Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja treće mjesto?

Poll ended at 14/07/2018 03:23

Belgija
20
74%
Engleska
7
26%

Total votes: 27

Artest

#26 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by Artest »

Image

Image

Cudo nema @Tite & Partije da se nasladjuje. :D
Korovjev

#27 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by Korovjev »

Slično htjedoh napisati za Kane-a da je fakat on jedan od glavnih krivaca za poraz u polufinalu, ali zatvoriše temu. Ako si manga i najbolji strijelac uguraj jedan u nokaut fazi a da nije penal. Ajde ono prvo mu je odbranio, premda baš nešto nisam vidio da njemu golmani brane kad izađe jedan na jedan, ali onaj odbijanac moraš ugurati. I Englezi za Tripiera imaju odličnu zamjenu onog malog iz Liverpoola, koji je po meni klasa iznad Tripiera i ofanzivno i defanzivno. A igrao je sad u CL i ne boji se velikih utakmica. Oni nemaju zamjenu za Hendersona i tu leži njihov problem.
A ova tekma je baš za tako te mlade igrače željne igre, dokazivanja koji nisu igrali u polufinalu i nisu ispražnjeni ko većina prvotimaca. Premda se slažem da je malo na silu ali da se ja pitam igralo bi se i za 15 mjesto. Daj što više tekmi.
medvjed23

#28 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by medvjed23 »

meni je ta kuknjava kako je meč za 3. mjesto nepotreban i mučan vazda mirisala na aroganciju.. ja jednom, u svojoj državici, bio treći u poeziji i malo je falilo da puknem od sreće.. kad tamo neki lik, koji ima priliku biti treći na svijetu u haman najbitnijem sportu na svijetu, kaže da mu se peglativno boriti za bronzu i da ga ne interesuje ništa ispod prva dva mjesta, teško mi je ne pomisliti: kakav oholi, prenapuhani šupak..

ni u finalu ni u utakmici za treće mjesto ne navijam ni za koga, al volio bih da utakmice budu lijepe..
USAblues

#29 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by USAblues »

Belgija :thumbup: :bih:
omar little

#30 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by omar little »

medvjed23 wrote:meni je ta kuknjava kako je meč za 3. mjesto nepotreban i mučan vazda mirisala na aroganciju.. ja jednom, u svojoj državici, bio treći u poeziji i malo je falilo da puknem od sreće.. kad tamo neki lik, koji ima priliku biti treći na svijetu u haman najbitnijem sportu na svijetu, kaže da mu se peglativno boriti za bronzu i da ga ne interesuje ništa ispod prva dva mjesta, teško mi je ne pomisliti: kakav oholi, prenapuhani šupak..

ni u finalu ni u utakmici za treće mjesto ne navijam ni za koga, al volio bih da utakmice budu lijepe..
de, ba, medo. kako nece biti mucnina pa izgubio si borbu za finale sto je komplet poenta turnira. i ne samo da si izgubio, nego si izgubio sa 10 centimetara udaljenosti, osjetis mu i miris i ukus i ode ti iz ruke. sad se treba praviti kako je, eto, super sto igraju retardinjo tekmu za luzere. niko tamo nije dosao da osvaja broncu, ovo nisu olimpijske igre. samo jedna stvar postoji i samo je jedna bitna. prvak svijeta. sve ostalo su gubitnici dok ne prodje odredjeni vremenski period pa se 1/4 ili 1/2 moze staviti u neki kontekst i nazvati uspjehom.
°u°

#31 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by °u° »

Korovjev wrote:Slično htjedoh napisati za Kane-a da je fakat on jedan od glavnih krivaca za poraz u polufinalu, ali zatvoriše temu. Ako si manga i najbolji strijelac uguraj jedan u nokaut fazi a da nije penal. Ajde ono prvo mu je odbranio, premda baš nešto nisam vidio da njemu golmani brane kad izađe jedan na jedan, ali onaj odbijanac moraš ugurati. I Englezi za Tripiera imaju odličnu zamjenu onog malog iz Liverpoola, koji je po meni klasa iznad Tripiera i ofanzivno i defanzivno. A igrao je sad u CL i ne boji se velikih utakmica. Oni nemaju zamjenu za Hendersona i tu leži njihov problem.
A ova tekma je baš za tako te mlade igrače željne igre, dokazivanja koji nisu igrali u polufinalu i nisu ispražnjeni ko većina prvotimaca. Premda se slažem da je malo na silu ali da se ja pitam igralo bi se i za 15 mjesto. Daj što više tekmi.
Čitam na nekom engleskom portalu gdje su njihovi stručnjaci birali ekipu prvenstva i većina je stavila tog Tripiera u 11. Kao i golmana, a bilo ih je još, Kane, Maguire, Stones. Ti hajvani haman nikad neće ništa naučit :-)
Sad još da ih Belgija raskuje pa da sve bude potaman.
Podržavam i igranje za 15. mjesto :thumbup: :mrgreen:
Last edited by °u° on 14/07/2018 06:52, edited 1 time in total.
°u°

#32 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by °u° »

omar little wrote:
medvjed23 wrote:meni je ta kuknjava kako je meč za 3. mjesto nepotreban i mučan vazda mirisala na aroganciju.. ja jednom, u svojoj državici, bio treći u poeziji i malo je falilo da puknem od sreće.. kad tamo neki lik, koji ima priliku biti treći na svijetu u haman najbitnijem sportu na svijetu, kaže da mu se peglativno boriti za bronzu i da ga ne interesuje ništa ispod prva dva mjesta, teško mi je ne pomisliti: kakav oholi, prenapuhani šupak..

de, ba, medo. kako nece biti mucnina pa izgubio si borbu za finale sto je komplet poenta turnira. i ne samo da si izgubio, nego si izgubio sa 10 centimetara udaljenosti, osjetis mu i miris i ukus i ode ti iz ruke. sad se treba praviti kako je, eto, super sto igraju retardinjo tekmu za luzere. niko tamo nije dosao da osvaja broncu, ovo nisu olimpijske igre. samo jedna stvar postoji i samo je jedna bitna. prvak svijeta. sve ostalo su gubitnici dok ne prodje odredjeni vremenski period pa se 1/4 ili 1/2 moze staviti u neki kontekst i nazvati uspjehom.
Samo radi mundira treba ovakva utakmica. Gledat njihovu patnju ako, odnosno kad izgube je neprocjenjivo :mrgreen:
Koja je to gomila hajvana govori da je najtraženiji pojam na google.uk zadnjih par dana bilo diskvalifikacija Hrvatske :lol: :lol: https://www.mirror.co.uk/sport/football ... p-12909097
°u°

#33 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by °u° »

I zašto se ne bi trebala igrati utakmica za 3. mjesto, ijedan pravi razlog, argument? Ti ljudi su profesionalci, žive isključivo od nabijanja lopte. Osnova u opisu posla im je takmičenje za jedno mjesto i pogotovo zabavljanje širokih masa. Ne može svako biti prvak države, pobjednik CL, kupa isl. Može samo jedan od 20, 32...
Sad što je nekom ispod časti igrat jer je imao nerealna očekivanja ko ih... Hrvatima nije bilo ispod časti '98, bili su presretni trećim mjestom, bili bi i mi.
I zato igraj pizdo, to mu je posao, nije doktor. Narod ih plaća da pimplaju.
To i jeste odlika pravog sportiste, da se digne kad je teško, kad su noge olovne. I mudo i na olimpijadu dođu s namjerom da osvoje bronzu. Oni realni možda i dođu pa osvoje. Dok neki zahvaljujući motivaciji iznenade favorite pa osvoje i više nego se od njih očekivalo. A ti plaću nad svojom hudom sudbinom.

Hajmo Belgija :bih: :bih:
°u°

#34 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by °u° »

:pisnuo: Its coming home, već spakovali kofere a zaboravili da moraju protiv Hazarda igrat :pisnuo: Što se ismija.
https://www.facebook.com/denko/videos/1 ... 249986915/

https://en.m.wikipedia.org/wiki/El_Risitas
Edin H.

#35 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by Edin H. »

Evo vam kviz pa se igrajte ako radi iz BiH

Can you name the 13 countries to finish third at a World Cup?

https://www.bbc.co.uk/sport/football/44819857
Edin H.

#36 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by Edin H. »

A evo vam odmah i odgovori :D

USA (1930)
Germany/West Germany (1934, 1970, 2006, 2010)
Brazil (1938, 1978)
Sweden (1950, 1994)
Austria (1954)
France (1958, 1986)
Chile (1962)
Portugal (1966)
Poland (1974, 1982)
Italy (1990)
Croatia (1998)
Turkey (2002)
Netherlands (2014)
irac300

#37 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by irac300 »

Kako god okreneš, Englezi će dobit', Belgiju ili belegiju. :D
insomnia78

#38 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by insomnia78 »

Kae sta ce utakmica z trece mjesto SP a jps slave ispadanje od Videotona prije ceteres godina :lol:
Hrvati do neki dan svima na nos nabijli svoje trece mjesto. ‘šnjaci su čudo
pizarro

#39 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by pizarro »

englezi ce sigurno vise cijeniti ovo trece mjesto :D
Edin H.

#40 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by Edin H. »

Da su pametni da izadju ne teren, pozdrave se i oba tima se vrate u svlacionice :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#41 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by _BataZiv_0809 »

Realno utakmica za utjesnu nagradu u psiholoskom smilsu, sto joj opet ne umanjuje znacaj. Nije lako ni treci biti.
medvjed23

#42 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by medvjed23 »

omar little wrote:

ja imam suprotan pogled na fudbal i inače na život.. ako sagledamo stvari prostorno i vremenski široko, vidjećemo da smo svi (i ja, i ti, i pobjednici, i luzeri) isto: beznačajna zrna prašine u ravnodušnom svemiru.. međutim, ako se fokusiramo na jedan komadić prostora i jedan djelić vremena, vidjećemo da su u tom prostoru i tom vremenu neke stvari važne.. među tim važnim stvarima, neke su važnije od dugih.. među tim stvarima, važnijim od drugih, jedna je najvažnija: biti pobjednik, biti prvi.. to jeste najvažnije, al nije jedino što je važno, bar meni nije.. s tim u vezi, mislim da ljudima ne bi škodilo kad bi bili trunku skromniji i trunku manje gramzivi, al ok, to je samo moje mišljenje.. svakom njegovo..
Fudo387

#43 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by Fudo387 »

Eno sad, biti treci na sp je bezveze...bolje se i ne kvalifikovati ako ne’s biti prvak. :D
p206

#44 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by p206 »

Artest wrote:Image

Još će dobiti nagradu za najboljeg strijelca, a promašio finale..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote:A evo vam odmah i odgovori :D

USA (1930)
Brazil (1938, 1978)
Sweden (1950, 1994)
Austria (1954)
France (1958, 1986)
Chile (1962)
Portugal (1966)
Poland (1974, 1982)
Italy (1990)
Croatia (1998)
Turkey (2002)
Netherlands (2014)
9/13

Cuj Austrija, Švecka i Poljska :facepalm:

Zaboravio sam Brazil :shock:
AmiĐa_Idriz

#46 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by AmiĐa_Idriz »

Edin H. wrote:A evo vam odmah i odgovori :D

USA (1930)
Brazil (1938, 1978)
Sweden (1950, 1994)
Austria (1954)
France (1958, 1986)
Chile (1962)
Portugal (1966)
Poland (1974, 1982)
Italy (1990)
Croatia (1998)
Turkey (2002)
Netherlands (2014)
Meni je Bjelogrlić veliki znalac drugačije rekao :oops:

Šta sad kao FIFA ne broji utakmice igrane u bašti hotela :roll:
omar little

#47 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by omar little »

medvjed23 wrote:
omar little wrote:

ja imam suprotan pogled na fudbal i inače na život.. ako sagledamo stvari prostorno i vremenski široko, vidjećemo da smo svi (i ja, i ti, i pobjednici, i luzeri) isto: beznačajna zrna prašine u ravnodušnom svemiru.. međutim, ako se fokusiramo na jedan komadić prostora i jedan djelić vremena, vidjećemo da su u tom prostoru i tom vremenu neke stvari važne.. među tim važnim stvarima, neke su važnije od dugih.. među tim stvarima, važnijim od drugih, jedna je najvažnija: biti pobjednik, biti prvi.. to jeste najvažnije, al nije jedino što je važno, bar meni nije.. s tim u vezi, mislim da ljudima ne bi škodilo kad bi bili trunku skromniji i trunku manje gramzivi, al ok, to je samo moje mišljenje.. svakom njegovo..
nije poenta u zivotu biti prvi, siris pricu bez veze, moja poenta je bila da nije arogantno ne biti zadovoljan utakmicom za trece mjesto nakon sto si izgubio borbu za finale. razumljivo. objasnih zasto je okej ako ljudi nisu entuzijasticni i zadovoljni sto moraju igrati tu utakmicu za trece mjesto. nigdje nisam rekla da je trece mjesto sranje, nego da treba vrijeme i kontekst.
°u°

#48 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by °u° »

Svaki pravi ljubitelj fudbala se raduje ovoj utakmici. Koja od ove dvije ekipe ima više muda da stisne i odigra kako treba? Ja se nadam da će ih Belgija satrat kako treba.
Edin H.

#49 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by Edin H. »

omar little wrote: nije poenta u zivotu biti prvi, siris pricu bez veze, moja poenta je bila da nije arogantno ne biti zadovoljan utakmicom za trece mjesto nakon sto si izgubio borbu za finale. razumljivo. objasnih zasto je okej ako ljudi nisu entuzijasticni i zadovoljni sto moraju igrati tu utakmicu za trece mjesto. nigdje nisam rekla da je trece mjesto sranje, nego da treba vrijeme i kontekst.
Trece mjesto je uspjeh za male nacije, nece valjda fudbalski gigant i velesila poput Engleske biti zadovoljna trecim mjestom. :oops:
medvjed23

#50 Re: Utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska

Post by medvjed23 »

ma ok, omarka stavlja poentu na tugu nakon izgubljenog polufinala, tugu koja onemogućava da se jasno sagleda značaj trećeg mjesta.. ok, ima to smisla, i moguće je da sam se ja u gornjim postovima pregrubo izrazio..
Locked