1/4 Brazil - Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 06/07/2018 21:53

Brazil
28
44%
Belgija
36
56%

Total votes: 64

AmiĐa_Idriz

#26 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by AmiĐa_Idriz »

Ćelava ubleha će svojim debilnim potezima sjebati Belgiju. Tite samo da ne glumi budalu sa Jesusom bi s pola snage završio.
pizarro

#27 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by pizarro »

ocekujem neobican rezultat, nesto kao 4:3 ili 5:3.
a po prikazanom, brazil ovo uzima.
cyprus

#28 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by cyprus »

Prije početka rekoh da pobjednika ovog prvenstva treba tražiti u trokutu - Brazil, Francuska i Belgija... Sve tri selekcije su još uvijek u igri, a kako su na istoj strani žrijeba, to znači da će šampion biti odlučen kroz ovo četvrtfinale i polufinale iza toga... Finale bi trebalo biti samo formalnost :oops:

Simpatije su mi nesumnjivo na strani Belgije, ali bojim se da će ih Brazil uništiti po toj lijevoj belgijskoj strani, a ni Meunier na kontra strani nije neka pljačka... Međutim, ako uspiju te bekovske pozicije dobro zakrpit, onda je Brazil u problemu... Zašto recimo ne bi probali sa Vertonghenom lijevo, pa da imaju normalnu odbranu sa četiri čovjeka... Kako god, ne može biti gori od Carrasca u defanzivnom segmentu...

Kako god, očekujem spektakl...

PS Zatvorena ona tema :oops: pa moram ovdje izraziti žaljenje Japanaca... Iako sam navijao za Belgiju, Japan mi je u toj utakmici postao toliko simpatičan, da mi se na kraju srce steglo kad sam vidio koliko plaču poslije utakmice... Sve sam se bojao da neki ne izvrši harakiri :oops:

S tim da su imali Vahu na klupi, on sigurno ne bi dozvolio ono bezglavo jurišanje naprijed u završnom dijelu utakmice, što im se na kraju i direktno osvetilo...
Bazinga1234

#29 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Bazinga1234 »

Samo da ne počnu protiv Brazila sa trojicom u odbrani.
ExNihilo

#30 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by ExNihilo »

cyprus wrote:Prije početka rekoh da pobjednika ovog prvenstva treba tražiti u trokutu - Brazil, Francuska i Belgija... Sve tri selekcije su još uvijek u igri, a kako su na istoj strani žrijeba, to znači da će šampion biti odlučen kroz ovo četvrtfinale i polufinale iza toga... Finale bi trebalo biti samo formalnost :oops:

Simpatije su mi nesumnjivo na strani Belgije, ali bojim se da će ih Brazil uništiti po toj lijevoj belgijskoj strani, a ni Meunier na kontra strani nije neka pljačka... Međutim, ako uspiju te bekovske pozicije dobro zakrpit, onda je Brazil u problemu... Zašto recimo ne bi probali sa Vertonghenom lijevo, pa da imaju normalnu odbranu sa četiri čovjeka... Kako god, ne može biti gori od Carrasca u defanzivnom segmentu...

Kako god, očekujem spektakl...

PS Zatvorena ona tema :oops: pa moram ovdje izraziti žaljenje Japanaca... Iako sam navijao za Belgiju, Japan mi je u toj utakmici postao toliko simpatičan, da mi se na kraju srce steglo kad sam vidio koliko plaču poslije utakmice... Sve sam se bojao da neki ne izvrši harakiri :oops:

S tim da su imali Vahu na klupi, on sigurno ne bi dozvolio ono bezglavo jurišanje naprijed u završnom dijelu utakmice, što im se na kraju i direktno osvetilo...
Da su imali Vahu, vjerovatno ne bi ni poveli 2:0.
AmiĐa_Idriz

#31 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by AmiĐa_Idriz »

Zašto igrati sa trojicom nazad? Zašto gurati mrtvog Kompanya između Božijeg dara Vertongena i Alderweirelda? Zamisli sad Tabarez počne jebavati Gimeneza i Godina. Ne diraj ih, znaju ljudi kako dišu. Ubleha ćelava.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Tomahawk11 »

Image
Korovjev

#33 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Korovjev »

Martinez je defanzivno tanak, ali ima i taj problem lijevog beka kojeg mu ne može igrati Vertongen protiv iole bržeg krila što Wilian sigurno jeste. Sinoć se pokazalo kod prvog gola Japanaca kad je Vertongen imao 20 metara prednosti u odnosu na Japanca, ali svjestan svoje brzine okreta i trka išao je na presjecanje. Zato Martinez gura nazor ovo sa trojicom odozada ali Company mi tu nije igrač za srednjeg od te trojice, a i ova druga dvojica baš nisu pokazala neku formu, premda su u klubu prošle godine bili beton. Ove Alderweld nije igrao, tako da možda i to ima veze. Mislim da će opet ići sa trojicom odozada ali možda Carasca zamijeni ovim Chadlijem ili ne znam da li ima neko rješenje na klupi, da malo pojača defanzivu. Trebat će mu jaka odbrana jer je ovo prva tekma da igraju protiv ofanzivno jakog tima.
Malo mu i sredina škripucka, što zbog loše forme De Bruynea, što zbog početnog sistema igre u kojem se protivnik probija preko bokova, a ova dvojica u sredini su faktički vodonoše. To se sinoć vidjelo u drugom kad ih je Japan pregazio u sredini, brojnošću igrača, a i Kagawa je odigrao kao u najboljim danima.
Napad imaju najbojlji i najraznovrsniji na ovom svjetskom i kao što smo vidjeli mogu zabiti koliko god treba. Centarfor razbijač uz njega slobodnjak Hazard. Mertens se tu baš ne uklapa, ali ako vidi da to ne ide uvijek ima Felainija.
O Brazilu sam već dosta pisao, samo bih dodao da će se u ovoj tekmi vidjeti kakva im je odbrana, jer je ovo prvi pravi test za njih.
Mislim da Brazil uzima jer imaju kompaktniji, uigraniji tim, ali oba tima imaju niz vrhunskih igrača koji mogu potezom riješiti. Biće golova, to je sigurno.
Muhamed Đakmić

#34 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Muhamed Đakmić »

Tigar1 wrote:I jedni i drugi imaju svoje kvalitete. Faliti će Casemiro Brazilcima, može to Fernandinho nadoknaditi svojom visinom, a trebati će im protiv krakatih Belgijanaca.

Ako Martinez onako visoko bude izašao sa stoperima, a Carrasco glumio Lulića kao protiv Nigerije, ne gine im najmanje 2 komada.
Kako visinom, Fernandinho 179 visok :D

Nego, može Belgija proći, ali definitivno mora Martinez smisliti nešto u defanzivi.

Nisu problem samo bočne strane, problem je i nedostatak jednog veznjaka. Sa dva čovjeka na sredini od kojih je jedan ekstremno ofanzivno orijentisan Brazil bi mogao šetati bez po muke.

Opet, sve će to drugačije izgledati ako se Belgija malo povuče od starta utakmice i ako smanji prostor među linijama.
cyprus

#35 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:
Tigar1 wrote:I jedni i drugi imaju svoje kvalitete. Faliti će Casemiro Brazilcima, može to Fernandinho nadoknaditi svojom visinom, a trebati će im protiv krakatih Belgijanaca.

Ako Martinez onako visoko bude izašao sa stoperima, a Carrasco glumio Lulića kao protiv Nigerije, ne gine im najmanje 2 komada.

Nego, može Belgija proći, ali definitivno mora Martinez smisliti nešto u defanzivi.

Nisu problem samo bočne strane, problem je i nedostatak jednog veznjaka. Sa dva čovjeka na sredini od kojih je jedan ekstremno ofanzivno orijentisan Brazil bi mogao šetati bez po muke.

Opet, sve će to drugačije izgledati ako se Belgija malo povuče od starta utakmice i ako smanji prostor među linijama.
Nikad nisam mislio da ću ovo reći, ali Fellaini će morat igrat od početka :D
Muhamed Đakmić

#36 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Muhamed Đakmić »

Ali ko će onda biti bandera za gađanje sa klupe ako sve drugo propadne :D :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#37 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by mali_milojica »

Kad ova utakmica mega momčadi završi 0:0 i 1/2 finalisti saznamo nakon penala :lol:
condy

#38 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by condy »

Muhamed Đakmić wrote:

Neće se Belgija povući, nije to njihov stil igre. Ne mogu ih takve zamisliti. Igrat će 3 4 2 1 kao i do sada. Nametnut svoj ritam i pritisak, i na kraju pobijedit Brasil i poslat Neymara kući :-D

Naravno propuha među linijama ne smije biti. Iako bi se Neymar valjao po terenu i da ga komarac čepi na utakmici, on je super brz igrač, i izuzetno fizički snažan, kad treba biti!

U toj utakmici bi mogla biti golijada, i nadam se da će bit.
van Basten

#39 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by van Basten »

Fellaini od prve minute i udri... Dok ne dobije zuti u prvih 20ak min par jacih startova prije svega na placku radi uspostavljanja vladavine straha i onda laganini. Falice Brazilu Casemiro upravo radi te prljave strane igre... Nema sad ko udariti i sloziti onu blessvu facu "nemam pojma sta mu bi".
Leopard_SA

#40 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Leopard_SA »

Mislim da iako je Belgija ofanzivno jača od Brazila, najviše zavisi od toga ko će dati prvi go. Ko prvi povede, poprilično sam siguran da će taj tim ići dalje.
Ovako mislim da su šanse 60-40 u korist Brazila.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#41 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by mali_milojica »

van Basten wrote:Fellaini od prve minute i udri... Dok ne dobije zuti u prvih 20ak min par jacih startova prije svega na placku radi uspostavljanja vladavine straha i onda laganini. Falice Brazilu Casemiro upravo radi te prljave strane igre... Nema sad ko udariti i sloziti onu blessvu facu "nemam pojma sta mu bi".
U prvih 20' se izmjenjuju 2-3 belgijanca na epilepticaru i neće smjeti potrčati više a ne dribling napraviti. I utakmica riješena :mrgreen:
Riddle

#42 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Riddle »

mali_milojica wrote:U prvih 20' se izmjenjuju 2-3 belgijanca na epilepticaru i neće smjeti potrčati više a ne dribling napraviti. I utakmica riješena :mrgreen:
Ili ce ih Neymar toliko iznervirati padanjem i cviljenjem, pa da utakmica ode u drugom smjeru? Prirodno je da sudije lakse sviraju protiv fizicki vecih i jacih igraca kojih ovdje Belgija ima vise.
Logovan

#43 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Logovan »

Prolazi Brazil. Belgija nema snage da ih izbaci.
zlajapravaraja

#44 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by zlajapravaraja »

Finale prije finala, i baš šteta što se sastaju ovako rano. Tu jedino Francuska može da parira, a i to će onda biti već u polufinalu.
kiligonzales

#45 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by kiligonzales »

zanimljiv mec 2-1 Brazil
°u°

#46 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by °u° »

Ko god razbije engleske balvane meni taman :D
Bilo bi mi tamanije da to bude Belgija jer su junački otišli na Brazil a ne ko oni kukavni. Legitimni svjetski prvak ne smije kalkulisat.
A i red je da bude neko novo lice prvak svijeta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Tomahawk11 »

Šanse 80-20 za Brazil. Ja u ovoj Belgiji ne vidim toliko ozbiljnog pretendenta za titulu.
°u°

#48 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by °u° »

Idemo utakmicu po utakmicu. Prijašnje brišemo i zaboravljamo. Tempiranje forme je najbitnije na ovakvim takmičenjima a Belgija još nije pokazala najbolje, ni blizu. Hoće li, ne znam. Vidjećemo.
Ovo prvenstvo do sad je pokazalo da se forma ekipa može drastično promijeniti. Na bolje ili gore, svejedno. Zato i jest ovako uzbudljivo i neizvjesno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#49 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Tomahawk11 »

Brazil je svaku utakmicu sve bolji. Onu sa Švicom su bili malo uspavani, sa Kostarikom su se malo patili, pa na kraju probili, sa Srbijom je to već bilo puno bolje. Meksiko rutinski. Pozadi su beton, Miranda i Silva su odličan stoperski tandem. Teško im je dati gol.
°u°

#50 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by °u° »

Sve 5, ali to trebaju pokazat i dokazat prekosutra. Papir je jedno meraja drugo.
Bilo je do sad u nekim utakmicama puno većih favorita od Brazila pa smo vidjeli.
Kako god, nadam se još jednom spektaklu, drami i novom klasiku u fudbalu. I onom ko će one balvane poslat tamo o čemu već toliko pjevaju.
Locked