Nece biti smor utakmica. Zabice im Argentina tri komada, ovi se nece bunkerisati k’o ove ekipe do sad.Logovan wrote:Ovo će biti smor utakmica. Francuzi blijedi u grupi, ovi drugi još gori. Rekao bih da će Francuzi proći dalje, ali nije sigurno.Šanse 55%-45% za Francusku.
1/8 Francuska - Argentina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Fudo387
#26 Re: 1/8 Francuska - Argentina
-
statixx
#27 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Francuska ima cvrstu sredinu i dobru odbranu, ne vjerujem da ce biti atraktivna utakmica, ali vjerovatno prolaze.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#28 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Francuzi u hendikepu, čak će i panj Giroud zabiti. Očekujem makar jedan penal na ovoj tekmi
- turbofolk
#29 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Ja vala ne mogu da navijam za ekipe koje su nam uz pomoć sudija ostale dužne.
Nigerija i Francuska u prvom redu. Argentina nas je ipak zasluženo dobila. I Portugal oba puta, zato sam njih gotivio u finalu Eura. A i drago mi tad bilo da se Francuzima vrati za sve nepravde, od Portugala i Italije 2000. u Belgiji i Holandiji, preko Irske za SP 2010, pa do remija protiv nas za Euro 2012. Doduše Italijani su im brzo vratili 2006.
Argentinu u ovom momentu ne vole samo oni koji ne vole Barcelonu i Messija. Ni ja ih ne mirišem, ali Messija poštujem. Prpa je da Argentina ode dalje od Portugala, pa da Messi uzme zlatnu loptu, zato se na ovom forumu zdušno navija protiv Argentine. S druge strane, moja je želja da uvijek evropske selekcije dominiraju u završnici u odnosu na južnoameričke i ako neka od njih treba da se ubaci među Evropljane, uvijek će moj izbor biti Argentina prije Brazila.
Zato u ovom osmina-finalu moje simpatije idu na stranu Argentine, prvenstveno jer su Francuzi ovdje došli kao izraziti favoriti (uz Brazil) a ništa pokazali nisu, a imaju kao tri prva tima. U redu je
Nigerija i Francuska u prvom redu. Argentina nas je ipak zasluženo dobila. I Portugal oba puta, zato sam njih gotivio u finalu Eura. A i drago mi tad bilo da se Francuzima vrati za sve nepravde, od Portugala i Italije 2000. u Belgiji i Holandiji, preko Irske za SP 2010, pa do remija protiv nas za Euro 2012. Doduše Italijani su im brzo vratili 2006.
Argentinu u ovom momentu ne vole samo oni koji ne vole Barcelonu i Messija. Ni ja ih ne mirišem, ali Messija poštujem. Prpa je da Argentina ode dalje od Portugala, pa da Messi uzme zlatnu loptu, zato se na ovom forumu zdušno navija protiv Argentine. S druge strane, moja je želja da uvijek evropske selekcije dominiraju u završnici u odnosu na južnoameričke i ako neka od njih treba da se ubaci među Evropljane, uvijek će moj izbor biti Argentina prije Brazila.
Zato u ovom osmina-finalu moje simpatije idu na stranu Argentine, prvenstveno jer su Francuzi ovdje došli kao izraziti favoriti (uz Brazil) a ništa pokazali nisu, a imaju kao tri prva tima. U redu je
-
sumirprimus
#30 Re: 1/8 Francuska - Argentina
panj
dobaar
na nesto me asocira citavo vrijeme al ne mogu skontat, tacno panj
dobaar
na nesto me asocira citavo vrijeme al ne mogu skontat, tacno panj
- dječak sa šibicama
#31 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Sve u grupi je nebitno jer sad pocinje nesto sasvim drugo, uz znanje i igra zivaca i tome slicno.
Jedino sto je ocevidno, jeste jako spora Argentina nazad i jako brz francuski napad. Ali i dosta neiskustva u francuskoj zadnjoj liniji.
Na poziciji klupe jedni imaju pomalo izgubljenog Deschampa, a ovi drugi budalu. I Maradonu na tribini.
Jedino sto je ocevidno, jeste jako spora Argentina nazad i jako brz francuski napad. Ali i dosta neiskustva u francuskoj zadnjoj liniji.
Na poziciji klupe jedni imaju pomalo izgubljenog Deschampa, a ovi drugi budalu. I Maradonu na tribini.
-
north
#32 Re: 1/8 Francuska - Argentina
S obzirom da je Messi postao selektor, francuzi će ih rastaviti na proste faktore..možda i neće, ali će argentinci kući kako god....ne može se bez selektora prolaziti stalno na guzove 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33 Re: 1/8 Francuska - Argentina
mislim da francuzere niko ne može pobijediti
-
sumirprimus
#34 Re: 1/8 Francuska - Argentina
stvarno ne vidim kako ce maskerano i ekipa zaustavit francuski napad mpabeta i ekipu
-
Nadzorna_ploca
#35 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Inace su se Mbappe i drustvo nadavali golova u grupi. Nemaju Francuzi nikakvu igru. Ako Kilian nesto odradi u napadu dobro i jest. Jucer kad je usao Fekir tek tad su probali opucati prema golu.
-
sumirprimus
#36 Re: 1/8 Francuska - Argentina
zato sad imaju preko puta sporu i nikakvu odbranu argentine 
-
Nadzorna_ploca
#37 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Inace su Danci i Australci poznati sprinteri. 
- p206
#38 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Tandžerina prolazi najbolju reprezentaciju Afrike
-
sumirprimus
#39 Re: 1/8 Francuska - Argentina
al su cvrsti.Nadzorna_ploca wrote:Inace su Danci i Australci poznati sprinteri.
ovi nisu ni to
-
statixx
#40 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Kad igras duboko odbranu, bunker, brzina nema neku ulogu.
-
sumirprimus
#41 Re: 1/8 Francuska - Argentina
sa ovim crncima igrace 
-
Korovjev
#42 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Na stranu navijanje, ali nisam ni malo optimističan pred ovu tekmu, jer je osnovni problem Argentine, odbrana, i dalje prisutan i tu ne vidim neko rješenje. Vidim pišete da je prošlo svjetsko Mesi odveo Arhu do finala, a to baš i nije tačno. Odveo je Masch pa onda Mesi. Masch prije svega u defanzivnom dijelu gdje je većinu napada on sam zaustavljao ispred ove dvojice kiksera, pa su i oni dobili na samopouzdanju i dobro igrali. Sad je obrnuta situacija Masch je loš, kiksa i uvaljuje i sebe i druge, pa su onda i ova dvojica u ultimate kiks modu. A tu poziciju nema ko drugi odigrati u Arhi. Pokušali su nešto sa trojicom iza Mascha protiv Hrvata, ali to je tek katastrofa. Možda bi mogao Banega to odigrati ali samo u ofanzivnom dijelu. Tako da, žao mi je Omare, ali puknuta arkada mora igrati. Propust je svih selektora da za tu poziciju nisu u 4 godine našli nekog drugog, ili drugi sistem.
Napadački su stvari malo bolje ali samo sa Banegom u timu. Da čovjek dvije lopte, još ako je sreća pa je jedna na Mesija to je jedan go. A kako odbrana sama sebi daje go po tekmi trebaće malo više golova. Tu se još mora naći neko za tu lijevu stranu na koji sigurno ima više prostora. Nakon prve u grupi sam rekao da Di Maria ne treba više igrati, pa je onda drugu odigrao Meza bolje da nije, pa haj rekoh nek opet proba Di Maria, sad više ne znam koga tu staviti. Malo je u prvom protiv Nigerije ovaj lijevi bek ulazio više i koristio prazan prostor, ali se očigledno radi o limitiranom igraču prema naprijed, kao što je i ovaj desni bek. Paralela na Brazil protiv Kostarike, kontaš lijeva strana napada Brazila će ih pojesti Neymar, Couthino, Marcelo, ali su ih ovi fino zaustavili u prvom i to gustoćom. Tamo na desnoj Wilian ništa nije napravio u prvom, pa ga Tite odmah mjenjao za Costu koji je u prvih 10 minuta drugog napravio 3 šanse. E to treba i Argentini. Ovaj mali Pavon nije loš kad uđe ali je počeo protiv Hrvata i odigrao loše. Ne znam da li on i može igrati lijevo. Dybala to nikad nije igrao, a ovo baš nije vrijeme za takve probe, ali nekako treba naći njemu mjesto u prvom timu, jer treba što više kvalitete nabešati jer će trebati golova, a ne ovi Perezi i sl. Opet propust selektora što Dybalu nisu uigrali u tim, kao što je npr. Tite uigrao Coutihna. To se radi u kvalifikacijama, na treninzima, prijateljskim, a ne sad imaš igrača mladog, sigurno naloženog a ti ga nemaš gdje uvesti. I svakako Higuain prije Aguera jer puno više učestvuje u igri.
I još ne bih bio toliko kritičan na Sampaolija ili ko već vodi reprezentaciju. Svašta je probao, mjenjao, dao je skoro svim igračima priliku ali očigledno tu nešto ne štima. Zamjerka mu je što kad je preuzeo nije pokušao napraviti nešto od ovdje napisanog, jer je i nama jasno da Mash zadnje pa i dvije godine ne igra ozbiljan fudbal, nego je pustio da ga voda nisi.
Velika mu je zamjerka ponašanje na terenu, prije svega nerukovanje sa protivničkim trenerom. Da sam ja protivnički trener šamar bih mu opalio. Kad nećeš da se rukuješ evo ti papak, ovo valjda razumiješ.
Napadački su stvari malo bolje ali samo sa Banegom u timu. Da čovjek dvije lopte, još ako je sreća pa je jedna na Mesija to je jedan go. A kako odbrana sama sebi daje go po tekmi trebaće malo više golova. Tu se još mora naći neko za tu lijevu stranu na koji sigurno ima više prostora. Nakon prve u grupi sam rekao da Di Maria ne treba više igrati, pa je onda drugu odigrao Meza bolje da nije, pa haj rekoh nek opet proba Di Maria, sad više ne znam koga tu staviti. Malo je u prvom protiv Nigerije ovaj lijevi bek ulazio više i koristio prazan prostor, ali se očigledno radi o limitiranom igraču prema naprijed, kao što je i ovaj desni bek. Paralela na Brazil protiv Kostarike, kontaš lijeva strana napada Brazila će ih pojesti Neymar, Couthino, Marcelo, ali su ih ovi fino zaustavili u prvom i to gustoćom. Tamo na desnoj Wilian ništa nije napravio u prvom, pa ga Tite odmah mjenjao za Costu koji je u prvih 10 minuta drugog napravio 3 šanse. E to treba i Argentini. Ovaj mali Pavon nije loš kad uđe ali je počeo protiv Hrvata i odigrao loše. Ne znam da li on i može igrati lijevo. Dybala to nikad nije igrao, a ovo baš nije vrijeme za takve probe, ali nekako treba naći njemu mjesto u prvom timu, jer treba što više kvalitete nabešati jer će trebati golova, a ne ovi Perezi i sl. Opet propust selektora što Dybalu nisu uigrali u tim, kao što je npr. Tite uigrao Coutihna. To se radi u kvalifikacijama, na treninzima, prijateljskim, a ne sad imaš igrača mladog, sigurno naloženog a ti ga nemaš gdje uvesti. I svakako Higuain prije Aguera jer puno više učestvuje u igri.
I još ne bih bio toliko kritičan na Sampaolija ili ko već vodi reprezentaciju. Svašta je probao, mjenjao, dao je skoro svim igračima priliku ali očigledno tu nešto ne štima. Zamjerka mu je što kad je preuzeo nije pokušao napraviti nešto od ovdje napisanog, jer je i nama jasno da Mash zadnje pa i dvije godine ne igra ozbiljan fudbal, nego je pustio da ga voda nisi.
Velika mu je zamjerka ponašanje na terenu, prije svega nerukovanje sa protivničkim trenerom. Da sam ja protivnički trener šamar bih mu opalio. Kad nećeš da se rukuješ evo ti papak, ovo valjda razumiješ.
- dječak sa šibicama
#43 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Kako ce zaustaviti Mbapea? pa kungfu udarcem ko sinoc Nigerijca u 16-ercu, jedino nisam siguran da ce im sudija opet zazmriti, Francuska nije Nigerija.
- p206
#44 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Da je prošla Nigerija, bila bi to najcrnja utakmica prvenstva 
- Humljanin
#45 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Bit će ovdje svega... Vjerojatno najkrvolocnija i najprljavija utakmica. Al kako se Argentina na guzove provukla od ispadanja, bojim se da ne uzmu krunu.
A neznam tko mi je mrži od ove dvije selekcije, mada blagu prednost ludim Argentincima dajem.
A neznam tko mi je mrži od ove dvije selekcije, mada blagu prednost ludim Argentincima dajem.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Nigdje Roja
-
Crvena Tifoza
#47 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Tomahawk11 wrote:
Nigdje Roja
Ma bravo! Vraćaš se u staru formu.
Možda zato jer su trojica pokrivala Messija pa otvorili put samom Roju?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#48 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Pa podmetno je i ovaj svoja leđa u 87., inače bi nastavak SP gledali na TV-uCrvena Tifoza wrote:
Ma bravo! Vraćaš se u staru formu.![]()
Možda zato jer su trojica pokrivala Messija pa otvorili put samom Roju?
I šta se vraćam u staru formu, slučajno mi izbacilo sliku na fb
-
Crvena Tifoza
#49 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Za Argentinu naravno. Obadva puta su nas pošteno dobili (prijateljska pa SP).
Navijači su bili korektni prema nama u Brazilu. Razmjenjivali dresove, šalove i ostale rekvizite.
Poslije one krađe u Parizu i onog penala, Francusku repku očima ne mogu smisliti.
Navijači su bili korektni prema nama u Brazilu. Razmjenjivali dresove, šalove i ostale rekvizite.
Poslije one krađe u Parizu i onog penala, Francusku repku očima ne mogu smisliti.
-
Crvena Tifoza
#50 Re: 1/8 Francuska - Argentina
Tomahawk11 wrote:Pa podmetno je i ovaj svoja leđa u 87., inače bi nastavak SP gledali na TV-uCrvena Tifoza wrote:
Ma bravo! Vraćaš se u staru formu.![]()
Možda zato jer su trojica pokrivala Messija pa otvorili put samom Roju?![]()
I šta se vraćam u staru formu, slučajno mi izbacilo sliku na fb
Sve vam one slike Lessi se vraća kući padoše u vodu.