Pulsiranje u predjelu zeluca !

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

basicm

#26 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !

Post by basicm »

A sta mislis da pogledas aortu? Da nije pocela da se puse? Nije srce, nije zeludac, kako kazes, pogledaj krvotok.
Kriid96

#27 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !

Post by Kriid96 »

moonca wrote:
spreca wrote:
Kriid96 wrote:Sarajevski kanton. Nedavno sam bio kod psihijatra, i rekli su mi da nadjem neki posao, nek zanimaciju. I evo me dns mi prvi dan na poslu, sa svim onim simptomima radim. Manta mi se, ali valjda cu izdrzati. Sve sto mi se desava oni prepisuju nervozi zeluca i anksioznosti. Smucio mi se zivot. Inace nisam spomenuo da sam ozenjen i da imam dijete pa mi to daje neku snagu. :roll:
:thumbup:
svaka cast....ne predaji se i cuvaj se .... misli i na njih i na sebe
Pridruzujem se podrsci- ako si u mogucnosti pokusaj obici i druge dr- pa makar i u susjednu drzavu. Tacna dijagnoza je bitna.

Jesi li kontrolisao i zeljezo? Ja sam imala slabost i mantanje- razlog nizak nivo zeljeza.
Morat cu nesto uraditi, jer ovako nmg funkcionisati. A sto se tice zeljeza, dok sam lezao u bolnici imao sam visok nivo zeljeza. Ali pri izlasku pocelo se smanjivati. Nisam isao vise da provjeravam. Sad ne znam dal je moguce da mi visok nivo zeljeza moze praviti ove probleme ?
moonca

#28 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !

Post by moonca »

Kriid96 wrote:
moonca wrote:
spreca wrote: :thumbup:
svaka cast....ne predaji se i cuvaj se .... misli i na njih i na sebe
Pridruzujem se podrsci- ako si u mogucnosti pokusaj obici i druge dr- pa makar i u susjednu drzavu. Tacna dijagnoza je bitna.

Jesi li kontrolisao i zeljezo? Ja sam imala slabost i mantanje- razlog nizak nivo zeljeza.
Morat cu nesto uraditi, jer ovako nmg funkcionisati. A sto se tice zeljeza, dok sam lezao u bolnici imao sam visok nivo zeljeza. Ali pri izlasku pocelo se smanjivati. Nisam isao vise da provjeravam. Sad ne znam dal je moguce da mi visok nivo zeljeza moze praviti ove probleme ?
Ne znam to. Ja sam imala nizak.

Nemoguce da je samo anksioznost, ako je uopste i imas.
Budi uporan, obilazi dr, trazi dalje pretrage.
Zejnep

#29 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !

Post by Zejnep »

Kriid96

#30 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !

Post by Kriid96 »

basicm wrote:A sta mislis da pogledas aortu? Da nije pocela da se puse? Nije srce, nije zeludac, kako kazes, pogledaj krvotok.
To sam i ja pomislio, i rekao svojoj doktorici sta mislite da nije aorta pocela da se siri. Ona pocela da se smije i kaze: kakva aorta, vidjelo bi se to na UZ srca i UZ abdomena. Ta aorta mi se stalno vrti po glavi, al eto ona kaze da bi se vidjelo.
moonca

#31 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !

Post by moonca »

UZ abdomena je ok -moze se vidjeti ali srca ne sve.CT je preporucljiv.
ovo_mi_je_nick

#32 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !

Post by ovo_mi_je_nick »

Riješi se stvari koje ti stvaraju nervozu i stres.

Loše veze sa djevojkom/momkom, stanje u kući, iščekivanje svađa, nestabilan posao.

Odjebitis sve zarad svog zdravlja. Nauči reći NE, NEĆU, SKINI MI SE S K., IMAM SVOJ ŽIVOT, ZGROMI JEDNOM DA FASADA SPADA....
Arizona++

#33 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !

Post by Arizona++ »

spreca wrote: 24/06/2018 15:01
Kriid96 wrote:
Partijaner wrote:Imam i ja tih simptoma, sve pomislim da mi srce kuca ali kad stavim ruku na stomak toliko lupa da to nije normalno, i to lupanje mi uzrokuje da sam nervozan, boli me glava, cim pojedem malo vise napuse se stomak pa onda jos gore lupanje.

Isao sam stimat zeludac kod onog Fadila Mandzukica bilo mi je dobro par mjeseci ali onda se vrati na isto stanje.

Meni trening pomaze, malo trcanje malo fitness i hranu treba regulisat i to bude dobro onda. :thumbup:
I meni isto, najvise u stojecem polozaju to osjetim, i vidi se golim okom. I ako nesto radim kada ze zadisem, to lupa kao ludo. I kao sto ti kazes pocne da stvara nervozu. Meni dodje i neki pritisak u glavu. Ma katastrofa. Kojem god doktoru da odem i objasnim, niko nece ni da pogleda. Samo kazu sta te sikira. I da mi je sve zbog sikirancije i stresa. I posalju me psihijatru. :-)
Koliko imas godina....i kakvi su to doktori picka im materima...kakav imas pritisak

Krid, živ bio javi se ,poslao sam ti i pp, imaš li još tih problema, pogotovo sa tim lupanjem zeluca i naglim pritiskom u glavi...meni se to desava godinama, niko me ne razumijem , usput imam herniju,gerb. Laa , gastritis erozivni...u posljednje vrijeme sam baš iscrpljen i nemam snage da stojim, kao da pripadam negdje, ..hvala unaprijed
Arizona++

#34 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !

Post by Arizona++ »

spreca wrote: 24/06/2018 16:12
moonca wrote:Ako zivi u Bosni- tesko da idu na specijalne preglede. :(
Ja ovdje imam besplatnu medicinu i naravno kao i svugdje ima cekanje da dodjes na red.....ja sam otisao u Bosnu i platio sve i za par dana sam vec odradio sve....ovako sam operisao trbusnu aortu koja je vec bila skoro 9cm premjera.....otisao dogovorio i treci dan sa bio na operacionom stolu...peti dan posle operacije izasao kuci iz bolnice...operaciju radio Kabil i to sam sve platio jer u BiH nemam osiguranje...ovdje ima vrhunskih specijalista ali treba doci do njih ....sreca ja imam dobru doktoricu kardiologa...ma zaljubio sam se u nju :oops: :lol: :lol: :lol: .....bio prije par dana kod nje i nesto me pipa i pregleda...pitam ja nju dokle ce ta nepravda trajati..kaze ona kakva...pa reko svi me pipaju a ja njih nesmijem :lol: :lol: :lol: ...jadna se zacrvenila i smije se :lol:

Pozdrav brate nakon 6 godina, nadam se da si dobro , kakve si ti simptome imao sa trbusnom aortom sem kucanja, hvala
Post Reply