DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tempuser

#26 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by tempuser »

Darh Wader wrote:Speed dosta hvale al' i kritikuju u isto vrijeme jer cijene su im nerealno visoke.
Kritikuju ovi sto ne uzimaju u obzir vrijeme za popravak, a i to se placa. Ovako iz glave bez dvojice starijih burazera koji vode posao i nabavljaju dijelovre na samim porpavcima radi bar jos 10 ljudi
Ja sam kod Speeda uradio bezbroj popravaka od 2005. naovamo i kad se nabave dijelovi popravak nikad nije trajao duze od 7 radnih dana.

Nije mi cilj da ih pretjerano branim, ali postoje tu neke stvari koje nisu samo lim i lak. Nedavno mi je u ruke dosao Mercedes kojeg je po preporuci uradio poznati i razvikani sarajevski lakirer. Vjerovatno na samo lakireanje nema zamjerki ali, u toku pripreme usla voda fabricko u Bose pojacalo koje je bilo iza tapecirunga u zadnjem lijevom blatobranu, pololljene i super lijepkom zaljepljene obje dizne za pranje sajbe, senzor vanjske temp. nije pokopcan, jos je nesto bilo.
UmaX

#27 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by UmaX »

Ne zovu se dzaba "Speed". :mrgreen:
condy

#28 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by condy »

Al, kako si amare krov izgrebo...da nisu kakve pticurine po njemu mezile....kad ce ova kisurina prestati sta je ovo gore grmi nego u ratu :mrgreen:
amar1994

#29 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by amar1994 »

condy wrote:Al, kako si amare krov izgrebo...da nisu kakve pticurine po njemu mezile....kad ce ova kisurina prestati sta je ovo gore grmi nego u ratu :mrgreen:
kamecici smrdljivi :D

Image

trenutno je ko na ovoj desnoj slici :izet:

od kako ja vozim nijedan novi se nije pojavio , iza cega li su ovi prije vozali ne znam :-)
sabanof

#30 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by sabanof »

milojicabrzi wrote:Evo da javim da je riješeno, servis SMK u B.Potoku, cijena dosta korektna, cca 300 KM.

Bio sam i u Speedu, ali je procjena cijene bila skoro dvostruka, pa sam tražio dalje.

Sve preporuke za momke iz SMK, korektni, dobra komunikacija, sve kako je dogovoreno, jedino im je lokacija daleko u brdu, ali stigne se :)

Evo kako izgleda sada

Image Image Image
Moze li se staviti kontakt podatak za SMK ili bar nam pojasniti gdje se nalazi. Hvala
milojicabrzi

#31 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by milojicabrzi »

SMK vode braća prezimena Kosovac, (Sanel i Meldin čini mi se) mislim da ih ima na FB profilu.

Nalaze se u B.Potoku, kada se krene od fabrike "Zrak" uzbrdo, prođe servis Simanić, pa još jedno cca 1-2 km uzbrdo.

Ima jedna velika krivina na desno, gdje se nalazi veliki market, nakon te krivine još par stotina metara, gdje je prvo skretanje za desno je Bratunačka ulica, u kojoj su oni, čim se uđe u ulicu pitati nekog od komšija, svi ih znaju.

Ako treba kontakt mogu na PP ili ovdje ako ne krši pravila foruma.
condy

#32 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:Al, kako si amare krov izgrebo...da nisu kakve pticurine po njemu mezile....kad ce ova kisurina prestati sta je ovo gore grmi nego u ratu :mrgreen:
kamecici smrdljivi :D

Image

trenutno je ko na ovoj desnoj slici :izet:

od kako ja vozim nijedan novi se nije pojavio , iza cega li su ovi prije vozali ne znam :-)
A one muhe komarci insekti nekakvi ogromni pa kad lupi na autoputu odzvanja. Za sat vremena brze voznje autoputem neki dan, katastrofa na sajbi, nema cega nema. Krenem sa brisacima nema sanse. Nemam vremena da stanem, kad je slozila kisa, sve spalo :-D
Ako ih ne skines isti dan prodje par dana mogu ostetiti lak....
kabal1337

#33 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by kabal1337 »

Kod tebe nije metalik boja. Uvijek te paint chipove ako zelis bas da se ne primjete mozes vodobrusnim pa polir pastom. Ali dobro ostavi taj touch up da se osusi i stvrdne najmanje 1-2 sedmice na suncu
Imas tehniku. Navuces boju, pa razmezes prstom da se poravna.
amar1994

#34 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by amar1994 »

ako mislis na mene , jos je jebenija od metalik boje :lol: :lol: , imam orginal marker , ne primjeti se dok se ne zagledas dobro :)

al u planu je farbanje , mozda i cijelog auta pa folije prozirne :thumbup:
kabal1337

#35 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by kabal1337 »

ma mackom zajmi i ma da bude ko fabrika :lol:
Salu na stranu ti isto markeri dobro uklapaju kada nisu metalik boje. Ovo sve sto ima nekih nijasni, pa da mijenja bolje pod uglom, metalik, sljokica nikad se nece fino uklopiti.
Dope_Man

#36 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by Dope_Man »

Da ne pokrecem novu temu - sta smo se dogovorili ko je dobar? Da zaganjam ovam SMK u brdima ili sta drugo? :D

Imao sam nedavno belaj, pasce izletilo pred auto i hop.. ode svasta nesta naprijed. Ajd to se sve odmah napravilo, i sad je na redu finalna sminka. Nasao sam na piku branik koji planiram uzeti, ali ce ga trebati ofarbati (po mogucnosti u boju auta, rado bih platio malo vise ako neki limar radi po tom kodu boje ili sta vec da ne odudara) i postaviti.

Pa kojem limaru/lakireru da odem sa ovim?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#37 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by bitanga_sa_otesa »

Dope_Man wrote: Da zaganjam ovam SMK u brdima ili sta drugo? :D
zaobidji ako mozes ,neki moji jarani su imali lose iskustvo.
Euphoria

#38 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by Euphoria »

Ja sam svoje ostavila u Hrasnici kod Amira. Vazi za najboljeg lakirera u gradu. Brat godinama radi kodnjega, njegovi direktori i mnoge auto kuce.
Ja sam kupila tako izgrebano auto. On otprilike 70-100 KM uzima po dijelu. Ti tu imas blatobran i vrata, nece vise od 200 KM izaci.
Meni radi obje karambolke, haubu, prednji blatobran i zadnji taj dio kao kod tebe (ja to zovem blatobran :lol: ) i rekao mi je 400 KM. Svaki samo farba, a taj zadnji blatobran mora i ispraviti jer je iskrivljen.
Ako budes zelio kontakt mogu ti ostaviti.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#39 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by Matijevic_Vlado »

:mrgreen: :mrgreen: daj nam broj molim te
dostavljac

#40 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by dostavljac »

Miss Moonlight wrote:Ja sam svoje ostavila u Hrasnici kod Amira. Vazi za najboljeg lakirera u gradu. Brat godinama radi kodnjega, njegovi direktori i mnoge auto kuce.
Ja sam kupila tako izgrebano auto. On otprilike 70-100 KM uzima po dijelu. Ti tu imas blatobran i vrata, nece vise od 200 KM izaci.
Meni radi obje karambolke, haubu, prednji blatobran i zadnji taj dio kao kod tebe (ja to zovem blatobran :lol: ) i rekao mi je 400 KM. Svaki samo farba, a taj zadnji blatobran mora i ispraviti jer je iskrivljen.
Ako budes zelio kontakt mogu ti ostaviti.
J
Moze broj od tog majstora ? :izet:
semirsar

#41 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by semirsar »

je l' to taj, ako je, lako ga nadjoh, pametnica ovije guglj :mrgreen:

http://www.automajstor.ba/auto-majstor/ ... idza/38586
Euphoria

#42 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by Euphoria »

Jeste, to je taj. Ja sam na mobitel kontaktirala, 061 444 214
Ja sutra idem po svoje auto :) Can't wait.... :tooo:
NediM17

#43 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by NediM17 »

Kako ces bRez papira?
Heisenberg17

#44 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by Heisenberg17 »

bitanga_sa_otesa wrote: 25/05/2019 21:24
Dope_Man wrote: Da zaganjam ovam SMK u brdima ili sta drugo? :D
zaobidji ako mozes ,neki moji jarani su imali lose iskustvo.
Ja sam radio havarisano auto uz kompletno lakiranje kod momaka u SMK i bio sam prezadovoljan kako kvalitetom tako i cijenom. Poslije sam ih preporucio svojim prijateljima koji su također bili zadovoljni poslije.. A nisu bas u brdima kakvih ima :razz: jedino ako te navigacija odvede pogresnom precicom kao mene prvi put :lol:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#45 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by Matijevic_Vlado »

Joj frajera maksuz se registrovao da bi ih na dvije teme pohvalio.
Heisenberg17

#46 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by Heisenberg17 »

Matijevic_Vlado wrote: 04/01/2020 22:09 Joj frajera maksuz se registrovao da bi ih na dvije teme pohvalio.
Nisam se maksuz ni tek registrovao sto se moze vidjeti.. Ali citao sam postove na dvije slicne teme i s obzirom da sam licno bio zadovoljan poslom, moje je pravo da podjelim to iskustvo..napisem kao svi bilo lose ili dobro...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#47 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by bitanga_sa_otesa »

Matijevic_Vlado wrote: 04/01/2020 22:09 Joj frajera maksuz se registrovao da bi ih na dvije teme pohvalio.
ma nije ofiran sekunde :lol:
530i

#48 Re: DOBAR LIMAR ZA MANJE INTERVENCIJE U SARAJEVU I OKOLINI

Post by 530i »

Pos'o ide dobro bezbeli, čim se ofirno reklamiraš po forumu :D
Post Reply