Daleko od tog da nije, ali neko jednostavno mora diktirati tempo utakmice. Doduše, možda me uvjere u suprotnopizarro wrote:i petkovicu je defanzivnija igra jaca strana, malo sutra ce nasjesti i pokusati da nesto previse napada.
ja ocekujem vise prolaz svicarske, jer ono malo sansi sto ce dobiti i jedni i drugi, mislim da ce svicarska bolje iskoristiti.
1/8 Švedska - Švicarska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#26 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
-
tap3ah75
#27 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
A jest ze zakuhalo na ovoj temi.
Popustite malo.
Popustite malo.
-
Stari
#28 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Negdje s početka 80tih je po ko zna koji put jedan drugoligaš iz jednog malog rudarskog mjesta u sjeverozapadnj Bosni opet ušao u tadašnju drugu ligu zapad nakon što je bio u republičkoj sezonu ranije.
Jesenja sezona je krenula po zlu. Ređali su se porazi u gostima i gubljenje bodova i kod kuće..protiv Zagreba, Olimpije, Varteksa, Proletera, Spartaka idr... kraj jesenje polusezone su hudnjaci bili prikovani za dno tabele. Nekako tokom zimske pauze mensečini dolazi do smjene trenera i sprovođenja dramatičnih odluka. Imperativ je bio ostati u "divljem zapadu" kako se liga od milja nazivala...igrački kadar se nije mogao nositi s konkurencijom to je bilo jasno. Uz pomoć moćnog sponzora doveden je za te okolnosti pravi mali dreamteam.
Da se pokušam spomenuti barem nekolicine .... Ismet Štilić (Semirov Tata) iz Tuzle, Dragoljub Bekvalac (Natašin Tata) iz Novog Sada, Nedeljko Topić iz Zagreba (ali preko B.Luke), ....i ono po čemu ovaj moj post ima veze sa topicom ...Vladimir Petković i Sarajeva...
Zapela je ova Legija stranaca i igra se promijenila ...pokazalo se da su pojačanja vrlo inteligentno dovedena...tačno ono što je klubu trebalo. Dragoljub je bio ljudožder u odbrani kojeg su se protivnički igrači bojali a imao je desnu haubicu za slobodnjake i duge lopte u tadašnjem engleskom stilu. Ismet i Nedeljko su bili majstori, prodorni, brzi i vrlo produktivni...Topića se i danas sjete sa nostalgijom - otišao je kasnije u Dinamo i zabio gol Crvenoj zvezdi...
Vlado je međutim bio kratko...bio je čudna pojava...fizionomijom i pokretima je više podsjećao na atletičara...trčao je isprsen, s visoko dignutom bradom, ..ko paradni lipicaner rekli bi suparnički navijači.
Jedva sam ga propoznao da je to u stvari on ... nisam ga podnosio i onda 80tih kad sam privremeno boravio tu u sjeverozapadnoj Bosni , prije nego sam se odselio u Švedsku ... Vlado će biti šansa Šveđana. Naša šansa.
Kom igen Sverige .... kom igen.
Jesenja sezona je krenula po zlu. Ređali su se porazi u gostima i gubljenje bodova i kod kuće..protiv Zagreba, Olimpije, Varteksa, Proletera, Spartaka idr... kraj jesenje polusezone su hudnjaci bili prikovani za dno tabele. Nekako tokom zimske pauze mensečini dolazi do smjene trenera i sprovođenja dramatičnih odluka. Imperativ je bio ostati u "divljem zapadu" kako se liga od milja nazivala...igrački kadar se nije mogao nositi s konkurencijom to je bilo jasno. Uz pomoć moćnog sponzora doveden je za te okolnosti pravi mali dreamteam.
Da se pokušam spomenuti barem nekolicine .... Ismet Štilić (Semirov Tata) iz Tuzle, Dragoljub Bekvalac (Natašin Tata) iz Novog Sada, Nedeljko Topić iz Zagreba (ali preko B.Luke), ....i ono po čemu ovaj moj post ima veze sa topicom ...Vladimir Petković i Sarajeva...
Zapela je ova Legija stranaca i igra se promijenila ...pokazalo se da su pojačanja vrlo inteligentno dovedena...tačno ono što je klubu trebalo. Dragoljub je bio ljudožder u odbrani kojeg su se protivnički igrači bojali a imao je desnu haubicu za slobodnjake i duge lopte u tadašnjem engleskom stilu. Ismet i Nedeljko su bili majstori, prodorni, brzi i vrlo produktivni...Topića se i danas sjete sa nostalgijom - otišao je kasnije u Dinamo i zabio gol Crvenoj zvezdi...
Vlado je međutim bio kratko...bio je čudna pojava...fizionomijom i pokretima je više podsjećao na atletičara...trčao je isprsen, s visoko dignutom bradom, ..ko paradni lipicaner rekli bi suparnički navijači.
Jedva sam ga propoznao da je to u stvari on ... nisam ga podnosio i onda 80tih kad sam privremeno boravio tu u sjeverozapadnoj Bosni , prije nego sam se odselio u Švedsku ... Vlado će biti šansa Šveđana. Naša šansa.
Last edited by Stari on 03/07/2018 13:42, edited 1 time in total.
-
condy
#29 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Teško vala za prognozirat, baš teško...nemojte ovo igrat na kladionici 
- Point.
#30 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Želim da prođe naš Vladimir Petković. Švedi sa svojim antifudbalom su mi dosadni. Iako živim u Švedskoj, ne mogu reći da su moji, jebiga.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#31 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Navijam za Švicarsku.
Zbog punice.
Ona je u Švedskoj.
Neka plaće

Zbog punice.
Ona je u Švedskoj.
Neka plaće
- Lincoln-Burrows
#32 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Neću ni gledati ni prognozirati, totalno anemični protivnici.
- lotPi
#33 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Komso !?!?!?Stari wrote:Negdje s početka 80tih je po ko zna koji put jedan drugoligaš iz jednog malog rudarskog mjesta u sjeverozapadnj Bosni opet ušao u tadašnju drugu ligu zapad nakon što je bio u republičkoj sezonu ranije.
K'o da sada gledam ovu sezonu
Ako nisi komso:) otkud ti sve ovo?
Mada nije pocetak, vec je vise sredina
-
Stari
#34 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Ma ne ...nemam ja nista s tim. Nisam nikad bio strastven navijac
zelenocrnih
mozda ponekad simpatizer....podaci su s Wikipedije ...Dragoljub, Ismet i Vlado imaju svoje Wiki stranice. Tu pise kad i gdje su igrali nogomet.
Nedeljko nema wiki stranicu.. a malo je reci da je od njih bio daleko najbolji ... ironija sudbine
Nedeljko nema wiki stranicu.. a malo je reci da je od njih bio daleko najbolji ... ironija sudbine
-
condy
#35 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Ja sam tako odlučio i mislio za utakmicu Japan Belgija. Kontam, Belgija će to riješit na brzinu, i odem napolje....i propustim sjajnu utakmicuLincoln-Burrows wrote:Neću ni gledati ni prognozirati, totalno anemični protivnici.
- AmiĐa_Idriz
#36 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Amaterski je propuštati bilo koji minut SP
osim zadnjeg kola grupne faze ukoliko se ne odlučuje ništa, to već ok

- Billy The Pljuc
#37 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
mali_milojica wrote:Navijam za Švicarsku.
Zbog punice.
Ona je u Švedskoj.
Neka plaće![]()
'nachi nema dalje...
-
breuer
#38 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
upravoAmiĐa_Idriz wrote:Amaterski je propuštati bilo koji minut SPosim zadnjeg kola grupne faze ukoliko se ne odlučuje ništa, to već ok
![]()
- Grean
#39 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Pratim SP kad Sarajevo ne igra prijateljske. Ne moze se nista porediti sa nasim niskotarifnim fudbalom, bar meni.
Sto se tice danasnje, Svedjani su fina, tolerantna nacija, od svih evropskih zemalja primili su najvise ovih nesretnika iz Sirije izuzevsi Latviju koja je jedina ispred njih po tom pitanju ali fudbal im je najdosadniji od svih koji su preostali. Zato nekako naginjem na ovu imigrantsku Svicu.
Sto se tice danasnje, Svedjani su fina, tolerantna nacija, od svih evropskih zemalja primili su najvise ovih nesretnika iz Sirije izuzevsi Latviju koja je jedina ispred njih po tom pitanju ali fudbal im je najdosadniji od svih koji su preostali. Zato nekako naginjem na ovu imigrantsku Svicu.
-
Fudo387
#40 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Ma svicarci nesto i znaju, svedjani su bas negledljivi, kako prodjose dalje ni njima nije jasno.
- Lincoln-Burrows
#41 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Propali mi planovi za danas pa ću te poslušati i pratiti, samo se još ne mogu opredjeliti za stranu.condy wrote:Ja sam tako odlučio i mislio za utakmicu Japan Belgija. Kontam, Belgija će to riješit na brzinu, i odem napolje....i propustim sjajnu utakmicuLincoln-Burrows wrote:Neću ni gledati ni prognozirati, totalno anemični protivnici.
- AmiĐa_Idriz
#42 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Zipa ko komentariše

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#43 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
greJmo orlovi 
lepa ova sveCka himna
lepa ova sveCka himna
- Lincoln-Burrows
#44 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Crni ili bijeli?pici wrote:greJmo orlovi![]()
- pici
#45 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
kod sviCa cetverCa pevaju ostali ni muk

-
Mark Tven
#46 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Možda i najmanje atraktivan par osmine finala, što ne znači da bi tekma mogla biti bombona.
- pici
#47 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Lincoln-Burrows wrote:Crni ili bijeli?pici wrote:greJmo orlovi![]()
znase
-
Bazinga1234
#48 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
AmiĐa_Idriz wrote:Zipa ko komentariše![]()
![]()
![]()
![]()
- cyprus
#49 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Kako si ti samo naporan likFudo387 wrote:Ma svicarci nesto i znaju, svedjani su bas negledljivi, kako prodjose dalje ni njima nije jasno.
-
Fudo387
#50 Re: 1/8 Švedska - Švicarska
Cuj ja naporan a ti dokazani strucnjak zaposlen u menadjmentu barselone, aj bizi.cyprus wrote:Kako si ti samo naporan likFudo387 wrote:Ma svicarci nesto i znaju, svedjani su bas negledljivi, kako prodjose dalje ni njima nije jasno.Hiljadu i jedan post na varijaciju osnovne ideje koja glasi "nemaju ovi pojma"
Pa ne znaju, al bas ne znaju. Evo cu u pare da ce ih FK Sarajevo u jednoj otvorenoj igri, bez kalkulacija, razvalit.