1/4 Rusija - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 07/07/2018 22:46

Rusija
52
37%
Hrvatska
89
63%

Total votes: 141

Point.

#26 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Point. »

Rusija je prljava sportska zemlja sa organizovanim dopingom. Pitanje je vremena kada će izaći na vidjelo da su dopingovali fudbalsku reprezentaciju isto kao i na OI u Sočiju.
Hrvatskoj sa druge strane želim takođe da ispadnu zbog domaćih novopećernih tisućara.
°u°

#27 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by °u° »

radostan dan wrote:za braću pravoslavne...i subašića.
:lol: Karma ovo prvenstvo radi punom parom. Ebate led kad neandretalac prebije kćer što se hoće udat za srbina i prijeti joj klanjem a taj postane heroj države kojeg grli predsjednica i koji nosi sliku poginulog jarana hrvata. Ovo mora da neke boli, jako :lol:

Mislim da su susjedi preživjeli najtežu utakmicu karijera a i cijele im lijepe fudbalske povijesti. Sad se samo mogu psihološki dizat.
Ruje s druge strane isto rasterećeni s uspjehom kojem se niko nije nadao. Hoće li se malo otvorit i više rizikovat vidjećemo.
turbofolk

#28 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by turbofolk »

Zbog svega ovog što u Srbiji pišu za Subašića, razni informeri, kuriri i slični qrci palci, hoće li onda svi oni sad navijati za Hrvatsku u nastavku, jer eto imaju haman pa jednog "svog" u redovima jedne od 8 ekipa koje se bore za ulazak među 4.
Last edited by turbofolk on 02/07/2018 08:55, edited 1 time in total.
radostan dan

#29 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by radostan dan »

°u° wrote:
radostan dan wrote:za braću pravoslavne...i subašića.
:lol: Karma ovo prvenstvo radi punom parom. Ebate led kad neandretalac prebije kćer što se hoće udat za srbina i prijeti joj klanjem a taj postane heroj države kojeg grli predsjednica i koji nosi sliku poginulog jarana hrvata. Ovo mora da neke boli, jako :lol:

Mislim da su susjedi preživjeli najtežu utakmicu karijera a i cijele im lijepe fudbalske povijesti. Sad se samo mogu psihološki dizat.
Ruje s druge strane isto rasterećeni s uspjehom kojem se niko nije nadao. Hoće li se malo otvorit i više rizikovat vidjećemo.
jači su hrvati, i individualno i kao kolektiv...ali mislim da su ludi ako budu čekali produžetke. ipak je to lutrija.
vjerovatno blaga inicijativa, ali bez srljanja.
rusi igraju na adrenalin zato što su domaćini. njima je i ovo puna šaka brade. još ako se dogegaju do 120-og minuta i ispadnu , ko će ih kriviti?
ako ruje budu igrale otvreno, to će biti od prve do 15 minute.
°u°

#30 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by °u° »

omar little wrote:ljepotica turnira.
Što? :lol:
Meni je na svjetskim umiranje u ljepoti i akcija zadnja rupa na svirali. Drama i trgedija mi je na prvom mjestu :mrgreen:
Uživam kad velikaši ispadaju od kokuza. Neprocjenjivo mi je gledat suze švaba, engleza i ostalih mrskih imperijalista i konkvistadora :lol:
Vamos Mehiko, vamos Kolumbija, Urugvaj. Noževe u zube i u kost :bih: :bih:
radostan dan

#31 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by radostan dan »

turbofolk wrote:Zbog svega ovog što u Srbiji pišu za Subašića, razni informeri, kuriri i slični qrci palci,
ma bila je ta priča u navedenim novinama davno prije mundijala, prije godinu, dvije....
hoće li onda svi oni sad navijati za Hrvatsku u nastavku,jer eto imaju haman pa jednog "svog" u redovima jedne od 8 ekipa koje se bore za ulazak među 4.
jednog i po, moliću...
Tomahawk11
Globalni moderator

#32 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Ekipe koje nemaju nekih velikih zvijezda ili možda 1-2 poznatih igrača u vrh glave, fizički su max spremne.
Džabe ti tu sva tehnika, kad ovi pokrivaju svaki pedalj. Kreneš prema golu, udaraju. Taktika - cilj opravdava sredstvo.
Rusi nemaju šta izgubiti ako dovedu utakmicu do penala. Svjesni su da naprijed nemaju taj kvalitet da se tako potuku s protivnikom.
Čekaj prekid i ako Džuba ubaci, dobro i jeste. Ako ne....ima Jašin na golu kad dođe do penala.
°u°

#33 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by °u° »

turbofolk wrote:Zbog svega ovog što u Srbiji pišu za Subašića, razni informeri, kuriri i slični qrci palci, hoće li onda svi oni sad navijati za Hrvatsku u nastavku, jer eto imaju haman pa jednog "svog" u redovima jedne od 8 ekipa koje se bore za ulazak među 4.
Boli i njih što se momak odriče svog srbstva (bezbeli što je nekad morao) i kaže da je hrvat pravoslavac. Ućerivanje oboma :mrgreen: Ili barem onima kojima je toliko stalo.
°u°

#34 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by °u° »

Tomahawk11 wrote:Ekipe koje nemaju nekih velikih zvijezda ili možda 1-2 poznatih igrača u vrh glave, fizički su max spremne.
Džabe ti tu sva tehnika, kad ovi pokrivaju svaki pedalj. Kreneš prema golu, udaraju. Taktika - cilj opravdava sredstvo.
Rusi nemaju šta izgubiti ako dovedu utakmicu do penala. Svjesni su da naprijed nemaju taj kvalitet da se tako potuku s protivnikom.
Čekaj prekid i ako Džuba ubaci, dobro i jeste. Ako ne....ima Jašin na golu kad dođe do penala.
Psiha je sad čudo. Ruje su prebacile normu debelo. Hoće li se sad pohasit, i hoće li im guzica zinut pa da probaju još više vidjećemo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#35 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Bezveze priča. Igrao je Džomba za rukometnu reprezentaciju, ne znam nešto da se povlačila priča Bošnjak, ovo, ono.
Igra čovjek za Hrvatsku, bezze brojanje krvnih zrnaca.
farisovo

#36 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by farisovo »

Slab je Hrvatski selektor, u svakoj tekmi je i pored onakih igraca nadigran. Vidjelo se i sinoc da su mu Danci u potpunosti nametnuli skandinavsku igru, a nikakvog odgovora nije imao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#37 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Kažu da su i u Francuskoj svaku nadigrani, a došli do 3. mjesta.
Ne bi se ni sad bunili da bude tako.
kiligonzales

#38 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by kiligonzales »

Idemedosumom wrote:Kao što je Džakmić već pisao, susjedi bi mnogo bolje izgledali protiv Španije, nego li Rusije.

Ovi kao da su na steroidima, Hrvati moraju bolje igrati nego protiv Dankse ako žele dalje proći. Sretno :bih:

Puno bolje, ono sinoc je smor tekma bila. Imam osjecaj da nikad nebi zabili da se onaj odbijanac pred danskim golom ne desi, kako Mandzu glavom uposli Danac.

Ni jednim ni drugim sinoc igra nije bila za ove faze takmicenja, uzas igra.
farisovo

#39 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by farisovo »

Tomahawk11 wrote:Kažu da su i u Francuskoj svaku nadigrani, a došli do 3. mjesta.
Ne bih se slozio, Ciro je puno veci macak od ovoga. Ovaj tip nema nikakva rijesenja kada ga protivnik poklopi igrom, pored onakvih igraca.
kiligonzales

#40 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by kiligonzales »

°u° wrote:
Meni je na svjetskim umiranje u ljepoti i akcija zadnja rupa na svirali. Drama i trgedija mi je na prvom mjestu :mrgreen:
Uživam kad velikaši ispadaju od kokuza. Neprocjenjivo mi je gledat suze švaba, engleza i ostalih mrskih imperijalista i konkvistadora :lol:
hahaa odlican komentar :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#41 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

farisovo wrote:
Tomahawk11 wrote:Kažu da su i u Francuskoj svaku nadigrani, a došli do 3. mjesta.
Ne bih se slozio, Ciro je puno veci macak od ovoga. Ovaj tip nema nikakva rijesenja kada ga protivnik poklopi igrom, pored onakvih igraca.
Nisam ja ni poredio Ćiru i Dalića. Samo kažem, ne sjećam se sam, iako sam gledao to prvenstvo, ali juče čitam, grupu imali Jamajku i Japan i bilo čupavo, s Argentinom izgubili 1-0, ali nafaka ih spasila da ne fasuju dobro, 1/8 Rumune drogirane jedva sa 1-0, sa Nijemcima, bili ovi bolji do crvenog, poslije raspad i eto od Franca izgubili u 1/2.
No, koga to briga, pise se da su bili 3. na SP.
°u°

#42 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by °u° »

Tomahawk11 wrote:Bezveze priča. Igrao je Džomba za rukometnu reprezentaciju, ne znam nešto da se povlačila priča Bošnjak, ovo, ono.
To ti je sport broj jedan ovih prostora. Kakav fudbal kakvi bakrači. U tome smo prvaci svijeta, kolektivni. Đe ti živiš? Ccc :mrgreen:
U naše utakmice smo uključili i druge. Našu braću ruje, turke. Za ove treće ne mogu se sad sjetit ko je njima brat :lol:

Inače na portale u okruženju ne ulazim u slučaju njihovih pobjeda. Sadistički uživam isključivo u kmečanju nad hudom sudbinom i porazima. :zloćo:
radostan dan

#43 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by radostan dan »

°u° wrote:
sama sam ti taka... :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#44 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

°u° wrote:
Tomahawk11 wrote:Bezveze priča. Igrao je Džomba za rukometnu reprezentaciju, ne znam nešto da se povlačila priča Bošnjak, ovo, ono.
To ti je sport broj jedan ovih prostora. Kakav fudbal kakvi bakrači. U tome smo prvaci svijeta, kolektivni. Đe ti živiš? Ccc :mrgreen:
U naše utakmice smo uključili i druge. Našu braću ruje, turke. Za ove treće ne mogu se sad sjetit ko je njima brat :lol:

Inače na portale u okruženju ne ulazim u slučaju njihovih pobjeda. Sadistički uživam isključivo u kmečanju nad hudom sudbinom i porazima. :zloćo:
Ma, sve ja to znam, nego gledam iz svog ugla.
Vala ni ne uživam nešto ni u pobjedama ni porazima.
Šta znam, eto sinoć utakmica i dođe do penala, mene je zabavljalo što golmani dobro brane.
Da smo mi igrali, poludio bih, ali ono....ništa, ni za ni protiv emocija.
Ne palim se ni na tu priču komšiluk, treba navijati, a nisam ni kontra, ono vaki su naki su.
kiligonzales

#45 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by kiligonzales »

Dvoboj koji bi mogao biti nova patnja na tvu, osim ako se ne desi kakvo cudo pa Rusi eksplodiraju ili Hrvati, ali to je manje izvjestan scenarij. :D Rusima kao domacinima blage sanse u odnosu na Hrvatsku. Ne ocekujem ljepoticu od utakmice. 1-0 za Ruse, neki nategnuti penal ili go glavom Dzube.
°u°

#46 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by °u° »

Moja definicija ovog cirkusa bi otprilike bila: CL, Premier i Primera itd je fudbal, svjetsko prvenstvo je više od fudbala.
condy

#47 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by condy »

Ako se Hrvati uspiu odmorit za sledeću utakmicu, i tu utakmicu odigraju fizički, kondiciono, na boljem nivou nego ovu, Rusi nemaju šanse. Mislim, da su Rusi dali sve što su mogli ponuditi. Najveći problem za Hrvatsku u utakmici protiv Danaca, bio je kondicioni pad igrača u drugom poluvremenu, koji su se kasnije sve više i više vukli po terenu. Mandžukić je teško hodao, i trebao ga je mijenjati ranije. Jedino Rebić je mogao trčati. Vrsaljko nije imao kuveta sve akcije išle u produžetcima preko lijeve strane, gdje je uveo Dalić nove igrače. Kad vidiš igrača da se saginje i rukama oslanja za koljena, znaš da teško stoji na nogama i da je premoren. To nikad igrač ne radi, dok se ne premori. Danci su preskakali sredinu terena, sa poludugim okomitim loptama, i tako Hrvate premorili i onda nisu imali snage kad su imali loptu u posjedu. Dok su Danci, izuzetno bili fizički spremni. To je potvrdio i Dalić poslije utakmice, da ih je takav stil igre Danske premorio i da zbog tih dugih lopti nisu ni pravili na sredini presing jer se ne može praviti presing kad oni preskaču loptama sredinu već da su se pozicionirali u svom dijelu terena. Igrači su drugačije pričali, i Modrič, Rakitić, i drugi su kazali, da im je sparina najviše smetala, da nisu imali zraka. Umalo da ih to košta.
Mark Tven

#48 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Mark Tven »

turbofolk wrote:..jer eto imaju haman pa jednog "svog" u redovima jedne od 8 ekipa koje se bore za ulazak među 4.
Eh, da je samo jedan u njihovim redovima... :D

Subašiićuuuu, mlaaad maajooreee, koooomaaandante crne flote.

Očekujem da nakon SP Subašić svrati do tasta, prebije ga na tvomr, uzme svoju princezu u naručje, i zajedno pobegnu pod smirajem Sunca u maglovitu daljinu....Super Suba Bros fin.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#49 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by pici »

morat ce od liliputanca traziti boba da se more igrat 120 minuta... bunkerasi
dječak sa šibicama

#50 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Izgleda je Orlicima ipak teeeesko palo ispadanje, pa sad neka trula sala sega posalica u stilu Informera :D
Locked