1/4 Švedska - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 07/07/2018 22:52

Švedska
25
39%
Engleska
39
61%

Total votes: 64

Romanija

#26 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Romanija »

Jedna pobjeda od poselednjih 8 susreta u oficijelnim tekmama je znak da treba biti obazriv. Ali kako ja vidim treba bas masa stvari da se poklopi pa da ova Engleska ne uzme ovu Svedsku.
stakasa

#27 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by stakasa »

Romanija wrote:Jedna pobjeda od poselednjih 8 susreta u oficijelnim tekmama je znak da treba biti obazriv. Ali kako ja vidim treba bas masa stvari da se poklopi pa da ova Engleska ne uzme ovu Svedsku.
Gomila neznalica i jedni i drugi. Nadam se da ce Engleska proci jer su ipak malo kvalitetniji, igraju brze i cini mi se da zele pobjedu vise dok je s druge strane Svedska ujednacenija (pogotovo odbrana) i ima boljeg trenera. Kako god, samar savremenom fudbalu da su ove dvije ekipe dogurale ovako daleko
stakasa

#28 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by stakasa »

cyprus wrote:Švedima svaka čast na dolasku do četvrtfinala, ali ovdje se njihov put završava... Nemaju šanse :D
Leze im Englezi
p206

#29 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by p206 »

Daće ga Ibra iz LA
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#30 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Challenger_ »

- Prije početka prvenstva sam ispisao svoje favorite po naklnosti, po grupama, te osim Brazila i tradicionalno Engleske, to su bili fudbalski autsajderi, plus susjedi i komšije. Dalje, radovao sam se preokretu u meču Njemačka-Švedska iz razloga koji su na tragu onog pristupa da bi bila šteta za fudbal da u samom startu ispadnu veliki favoriti. Onda, poslije preokreta, gledam bezobrazluk njemačke klupe koja je provocirala Šveđane i odgovor švedskog selektora (i cijele klupe) koji se ponio kao lider sa mudima. Počele su da se tope naklonosti za Njemačku, a da rastu za osrednju ali vrlo borbenu i karakternu Švedsku. Osmina finala je sve stavila na mjesto.

Iz djetinjstva vučem naklonost za Englesku ali mi se čini, definitivno, da se ona topi, gasi i da ću u ovom četvrtfinalnom duelu biti uz borbene i hrabre Švede.

Toliko.
turbofolk

#31 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by turbofolk »

Moji favoriti prije početka prvenstva: Meksiko, Portugal, Kolumbija i Engleska. Ostadoše mi samo oni najgori. Nadam se da idu do finala. Ne toliko zbog njih, nego što u tom slučaju jedna druga neće u finale :D
Kikibombona

#32 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Kikibombona »

Sautgejt izvlaci maksimum iz krajnje limitiranog tima. Ako se fokusiramo na tehniku igraca, Engleska nikada nije imala netalentovaniji tim. Jedino je Kejn majstor sa loptom. Ne znam sta rade ljudi u omladinskim pogonima engleskih klubova. Imaju sve uslove, zasto ne prave tehnicki jace igrace koji ce igrati sa vise rizika, lucidnosti...!?? Igraju sablonski, prejednostavno, presigurno. Ne valja. Igrac kao Skols se rodi jednom u 20 godina. :-)

Engleski tim nema vrhunske tehnicare ali ima vrhunske trkace i borce na terenu. Ne pamtim da je Engleska ikada izgledala cvrsce u odbrani. Formacija sa trojicom nazad se pokazala odlicno. Volker i Stons su kikseri, pa je dobro da imaju vise igraca nazad da mogu korigovati njihove greske. Grdosija iz Lestera igra dobro. Jang i Triper su limitirani ali izuzetno borbeni i disciplinovani, kao cijeli engleski tim. Vezni red je isto borben i takticki zreo. Napadaci pomazu odbrani.

Dakle, Englezi su cvrsti nazad, veoma borbeni i disciplinovani. Da li ce sa ovim karakteristikama moci nadomjestiti odsustvo talenta, ostaje da vidimo.

Ne vjerujem da mogu osvojiti, fali im dosta za titulu. 2, 3 ili 4 mjesto bi bio dobar uspjeh za ovu ekipu.
cyprus

#33 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by cyprus »

Sjo ankete 50% - 50% :-) E svašta...
Tomahawk11
Globalni moderator

#34 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Tomahawk11 »

Pa i FIFA-ina je 50-50.
50% Engleska, 50% neriješeno i pobjeda Šveda zajedno.
Muhamed Đakmić

#35 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Muhamed Đakmić »

Ja ne znam što svi kritikujete Englesku, ovo je daleko od tima neznalica.

Pa ljudi igraju kratke pasove, visoki presing, pokušavaju napadati bez da samo trče kontranapade. Daleko je ovo od loše ekipe kakvom se pokušava predstaviti, baš daleko. Bez obzira na nedostatak imena, ovo je najbolja Engleska koju ja pamtim po igri, pa sjetite se ranije onih dekadentnih formacija 4-4-2 i nekakvih Heskeya i ubleha.

Nema pojedinačnog kvaliteta, ali to i nije nužno potrebno, nisu ovi ostali baš tolike amaterčine, ipak svi igraju za velike klubove. Jasno je vidljiv rukopis Mauricija Pochettina, Tottenham je stub ove ekipe. Engleska konačno igra moderno.

I pored toga ih može izbaciti ova Švedska, jer je ovaj selektor složio ekipu na vrhunski način fakat. Strašno su čvrsti nazad, ali mislim da nemaju dovoljno stabilnosti da izbace i Englesku.
°u°

#36 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by °u° »

Penali, ovaj put mundiri idu home. Tek da se tradicija ne prekida :D
turbofolk

#37 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by turbofolk »

Neočekivano dugo @AmiĐa nosa Southgatea na profilnoj slici. Kaže da je tu samo dok su Englezi u igri. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#38 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Tomahawk11 »

Drže ih zapisi hodže iz Zavidovića (aka Harry Kane).
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#39 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Bobi »

Imam neki osjećaj da će Švedska u finale :D.
Korovjev

#40 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Korovjev »

Švedi imaju jaču/uigraniju odbranu i sredinu, za veći uspjeh im nedostaje jedan solidan špic jer ovaj Berg ne može dati gola nikad nikome. Po mojoj subjektivnoj procjeni oni prolaze.
Engleze ne volim zbog uobraženosti i tog nekog fola moralne superiornosti, a rade isto ono što drugima prebacuju samo na malo perfidniji način. Sinoć Maguire pada za penal ala Neymar, a Young se valja po terenu da bi čim je izašao sa terena utrčao nazad živ, zdrav, prav ala Suarez. Predsjednik FA šalje pismo fifinoj sudskoj organizaciji nakon prve tekme u grupi da obrate pažnju na faulove koji se rade u 16 kod njihovih prekida. I onda im obavezno kod prekida po jedan pada, obično Kane, i traži se penal. Slično rade i drugi timovi ali njihovi predsjednici fudbalskih saveza ne šalju pisma fifi.
Što se tiče igre Engleza ne vidim baš neku razliku u kvaliteti i ljepoti igre u odnosu na Šveđane. Čak mi Šveđani imaju više kreacije u sredini sa onom desetkom. Takvog igrača u sredini Englezi nemaju pa im se Kane vraća i on to radi, premda je on najopasniji u i oko 16. Tako da im napad ne funkcioniše osim prekidi i neka kontra, polukontra koje na svjetskom ne mogu odigrati jer su svi protivnici ekstremno oprezni, naročito u ovoj fazi.
stakasa

#41 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by stakasa »

Korovjev wrote:Švedi imaju jaču/uigraniju odbranu i sredinu, za veći uspjeh im nedostaje jedan solidan špic jer ovaj Berg ne može dati gola nikad nikome. Po mojoj subjektivnoj procjeni oni prolaze.
Engleze ne volim zbog uobraženosti i tog nekog fola moralne superiornosti, a rade isto ono što drugima prebacuju samo na malo perfidniji način. Sinoć Maguire pada za penal ala Neymar, a Young se valja po terenu da bi čim je izašao sa terena utrčao nazad živ, zdrav, prav ala Suarez. Predsjednik FA šalje pismo fifinoj sudskoj organizaciji nakon prve tekme u grupi da obrate pažnju na faulove koji se rade u 16 kod njihovih prekida. I onda im obavezno kod prekida po jedan pada, obično Kane, i traži se penal. Slično rade i drugi timovi ali njihovi predsjednici fudbalskih saveza ne šalju pisma fifi.
Što se tiče igre Engleza ne vidim baš neku razliku u kvaliteti i ljepoti igre u odnosu na Šveđane. Čak mi Šveđani imaju više kreacije u sredini sa onom desetkom. Takvog igrača u sredini Englezi nemaju pa im se Kane vraća i on to radi, premda je on najopasniji u i oko 16. Tako da im napad ne funkcioniše osim prekidi i neka kontra, polukontra koje na svjetskom ne mogu odigrati jer su svi protivnici ekstremno oprezni, naročito u ovoj fazi.
Berg je onde najbolji igrac
omar little

#42 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by omar little »

:roll:
Stari

#43 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Stari »

Englezi nemaju vise onih tehnicara poput Gazze, Besta isl
Image

Doduse i svedjani su se oslobodili svog tehnicara ....
Billy The Pljuc

#44 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Billy The Pljuc »

Prolazi ovo Engleska mada su mi se ogadili zadnjih pola sata regulare protiv Kolumbije, krali su vrijeme ko najgori klosari i ako se nekome da pregledati to poslije gola ja bih se zakleo da su ukrali minimum 10 minuta. Bili su i bolji od lajnera iz Kolumbije i zasluzili su prolaz ali da se ponasaju ko najgori fudbalski sljam fakat nisam ocekivao. Na zalost nemaju svedi ovdje ama bas nikakve sanse, koliko god mrzio pojedine obojene igrace engleske repke zbog nedostatka mozga kod istih, mislim da ce svedi primiti minimum dva gola i oprostiti se od SP-a.
AmiĐa_Idriz

#45 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by AmiĐa_Idriz »

Muhamed Đakmić wrote:Ja ne znam što svi kritikujete Englesku, ovo je daleko od tima neznalica.

Pa ljudi igraju kratke pasove, visoki presing, pokušavaju napadati bez da samo trče kontranapade. Daleko je ovo od loše ekipe kakvom se pokušava predstaviti, baš daleko. Bez obzira na nedostatak imena, ovo je najbolja Engleska koju ja pamtim po igri, pa sjetite se ranije onih dekadentnih formacija 4-4-2 i nekakvih Heskeya i ubleha.

Nema pojedinačnog kvaliteta, ali to i nije nužno potrebno, nisu ovi ostali baš tolike amaterčine, ipak svi igraju za velike klubove. Jasno je vidljiv rukopis Mauricija Pochettina, Tottenham je stub ove ekipe. Engleska konačno igra moderno.

I pored toga ih može izbaciti ova Švedska, jer je ovaj selektor složio ekipu na vrhunski način fakat. Strašno su čvrsti nazad, ali mislim da nemaju dovoljno stabilnosti da izbace i Englesku.
Zato sam sinoć mudro sve prešutio, bježi ban da dobijem :mrgreen:
Korovjev

#46 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Korovjev »

Kažem subjektivan sam što se tiče Engleske, ali sam naveo argumente zbog kojih mi ne izgledaju kao puno bolji tim od onog sa prošlog Eura, osim te formacije, za koju i nisam siguran da li im baš toliko odgovara. Da dodam još par.
Sinoć su imali tri ili četiri šuta u gol, od kojih ni jedan osim penala nije bio opasan, znači i dalje jalova inicijativa.
Walker proda loptu za najbolju šansu Quadrada. Stones ih je prodao još više ali u ne tako opasnim situacijama, znači i dalje odbrana ničim izazvano da barem jednu čistu priliku protivniku.
I najjači argument mi je mentalna slabost većine igrača Engleske, koja se najbolje pokazala u prvom produžetku kad ih je većina bila skroz izvan tekme, pa su pravili početničke greške, nabijali loptu bez veze, nisu auta znali izvesti.
Dobro sad im je lakše prošli su, dobili na penale (nek se vala i to više desilo), ali se i dalje radi o limitiranim igračima plus Kane, složenih u isto takav osrednji tim plus Kane (šta bi se desilo da se on povrijedi ili dobije dva žuta?), za koji sam siguran da će izgubiti prvu tekmu koju budu gubili.
Grean

#47 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by Grean »

Tradicija nije na strani Engleza. Istorijski Svedjani puno bolji u medjusobnim susretima.

Uz to ovi Svedjani zatvore sve prilaze, na prekidima su beton i ako nemas individualca da to rijesi na prostoru od pola m2 kruzis okolo u nedogled.

Mada meni Engleska odavno nije bila bolja, tj ne pamtim ih bolje nego sto su sad.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#48 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by pici »

naprid sveCka do poBede... idemoooo po peHar
asurbanipal

#49 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by asurbanipal »

Englezi ovo rutinski uzimaju.

Put do finala je trasiran.
baraba_mo

#50 Re: 1/4 Švedska - Engleska

Post by baraba_mo »

Korovjev wrote:Kažem subjektivan sam što se tiče Engleske, ali sam naveo argumente zbog kojih mi ne izgledaju kao puno bolji tim od onog sa prošlog Eura, osim te formacije, za koju i nisam siguran da li im baš toliko odgovara. Da dodam još par.
Sinoć su imali tri ili četiri šuta u gol, od kojih ni jedan osim penala nije bio opasan, znači i dalje jalova inicijativa.
Walker proda loptu za najbolju šansu Quadrada. Stones ih je prodao još više ali u ne tako opasnim situacijama, znači i dalje odbrana ničim izazvano da barem jednu čistu priliku protivniku.
I najjači argument mi je mentalna slabost većine igrača Engleske, koja se najbolje pokazala u prvom produžetku kad ih je većina bila skroz izvan tekme, pa su pravili početničke greške, nabijali loptu bez veze, nisu auta znali izvesti.
Dobro sad im je lakše prošli su, dobili na penale (nek se vala i to više desilo), ali se i dalje radi o limitiranim igračima plus Kane, složenih u isto takav osrednji tim plus Kane (šta bi se desilo da se on povrijedi ili dobije dva žuta?), za koji sam siguran da će izgubiti prvu tekmu koju budu gubili.

Daleko su od ekipe koja se izblamirala na proslom Euru, sada lice na ekipu sa glavom i repom.Vidljive su pozitivne stvari u "novoj" formaciji tipa iznosenje lopte od odbrambenog dijela ekipe do napadackog,brza tranzicija iz ofanzive u defanzivu i to sto su trkacki i u duel igri nadjacali Kolumbijce.
Slazem se sa tobom po pitanju mana ove formacije jer ono gubljenje lopte Walkera na centru je neprihvatljivo kada se koristi ta formacija, takodjer falio je taj zadnji pas u nekoliko opasnih kontri kada je Lingard zakazao.Isto tako zasmetalo mi je ono odugovlacenje Engleza pred kraj utakmice, ali sta je tu je sve ekipe razmisljaju tako i igraju na taj nacin u knockout fazi prvenstva.
Locked