Možda su mislili 6 od zadnjih 14. Broje možda od prvog promašenog.Laertes wrote:Pa kako će biti zadnjih 6 kad je dao Špancima?°u° wrote:Nešto mi ovo smrdi da nije istina. Ima li ko upućeniji? Cristiano Ronaldo has missed his last 6 out of 14 penalty kicks for Portugal https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... out_of_14/
1/8 Urugvaj - Portugal
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
°u°
#26 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
-
bulevarmostar
#27 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
https://www.transfermarkt.co.uk/cristia ... ieler/8198
Svi Ronaldovi penali u karijeri. Zabio 104, fulio 20. Prije ovog protiv Irana, zabio cini mi se zadnja 3 za portugal, dva u 2017.
Svi Ronaldovi penali u karijeri. Zabio 104, fulio 20. Prije ovog protiv Irana, zabio cini mi se zadnja 3 za portugal, dva u 2017.
Last edited by bulevarmostar on 27/06/2018 15:12, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- turbofolk
#29 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Nija ga vajar začešljo na pravu stranu 
- Logovan
#30 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Jedini kiks.turbofolk wrote:Nija ga vajar začešljo na pravu stranu
- turbofolk
#31 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Nije tema, odosmo predalekoLogovan wrote:Jedini kiks.turbofolk wrote:Nija ga vajar začešljo na pravu stranu
- MyTao
#32 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Urugvaj je jedini tim koji jos nije primio gol.
Bilo bi veliko iznenadjenje da Portugal prodje ovdje.
Bilo bi veliko iznenadjenje da Portugal prodje ovdje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#33 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Kako da ne, igraju sa evropskim prvakom. Dobra ekipa je Urugvaj, ali šanse su tu negdje da prođu i jedni i drugi.
- manijak1
#34 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Pridružio sam se grupi 75 posto
to je tu negdje
bez 25 posto 
-
palermo
#35 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
i ja.....manijak1 wrote:Pridružio sam se grupi 75 postoto je tu negdje
bez 25 posto
onoj 28 posto.....kakvo bi to polufinale bilo, Španija, Portugal, Brazil i četvrti svejedno.....
- manijak1
#36 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
31 posto već .....
ja pete kolone 
-
omar little
#37 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
pisemo urugvaj.
- asurbanipal
#38 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Biće tvrdo i gusto, a prolazi Urugvaj.
- Idemedosumom
#39 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Cavani će se, po ko zna koji put ispromašivati, Portugal prolazi, utakmica neće biti lijepa za oči.
- cyprus
#40 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Nisu mi dragi trnutno ni jedni, ni drugi... Malo više simpatija ipak imam prema Urugvaju i vjerujem u njihov prolaz, al kad god navijam protiv Portugala ovi pobjede
Tako da, nisam pametan
Šanse: 55-45 za Portugal...
Šanse: 55-45 za Portugal...
-
condy
#41 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Što bi rekao naš selektor
Portugal dobija ovakve izjednačene utakmice, kako im uspije ne znam, ali dobija ih, zna igrati ovakve utakmice jer su jako iskusni u igranju ovakvih utakmica 
- AmiĐa_Idriz
#42 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Jedina anketa na kojoj nisam glasao
dovoljno od mene 
- Saian
#43 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Ja samo hocu da vidim pravu onu urugvajsku i portugalsku igru, drugim rijecima, nadam se da Suarez nece punog zeluca na teren, i da bi Pepe mogao zaboravit uzet terapiju

-
Korovjev
#44 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Ovo je meni uz Argentinu jedina osmina finala koja se mora gledati. Nije da neću ostala odgledati.
Dva fino složena, kompaktna tima sa Ronaldom i par vrhunskih igrača, odličnim trenerima. A na svjetskim najviše volim takve tvrde tekme, haman ko šah sa nadmudrivanjem trenera, ponekom genijalnošću i puuuno prljavštine. Jer ipak su sve to samo gladijatorske igre za zadovoljavanje najnižih potreba plebsa.
Tekma ladno može otići i u produžetke sa 0:0, čak je to i moja prognoza. Samo mi nemoj penale. To bih ukinuo kao rješavanje pobjednika, ali na žalost nema drugog rješenja.
E u tim produžecima a i općenito mislim da je Portugal bolji, i zbog niza tekmi koje su tako dobili a i zbog duže klupe, izmjena koje mogu napraviti na ključnim mjestima, Ronalda i puno boljeg golmana.
Urugvaj sam nakon prve tekme ocjenio kao solidan tim, čvrste odbrane, loše sredine, i ove dvojice naprijed (za koje nemaju nikakvu zamjenu), koji može proći grupu, eventualno guzovače osminu finala, ali dalje samo uz božju ruku. Protiv Rusa je Juka Tabarez dao priliku dvijici mladih u sredini, nemam pojma kako se zovu. Jednog, zvat ću ga Frizura, je gurnuo naprijed iza ove dvojice i to je bilo puno bolje jer nisu toliko odsječeni bili Cavani i Suarez. On je i naletio na onaj odbijanac za faul za prvi gol protiv Rusa. Drugi zadnje vezni, zvat ću ga Buldog, je isto fino odigrao, branio, iznosio loptu. Sumnjam da će mu obojica igrati u ovakvoj tekmi (mislim da se Buldog i povrijedio), ali mi se čini da sa njima ima neke šanse u sredini, gdje se obično ovakve tekme dobijaju, a tu je Portugal puno jači. Može i pođoniti Quieroza sa preskakanjem sredine dugim loptama naprijed gdje je Portugal imao problema sa Iranom, uzimali su im lopte i u skoku i otpatke i tako pravili šanse. Ako Santos spusti roletnu nazad, kao što zna u nokaut fazi, onda treba odgovoriti na isti način i ne primiti gol, što i nije problem kad ti odbranu vodi Godin (najbolji odbrambeni igrač na svijetu), ali se meni ne sviđa ovaj golman, ne vjerujem mu, tako da će Urugvaj morati zabiti jedan ili dva.
Navijam za Urugvaj i volio bih da prođu, mada mi ne bi bilo krivo ni ako Portugal pobijedi, jer volim takve timove a oni imaju tim i igru da odu do kraja. Jedino ako se pokaže da su Frizura i Buldog dobri, e onda nek Urugvaj pobijedi sve do finala za jedan Clasico del Rio de la Plata. A tamo nek pobijedi prljaviji.
Dva fino složena, kompaktna tima sa Ronaldom i par vrhunskih igrača, odličnim trenerima. A na svjetskim najviše volim takve tvrde tekme, haman ko šah sa nadmudrivanjem trenera, ponekom genijalnošću i puuuno prljavštine. Jer ipak su sve to samo gladijatorske igre za zadovoljavanje najnižih potreba plebsa.
Tekma ladno može otići i u produžetke sa 0:0, čak je to i moja prognoza. Samo mi nemoj penale. To bih ukinuo kao rješavanje pobjednika, ali na žalost nema drugog rješenja.
E u tim produžecima a i općenito mislim da je Portugal bolji, i zbog niza tekmi koje su tako dobili a i zbog duže klupe, izmjena koje mogu napraviti na ključnim mjestima, Ronalda i puno boljeg golmana.
Urugvaj sam nakon prve tekme ocjenio kao solidan tim, čvrste odbrane, loše sredine, i ove dvojice naprijed (za koje nemaju nikakvu zamjenu), koji može proći grupu, eventualno guzovače osminu finala, ali dalje samo uz božju ruku. Protiv Rusa je Juka Tabarez dao priliku dvijici mladih u sredini, nemam pojma kako se zovu. Jednog, zvat ću ga Frizura, je gurnuo naprijed iza ove dvojice i to je bilo puno bolje jer nisu toliko odsječeni bili Cavani i Suarez. On je i naletio na onaj odbijanac za faul za prvi gol protiv Rusa. Drugi zadnje vezni, zvat ću ga Buldog, je isto fino odigrao, branio, iznosio loptu. Sumnjam da će mu obojica igrati u ovakvoj tekmi (mislim da se Buldog i povrijedio), ali mi se čini da sa njima ima neke šanse u sredini, gdje se obično ovakve tekme dobijaju, a tu je Portugal puno jači. Može i pođoniti Quieroza sa preskakanjem sredine dugim loptama naprijed gdje je Portugal imao problema sa Iranom, uzimali su im lopte i u skoku i otpatke i tako pravili šanse. Ako Santos spusti roletnu nazad, kao što zna u nokaut fazi, onda treba odgovoriti na isti način i ne primiti gol, što i nije problem kad ti odbranu vodi Godin (najbolji odbrambeni igrač na svijetu), ali se meni ne sviđa ovaj golman, ne vjerujem mu, tako da će Urugvaj morati zabiti jedan ili dva.
Navijam za Urugvaj i volio bih da prođu, mada mi ne bi bilo krivo ni ako Portugal pobijedi, jer volim takve timove a oni imaju tim i igru da odu do kraja. Jedino ako se pokaže da su Frizura i Buldog dobri, e onda nek Urugvaj pobijedi sve do finala za jedan Clasico del Rio de la Plata. A tamo nek pobijedi prljaviji.
- pizarro
#45 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
obje su mi reprezentacije simpaticne, portugal uglavnom zbog pepea.
ali urugvaj mi vise djeluje kao ekipa koja moze otici do kraja.
ali urugvaj mi vise djeluje kao ekipa koja moze otici do kraja.
- Muhamed Đakmić
#46 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Nije baš da Urugvaj nema iskustva, i to dobrog.
Mislim da će Urugvajci biti i ofanzivnije orijentisana ekipa.
Mislim da će Urugvajci biti i ofanzivnije orijentisana ekipa.
-
mesarkasapin
#47 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Zna li iko zašto nema nikakvih nagradnih igara? Ono kao prije, pogodiš rezultat pa izvlače mobitele, ili ko je već sponzor, neki drugi proizvod. Nema nikakve draži. Čak ni djeca sličice ne skupljaju.
- turbofolk
#48 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Je li vrijeme da opet jedna evropska ekipa objedini evropski i svjetski naslov. 
Mislim da Portugal nije taj kapacitet, čak i sa Ronaldom u najboljem izdanju. Opet... mislim da Urugvaj nije ekipa s kojom se Portugal ne može ravnopravno nositi. Sigurno je da je ovo jedan od najzanimljivijih parova osmine-finala. Samo nek bude golova... u obje mreže
Mislim da Portugal nije taj kapacitet, čak i sa Ronaldom u najboljem izdanju. Opet... mislim da Urugvaj nije ekipa s kojom se Portugal ne može ravnopravno nositi. Sigurno je da je ovo jedan od najzanimljivijih parova osmine-finala. Samo nek bude golova... u obje mreže
-
Fudo387
#49 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
E sad idu ove dvije simpaticne ekipe, ne zna se ko je veci supak. Ocekujem cetiri crvena.
-
Nadzorna_ploca
#50 Re: 1/8 Urugvaj - Portugal
Kakva ce ovo predstava biti. Utakmica bi se na daskama trebala igrati.