Slučaj "Alen Muhić"
-
julisiz es grant
#26 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Da li je mladićev život usran, nemam pojma, to nije tema, kao ni moj život. Znam doduše da radi posao za koji se i školovao, sasvim solidno plaćen, u državnoj firmi. Da je oženjen i ima dijete. Nije sad da ga je saznanje o sudbini zakočilo u životu, hvala Bogu.
Znam i to da se lijepo promoviše sa ovom pričom, još od članka u Slobodnoj Bosni negdje na pragu 2000-ih, preko Gegićevog filma, do ovog sada u Njujorku. Kao poster boy za nešto što u stvari nije to.
Znam i to da se lijepo promoviše sa ovom pričom, još od članka u Slobodnoj Bosni negdje na pragu 2000-ih, preko Gegićevog filma, do ovog sada u Njujorku. Kao poster boy za nešto što u stvari nije to.
-
suncana_strana
#27 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Mislim da se nema potrebe prozivati postavljac teme nit mu se trebaju prisivati bilo kakve negativne konotacije u svezi ovog slucaja.
Ovdje postoje i suvise jasne dvojbe zbog cega se treba preispitati jel ovo sve istina sto nam Alen predocava kroz svoje istupe u medijima.
Ovdje postoje i suvise jasne dvojbe zbog cega se treba preispitati jel ovo sve istina sto nam Alen predocava kroz svoje istupe u medijima.
- DaffyDuck
#28 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Pa postavljac teme spominje pocetak mefijdkog iskotistavanja svog zivota i zivotnr price jos od 2000 kaf je momak imao koliko 8 pa eto nek bude 10 godina??
O cemu pricate?
Momak- tada beba je ostavljen jer je nezeljen. Cijeli zivot ga prate ruzne price a on se bori sa sobom i SVOJIM demonima kako najbolje zna i umije. I lakse mu je da prica i nek prica na sav glas ako ce njemu biti lakse. Sta je problem- sto ga nije bilo stid pred cijelim svijetom reci postoje djeca produkt silovanja koja budu odbacena i sad se to desava negdje u svijetu?! I sad neki nesretni doktor iz Sarajeva treba da mu kaze suti, nije to tako citao sam ja....
O cemu pricate?
Momak- tada beba je ostavljen jer je nezeljen. Cijeli zivot ga prate ruzne price a on se bori sa sobom i SVOJIM demonima kako najbolje zna i umije. I lakse mu je da prica i nek prica na sav glas ako ce njemu biti lakse. Sta je problem- sto ga nije bilo stid pred cijelim svijetom reci postoje djeca produkt silovanja koja budu odbacena i sad se to desava negdje u svijetu?! I sad neki nesretni doktor iz Sarajeva treba da mu kaze suti, nije to tako citao sam ja....
-
julisiz es grant
#29 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Ponavljam koji put: on nije dijete silovane žene. Nisam ja čitao, nego je sud tako presudio.DaffyDuck wrote:Pa postavljac teme spominje pocetak mefijdkog iskotistavanja svog zivota i zivotnr price jos od 2000 kaf je momak imao koliko 8 pa eto nek bude 10 godina??
O cemu pricate?
Dijete začeto nesretnim spletom okolnosti između dvoje nesretnih i očito u glavi ne baš najboljih ljudi-da. Dijete ostavljeno od te i takve majke-isto da. Dijete nastalo kao produkt organizovanog silovanja bošnjačkih žena-NE.
I sada on ovim istupima dodatno traumatizira to dvoje nesretnih ljudi, koji imaju svoje živote, porodice. On je imao sreću da ga usvoji porodica koja ga je odgojila kao svog sina. Ta ga žena nije željela, niti bi sa njom imao išta nalik životu da ga je prihvatila. On je svoj, sposoban i ostvaren čovjek. Društvo mu ne duguje ništa.
- JThomas
#30 Re: Slučaj "Alen Muhić"
ti jedini problem imaš sa tim što je srbin oslobođen za ratni zločin. tu si se ti nasekirao, tebe brine kako će se to odraziti na druge slučajeve.
a kako može bilo koji, bilo kakav pojedinačni slučaj jednog konkretnog R i jedne konkretne A "bacati drugo svjetlo" na sukob u kojem su učestvovale stotine hiljada ljudi...?
a kako može bilo koji, bilo kakav pojedinačni slučaj jednog konkretnog R i jedne konkretne A "bacati drugo svjetlo" na sukob u kojem su učestvovale stotine hiljada ljudi...?
- CPT
#31 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Biti ostavljen/nezeljen nije isto kao biti "dijete" silovane zene. Meni ova prica smrdi od pocetka jer mu je prica u momentima fuj. Od zelje da prodandje/upozna oca, pa da ga prati skoro kao "fan"...DaffyDuck wrote:Pa postavljac teme spominje pocetak mefijdkog iskotistavanja svog zivota i zivotnr price jos od 2000 kaf je momak imao koliko 8 pa eto nek bude 10 godina??
O cemu pricate?
Porodica ga hrani citav zivot in frajer sa 20tak godina zeli upoznati "pravog" oca (koji je silovao njegovu mater). WTF!
Ako citava je citava prica laz ce napraviti ogromnu stetu zrtavama silovanja.
Last edited by CPT on 20/06/2018 22:34, edited 1 time in total.
- CPT
#32 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Moze lako, jer ce Srbi njegovu pricu projecirati na sve ostale (kao sto su vise puna vec uradili).JThomas wrote:ti jedini problem imaš sa tim što je srbin oslobođen za ratni zločin. tu si se ti nasekirao, tebe brine kako će se to odraziti na druge slučajeve.
-
julisiz es grant
#33 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Meni je problem što se nešto naziva onim što nije. Nije mi problem što je Srbin oslobođen, naprotiv. Ovaj je slučaj toliko tanak da bi drugačija presuda bila očigledno nepravedna.JThomas wrote:ti jedini problem imaš sa tim što je srbin oslobođen za ratni zločin. tu si se ti nasekirao, tebe brine kako će se to odraziti na druge slučajeve.
- vješalica
#34 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Mozes li skontati ko je zrtva silovanja? Alen nije zrtva silovanja,vidis li sta pises. Njegova majka jeste,kako ona kao zrtva profitira.Otvorio si temu,ne mozes da rasclanis ko je zrtva silovanja a ko nije.julisiz es grant wrote: Poenta priče je da se kao žrtva silovanja predstavlja, i na tome profitira (bilo je po portalima kako se žalio da mu Gegić nije dao neke pare) neko ko, prema pravosnažnoj sudskoj presudi, NIJE žrtva silovanja. Vuković mu jeste otac, ali je Apelaciono vijeće cijenilo da nije otklonjena razumna sumnja da se radilo o konsenzualnom seksualnom odnosu a ne silovanju (pročitaj obrazloženje drugostepene presude ako želiš, zanimljivo je).
Ovo je jednostavno "sindrom Munire Subašić": estradizirana i profitabilna "patnja" onih koji su ponajmanje stradali.
-
julisiz es grant
#35 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Nije bona žrtva silovanja niko, jer u ovom slučaju nije bilo silovanje, koliko puta trebam da ponovim.vješalica wrote:Mozes li skontati ko je zrtva silovanja? Alen nije zrtva silovanja,vidis li sta pises. Njegova majka jeste,kako ona kao zrtva profitira.Otvorio si temu,ne mozes da rasclanis ko je zrtva silovanja a ko nije.julisiz es grant wrote: Poenta priče je da se kao žrtva silovanja predstavlja, i na tome profitira (bilo je po portalima kako se žalio da mu Gegić nije dao neke pare) neko ko, prema pravosnažnoj sudskoj presudi, NIJE žrtva silovanja. Vuković mu jeste otac, ali je Apelaciono vijeće cijenilo da nije otklonjena razumna sumnja da se radilo o konsenzualnom seksualnom odnosu a ne silovanju (pročitaj obrazloženje drugostepene presude ako želiš, zanimljivo je).
Ovo je jednostavno "sindrom Munire Subašić": estradizirana i profitabilna "patnja" onih koji su ponajmanje stradali.
- vješalica
#36 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Kao sto rekose,isprazni gluho bilo jos i doktor,pise o nekim pravnim radnjama.Ti ne iznosis svoj stav jer ga nemas,i ne znas prirodu slucaja,osim onoliko koliko je dostupno javno materijala,i toliko si se slobodno usudio da pljujes i pises,gluposti.Procitao si materijal povrsan sa Suda koji je dostupan javnosti,na osnovu toga ne razmisljajuci da li je objektivan ili nije,kao jos samoprozvano strucan,usudio se lupati.julisiz es grant wrote: Ponavljam koji put: on nije dijete silovane žene. Nisam ja čitao, nego je sud tako presudio.
Dijete začeto nesretnim spletom okolnosti između dvoje nesretnih i očito u glavi ne baš najboljih ljudi-da. Dijete ostavljeno od te i takve majke-isto da. Dijete nastalo kao produkt organizovanog silovanja bošnjačkih žena-NE.
I sada on ovim istupima dodatno traumatizira to dvoje nesretnih ljudi, koji imaju svoje živote, porodice. On je imao sreću da ga usvoji porodica koja ga je odgojila kao svog sina. Ta ga žena nije željela, niti bi sa njom imao išta nalik životu da ga je prihvatila. On je svoj, sposoban i ostvaren čovjek. Društvo mu ne duguje ništa.
Posto si ti,nazalost,dio drustva,dugujes toliko da kao anonimus ne valjas ovakve,blago receno gluposti,na forumu.
-
julisiz es grant
#37 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Sudska presuda je jedino što je validno u ovom slučaju. Ima n+bezbroj tragičnijih slučajeva, gdje su počinioci osuđeni. A ovo je nažalost rezultat želje za samopromocijom ne baš bistrog mladića, nastalog kao rezultat odnosa dvoje sjebanih ljudi, u sjebanom vremenu.
- DaffyDuck
#38 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Kad vidim sta pises i kakav pogled imas na stvari na ovoj temi, pa se sjetim tvojih osvrta na temi rahmetli Mahira Rakovca dodjem do zakljucka koji ovaj put necu reci naglas.
- vješalica
#39 Re: Slučaj "Alen Muhić"
https://avaz.ba/vijesti/bih/390624/ne-s ... tni-zlocin
Ovako govori covjek sa moralnim vrijednostima u kojeg se trebamo.ugledati
A ne u misljenje prosjecnog gluho bilo i nazovi doktora...sta je tu je,cim se brzo pomirimo sa cinjenicom da ima losih ljudi,bice bolje,ali samo.pod uslovom da ne dozvolimo da nam namecu svoje razvratne teorije
A ne u misljenje prosjecnog gluho bilo i nazovi doktora...sta je tu je,cim se brzo pomirimo sa cinjenicom da ima losih ljudi,bice bolje,ali samo.pod uslovom da ne dozvolimo da nam namecu svoje razvratne teorije
-
julisiz es grant
#40 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Naravno da se dogodio ratni zločin silovanja. I naravno da su mnogi osuđeni, što u Haagu, što kod nas, na ukupno više stotina godina zatvora za to. Spomenuo sam one najgore, ne mislim ih ponavljati. Nekima se još sudi, nekima će se tek suditi. I treba.vješalica wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/390624/ne-s ... tni-zlocin
Ali Radmilo Vuković, otac Alena Muhića, je pravosnažno oslobođen. Možda mu se nekada bude sudilo za neko drugo silovanje, ko zna. Ali njegov odnos sa majkom Muhićevom NIJE bio silovanje.
- karanana
#41 Re: Slučaj "Alen Muhić"
nisam skroz u toku pa izvinite ako pitam neka cudna pitaja....je li se ocitovala mama iz amerike povodom ovoga i sta ona kaze vezano za silovanje ili nesilovanje?
- CPT
#42 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Sve navedeno značajno utiče na kvalitet i vjerodostojnost iskaza samekaranana wrote:nisam skroz u toku pa izvinite ako pitam neka cudna pitaja....je li se ocitovala mama iz amerike povodom ovoga i sta ona kaze vezano za silovanje ili nesilovanje?
oštećene, te na iskaz svjedokinje ,3", čije svjedočenje ima kvalitet posrednog,
subjektivnog dokaza, kojim se nastojao potkrijepiti iskaz oštećene „A".
Nadalje, i prvostepeno, ali i ovo vijeće, su pouzdano utvrdili da je oštećena sa
optuženim imala intimnu vezu i prije izbijanja ratnog sukoba, što su na nedvosmislen
i jasan način potvrdili svjedoci odbrane ,,C" i ,,D", svjedočeći o tome da su oštećena i
optuženi Vuković prije rata bili u vanbračnoj vezi.
Tako je svjedok ,,C" izjavio da mu je optuženi rekao za vezu sa „A", svojom
radnom kolegicom i da mu je on savjetovao da prekinu, obzirom da je ona bila
Bošnjakinja, a oni su živjeli u maloj sredini. Svjedok „D" je također izjavio da je čuo
za njihovu vezu i da ih je nekoliko puta vidio zajedno. Vijeće ne nalazi upitnim, u bilo
kom segmentu, iskaze ova dva svjedoka, obzirom da su ovi svjedoci na uvjerljiv način
7
svjedočili o ovoj bitnoj činjeničnoj okolnosti koja je prethodila događaju koji je
predmet optužbe - vezi oštećene i optuženog, te nemaju razloga, niti interesa da ne
govore istinu, budući da iskazom o ovoj okolnosti nisu u prilici zaštiti optuženog od
odgovornosti za počinjenje samog krivičnog djela.
- Streptokok
#43 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Ne kontam kakve veze ima sto su bili u vezi?
Muz zenu moze silovati pa tako i bivsi zagondzija.
Muz zenu moze silovati pa tako i bivsi zagondzija.
-
high_volume
#44 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Ja bih izbjegao ovako kategoričnu tvrdnju da nije bilo silovanja, radije bih napisao da tužilaštvo nije uspjelo dokazati silovanje Vukovića.julisiz es grant wrote:[
Ali Radmilo Vuković, otac Alena Muhića, je pravosnažno oslobođen. Možda mu se nekada bude sudilo za neko drugo silovanje, ko zna. Ali njegov odnos sa majkom Muhićevom NIJE bio silovanje.
I mislim da se tema treba razvijati u ovom pravcu.
-
Bodkin
#45 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Sudili i presudili mu ali i dalje treba tvrditi da je bilo samo sto mu nisu dokazali. Odlicnohigh_volume wrote:Ja bih izbjegao ovako kategoričnu tvrdnju da nije bilo silovanja, radije bih napisao da tužilaštvo nije uspjelo dokazati silovanje Vukovića.julisiz es grant wrote:[
- Streptokok
#46 Re: Slučaj "Alen Muhić"
a srbi inače nisu skloni silovanju pa se sve fino uklapa. znaš li ti uopće koliko je silovanih žena u BiH? znaš li kako je teško dokazati silovanje u miru kada se odmah prijavi? šta misliš kako ga je dokazati u ratu? nikako. jedino ako je bilo svjedoka koji su voljni svjedočiti. a mi vrlo dobro znamo da su srbi spremni svjedočiti o svojim zločinima. vrlo rado otkrivaju i mjesta masovnih grobnica, kao tomašicu npr.Bodkin wrote:Sudili i presudili mu ali i dalje treba tvrditi da je bilo samo sto mu nisu dokazali. Odlicnohigh_volume wrote:Ja bih izbjegao ovako kategoričnu tvrdnju da nije bilo silovanja, radije bih napisao da tužilaštvo nije uspjelo dokazati silovanje Vukovića.julisiz es grant wrote:[
- DaffyDuck
#47 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Nemam nikakvu zelju da kontriram, nego da se borim protiv ljudi kao sto ste vas dvoje!
Upravo takvi komentari i analiziranje sta je i kakvim tonom zrtva rekla, i davanje za pravo da ocjenjujete jel istina il nije i odvraca mnoge zrtve nasilja da prijave zlostavljaca! ZBOG OSUDJIVANJA OKOLINE!
A jos gore- i sistem nam je kao i okolina
I sta sa konkretnim slucajem Alenove majke? Sta ako su ranije imali vezu? Mozda je ona bila zaljubljena (predpostavljam mlada), vjerovala mu, a on joj je*bao tursku, balijsku, muslimansku majku i silovao je. Al jbg- nije to uradio pred bar 5 svjedoka da bi vi bili zadovoljni!?
PRAVO NIJE PRAVDA i nemate pravo da perete na ruke ime i prezime momka koga nije stid da naglas kaze da je ostavljeno dijete, da mu je otac zlocinac a majka pobjegla. Po vama treba da se sakrije u misiju rupu i suti.
Osim toga, radi, zaposlen je i zivi od svog rada. Ne mozete mu jos reci da nista u zivotu nije u radio i ne radi te da zivi na racun toga sto je ostavljeno dijete.
Prvo pogledajte sebe u ogledalo i izanalizirajte sebe, svoje postupke i razmisljanja pa onda krenite dalje.
Upravo takvi komentari i analiziranje sta je i kakvim tonom zrtva rekla, i davanje za pravo da ocjenjujete jel istina il nije i odvraca mnoge zrtve nasilja da prijave zlostavljaca! ZBOG OSUDJIVANJA OKOLINE!
A jos gore- i sistem nam je kao i okolina
I sta sa konkretnim slucajem Alenove majke? Sta ako su ranije imali vezu? Mozda je ona bila zaljubljena (predpostavljam mlada), vjerovala mu, a on joj je*bao tursku, balijsku, muslimansku majku i silovao je. Al jbg- nije to uradio pred bar 5 svjedoka da bi vi bili zadovoljni!?
PRAVO NIJE PRAVDA i nemate pravo da perete na ruke ime i prezime momka koga nije stid da naglas kaze da je ostavljeno dijete, da mu je otac zlocinac a majka pobjegla. Po vama treba da se sakrije u misiju rupu i suti.
Osim toga, radi, zaposlen je i zivi od svog rada. Ne mozete mu jos reci da nista u zivotu nije u radio i ne radi te da zivi na racun toga sto je ostavljeno dijete.
Prvo pogledajte sebe u ogledalo i izanalizirajte sebe, svoje postupke i razmisljanja pa onda krenite dalje.
-
julisiz es grant
#48 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Da skrenemo priču sa Rekovca, koju ja uopšte nisam inicirao, na ovom ratnom propagandnom filmu imamo svjedočenje Alenove majke iz 1993, od 3:52, a u jednom kadru pojavljuje se i on kao beba, u bolnici.
-
suncana_strana
#49 Re: Slučaj "Alen Muhić"
Kljuc svega je... Alen Muhic nije dijete silovane zene u ratu, i tu sva prica zavrsava.
Vi ako zelite glorificirati momka koji jeste ostavljeno i nezeljeno dijete, onda uredu , cinite to i dalje.
Ali postoji jasna razlika. Alen Muhic nije to sto se predstavlja sto jeste.
U ratnim i mirnodopskim uvjetima se dogadjaju grozne stvari, jer su ljudi takve prirode, ali poklanjati paznju na decka koji ocito laze je stvarno jako jadno.
I ende na sve , sto se tice ove price.
A vi sto ste slijepi pored svojeg mozga, tu vam nitko ne moze pomoci.
Vi ako zelite glorificirati momka koji jeste ostavljeno i nezeljeno dijete, onda uredu , cinite to i dalje.
Ali postoji jasna razlika. Alen Muhic nije to sto se predstavlja sto jeste.
U ratnim i mirnodopskim uvjetima se dogadjaju grozne stvari, jer su ljudi takve prirode, ali poklanjati paznju na decka koji ocito laze je stvarno jako jadno.
I ende na sve , sto se tice ove price.
A vi sto ste slijepi pored svojeg mozga, tu vam nitko ne moze pomoci.
- JThomas
#50 Re: Slučaj "Alen Muhić"
i vi se nasekirali. ne vjeruje se institucijama.