi ophodnja vrlo brzo
Last edited by mk ultra on 29/07/2018 13:55, edited 1 time in total.
-
moonca
#49 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Ne bih rekla da savjetuju da se vozi --ako se stanje pogorsa - ubiti ce jos nekoga?
- uglavnomja
#50 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Bobi wrote:Pa gle, ako kazes policajcu da si izasao da protegnes noge nakon 7-8 sati ne gine ti kazna, kao i za cuku i povracanje. Postoje odmorišta gdje se te radnje obavljaju to na što ti aludiraš su hitni slučajevi a većina sto si ti nabrojao nije
ja cu vrlo lako priznati da nisam u pravu, nikakav problem
a landaranja po livadama i kukuruzima nema jer je svaki autoput ogradjen