Moje misljenje je da nisu bili jer je jeftinije napraviti lazni snimak i iskonstruisati svu tu pricu nego stvarno to uraditi. Tad je bilo jedino bitno ruse ubijediti da su bili prije njih. A tad je USA imala Hollywood ...
Da li je covjek bio na mjesecu?
- Ramzess Veliki
#26 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Ja sam cuo od nekih da su bili i da su snimili Zemlju, I da je na snimku Zemlja k'o tepsija, I sad bi najradije rekli da nisu bili na Mjesecu.
Moje misljenje je da nisu bili jer je jeftinije napraviti lazni snimak i iskonstruisati svu tu pricu nego stvarno to uraditi. Tad je bilo jedino bitno ruse ubijediti da su bili prije njih. A tad je USA imala Hollywood ...
-
REMB
#27 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Ovi su mi najmocniji koji prihvataju svaku info zdravo za gotovo, i ko god drugacije poima stvar po njima je nepismen. A morebit da bidne i obratno.
- MyTao
#28 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Sve sto je trebalo da uradis je da procitas link koji si postavio.pojedinac wrote:
Temperatures in the upper thermosphere can range from about 500° C (932° F) to 2,000° C (3,632° F) or higher.
Koji materijali su korišteni za Apollo-e a da su mogli izdržati temperaturu od 500° C do 2,000° C ili više!?
Istina je da radiacija u thermosferi dize temperaturu stotine stepeni vise... ali isto tako da se tu nadjes bez opreme, smrznuo bi se... kako???? Pa procitaj link.
- Haris.ba
#29 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Uskoro bi Izrael trebao postati četvrta zemlja koja šalje letjelicu na Mjesec. Neće čovjeka. Zasad. Nadaju se da će ta akcija još više dati zamaha istraživanjima i nauci koja je već sada na zavidnom nivou u Izraelu.
A nama profesori fakulteta tvrde da će pravljenjem tunela na Ivanu biti riješeno zagađenje u Sarajevu. Eto, to je stanje naše nauke.
Gledam naše malinare kako organizuju proteste što im male cijene otkupa, a u Holandiji ljudi dronovima snimaju polja. Imaju vjerovatno najbolji poljoprivredni fakultet na svijetu.
Primjera je mali milion. I ne bi me čudilo da za nekoliko godina stvarno narod bude vjerovao da je mjesec šupalj.
A nama profesori fakulteta tvrde da će pravljenjem tunela na Ivanu biti riješeno zagađenje u Sarajevu. Eto, to je stanje naše nauke.
Gledam naše malinare kako organizuju proteste što im male cijene otkupa, a u Holandiji ljudi dronovima snimaju polja. Imaju vjerovatno najbolji poljoprivredni fakultet na svijetu.
Primjera je mali milion. I ne bi me čudilo da za nekoliko godina stvarno narod bude vjerovao da je mjesec šupalj.
- BarbaDue
#30 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
naravno da je šupalj. otkud onda ovoliki sir po prodavnicama i tržnicama.
- Idemedosumom
#31 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Ima još jedna, identična tema, treba sjediniti...
- HardcoreMX
#32 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
teorije zavjere..a nema teorije da su bili na mjesecu...
- basicm
#33 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Imaju ameri i area 51, i jos mnogo slicnih stvari za siroku masu.
Vatra im bila sto je Gagarin bio u orbiti i onda brze bolje evo nas sletili, i sad postalo skuplje nego tada, kako da ne.
S obzirom da znamo kako se igraju medijima i propagandom, ja im nista ne vjerujem. A jedini dokaz je to sto su to svi uzeli zdravo za gotovo.
Ima ona prica kako su potrosili par miliona za razvoj hemijske olovke koja pise u bezgravitacijskom polju. A sta su uradili rusi? Koristili suhu olovku.
Vatra im bila sto je Gagarin bio u orbiti i onda brze bolje evo nas sletili, i sad postalo skuplje nego tada, kako da ne.
S obzirom da znamo kako se igraju medijima i propagandom, ja im nista ne vjerujem. A jedini dokaz je to sto su to svi uzeli zdravo za gotovo.
Ima ona prica kako su potrosili par miliona za razvoj hemijske olovke koja pise u bezgravitacijskom polju. A sta su uradili rusi? Koristili suhu olovku.
- MyTao
#34 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Kakva glupost... jos jedan mit sa interneta koji teoreticari zavjere uzimaju za istinu.basicm wrote:Imaju ameri i area 51, i jos mnogo slicnih stvari za siroku masu.
NASA kao i Rusi su koristili olovke, ali brzo su i jedni i drugi naucili da to prestavlja opasnost jer je lahko zapaljiva plus kada se slomi, mali dio moze "plutati" i napraviti katastrofalnu stetu na letjelici.
Milion dolara je ulozila jedna privatna firma da bi rijesila problem. NASA je od njih kupovala hemijske olovke... Ta firma je vjerovatno debelo zaradila zbog tog izuma.
BTW i Rusi su kupovali hemijske olovke od iste firme, cak su imali i diskaunt.
- Idemedosumom
#35 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Je li source: "dude, trust me" ili?
- MyTao
#36 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
https://www.scientificamerican.com/arti ... nasa-spen/Idemedosumom wrote:Je li source: "dude, trust me" ili?
Ali ovaj source u sebi ima i "science" plus "American"... I jedno i drugo je nesto sto teoreticari mrze i misle da se radi o ljudima gusterima koji im ispiraju mozak... tako da ne znam jeli dovoljno???
- basicm
#37 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Rili, diskaunt im givovali, u sred hladnog rata dijelili resurse i znanje jedni drugima.
Hou jes no
Hou jes no
- MyTao
#38 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Privatna firma... ne NASA.basicm wrote:Rili, diskaunt im givovali, u sred hladnog rata dijelili resurse i znanje jedni drugima.
Hou jes no
Mozes dovesti konja na rijeku, ali ga ne mozes natjerati da pije vodu I guess....
- BHCluster
#39 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Naravno kako znas da ti uopste postojis? Kakve dokaze imas za to?REMB wrote:Ovi su mi najmocniji koji prihvataju svaku info zdravo za gotovo, i ko god drugacije poima stvar po njima je nepismen. A morebit da bidne i obratno.
- Idemedosumom
#40 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Vala da hoće neko ponovo čovjeka na mjesec poslati, da se s modernim kamerama snimi i usporedi sa onim starim snimcima, i odmah ćemo znati je li prvi moonlanding bio fake ili ne. S modernom tehnologijom bi taj poduhvat morao biti i sigurniji i jeftiniji.
Ali, kako onaj NASA-in naučnik reče, ta je tehnologija izgubljena pa zato nemeremo ponovo na misec
Ali, kako onaj NASA-in naučnik reče, ta je tehnologija izgubljena pa zato nemeremo ponovo na misec
- MyTao
#41 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Ljudi salju robote na Mars. Nema NASA vremena da salje ljude na mjesec da bi neukim ljudima dokazala nesto. Koga briga sto postoje ljudi koji ne vjeruju u to? Onaj ko zeli, moze naucnom metodom sebi "dokazati" jesu li isli ili ne... Naravno za to je potrebno malo i razmisliti.Idemedosumom wrote:Vala da hoće neko ponovo čovjeka na mjesec poslati, da se s modernim kamerama snimi i usporedi sa onim starim snimcima, i odmah ćemo znati je li prvi moonlanding bio fake ili ne. S modernom tehnologijom bi taj poduhvat morao biti i sigurniji i jeftiniji.
Btw... ljudi ne vjeruju da su ljudi isli na mjesec, a vjeruju da je neki arapski trgovac prije 1400 godina pricao sa bogom u pecini
- Idemedosumom
#42 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Pa nije NASA jedina organizacija na svijetu koja bi tako nešto mogla napraviti?
Meni lično je taj argument da oni nemaju vremena za to, da su u nekoliko posjeta sav mjesec već temeljito istražili poprilično neuvjerljiv. Zar doista nikakve koristi ne bi biko od koloniziranje mjeseca i izgradnje lunarnih baza?
Nikakvi iskoristivi resursi, ništa turizam? Nemaju vremena
Btw, ne vidim kakve ti koristi imaš od tog bockanja? Osjećaš se bolje šta li?
Meni lično je taj argument da oni nemaju vremena za to, da su u nekoliko posjeta sav mjesec već temeljito istražili poprilično neuvjerljiv. Zar doista nikakve koristi ne bi biko od koloniziranje mjeseca i izgradnje lunarnih baza?
Nikakvi iskoristivi resursi, ništa turizam? Nemaju vremena
- MyTao
#43 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Huh?Idemedosumom wrote:Pa nije NASA jedina organizacija na svijetu koja bi tako nešto mogla napraviti?
Meni lično je taj argument da oni nemaju vremena za to, da su u nekoliko posjeta sav mjesec već istražili poprilično neuvjerljiv. Zar doista nikakve koristi ne bi biko od koloniziranje mjeseca i izgradnje lunarnih baza?
Nikakvi iskoristivi resursi, ništa turizam? Nemaju vremena![]()
Ti znas da NASA nije privatna firma koja je u igri kako bi zaradila lovu? Right? Kakav turizam jbt?
Nije to setnja parkom pa da neka privatna firma ulozi trilione dolara da bi "zaradili" na turizmu
- Idemedosumom
#44 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Kako vješto biraš samo određene rečenice ili dijelove rečenica mog komentara, pa na osnovu njih praviš repliku
Uglavnom, niko na svijetu danas nema ni vremena a ni para za mjesec, Amerima samo Mars u glavi i to je to
Uglavnom, niko na svijetu danas nema ni vremena a ni para za mjesec, Amerima samo Mars u glavi i to je to
- MyTao
#45 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Pa ocigledno da nema... u suportnom bi se islo tu.
Ni jedna privatna korporacija nece investirati lovu u nesto za sto ocigledno nece imati povrat novca. Znaci odma zaboravi private firme... ostaju drzavne agencije, samo nekoliko drzava u svijetu je "sposobno" da to urade. Pored toga, novac je opet kocnica, jer NASA vec odavno ne dobija lovu kao za vrijeme hladnog rata. Tako da NEMA niko ko ima interesovanje I mogucnost da tako nesto uradi.
Ti da "znas" malo vise o poduhvatu kao sto je putovanje na mjesec nebi se prosipao pricama kao sto su neke baze na njemu I turisticka putovanja.
Ti bi da neko sada potrosi trilione dolara da bi napravio snimak slijetanja, da bi uvjerio neke face koje pojma nemaju o nauci u to da se islo na mjesec. Evo lete, samo sto nisu... Cak I kada bi ljudi uradili sve to, opet bi neki teoreticar sa osnovnom skolom rekao nekom doktoru nauka kako laze jer je vidio youtube video koji "objasnjava" da je i to najnovije putovanje holivudski trik

Ni jedna privatna korporacija nece investirati lovu u nesto za sto ocigledno nece imati povrat novca. Znaci odma zaboravi private firme... ostaju drzavne agencije, samo nekoliko drzava u svijetu je "sposobno" da to urade. Pored toga, novac je opet kocnica, jer NASA vec odavno ne dobija lovu kao za vrijeme hladnog rata. Tako da NEMA niko ko ima interesovanje I mogucnost da tako nesto uradi.
Ti da "znas" malo vise o poduhvatu kao sto je putovanje na mjesec nebi se prosipao pricama kao sto su neke baze na njemu I turisticka putovanja.
Ti bi da neko sada potrosi trilione dolara da bi napravio snimak slijetanja, da bi uvjerio neke face koje pojma nemaju o nauci u to da se islo na mjesec. Evo lete, samo sto nisu... Cak I kada bi ljudi uradili sve to, opet bi neki teoreticar sa osnovnom skolom rekao nekom doktoru nauka kako laze jer je vidio youtube video koji "objasnjava" da je i to najnovije putovanje holivudski trik
- muha_sa
#46 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
bio je u guJci a ne na mjesecu 
- basicm
#47 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Jbt koja arogancija i supljiranje u postu. Eto ti si doktor nauka i razmislio nesto!
Neka dokazu da su bili, dok ne dokazu, nisu bili, kontas!
Nema vremena, izgubili original snimke...doktore.
- MyTao
#48 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Pa dokazano.basicm wrote:Jbt koja arogancija i supljiranje u postu. Eto ti si doktor nauka i razmislio nesto!
Ocigledno da dokazi nisu dovoljni... ljudi vjeruju da je zemlja ravna
Teoreticari zavjere nisu zainteresovani za dokaze, neke vjerovatno nisu u stanju ni razumjeti... u suportnom nebi vjernici obicno bili oni koji najprije vjeruju u te gluposti.
- MyTao
#49 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
A ja nisam nikakav doctor nauka... daleko od toga nazalost moju. Ali bar znam da postoje ljudi koji su daleko pametniji od mene, da nismo svi isti, i da oni, spareni sa naucnom metodom mogu ostvariti ono nezamislivo... kao sto je internet, smartphone, hodanje po mjesecu, slanje robota na Mars... itd itd.
Ne uzmimam misljenje nekog youtube videa preko njihovog.
Ne uzmimam misljenje nekog youtube videa preko njihovog.
- BajramBarecula
#50 Re: Da li je covjek bio na mjesecu?
Eto brate nek ti znas kako i zasto se na mjesec ide.MyTao wrote:
Ti da "znas" malo vise o poduhvatu kao sto je putovanje na mjesec nebi se prosipao pricama kao sto su neke baze na njemu I turisticka putovanja.![]()
Nije mi namjera da vrijedjam ili ismijavam, ne mislim nista ruzno ali brate kako iko od nas laika moze bilo sta sa sigurnoscu tvrditi i znati o stvarima kao sto su slijetanje na mars, na mjesec, na sta ti ja znam?
Sve sami strucnjaci hljebtenejebo, nije ni cudo sto smo tu dje jesmo