Cudo nema @Tite & Partije da se nasladjuje.
Moderators: Charuga, Tomahawk11

de, ba, medo. kako nece biti mucnina pa izgubio si borbu za finale sto je komplet poenta turnira. i ne samo da si izgubio, nego si izgubio sa 10 centimetara udaljenosti, osjetis mu i miris i ukus i ode ti iz ruke. sad se treba praviti kako je, eto, super sto igraju retardinjo tekmu za luzere. niko tamo nije dosao da osvaja broncu, ovo nisu olimpijske igre. samo jedna stvar postoji i samo je jedna bitna. prvak svijeta. sve ostalo su gubitnici dok ne prodje odredjeni vremenski period pa se 1/4 ili 1/2 moze staviti u neki kontekst i nazvati uspjehom.medvjed23 wrote:meni je ta kuknjava kako je meč za 3. mjesto nepotreban i mučan vazda mirisala na aroganciju.. ja jednom, u svojoj državici, bio treći u poeziji i malo je falilo da puknem od sreće.. kad tamo neki lik, koji ima priliku biti treći na svijetu u haman najbitnijem sportu na svijetu, kaže da mu se peglativno boriti za bronzu i da ga ne interesuje ništa ispod prva dva mjesta, teško mi je ne pomisliti: kakav oholi, prenapuhani šupak..
ni u finalu ni u utakmici za treće mjesto ne navijam ni za koga, al volio bih da utakmice budu lijepe..
Čitam na nekom engleskom portalu gdje su njihovi stručnjaci birali ekipu prvenstva i većina je stavila tog Tripiera u 11. Kao i golmana, a bilo ih je još, Kane, Maguire, Stones. Ti hajvani haman nikad neće ništa naučitKorovjev wrote:Slično htjedoh napisati za Kane-a da je fakat on jedan od glavnih krivaca za poraz u polufinalu, ali zatvoriše temu. Ako si manga i najbolji strijelac uguraj jedan u nokaut fazi a da nije penal. Ajde ono prvo mu je odbranio, premda baš nešto nisam vidio da njemu golmani brane kad izađe jedan na jedan, ali onaj odbijanac moraš ugurati. I Englezi za Tripiera imaju odličnu zamjenu onog malog iz Liverpoola, koji je po meni klasa iznad Tripiera i ofanzivno i defanzivno. A igrao je sad u CL i ne boji se velikih utakmica. Oni nemaju zamjenu za Hendersona i tu leži njihov problem.
A ova tekma je baš za tako te mlade igrače željne igre, dokazivanja koji nisu igrali u polufinalu i nisu ispražnjeni ko većina prvotimaca. Premda se slažem da je malo na silu ali da se ja pitam igralo bi se i za 15 mjesto. Daj što više tekmi.
Samo radi mundira treba ovakva utakmica. Gledat njihovu patnju ako, odnosno kad izgube je neprocjenjivoomar little wrote:de, ba, medo. kako nece biti mucnina pa izgubio si borbu za finale sto je komplet poenta turnira. i ne samo da si izgubio, nego si izgubio sa 10 centimetara udaljenosti, osjetis mu i miris i ukus i ode ti iz ruke. sad se treba praviti kako je, eto, super sto igraju retardinjo tekmu za luzere. niko tamo nije dosao da osvaja broncu, ovo nisu olimpijske igre. samo jedna stvar postoji i samo je jedna bitna. prvak svijeta. sve ostalo su gubitnici dok ne prodje odredjeni vremenski period pa se 1/4 ili 1/2 moze staviti u neki kontekst i nazvati uspjehom.medvjed23 wrote:meni je ta kuknjava kako je meč za 3. mjesto nepotreban i mučan vazda mirisala na aroganciju.. ja jednom, u svojoj državici, bio treći u poeziji i malo je falilo da puknem od sreće.. kad tamo neki lik, koji ima priliku biti treći na svijetu u haman najbitnijem sportu na svijetu, kaže da mu se peglativno boriti za bronzu i da ga ne interesuje ništa ispod prva dva mjesta, teško mi je ne pomisliti: kakav oholi, prenapuhani šupak..
ni u finalu ni u utakmici za treće mjesto ne navijam ni za koga, al volio bih da utakmice budu lijepe..
ja imam suprotan pogled na fudbal i inače na život.. ako sagledamo stvari prostorno i vremenski široko, vidjećemo da smo svi (i ja, i ti, i pobjednici, i luzeri) isto: beznačajna zrna prašine u ravnodušnom svemiru.. međutim, ako se fokusiramo na jedan komadić prostora i jedan djelić vremena, vidjećemo da su u tom prostoru i tom vremenu neke stvari važne.. među tim važnim stvarima, neke su važnije od dugih.. među tim stvarima, važnijim od drugih, jedna je najvažnija: biti pobjednik, biti prvi.. to jeste najvažnije, al nije jedino što je važno, bar meni nije.. s tim u vezi, mislim da ljudima ne bi škodilo kad bi bili trunku skromniji i trunku manje gramzivi, al ok, to je samo moje mišljenje.. svakom njegovo..omar little wrote:de, ba, medo. kako nece biti mucnina pa izgubio si borbu za finale sto je komplet poenta turnira. i ne samo da si izgubio, nego si izgubio sa 10 centimetara udaljenosti, osjetis mu i miris i ukus i ode ti iz ruke. sad se treba praviti kako je, eto, super sto igraju retardinjo tekmu za luzere. niko tamo nije dosao da osvaja broncu, ovo nisu olimpijske igre. samo jedna stvar postoji i samo je jedna bitna. prvak svijeta. sve ostalo su gubitnici dok ne prodje odredjeni vremenski period pa se 1/4 ili 1/2 moze staviti u neki kontekst i nazvati uspjehom.medvjed23 wrote:meni je ta kuknjava kako je meč za 3. mjesto nepotreban i mučan vazda mirisala na aroganciju.. ja jednom, u svojoj državici, bio treći u poeziji i malo je falilo da puknem od sreće.. kad tamo neki lik, koji ima priliku biti treći na svijetu u haman najbitnijem sportu na svijetu, kaže da mu se peglativno boriti za bronzu i da ga ne interesuje ništa ispod prva dva mjesta, teško mi je ne pomisliti: kakav oholi, prenapuhani šupak..
Još će dobiti nagradu za najboljeg strijelca, a promašio finale..Artest wrote:
9/13Edin H. wrote:A evo vam odmah i odgovori![]()
USA (1930)
Germany/West Germany (1934, 1970, 2006, 2010)
Brazil (1938, 1978)
Sweden (1950, 1994)
Austria (1954)
France (1958, 1986)
Chile (1962)
Portugal (1966)
Poland (1974, 1982)
Italy (1990)
Croatia (1998)
Turkey (2002)
Netherlands (2014)
Meni je Bjelogrlić veliki znalac drugačije rekaoEdin H. wrote:A evo vam odmah i odgovori![]()
USA (1930)
Germany/West Germany (1934, 1970, 2006, 2010)
Brazil (1938, 1978)
Sweden (1950, 1994)
Austria (1954)
France (1958, 1986)
Chile (1962)
Portugal (1966)
Poland (1974, 1982)
Italy (1990)
Croatia (1998)
Turkey (2002)
Netherlands (2014)
nije poenta u zivotu biti prvi, siris pricu bez veze, moja poenta je bila da nije arogantno ne biti zadovoljan utakmicom za trece mjesto nakon sto si izgubio borbu za finale. razumljivo. objasnih zasto je okej ako ljudi nisu entuzijasticni i zadovoljni sto moraju igrati tu utakmicu za trece mjesto. nigdje nisam rekla da je trece mjesto sranje, nego da treba vrijeme i kontekst.medvjed23 wrote:ja imam suprotan pogled na fudbal i inače na život.. ako sagledamo stvari prostorno i vremenski široko, vidjećemo da smo svi (i ja, i ti, i pobjednici, i luzeri) isto: beznačajna zrna prašine u ravnodušnom svemiru.. međutim, ako se fokusiramo na jedan komadić prostora i jedan djelić vremena, vidjećemo da su u tom prostoru i tom vremenu neke stvari važne.. među tim važnim stvarima, neke su važnije od dugih.. među tim stvarima, važnijim od drugih, jedna je najvažnija: biti pobjednik, biti prvi.. to jeste najvažnije, al nije jedino što je važno, bar meni nije.. s tim u vezi, mislim da ljudima ne bi škodilo kad bi bili trunku skromniji i trunku manje gramzivi, al ok, to je samo moje mišljenje.. svakom njegovo..omar little wrote:de, ba, medo. kako nece biti mucnina pa izgubio si borbu za finale sto je komplet poenta turnira. i ne samo da si izgubio, nego si izgubio sa 10 centimetara udaljenosti, osjetis mu i miris i ukus i ode ti iz ruke. sad se treba praviti kako je, eto, super sto igraju retardinjo tekmu za luzere. niko tamo nije dosao da osvaja broncu, ovo nisu olimpijske igre. samo jedna stvar postoji i samo je jedna bitna. prvak svijeta. sve ostalo su gubitnici dok ne prodje odredjeni vremenski period pa se 1/4 ili 1/2 moze staviti u neki kontekst i nazvati uspjehom.medvjed23 wrote:meni je ta kuknjava kako je meč za 3. mjesto nepotreban i mučan vazda mirisala na aroganciju.. ja jednom, u svojoj državici, bio treći u poeziji i malo je falilo da puknem od sreće.. kad tamo neki lik, koji ima priliku biti treći na svijetu u haman najbitnijem sportu na svijetu, kaže da mu se peglativno boriti za bronzu i da ga ne interesuje ništa ispod prva dva mjesta, teško mi je ne pomisliti: kakav oholi, prenapuhani šupak..
Trece mjesto je uspjeh za male nacije, nece valjda fudbalski gigant i velesila poput Engleske biti zadovoljna trecim mjestom.omar little wrote: nije poenta u zivotu biti prvi, siris pricu bez veze, moja poenta je bila da nije arogantno ne biti zadovoljan utakmicom za trece mjesto nakon sto si izgubio borbu za finale. razumljivo. objasnih zasto je okej ako ljudi nisu entuzijasticni i zadovoljni sto moraju igrati tu utakmicu za trece mjesto. nigdje nisam rekla da je trece mjesto sranje, nego da treba vrijeme i kontekst.